[Dev] Game: Skiffy the hamster

Replies: 90 Views: 449 Started: Apr 4, 2004, 6:44 PM Page 2 of 4
Post #31 · Oct 22, 2004, 9:18 PM
Hvala napravio sam neku slicnu pozadinu, molim te ako imas neku zgodnu teksturu oblaka uploadaj pa postaj link, to mi treba
Post #32 · Oct 23, 2004, 3:27 AM
Nazalost, nasao sam samo ovo:
tex_clouds.zip [168 KB]

Valjda trazis nesto vise cartoonish ali eto, to sam i ja trazio prije za gink pa nisam nista nasao.
Post #33 · Oct 23, 2004, 9:14 PM
hvala posluzit ce i ovi. Sutra cu napravit upload beta verzije (ako uspijem jer mi komp jos uvijek zeza). Uglavnom dosta toga je gotovo iako neke stvari treba jos uredit (ali to ostavljam za final). Imam neke ideje ali necu nista govorit dok ne vidim vase komentare i prijedloge.
Objasnjenje: zanima me oce li se vase ideje poklopit s mojima jer nisam siguran da su ove moje bas nuzne za poboljsat igrivost iako je po mom osobnom dojmu igra dosta staticna.
Post #35 · Oct 28, 2004, 12:20 AM
Strava Strava!

Evo mojih prijedloga:
- Malcice ubrzati kretnju playera, igra je akcija a malo dosadno izgleda ovo sporo ganjanje playersa
- Skakanje, na stisak tipke da skok pocne, ako drzis tipku i u sljedecem frame-u onda se
SkokMaxHeight = 100 'To se deklarira na pocetku igre
IF SkokHeight < SkokMaxHeight THEN SkokHeight=SkokHeight+1

pa nekako po tom principu napravis da ako drzis tipku duze da jace skoci, jer ja npr. zelim protivnika nabrzinu zgaziti sa malim skokom a on mi skoci ful visoko pa ovaj vec pobjegne do onda... kuzis..
- da mogu ici jedan kroz drugog ako je collision sa strane
- oblake u meniju, da u razlicitom vremenu krenu jer se ovako sva 3 stvore istovremeno pa je malo glupo..
- rupa na dnu ekrana, da kad padne u nju da nastavi padati sa vrha ekrana (mozda to vec imas, nisam probao ni jednu mapu sa rupom)
- makni onaj gs logo na pocetku i stavi ovaj: gs_background.jpg jer zauzima 130Kb za razliku od onog tvog koji zauzima 3MB, i stavi da nema prozirne boje tamo di ocitavas teksturu (1024x512)

Ono sto mi se svidja:
- Menu pozadina sa oblacima!
- Odabir mape
- tipke BACK i PLAY kao opcija
- Ocjena igrivosti: 3/5 (da se jos poboljsat sa nekim bonusima mozda)
- Zvukovi u igri (mada bi bilo jos fornije da ih ima jos vise za kill)

Ono sto mi se ne svidja:
- Glavni menu, opcije kao slike tj. slike su lose, to bi mogao malo bolje nactati i Alphablend na 95% radi fore :)
- tipke BACK i PLAY graficki, pre ostre su, trebalo bi napraviti da imaju mutne rubove preko alpha maski i da zasvijetle na mouseover(to nije tesko). Ako hoces mogu ti ja napraviti tipke sa alpha maskom, cas posla!
- Skiffy-je bis trebao malo bolje nacrtati tj. malo prljavije if you know what I mean

Sve u svemu:
Svidja mi se ideja, jos malo igrivosti i igra ce rasturati! :clap:
Post #36 · Oct 28, 2004, 2:20 AM
- da mogu ici jedan kroz drugog ako je collision sa strane
moglo bi onda doci do problema kad se "poklapaju" a 1 skoci onda bi on ubio ovog drugog jer bi pokrenuo collision nogu s glavom, razumis.
Mozda da napravim da se mogu gurat?

- oblake u meniju, da u razlicitom vremenu krenu jer se ovako sva 3 stvore istovremeno pa je malo glupo..
oblaci krecu s random X-om tako da se vjerojatno slucajno pogodilo da su krenuli od desno istovremeno.

