Replies: 59Views: 14,970Started: Mar 12, 2006, 5:23 PMPage 2 of 2
Post #31 · Mar 14, 2006, 9:11 AM
HA, evo par komentara na na?u izvođače iz Indexa:
Ili je Va? favorit ?ak. Zlokobna atmosfera koja priti?će pjesmu nije jedini darkeraj u njoj, jer osim tu?te i tme, nad nju se na sceni nadvio i ?arko himself sa pozama?nom masom, pa asocijacijama od prethodne večeri pridodajem jo? jednu; onu na Pingvina, u izvedbi Dannya de Vita iz drugog Batmana.
Alena Vitasovića bi netko blizak mogao upozoriti da nije ni estradno, a ponajmanje higijenski, danima biti u istoj ko?ulji, jer smo ga nekoliko dana za redom po gradu, na stejd?u i na presicama viđali u istoj crnoj ko?ulji. Ako je to originalni fashion statement ili praznovjerje ispričavamo se. Ako nije, onda mu je to ?kifo.
Shakirastoj Danijeli lascivna koreografija sa plesačima izgleda kao san seljančice koja ma?ta o divljem seksu sa pastirima pored gorskog potoka. Slatkica Lana pjeva o nekakvim pozivima na mobitel, ali vidi se da je to neki "etno-metno", jer joj je dosta gradskih mlakonja i između ćaskanja na telefonu i jurcanja u Oktaviji, ova djevojka svoj nesputani duh mo?e primiriti jedino u kolu, zagrljena sa kr?nim plesačima, koji su također iz vrletnih područja, gdje "vuci sa izvora piju vodu".
Gra?o je svojoj dragoj ljubomorno odgovorio koreografijom sa vi?e stila, ali manje poduzetnosti, jer za razliku od Danijele, koju gor?taci samo ?to nisu obljubili, Petar se samo nevje?to spoticao oko svoje tri ukrasne gudačice.
Massimov nastup se sastoji od kombinacije kopiranja Bowieve pantomime i Cockerovoh epileptičnih napadaja, i mada je zakonom za?tićeni "umjetnik", dobro je da nije oti?ao na Eurosong, jer bi kao i svi veliki umjetnici, ostao neshvaćen
Post #32 · Mar 14, 2006, 1:02 PM
dule i egon su u potpunosti u pravu.prvo: nikoga nije briga za eurosong. mislim da je to stvarno marginalno natjecanje. drugo: plasman na eurosongu nece uciniti neku pjesmu ljepsom ili ruznijom vec samo prodavanijom( iako je i to veliko pitanje poznavajuci popularnost samog eurosonga). trece: mislim da je degutantno da zbog jedne pjesme dva naroda udu u,pa makar, verbalni konflikt. i tu se u potpunosti slazem sa dinom.
Post #33 · Mar 14, 2006, 10:30 PM
Mislim da je pretjerano uopce razmisljati o tome jer promjeniti ne mozemo nista. Kad su dva naroda u sukobu ne postoji eurosong, sport ni nis drugo - mrznja prelazi naravno na prvo mjesto. A tako razmisljaju samo nadreatalci - nazalost.
Post #34 · Mar 14, 2006, 10:32 PM
nadreatalci
Post #35 · Mar 14, 2006, 11:27 PM
Danas je donesena odluka:
"EUROPESMA se ponistava. Glasanje nije bilo pravedno. Za 2 dana cemo odluciti da li ce se uzeti glasovi publike u obzir jer pesma mora da se preda do ponedeljka. Ako se taj predlog odbije SCG nece imati predstavnika na EUROSONGU"
Eto to je sve
Post #36 · Mar 15, 2006, 10:49 AM
Ajmo...zasuci rukave i citaj... nema ocu necu...citaj Ako si otvorio ovu temu, zanimat ce te.
