Dobrodo?li - derite s idejama!

Replies: 27 Views: 7,963 Started: Mar 10, 2006, 12:30 AM
Dobrodo?li - derite s idejama! · Mar 10, 2006, 12:30 AM
Hoj hoj people!

ovaj forum ima samo jedno pravilo i vezano je uz ideje:
- ako imate ideju stvorite novi thread/topic i nazovite ga "IDEJA IGRA: ime ideje" ili ako se radi o sajtu onda "IDEJA SAJT: ime ideje"

Slobodno mozete staviti i POLL tak da ljudi glasaju o ideju mada to nije toliko vazno jer je diskusija ovdje vaznija od blesave demokracije.

Neka osnovna ideja je da sajt sluzi kao dobra reklama naseg saveza i da pokusamo ponuditi nesto sto bi moglo interesirati ostale igrace.
Osnovna ideja za igru je da postoji samo jedan resors, da igru mogu igrati samo clanovi gs saveza, znaci svih protiv svih, osnovne gradjevine i osnovan nacin fajtanja... Pucajte s idejama slobodno ali racunajte na to da igra nece niti smije biti komplicirana!

Igru i sajt radi clan GS tima, Miskec. Sa izradom sajta i igre pocinje krajem ovog mjeseca!
Post #2 · Mar 10, 2006, 12:35 AM
Mo?e ne?to ful ratno? Kao tenkovi, topovi, avioni, helići, rakete, itd. Svako ima svoju svoju dr?avu, a u njoj 2-3 pokrajne, ili ne?to slično. Svemira mi je pun kurac (palac).
Post #3 · Mar 10, 2006, 12:42 AM
a cuj, mjesto radnje je najbitnije, a za gs i zbog ogame-a je svemir jos bitniji :| pa moze se to izvesti i u svemiru, drzavu nazovi planet i isti palac, to su ionako manje vise slova ;)
Post #4 · Mar 10, 2006, 12:49 AM
Mo?emo napravit neku igru u kojoj su carstva već ponuđena za izbor. Svako bi imalo svoju posebnost i priču. Razlikovala bi se po tehnologiji i oru?ju. Jedno bi imalo razvijene rudnike, drugo znanost, treće ?pijuna?u, itd. Nekako bi izvlačili tko će dobit koje.
Post #5 · Mar 10, 2006, 1:00 AM
:lol2: a da prestanes komplicirat nego smislis nesto zarazno i jednostavno. Ovo nam se nesmije pretvoriti u veci projekt jer imamo puno vaznijih projekata.

Cilj je napraviti jednostavnu igru gdje bi se clanovi saveza mogli samostalno boriti protiv drugih clanova istog. Znaci bez milijon zgrada, kompliciranja price, raketa, aviona, podmornica, torpeda, teleportiranja, istrazivanja i svega toga zajedno. Cilj je smisliti nesto jednostavno, npr. da postoji samo STRUJA i DILIRIJUM or resorsa.
Svima je poznat dilirijum iz start treka, od njega se moze sve napraviti, za izradu treba struje, to je to... koje zgrade, leveli, mini istrazivanja, leveli, kako ce se bitke voditi...... ?

Igra mora biti jednostavna, bez ikakve price i gluposti! Drugi dio radimo cim vidimo potencijal iz ove mini igre!
Post #6 · Mar 10, 2006, 1:19 AM · edited Mar 10, 2006, 1:41 AM
Ja bi radje nesto full brzo, di ima pucanja, bjezanja, kompeticije, vise nacina pobjede, skupljanja bodova, postupnog ojacavanja, nabrijavanja, a da opet nije komplcirano ni za igrat ni za napravit. Jednom rijecju "Death Rally" - the GS version. Se sjecate? Sta nije to najjaca rpg arkadica svih vremena? E sad zamislite da umjesto svih onih igraca budu samo GS tim ljudi, sa svojim avatarima i nickom, pocetnih 100kn i nekim krsem i "Gentlemen, start your engines!" ?:twisted: ?:twisted: ?:twisted:

Ako netko nema pojma o cemu ja to serem, cini mi se da jos negdje imam zakopanu tu igrici pa ju mogu potrazit i bacit na net.

