Post #9
· Mar 23, 2006, 11:40 PM
Isprva bi se ispricao zbog kilometarskog teksta, ali on je tu tako da Buricu skoci tlak

i za nase druge prijatelje koji ne znaju o cemu se radi.
The Elder ScrollsNajbolji RPG svih vremena! Ja ga jos pratim od davne TES 1: Arena, pa pritom par dodataka, pa TES 2 : Daggerfall (najbolji RPG tada) pa jos malo dodataka, pritom TES 3 : Morrowind (najbolja igra 2002 godine) pa expansion Tribunal pritom i Bloodmoon te nakraju TES 4 : Oblivion.
Ono sto je super u igri je ne samo grafika (mljac!) vec i igrivost i originalnost pri tome. Svaki grad, regija i pokrajine ima svoju povjest, svoje ljude i oblik. Za neke regije je opcenito da mrze susjede i posjeduju odredjenu vrstu crittera.
TES 1 je imala samo jedan glavni quest, a to je izici van;
TES 2 sub-questovi u igri su bili u ono vrijeme zanimljivi, ali poslije su brzo znali dosadit jer bi se ponavljali.. Glavni quest je bio dosta zanimljiv. I undividualno rangiranje u pojedinoj pokrajinu u svakoj regiji ! je bilo super - istina bili u samo dvije pokrajine High Rock i dio Hammerfella, ali bilo je pun pregrst regija, gradova, tamnica, sela i templova;
TES 3 je donjela revoluciju questova u toj igri. Za 3000 npc-a barem trecina je imala neki quest za igraca, sto nema ni govora o ponavljanju, i sto je najfornije bilo isprepletanost prica i suradnje izmedju odredjenih vaznih likova u igrici. Ma bajno. A za povjesnicare TESa u svim nastavcima i expanzijama pritom mislim i na one od Arena, mogu pronaci i pratiti povjest Tamriela (kontinet koji sadrzi 9 velikih pokrajina, High Rock, Hammerfel, Skyrim, Cyrodiil, Summerset Isle, ValenWood, Elsweyer, Black Marsh i Morrowind), nastakak zemlje, bica i zivota, izmjene Era i epski bitaka. Bilo kroz povjesne knjige u igri, bilo rijesavanjem questova ili obicnim raspitavanjem uokolo..
Nego ja se nadam da ce mi Oblivion unijest onu ushicenost kad sam prvi put ugledao Morrowind. Kad sam se divio svakom pojediom izgledu stvari, osoba i svijetu u Morrowindu. Vjerujem da hoce vidio sam dosta trailera, cini mi se da u ovom nastavku je revolucionaran individualni AI od NPCa sto je dosta falio Morrowindu. Jest bilo je par iscriptiranih NPCa u Morrowindu ali, su bili rijetki. I ono sto je jos revolucionarno je fizika u tom golemom svijetu. Ma ful ce mi radit na ovoj kanti, kako da ne
Fight u igri je kontroliran misem i tipkovnicom u prvom licu s mogucnostcu kombiniranja udaraca potezom misa (TES 1 i 2, poslije je to maknuto, TES 3

je imao samo 3 vrste poteza, slash, stab i crush) a moguce igrati kasnije i u trecem licu (TES 3, 4) Postoji dosta velik izbor oruzija, i melee, ranged, magija i summoniranja kojekakvih bestija. I da stvar bude bolja i seljak moze bacit magiju

samo ako dovoljno istrenira za to.
Enchantiranje u igri je zakon, od cackalice mozes napravit da od suta ubije bilo koga, (dobro pretjerujem

). Sad kad sam vec kod toga, fali neke stvari iz Daggerfalla koje bi volio vidjet u Oblivionu. Naime kako si mogao u Daggerfallu enchantirati i carape i gace

i drugo doljnje rublje u Morrowindu nisi mogao

. Najbolji izbor karaktera u Daggerfallu je zenski lik, jer normalno moze nositi vise odjece od muskarca

. Jos uvijek se sjecam kad sam svojoj likici enchantirao bra of charming i panties of lust

Ah sta ces valjda su to makli pa da i dijete od 12 godina moze igrati igricu.
Ima i drugih razlicitih korisnih skillova u igri ali ih ima prepuno da bi ih nabrojao, dovoljno je reci da ucestalim koristenjem, kao i u stvarnom zivotu

igrac se nauci ih i koristiti uspjesno i bolje nego li prije.
I premda sam vec toliko napisao vjerovatno nisam napisao nesto sto nekoga zanima. Pa ako mi kaze ono sto ga zanima, okrenut cu se toj temi.