Indijanci Prije nekoliko tjedana objavljena je vijest da vi?e nisu potrebne vize za Veliku Britaniju. A onda, prije nekoliko dana, da će na krčki aerodrom slijetati avioni Easy Jeta, najpoznatije europske niskobud?etne aviokompanije, kojoj je baza London.
Sve se ovo događalo u periodu kada sam odlučio da se, na nekoliko dana, zaletim do Londona. Ono ?to mi se prije samo nekoliko mjeseci činilo kao velika gnjava?a, nestalo je i kao da nikada nije ni postojalo. Ne trebam se gnjaviti sa nabavljanjem i plaćanjem viza i ne trebam putovati do Ljubljane ili Venecije da bi platio jeftiniju avio-kartu. Očigledno je da postajemo dio Europe, ili da budem precizniji, da nas gledaju kao sigurniju zemlju. Također, najavljuju se, ili već postoje avionske linije sa Krka za K?ln, Hannover, Stuttgart, M?nchen i Oslo. Ukoliko "?eli", sada Hrvat po Europi mo?e putovati kamo god mu se hoće. Međutim, da ne bude zabune, sve to nije napravljeno zbog Hrvata. Oni samo imaju tu sreću da mogu koristiti usluge kojima se slu?e ostali Europljani. Primjerice, letovi iz Londona za Rijeku tijekom turističke sezone organizirati će se 4 puta tjedno, dok će zimi smanjiti broj linija. Dakle, radi se o letovima za turiste. Ali dobro, nećemo se sada ?aliti. Isto tako, ni strane banke nisu ovdje otvorile svoje podru?nice da bi građanima omogućile bolju uslugu, već da bi i iz njih izvukli ?to vi?e love. To potvrđuju enormni profiti koji su posljednjih godina zarađeni na privatiziranim bankama. Firme koji izdaju kreditne kartice rade istu stvar. Telekomunikacijska poduzeća, razni zastupnici stranih proizvođača, uvoznici, svi? No, ?to je, tu je, nećemo se sada ?aliti. Ogromnu ponudu koja se, praktički, odjednom pojavila na na?im prostorima, moguće je koristiti, ali je če?ći slučaj da se ponuda koristi građanima. Nenavikli na ovakav izbor, koji im je bio uskraćen godinama, te?ko je odoljeti, i te?ko je ne kupovati.
Brojne agresivne reklame, koje su se u samo nekoliko godina ra?irile poput po?asti, strahovito utječu na pona?anje ljudi. Jednostavno se mora imati sve. Od jeftine bu?ilice do DVD playera koji dobije? zajedno sa zvučnicima. Iako su cijene pale, sve to jo? uvijek ko?ta. A kako love na ovim prostorima ipak nema, potrebno ju je posuditi. Tr?i?te kreditima cvjeta. Hrvati su poludili za novcem. Čak ga nema dovoljno, pa se banke moraju zadu?iti vani kako bi lovu proslijedili ?eljnim građanima. Sve se sjaji, sve blje?ti, sve je novo i sve se mora imati. Podsjeća me to(nadam se da se nitko neće uvrijediti) na lekciju iz povijesti koju sam slu?ao tamo negdje u osnovnoj ?koli. O Indijancima, koji su zlato mijenjali za puno sjajnije ?ljokice ili ?pigule. Naravno, nisu razumjeli pravu vrijednost ni jednog ni drugog, već su se povodili za prvim dojmom. Ne?to tako divno i sjajno kao ?ljokice nikada nisu vidjeli i to su morali imati. Činjenica da nemaju nikakvu praktičnu vrijednost, i da će se zasititi nakon nekoliko sati, nije ih previ?e opterećivala. Sjajile su. Sjećam se izjave predsjednika udruge potro?ača, kada je na TV komentirao ne?to o ovoj temi. Rekao je da građani kupuju sve, čak i ono ?to im ne treba. Vrlo brzo i Hrvati će ostati bez para. Ono malo početnog kapitala ?to su imali, ili je propalo, ili pokradeno ili prodano za male novce. U svakom slučaju, toga vi?e nema. Ostaje stan na kredit, kladionica i jeftini DVD player. Sve drugo postati će preskupo. Čak i ove "jeftinije" karte za London, nama nisu toliko jeftine. Put, smje?taj, hrana, i nakupi se. No, zato smo mi jeftini njima. Četiri puta tjedno, ljeti. Bit će navala, sve se čini. Sada, kada smo se civilizirali, napokon mogu u?ivati u onome ?to im je toliko vremena bilo nedostupno. U hotelima se priča engleski, primaju se kreditne kartice a sada se mo?e sletiti gotovo na pla?u.