- rupa na dnu ekrana, da kad padne u nju da nastavi padati sa vrha ekrana (mozda to vec imas, nisam probao ni jednu mapu sa rupom)
Nije jos napravljeno ali bit ce :)

- Glavni menu, opcije kao slike tj. slike su lose, to bi mogao malo bolje nactati i Alphablend na 95% radi fore :)
Nove slike su u izradi, to i ona ruzna strelica su jedina stara grafika u meniu, vjerojatno cu na kraju stavit samo natpis new game ;)

- tipke BACK i PLAY graficki...
Probat cu

- Skiffy-je bis trebao malo bolje nacrtati tj. malo prljavije if you know what I mean
e tu ne kuzim bas sta ti to znaci...

U svakom slucaju ja planiram stavit da playeri mogu birat boju svog igraca, ali jos nisam siguran kako da to ubacim u menu.
Post #37 · Oct 28, 2004, 3:16 AM
- ...jer bi pokrenuo collision nogu s glavom, razumis. Mozda da napravim da se mogu gurat?
Mozes i to guranje, dobro zvuci, ali onaj collision izbjegnes tako da bude samo kada je player 1 falling speed > player 2 falling speed ako 1. gazi 2....ma nije vazno :)

- ...vjerojatno cu na kraju stavit samo natpis new game
A mozda je tako i najbolje (i najlakse nacrtati nesto fora od slova)

- tipke BACK i PLAY graficki...
Probat cu

ne zaboravi ako ne probas samo meni javis i ja cu ti nacrtati ;)

- Skiffy-je bis trebao nacrtati malo prljavije
e tu ne kuzim bas sta ti to znaci...

Da nije onako cistih boja, tj. da je realniji...dlakaviji...prljaviji...blatniji i/ili sl..

U svakom slucaju ja planiram stavit da playeri mogu birat boju svog igraca, ali jos nisam siguran kako da to ubacim u menu.
Mozda ti to ni ne treba jer je u pitanju brza igra / brza akcija, i brzo pokretanje!
Ako neces ubaciti mozes pored igraca u meniju gdje su tipke samo na suprotnoj stranic nacrtati njegovog skiffija tako da unaprijed zna koji je njegov.
Ako oces ubaciti biranje boja onda neznam, nesto kao kad te pita ime pa na klik za odabir boje skiffyja da se zatvori taj neki prozorcic.
Post #38 · Nov 2, 2004, 10:54 PM
Skiffy Duel je 90% gotov.
Jos mi trebaju:
-Muzika
-Vise zvukova
-Leveli
-i jos nisam uspio bolje nacrtati hrcka
Post #39 · Nov 3, 2004, 12:27 AM
Reci ako ti mozemo pomoci oko icega!
- Sto ti treba od zvukova? imam ih milion!
- Od muzike? imam copyright na nesto brije i nesto od Matt-a sto je bilo za NSL.
- Sta ti treba za levele? radit ih ili grafike?
Post #40 · Nov 3, 2004, 12:52 AM
-Od zvukova, nesto slicno ovome sto sad imam neki komicni zvukovi i cartoon glasovi
-Od muzike. Pa trenutno je muzika shit, tako da bi mi trebala 1 laganija pisma za menu i 2 brze za samu igru
-Za levele treba radit vise novih levela, a posalji i ako imas dobre grafike ;)

NOTE: za levele - mozete koristit Skiffy Editor samo stavite sirinu mape 50 i onda stavite teren (zemlju ili kamen), travu i vise startova.
Exit, bonuse i neprijatelje NEMOJTE stavljat na mapu.

http://gs.gamer.hr/files/igor/skiffy/skiffy_editor.zip
Post #41 · Nov 4, 2004, 1:11 AM
Go check the mail igor@gs..!
- Dvije nove mape za Skiffija, Dino sad nesto takodjer pokusava napraviti
- Neki zvukovi sto sam nasa na kompu, ali nikako da nadjem tocno sto ti treba...iskreno ni neznam...

Preporuke:
- kada skace, fali mu mozda 2pixela da bi se popeo na sljedeci, bi mogao to popraviti jer je ovako frustrirajuce... pogledaj Map5 koji imas na mailu!
- Brze skakanje ili bilo sto s njim...valjda vec nesto radis, ja se nadam, to je trenutno jedina stvar koja kvari igrivost :( jer je dosadno skakati i tako se usporeno ganjati.
- Kad ode van ekrana sa strane da takodjer dodje sa druge ako ti se da to napravit...jer vec vidim par malih problemcica sa detekcijama koje su ljevo na ekranu a ti ides desno van ekrana.
- Map editor ako ti se da, da napravis resize opciju i da se onaj menu sa strane hvata za rub forme,a draw map filed Width da se hvata za to.. kuzis...ako nista drugo, rucno povecaj map editor da radi u rezoluciji 1024x...ali mrvicu manje... tako da stane cijela ona mapa!...

aj sta sam se raspisao...kapke mi se sklapaju...svaka pomisao mi skoro utone u san..bolesno...od silnog nespavanja :eh:

cujemo se jos
Post #42 · Nov 4, 2004, 1:48 AM
Malo sam isprobavao igricu i fuuuul je slatka....