Moglo bi se napravit 4-5 vrsta jednostavnih modela autica i onda za eventualna pojacanja jednostavno izmodelirat malo deblje gume, malo jacu karoseriju (ili samo boju karoserije) i malo vecu pljucu na auticu i sl. Glavni resors je ?$ ili kn a njegovo stjecanje bi ovisilo o pobjedi u trkama koja bi se mogla postizati na vise nacina tj. plyaer bi mogo birat dali ulagat u brzinu auta ili u jacinu arsenala i tako pokusat ostvarit pobjedu zavrsavanjem svih krugova rellija ili unistavanjem svih neprijatelja ili nesto izmedju toga. High score bi ovisio o ?borju dobivenih rellija, iako bi najvjerovatnije najzabavniji dio bilo upravo medjusobno klanje ?:machinegun: ?tijekom voznje. :thumbsup: (thus the adjective Death :skull: )
Post #7 · Mar 10, 2006, 1:25 AM
?ta nismo rekli da će bit u Svemiru!?
Post #8 · Mar 10, 2006, 1:43 AM
Onda Space Rally! Ma salim se... nisam skuzio da mora biti slicna ko Ogame, mislio sam da moze biti bilo kakva. Ah...
Post #9 · Mar 10, 2006, 9:41 AM
Eee Egon :D Tko nebi znao za Death Really, naj igra onog doba :D

Nego stvar je u tome sto mi radimo online igru a ne directx. Nesto kao OGame online da se levlupamo i gazimo :cool:
Post #10 · Mar 10, 2006, 10:15 AM
E naznam dali na ovome mogu sudjelovati ljudi koj nisu članovi va?eg GAME tima, ali evo jedan prijedlog načina igranja na http://www.darkthrone.com

Malo o tome ako niste nikad igrali:
- svakih pola sata obnavljaju se resursi(tamo je gold)
- svakih pola sata dobiju se 2 turna, koji se upotrebljavaju za napade(napada se u maximalno 10 turna po napadu, 5 napada na jednog protivnika po danu)
- istra?ivanje i gradnja i sve ?ta se gradi, radi, kenja radi su u sekundi(točnije upi?e? količinu i "buy" ili "upgrade" ili "train")
- napadi ista traju par sekundi, nema putovanja do igrača...
- ma pogledajte u biti, napravite mali account...

?tajaznam, igra je fora i isto zarazna...

A za va? game tim, bilo b fora da napravite ne?to sa takvom igricom, jer ipak, takve su igre dostupne svima zbog minimalnih zahtjeva itd. Svatko ih mo?e igrat, a i sponzore bi lak?e okupili jer ste već napravili dosta igrica, a tek da se radnja(recimo da se ne radi u svemiru hehe) zbiva u Rvackoj(ili tu na Balkanu, ex- yu) to bi bio bum! :twisted:

Neznam to sad lupam...
Post #11 · Mar 10, 2006, 10:19 AM
Evo sad mi je pala napamet ideja o post nuklearnom svijetu(europi, balkanu)...u jebote plemenski rat! Kul grafike tipa Fallout! U jebote! I da je to svjetska igra! Počinje? sam, ali mora? si nać"pleme" ne savez i skupljat se i organizirat, resursi bi bili pravi, hrana i voda, i kako igra napreduje upgrade na "novac"...u jebote već zami?ljam, dostupna je i karta europe i svih većih razru?enih gradova... ajme kako bi bilo dobro eee...

Oprostite u?ivio sam se...

Ajme imam već sve u glavi, dajte mi neka pitanja ?to prije dok sam nabrijan... :shock:
Post #12 · Mar 10, 2006, 10:22 AM
na početku igre, accounta bi igrač mogao izabrat dio svijeta na kojem bi se "stvorio" u jeboteeee.... ili bi igra sam prepoznala preko IPa...kako bi bilo zakon to... bi se moglo to? ili ste već davno sanjali o tome... mislim da bi to mogao postati va? najveći projekt...
Post #13 · Mar 10, 2006, 10:28 AM
Edi je reko prije par postova da ovo nije velik projekt.
Inace mi je tvoja ideja odlicna, il bi takvu il da je smjestena u medieval vrijeme, nesto ko warcraft.
Post #14 · Mar 10, 2006, 10:33 AM
Ma znam znam, ali mogao bi bit, za?to ne? imate ?ta bolje u planu? Ovo relativno bolesno i zarazno! Bar ja tako mislim, ali ako hoćete neću se mje?at u va?e planove, ipak, neznam kako to ide pa ono... Bar recite ?ta mislite ono...a mo?e i srednji vijek, ali prodano, i fallout tip je prodano, ali zamisli igru tipa fallout, masovna plemena, u kako ?estoko...pa onako grafika, oru?ja i to...jebeno! Razmislite... heheh, gnjavim, ali tko će ako vi nećete... Pusa
Post #15 · Mar 10, 2006, 10:49 PM
Neću pisat o in game idejama nego vezano za programiranje:
- da ima dobar admin sustav (znači kontrolu među igracima, da ako mo?e postoji neki log fajl da admin zna tko je koga napada, tko je kome sla resurse i slično)
- da ima mogućnost vi?e admina (u slučaju da u budućnosti ova igra bude hit i da je bude igralo tisuće igrača.)
- dobar način spriječavanja multiaccounta
- jo? ću toga napisat kad se sjetim :cool:
Post #16 · Mar 11, 2006, 2:53 PM
hehe ja cu umrijeti od smijeha!