Nama je glavni problem Severinina pjesma.
Post #37 · Mar 15, 2006, 12:08 PM
Don't cry for me Croatia, the truth is I'm gonna left you
Post #38 · Mar 15, 2006, 4:12 PM
STRAVA TEXT!!!!
Post #39 · Mar 15, 2006, 5:32 PM
Dobro Gorane, jesi ti cuo tu pjesmu, pa odvratna je.
Post #40 · Mar 15, 2006, 8:28 PM
Poprilicno zanimljivo.. Necu sad reci da sam sve cuo i vidio i pa da Dule nije to trebao napisat, vec treba ponavljat. Ljudi jednostavno tako najbrze skuze i nauce. Da nam je drzava banana to zna i dijete u prvom razredu osnovne skole, ali treba ponavljat, samo nam to preostaje, da ne bi bilo poslije "a nikad mi to nisu rekli"
Post #41 · Mar 15, 2006, 9:47 PM
I am just a messenger...
ja to prepisooo...zemljak.
Post #42 · Mar 15, 2006, 10:33 PM
Znam, al zvucis ko da podrzavas tu teoriju, a ko je to piso znaj, nije cuo pjesmu od severine.
Post #43 · Mar 16, 2006, 12:00 AM
mislim da nije sve tako crno. i isto tako mislim da niti jedna zemlja nije u tako bezbriznom stanju kao hrvatska ili ostale zemlje balkana. radi se malo a prica puno. istina, severinina pjesma je skandal iako nepotreban i nebitan;sigurno bi trebao pasti u zaborav dok bi druge, bitnije teme trebale biti svakodnevnica.prisutnost takvih polemika nije novost, na posljetku i rimljani su govorili panem et circensum ( ako me latinski ne vara), kruha i igara. jedan je bitna cinjenica: ne postoji zemlja u europi koja ne mari za showbiznis tridesetorostruko vise od hrvatske, mnogi svoj panem svakidasnji zaraduju u circensumu. zato, nemojmo bitni previse naivni. show je igra ali i kruh. a sto se zolinog posta tice mislim da je on jos uvijek u komunistickoj formi mentis( uf, latniski mi veceras sluzi) po kojoj ako je drzava u banani i ti si jer je drzava ti a ti si drzava. mislim da bi se trebalo shvatiti da je svatko kovac svoje srece i da drzava nema s time nikakve veze(individualisticki pristup a ne kolektivisticki). drzava je prodala? pa, ti otkupi. ali da bi mogao otkupiti treba raditi a to se kosi sa sklonoscu prema prici i tako se krug zatvara. summa summarum: pricajmo o severini, jer to donosi novce(nekima) i razonodu (naravno bez da se u razonodu umjesa ponos nacija kao sto se desilo u scg); pricajmo i o problemima jer to nam otvara mogucnost rijesavanja istih; ali uzalud je prica ako se nista ne ucini da se rijesenje realizira. mislim da je to problem svih onih koji stoje u apatiji i jednostavno... pricaju. naravno da je tada hrvatska sudbina postati kolonija.
Post #44 · Mar 16, 2006, 12:08 AM
Evo jedan normalan čovik -> DarBozji potpuno se sla?em sa gornjim postom.
