Project re-evulation

Replies: 14 Views: 93 Started: Apr 16, 2006, 9:30 PM
Project re-evulation · Apr 16, 2006, 9:30 PM
Neki dan mi je sinulo, ne stignem nista kao obicno, radim ko konj na svemu, cim smanjim broj projekata u GS-u sto obicno lose rezultira ako ih imamo vise odmah dodju projekti van GS-a koje MORAM napraviti, u vecinu slucajeva je lova u pitanju pa se ne moze reci ne na sve.

Ova igra se radi pre dugo tj. rastegla se previse i nemamo vremena da si priustimo ovakav masovni nerad iliti neaktivnost.

Moja odluka koju zelim sa vama zajedno donijeti (uz par glasova podrske) je ta da smanjimo ovaj projekt te ne napravimo igru onakvom kakvu smo ju zamisliti, ja bih intezivno zapeo od sljedeceg tjedna da se finishira igra sto prije te da krenemo dalje.

Novo u planu:
- da player ne izlazi iz auta (kao sto je i bila prva ideja)
- dodao jos par protivnika i nesto sto daje vacu igrivost
- napravio jeben menu u rangu AAA naslova
- izdati igru kao shareware (ne retail kao sto smo zamislili) i predloziti ju svim mogucim izdavacima koje mozemo naci online

Nadam se da se slazete sa ovime te da zavrsimo jos jednu u nizu igara GS-a, sto kazete? :thumbsup:
Post #2 · Apr 16, 2006, 9:36 PM
Sla?em se.... jebenmu moran zavr?it animaciju pod hitno
Post #3 · Apr 16, 2006, 9:52 PM
Cool, others?

@mate
to mi u 75% slucajeva dok surfam preko mobilne mreze svaki post objavi duplo :doh:
Post #4 · Apr 16, 2006, 10:46 PM
Ajde moze, javi sta trebam radit.
Post #5 · Apr 16, 2006, 11:07 PM
Super.

Prije nego pocnes crtati trebali bi smisliti jos par vrsti prijetnje u igri! Ideas?

Zadnje sto sam radio i to mi je prvo na listi da zavrsim je onaj veliki zombi...
Post #6 · Apr 17, 2006, 1:10 AM
hmm, sta kazete na zombije-kentaure? Pritom ne mislim na ona mitska bica, pola konj, pola covjek; vec na mergane zombije jedne u drugima kao jedna cjelina.

Sta ja znam, moze pocet mutacija s jednim likom kojemu se zaljepi jedno mrtvo tjelo, pa to ozivi i onda su ko deformirani sijamci, pa jos jednog pa jos jednog dok ne ispadne ko neka masa / kugla ruku, nogu ili glava.
Najveci problem bi bio sto kad bi se zabio u to, ne bi mogao izaci van (morao bi se ful dobro zabiti, turbo + max engine), ostetio bi se ful jako a jedini nacin da se to ubije je freeze + machinegun / modri waypoint (onaj dugacki)?

Taktika bi bila utome sto bi ti bio cilj odmah ubit pod svaku cijenu tog posebnog koji skuplja leseve da se ne nakupe i pretvore u veliku prijetnju. Sto je vise leseva to brze i okretnije ide (ipak je tu puno nogu i ruku :)) i naravno sire je pa lakse ga pogodis.

Znam da ce bit problema s detekcijom, pa ako ne moze brem ostavite ovu ideju za 2 dio
Post #7 · Apr 17, 2006, 2:21 PM
Mozda da napravis neke zombije samoubice koje ako zgazis eksplodiraju i nanesu ti damage. Oni mogu da budu malo sporiji od ostalih. Takodje kad ih pogodis metkovima eksplodiraju i mogu da pobiju ostale zombije, cini mi se da to moze biti interesantno, jer ce igrac morati u svoj toj jurnjavi da pazi kuda vozi, a takodje ce gledati kad se ta vrsta zombija nadje u grupi da ih tad gadja posto ce tako pobiti veliki broj ostalih, ili mozda izazvati lancanu reakciju! :D
Post #8 · Apr 17, 2006, 2:26 PM
Slazem se, samo nek se dovrsi :doh:
Post #9 · Apr 18, 2006, 7:08 AM
@Zola
Pre pre komplicirano a opet postoji strah da ce to biti vise gust nego prijetnja ;)

@Ivan
Nije ni to toliko lose, pala mi ideja usput, ..

..da napravimo onda radije steel zombie ili tak nesto, pucas u njega a meci se odbijaju na sve strane - moras ga znaziti ili sa checkpointom ubiti.. cak i za zgaziti je tvrd... sta kazete?

U svakom slucaju, isao bih sa drugacijom vrstom prijetnje, nekom kojoj igri daje smisao... sto se mene tice ja sam i za robote...
Post #10 · Apr 18, 2006, 8:30 AM
Roboti, danas nemozes bez robota.
Post #11 · Apr 18, 2006, 1:36 PM
Edi meni nije jasno sta se desava kad odes na checkpoint, mislim jedino sto mogu da primetim je da ubije nesto malo zombija okolo ali nekako mi to nema smisla, trudis se da dodjes do checkpointa i onda se ne desi skoro nista. To je moja jedina zamerka inace sve ostalo mi se svidja, narocito kola, do jaja su uradjena. Da i potrebno je ubaciti neki cilj u igru, a ne ko lud da juris okolo.