Napravio sam mapu koju mozes skinuti "Map 6.dat"

Ideje:
- Da se nevidljivi tile-ovi ne vide u izboru mape (jer su ipak nekakav "sicret")
- Da kada skiffy trci u drugog skiffy-a koji ne drzi trcanje prema njemu...da ga gura u 50% brzine ili nesto slicno.
- Treba jos onih prozirnih tile-ova poput trave
- Uz editor umjesto tekstova kamen i to da bude slicica od toga sto treba staviti..

neznam, mozda budem imao vise ideja ujutro kada se naspavam !!!
Post #43 · Nov 4, 2004, 10:12 PM
Mape su jako dobre i uvrstio sam ih u igru ciju posljednju verziju mozete skinuti upravo sad...
[Skiffy Duel Beta 2 - 1.2 MB]: http://gs.gamer.hr/files/igor/skiffy/sd.ace

Od onih zvukova se mozda nade nesto korisno.
Sta se tice skokova i brzine - fiziku sam napravio po uzoru na Ginka (citaj: ukrao sam ti kod ;)), u settings.ini fajlu imas speed (horizontalni) za oba igraca i za svakog igraca posebno tezinu i jacinu skoka, pa podesi kako ti se cini najbolje i onda postaj ovdje koje vrijednosti si stavio da ih ubacim u igru.

Ostali prijedlozi su dobri ali cu ih jos razmotrit jer moram vidit koliko vremena bi izgubio na njima, a koliko su zapravo bitni.

Za kraj hvala na pomoci! :clap:
Post #44 · Nov 5, 2004, 2:05 AM
bravo :clap: :P
Imas jedan sitan bug, ostalo je sve super!
Vidim da si napravio da skace razlicito, koji put zna skocit jace a koji put slabije ako drzim tipku do kraja, to sam primjetio samo ako stavim da mi je tezina 20 jer sam htio malo ubrzati skakanje... pa sam zbog buga vratio tezinu na 10 ali sam zato skakanje digo na 300 jer toliko mu bas treba da bi na knap skocio na sljedeci tile.

Za kradju od ginka, nema beda. Ako hoces, dati cu ti source od zadnje verzije ako trebas jos sta posuditi :)

I strava je ono za mjenjanje booje Skiffija...skoro kazem zeca..ali uvjek! :D
I menu je vec bolji, samo napravi ako ti se da, da na mouseover se promjeni boja teksta..RGB-om da ne radis zassebne slike bezveze.
Post #45 · Nov 9, 2004, 1:25 AM
Primjetio sam 2 bug-a:
- Start pozicija zna biti na nekim cudnim mjestima (sto u editoru nije)
- Kada oba igraca stisnu i drze skok, uvijek jedan skace vise nego drugi sada se ne sjecam dali onaj koji prvi stisne skok ili drugi, ali uglavnom kada se u isti cas (priblizno isti) stisne i drzi gore mali skiffy-chi skoce razlicito.

That's all..........for now !!! :P
Post #46 · Nov 13, 2004, 3:58 PM
trebao bi staviti .ocx kontrole na .ace tako da ljudi koji nemaju instaliran VB6 mogu isto editirati mape :P

Ja mislim da ti fali MSCOMCTL.OCX

inace ok je igra, samo nema random spawn ovako uvijek mogu ocekivati di se se stvorit protivnik :p daj to sredi malo he he
Post #47 · Nov 13, 2004, 11:50 PM
nisam znao da igra koristi taj ocx... cekaj malo, ako ti radi igra nod, zasto mislis da fali ocx? ili si najvjerovatnije mislio da editoru fali, tek sam sad skuzio pisajuci ovo.. hehe. Ali svejedno, sve se da napraviti bez ikakvih ocx-a jer su koma za ubacivat u igre, puno zauzimaju itd...

