Post #35
· Oct 28, 2004, 12:20 AM
Strava Strava!
Evo mojih prijedloga:- Malcice ubrzati kretnju playera, igra je akcija a malo dosadno izgleda ovo sporo ganjanje playersa
- Skakanje, na stisak tipke da skok pocne, ako drzis tipku i u sljedecem frame-u onda se
SkokMaxHeight = 100 'To se deklarira na pocetku igre
IF SkokHeight < SkokMaxHeight THEN SkokHeight=SkokHeight+1pa nekako po tom principu napravis da ako drzis tipku duze da jace skoci, jer ja npr. zelim protivnika nabrzinu zgaziti sa malim skokom a on mi skoci ful visoko pa ovaj vec pobjegne do onda... kuzis..
- da mogu ici jedan kroz drugog ako je collision sa strane
- oblake u meniju, da u razlicitom vremenu krenu jer se ovako sva 3 stvore istovremeno pa je malo glupo..
- rupa na dnu ekrana, da kad padne u nju da nastavi padati sa vrha ekrana (mozda to vec imas, nisam probao ni jednu mapu sa rupom)
- makni onaj gs logo na pocetku i stavi ovaj:
gs_background.jpg jer zauzima 130Kb za razliku od onog tvog koji zauzima 3MB, i stavi da nema prozirne boje tamo di ocitavas teksturu (1024x512)
Ono sto mi se svidja:- Menu pozadina sa oblacima!
- Odabir mape
- tipke BACK i PLAY kao opcija
- Ocjena igrivosti: 3/5 (da se jos poboljsat sa nekim bonusima mozda)
- Zvukovi u igri (mada bi bilo jos fornije da ih ima jos vise za kill)
Ono sto mi se ne svidja:- Glavni menu, opcije kao slike tj. slike su lose, to bi mogao malo bolje nactati i Alphablend na 95% radi fore

- tipke BACK i PLAY graficki, pre ostre su, trebalo bi napraviti da imaju mutne rubove preko alpha maski i da zasvijetle na mouseover(to nije tesko). Ako hoces mogu ti ja napraviti tipke sa alpha maskom, cas posla!
- Skiffy-je bis trebao malo bolje nacrtati tj. malo prljavije if you know what I mean
Sve u svemu:Svidja mi se ideja, jos malo igrivosti i igra ce rasturati!