Dosta mi je slu?at ljude (mislim općenito ne samo na Zolu) kako seru po na?oj domovini: "Hrvatska je u kurcu" "Hrvatska ne valja" :::: Kome ne valja nek se seli... Ni u jednoj dr?avi ljudi ne seru novce. Dr?ava nije vlada ni HDZ ni SDP -> Hrvatska smo svi mi, mi se trebamo trudit i radit a bude bolje a ne samo čekat da novci padnu s neba (naravno, ne ka?em da vladini potezi nisu bitni) Zaključak, ako ?eli? bolji ?ivot mora? se pokrenit i trudit, od sjedenja i govorenja kako je Hrvatska lo?a neče? ni?ta postići.
?to se tiče Severine; pjesma nema nikakvog smisla, ali je po meni najveselija od svih drugih na Dori, i mislim da se na eurosongu vi?e gleda scenski nastup nego riječi pjesme...
Post #45 · Mar 16, 2006, 7:51 AM
Ne kuze ljudi sta ocu da kazem. ...vako....
Boki...ti si car, slazem se sa svakim slovom. Sto se tice mog misljenja o Severininoj pjesmi, slazem se sa misljenjem jednog prijatelja, koji kaze, pjesma na "Euroviziji" ide u prve tri.
Podrzavam pisanje onakvih tekstova jer volim da se nekim ljudima nabija na nos stvarnost. I gadi mi se ovo potrosacko drustvo...kupi, kupi, kupi. I meni je onaj tekst bio smjesaj (naravno ironija), pa rekoh aj da podjelim sa vama.
Sto se tice Hrvatske... Stojim iza svojih djela i samo sebe optuzujem za neuspjehe. ALI postoje neke stvari na koje ne mozes utjecati...a to je sto ne znam koliko bi mi bilo ugodno da iznad mene zivi svabo, ispod albanac, pokraj slovenac i sta ti ja znam koji nac do mene. Ili recimo korupcija...ili skolstvo itd itd... Ili recimo potrosacko drustvo. Znaci ono, neke stvari koje moras gledat, ne mozes na njih utjecat...ne smetaju ti u smislu da ti pogorsavaju zivot...nego zivotni stil.
Post #46 · Mar 16, 2006, 11:25 AM
DarBozji car!!
Nego, npr. ja kada kazem da mrzim drzavu ustvari mrzim birokraciju i stvari na koje ne mogu utjecati a one utjecu na mene - slazem se duletom...
Post #47 · Mar 16, 2006, 12:56 PM
E pazi sad ovako uspeo sam da nadjem na netu crnogorsku i nasu pesmu:
Flaminogsi - Ludi Letnji Ples 2.41 Mb - Audio (nisam uspeo da nadjem video ali nastup im je skroz u fazonu mjuzikla kao film cikago)
Evo molim vas skinite pesme pa uporedite koja je bolja i koja bi bila bolja za evropu. Vi ste neutralni p a dajte glas jednoj od ovih pesama. Sto je najcrnje u nasoj grupi Je jedan Srbin jedan Crno Gorac i jedan Rom i pesma se peva na Srpskom Engleskom i Crnogorskom
Post #48 · Mar 16, 2006, 4:36 PM
Ej ova pjesma od Flamingosa je zakon! Ful mi se svidja, ovdje kod nas nema nis tako orginalno i tako dobro!!!! evo da je ona na EUsongu ja bi glasao za nju i stvarno steta ako vam zabrane nastup
Ful dobra stvar, budem ju drzao na kompu inace.. ova druga je pre standardna, vec vidjeno, ljubav bla bla, bez neke posebne rime, no fun at all
-- EDIT -- Evo doso sam doma, pokazao pjesme starcima i fuuuul im se svidja isto ova od Flamingosa - stvarno je dobra!