Nod, u editoru inace ima funkcija da pobacas koliko god hoces spawn pointova tako da ih mozes lipo pripremit 10 i nema teorije da skuzis gdje ce se stvoriti... ;)
Post #48 · Nov 16, 2004, 4:21 PM
Hvala vam na svim komentarima, prijedlozima, savjetima itd.
Igra je skoro gotova, vidit cu sta bi jos mogao ugurat za v1.0

- Kada oba igraca stisnu i drze skok, uvijek jedan skace vise nego drugi
Da i ja sam to primjetio, ali nemam pojma zasto se to dogada posto oba igraca koriste istu proceduru za fiziku. :-? :oops:
Post #49 · Nov 19, 2004, 3:17 PM
dobro da si skuzio da sam postao problem za editor :P nego svejedno bio ja postavio 10 spawn pointowa opet se osjeca serija spawna u zraku, tj. trebao bi biti totalni random spawn point. Ne znam koliko bi bilo tesko to napraviti, ipak je Randomize komanda dovoljna ? :lol:
Post #50 · Nov 19, 2004, 6:09 PM
Rnd i Randomize su dvije razlicite naredbe :D
I bilo bi glupo i bugova da se stvara bas bilo gdje....
Post #51 · Jan 18, 2005, 11:02 AM · edited Jan 22, 2005, 3:00 PM
Novosti planirane u Skiffy-u:

-Pomicanje kamere i po X i po Y
-Tile koji se moze razbit
-Graficki dodati jos tileova
-Prozirni tile
-Nivoi s velikim kamenom
-Novi i pametniji neprijatelji koji mogu skakat i gadat skiffy-a
-Skiffy moze gadat neprijatelje
-Kljuc otvara kraj levela
-Novi i veci leveli mozda cak nelinearni
UPDATE:
-Lift
-Teleport

Napusteno: Napraviti kose tileove tj. da uzbrdica bude uzbrdica a ne skale od kockica.
Ovo je zelja jer ne znam kako napraviti collision detekciju za takve tileove.

Ako imate sta za dodat - now is the time.. tnx
Post #52 · Jan 18, 2005, 11:07 AM
Dobre su ti ideje, sve zajedno. I ja se bojim za uzbrdice da ces ih malo teze napravit...
Post #54 · Jan 18, 2005, 9:11 PM
Ovo sta sam vidio tamo je ful fora kako su to napravili, ali mogu slobodno reci da su glupi :) jer ja znam 10 puta bolji i laksi nacin za to, ma full lagano, samo treba malo razmislit. Svaki kosi tile treba imati svoju vrijednost "ljevi" i "desni" i to je to, ostalo se rijesi uz malo matematike ali sigurno ne koliko ima na onoj stranici :yes:
Post #55 · Jan 18, 2005, 9:55 PM
pa dobro ako znas bolji nacin samo napisi :)... kad uhvatis vremena naravno nema zurbe dok dodem do toga :)
Post #56 · Jan 18, 2005, 10:03 PM
A si siguran da ti bas to treba? Koliko planiras ovaj projekt ucinit kompliciranijim od prosle verzije? :twisted:
Post #57 · Jan 18, 2005, 10:08 PM
Koliko planiras ovaj projekt ucinit kompliciranijim od prosle verzije?
Dovoljno da se proslu verziju isplati skroz ponovo pisat :razz:
Post #58 · Jan 18, 2005, 10:14 PM
ok onda :razz: nisi mi odgovorio na pitanje :twisted: :roll:
Javi mi kada dodes do collisssiona pa da ti tu pomognem, sve sto trebas imati spremnim je njegova sredisnja tocka kod nogu da zna u kom tileu se nalazi! to je ono osnovno za glavnu detekciju!
Post #59 · Jan 22, 2005, 2:45 PM
Nista od kosih tileova, ne treba mi to.
Radim na editoru koji je 40% gotov - jos moram nacrtati snjezne tileove, ubaciti da se misem crta mapa, triggere i neprijatelje (moram nabaviti neprijatelje)
Post #60 · Jan 22, 2005, 3:35 PM
To ti barem nije tesko, eni je onaj bjeli sto si ga imao prije super; uvjek mozes pitati m4t3-a jer je sebi dobro nacrtao foxyja pa ce valjda i tebi neke neprijatelje ako mu se da, jer ti treba ono sto je najlakse napraviti, obicna 2D slika sastrane.

Kako si napravio snimanje mape u ini? tj. kako izgledaju vrijednosti?
I dali znas koristiti Split() naredbu koja UVELIKE pomaze!?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in