Ovako, obavjest za svih - svi ste dobrodosli s idejama zato sam vas i stavio da vidite ovaj podforum!

@mate
lol, lakse malo, ne treba nikakva administracija. Biti ce do 30 igraca tj. onoliko koliko nas je u savezu.

Sta vam je tesko zabrijati na nesto jednostavno i zrazno? pizde ;)
Post #17 · Mar 11, 2006, 3:49 PM
Ja mislim da ce biti smor ako nasbude samo 30 nas iz savza. Bilo bi mnogo bolje da moze da ucestvuje ko oce i tako da se makljamo :thumbsup:
Post #18 · Mar 11, 2006, 9:26 PM
Dobra je to ideja, ne znam, trenutno mi ne pada napamet kako napraviti ful jednostavnu igricu, a da je ipak nu?no taktizirati a ne samo rokati. U svakom slučaju trebalo bi sve bit na jednom ekranu, bez pizdarija previ?e. Malo kopam po glavi po starim dobrim igricama, sjetio sam se KKND-a, trebalo bi ne?to u tom stilu, samo sve prevest u browser, bez grafike i to.

Čini mi se da bi umjesto planeta odnosno svemira, kao objekt upravljanja trebalo biti ne?to manje (autići, brodići, aviončići, dvorčići) jer ako će igra biti jednostavna uvijek će biti prisutan osjećaj ograničenosti (?to bi sve mogao na planeti raditi, a mogu samo to i to), ?to bi se barem donekle umanjilo ako bi se primjerice upravljalo samo nekim brodom ili ?ta ja znam svemirskom bazom (Star trek: DS-9).

Sadr?ajno mi ni?ta previ?e ne pada napamet, ali vizualno bi to trebao biti jedan ekran sa botunićima (ja volim botuniće, puno botunića), postocima, da budu brojevi u prvom planu. Po mogućnosti da se izbjegne tlaka iz ogamea sa koordinatama, galaksijama (dobro biti će nas manje pa se podrazumijeva), uglavnom da se taj akcijski dio igre pojednostavi do maksimuma.

Recimo na toj svemirskoj postaji mo?e se graditi nekoliko vrsta modula (napad, obrana, skeniranje, pogon, ... klasika) i svaki bi imao levele koji bi donosili pobolj?anja u vidu brojeva (tipa: level up pojačava ?titove 20%), a ne nekakve dodatne pizdarije (tipa: level up omogućuje multikvantnu prdilicu).

Poanta je da se kreće? s tom postajom okolo i nailazi? na sva?ta (resurse ili nekog da te sa?ije ili crvotočinu ili ?ta ja znam). I tako se pobolj?ava? i to je ?pica.

Radnja se odvija u ograničenom prostoru tako da nitko ne mo?e otić se skrivat u pizdu materinu, svi trebaju biti vi?e - manje nadohvat ruke. I tako stalno skenira? oko sebe tra?i? resurse ili nekog da mu jebe? mater. Ima i nekih maglica za skrivanje od skenera (dalekometnih), i crvotočina da te bacaju tamo vamo. Trebalo bi biti nekakvih koordinata i toga, da postoji neki osjećaj za prostor, ali ful jednostavno sa sektorima ili tako ne?to.

Ne znam kako bi bitke izgledale, a dobro, valjda ako je ovaj koga napada? br?i mo?e uteć i tako to.

Mora biti neka opcija da kad si offline da mo?e? dati naredbe tipa skupljaj resurse ili bje?i čim spazi? nekoga ili tra?i i ubij.

Ne znam dali kada te netko ska?i da se postaja uni?ti pa počne? iznova ili ti ostane skroz u kurcu pa popravlja?, nije ni va?no.