Post #49 · Mar 16, 2006, 10:23 PM
O moj Boze! Oko cega ste se vi posvadjali!?! Ja sam ili totalini idiot sto se tice glazbe, ili mi je ova pjesma od Flamingosa najsmjesnija izvedba sto sam ikad cuo u zivotu. Nista osobno, ali stvarno ne bi znao sta je tu posebno, ova crnogrorska mi jos moze proci kao neka ljubavna pjesma (iako isto nije neka), ali ovu od Flamingosa ne bih znao kako drugcije protumaciti osim kao sprdancija nad sprdancijama, barem sto se tice Eurosonga. ?(Crazy summer dance!?! ? ) Mozda u video formatu sve to izgleda puno bolje, jer dok sam ovo sluso sam se isparo od smjeha. Ustvari, sad kad bolje promislim volio bi da ipak nastupi na Eurosongu, jer uz Severininu pjesmu bar sam siguran da ovogodisnji Eurosong nece biti dosadan.
P.S. Ne, sad najozbiljnije, pjesma je i zivahna i simpa, ali stavrno mislim da nije materijal za Eurosong. Tacka. ...a onda opet, mozda je bas to ono sto Eurosong danas treba, mozda je na izlasku nekakvo "impresionisticko" doba glazbe, mislim kad se govori o nekakvoj profinjenijoj, ozbiljnijoj glazbi kakva krasi jedno natjecanje kao sto je Eurosong. A nista, zivi bili pa vidjeli. Ako nece Flamingosi, Severina ce to sigurno otkriti.
Signed: Egon, owner of the elementary music school diploma.
Post #50 · Mar 16, 2006, 11:06 PM
Egon wrote:
Signed: Egon, owner of the elementary music school diploma. ?
Post #51 · Mar 17, 2006, 6:22 PM
Ma kakva profinjena, ozbiljna glazba na Eurosongu? Eurosong je uvijek bio sranje, nekad manje, danas veće.
Post #52 · Mar 17, 2006, 7:39 PM
Eurosong je uvijek bio sranje, nekad manje, danas veće.
Post #53 · Mar 18, 2006, 11:04 AM
eurosong je stvarno sranje. ako nas zanima kvaliteta hojmo na ozz fest ili poslusajmo stvari sa woodstocka. mislim da je eurosong degeneracija glazbenog natjecanja. sto vise mainstream to vise sansi za uspijeh. mislim da su se vrijednosti poremetile.
Post #54 · Mar 20, 2006, 3:09 PM
Ameri imaju Oskara a mi imamo Eurosong
Post #55 · Mar 20, 2006, 4:43 PM
He he e bas to
Evo konacno je reseno sta ce biti. Posle puno svadja i svega mi nemamo predstavnika. Eurosong je pokusao da utice na crnogorce da prihvate ponovno glasanje publike ali oni nisu hteli.
Eurosong nas je kaznio sa 4 godine odsustva sa evrosonga i sa 35.000 CHF (svajcaraca)
Eto sranja
Post #56 · Mar 20, 2006, 5:27 PM
Kakve gluposti o boze.. kakve veze imaju ove 4 godine i sve te pare ako niste ni bili.. ma EUsong je sranje!
Btw, jesi nasao mozda snimku one vase pjesme?
Post #57 · Mar 21, 2006, 11:03 AM
Ma naso sam snimak ali se nevidi nista. Cudi me da jos to niko nije obesio ali bice sigurno.
Ma kazinili su nas zbog narusavanja ugleda eurosonga i zbog unistavanja kulturnog i zabavnog karaktera izbobra za najbojlu pesmu evrope eto zasto 4 godine i one pare
Post #58 · Mar 21, 2006, 5:15 PM
Da bar mi nemamo izbor za pjesmu eurovizije 4 godine, pa da na telku stave nesto od Bruce Leeja umjesto toga.
Post #59 · Mar 21, 2006, 6:36 PM
legends ?
Post #60 · Mar 21, 2006, 11:36 PM
The eyes of the orah-lee
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