Ne znam, mo?da zvuči dosadno, ali ako je taj prostor relativno malen bit će stalno akcije, pa ono...
Post #19 · Mar 12, 2006, 3:59 AM
Ej, ja imam ful genijalnu ideju!!!

Idemo igrat "Čovječe ne ljuti" se sa 30 igrača!!! Biće ful strava! Imat ćemo resurse, borbene brodove i sve to!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post #20 · Mar 13, 2006, 9:20 PM
Meni zvuci jako zanimljivo barufa, mada je ideja mozda previse bazirana na graficki okolis .. daj podobnije objasni kako bi se bas igralo ako ti se da... ?
Post #21 · Mar 16, 2006, 9:01 PM
A evo nakon tri dana razmi?ljanja zaključio sam sljedeće: Pa ne bi bilo grafike, jebiga, upi?e? nekakve koordinate i dobiva? izvje?taje tipa ogame, kako će? drugačije? Ono kao na koordinatama tim i tim na?li ste to i to. Ma nemam pojma to sam samo bez veze lupio u nadi da će se netko uloviti za to i nadograditi odnosno finalizirati tu zamisao, ne znam ja volim te lutajuće igrice di radi? ?ta hoće?.
Pa ne znam ?ta si ti zamislio, reci kakve ti ima? ideje pa da ih sre?em u korijenu ( :lol: ). Reci ?ta smjera? pa da ljudi nadodaju nekakve detalje i to, ionako će? ti to radit pa ono...
Post #22 · Mar 16, 2006, 9:51 PM
Raditi ce jedan nas clan, Miskec. Ali svi zajedno radimo na idejama.

Ja sam mislio:
- sa kordinatama kao ogame
- napadanje i obrana u zraku (prije nego li napad stigne do tebe). Vidis samo one flote koje su ti u dometu.
- postojala bi zgrada "Senzori / Skeneri" i svakim levelom vidis dalje i vise. Pogled bi bio graficki (ultra jednostavno CSS programiranje)
- Sve sto imas izgradjeno se vidi graficki na vrhu ekrana, kao reklama/banner po velicini ali zgrade u njoj rastu levelima, dan noc pozadina itd.. ful jednostavno a prejebeno, pogotovo sto se moze napraviti da ti je takva slika kao potpis na forumu i ispod posta drugih igraca sa foruma vidis kakvu bazu imaju
- Bilo bi do 5 zgrada za poboljsavanje, jedan rudnik Deuterija, jedna Nuklearna elektrana, jedan solarni kolektor, jedan Fleet centar i jedan Research Lab
- Od istrazivanja isto mozda do 5 vrsta istrazivanja, klasika, svakim levelom nesto je brze, vise nosi i sl. gluposti
- od ratnih letjelica mozda 3 jer i svaka je jaca ovisno o jacini Fleet centra - plus jedna za transport ali svi imaju nosivost

To je to za sada, moram ici jesti pa ostale detalje pustam za drugi put
Post #23 · Mar 25, 2006, 12:16 PM
Samo da pitam oce li to bit na materinjem jeziku ili sta?
Post #24 · Mar 30, 2006, 10:00 AM
E da to je dobro pitanje. Moze da bude i na eng i na maternjem pa da se bira ko na forumu :thumbsup:
Post #25 · Mar 31, 2006, 3:35 PM
Treba baciti van neku inačicu kao ono verzija 0.01----- to neka bude baza pa cemo nadogradivati verzije.Ovisi o kakvoj ce se igri raditi nadam se necemu poput Ogame-a.
Ja se slazem sa ovima gore sto se tice ideja imam ih i ja ali neznam kakve su mogućnosti obzirom da se tu treba uloziti puno vremena i to.
Najvi?e mi se svida ideja sa --BURZOM-- ono da imamo svoje hotele,tvrtke, dionice,novce itd. i da tecaj stalno raste i pada zavisi o ponudi i potra?nji određenih sirovina.
To mi se onako cini dosta lako izvedivo i relativno brzo.......
Post #26 · Apr 1, 2006, 11:46 PM
Ja volim brojke, al' nevolim grafove :lol: . Salim se, sve je to u redu ali burza ne.
Post #27 · Apr 5, 2006, 10:03 PM
We shall keep it very simple! :)

Mislim da je pametnije zbog tezine posla krenuti samo na domacem balkanskom jeziku a za ostale lako jednog dana!!!! nemamo ciljane publike.
Post #28 · Jul 2, 2006, 10:13 PM
Dakle kako ide?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in