E sad sto se tice robota po meni je ideja ok, ali je problem sto se igra zove zombie driver :D !
Takodje to sa rikosetiranjem metaka moze biti zanimljivo, ali bi bilo dobro da napravis da kad ga zgazi da se kola uspore dosta, posto je to ipak steel!

Sto se tice cilja mora se nesto dobro smisliti, jer ako je plan da se napravi neka ozbiljnija igra, mozda je bolje da glavni cilj ne bude samo ubijanje zombija vec nesto drugo sto treba ispuniti a da te zombiji ometaju u tome, a da to ubijanje zombija bude propratni element. Ne znam kolku si kompleksnost igra planirao. Mozda da napravis kao neki manji deo grada koji su napali zombiji i da sad imas razne objektive koje moras da ispunis. Tipa da odbranis neku zgradu,bolnicu,skolu od napada zombija, pa da nekog prevezes negde i tako to. Mozda da ubacis i ljude koji su zrtve i na primer ne sme broj ukupnih zrtava da predje 100. Ima tu jos dosta toga sto bi se moglo ubaciti i sto bi drasticno poboljsalo gameplay, samo je pitanje kolko si ti jos planirao na ovome da radis! :D
Post #12 · Apr 18, 2006, 9:18 PM
zanimljiv odgovor..

Checkpoint:
- ubija okolne zombije
- daje dodatne bodove (kao 50 ubijenih zombija, ovisi koliko si brz)
- napuni nitro nesto malo
- zeleni checkpoint popravlja auto dok stojis na njemu

Znam, ali i dalje nema neku vecu smisao koja bi igri dalo ono nesto sto fali.
Pala mi ideja upravo, mozda napraviti da checkpoint na neki nacin njima pomaze pa ti je cilj uklonit ga sto prije..blah?

> E sad sto se tice robota po meni je ideja ok, ali je problem sto se igra zove zombie driver
Ali opet, necemo se zato bas limitirati na zombije 100%, malo mehanike..ma znas sta, igrivost nam je najbitnija, zombiji su glavna spika ali sto se gazi i ubija nije vazno, glavno da je zabavno ;) vazna je ideja

> bilo dobro da napravis da kad ga zgazi da se kola uspore dosta
Vec se usporavaju, kasnije kod vece bagre gotovo je nemoguce proci kroz njih uopce ziv a kamoli jos zadrzat brzinu, fizika je na nivou ;)

> Sto se tice cilja mora se nesto dobro smisliti,
I can't agree more, glavno da je zabavno i zarazno

> jer ako je plan da se napravi neka ozbiljnija igra
Nije uopce bitno, bitno je jedino da igra bude sto bolja moze u sto kracem roku jer smo kratki sa vremenom..

> e znam kolku si kompleksnost igra planirao. Mozda da napravis kao neki manji deo grada
Eh to bi bilo strava i vec smo razmisljali prije o tome ali bi to zahtjevalo jaaako puno vremena na samo jednoj igri a mi se moramo pozuriti i ici dalje u tehnoloskom smislu, raditi nove naslove na novijim tehnologijama (C.NET DX9 ...). Vise nije samo gust izrade igara u pitanju vec i novac bez kog necemo moci jos dugo ovako s gustom raditi - biti cemo prisiljeni rintati neke sugave poslove do kraja zivota u suprotnom a to ne zelimo jel :)
Uglavnom, ciljali smo napraviti manje kompleksnu igru sa visokom igrivoscu, znaci sto manje detekcija i nepotrebne fizike.

> ljude koji su zrtve
Vjeruj mi, ovaj feature nebi skoro nista pomogao, ima ih toliko puno da bi tesko spasio nekog covjeka medju njima..

U svakom slucaju otvorenih sam ruku za dobre ideje, samo bih volio da ih kresamo dok ne nadjemo par onih koji ce igru uciniti hebenom i zaraznom!
- sta se jos moze spasit
- sta se jos moze unistit
- sta se jos moze zakuhat
Post #13 · Apr 18, 2006, 10:14 PM
Kad sam rekao za ljude mislio sam u okviru one ideje grada, ovako bi bilo besmisleno spasavati ih.

Nije mi jasno kako se ne slazes u vezi sa ciljem igre kad sam rekao da je potreban neki dobar, a stvrdis da je potrebno igri dati neki smisao???Po meni su cilj i smisao sinonimi u ovoj situaciji!

Sto se tice ideja ja nemam problema sa tim. Meni ideje stalno naviru, evo i sad, ne mogu da se odbranim od njih aaaaaa! :D

- Mozes da napravis kao remote bomb koju postavis i aktiviras je na dugme, moze biti korisna kad te prate brojni protivnici!
- Rocket luncher na krovu kola
- flame trower, mmm I like the smell of zombies in the morning! :D
- krvavi tragovi guma kad pregazis zombija
- sto se tice protivnika mozes mozda da napravis neku glavatu, debelu nakazu koja je krupnija od ostalih zombija,koju ne mozes da zgazis, i koja se hrani njihovim lesevima i na taj nacin se povecava,tako da je najbolje ubiti ga na pocetku, ne bi bilo lose da ima i nesto cime te gadja.

Tolko od mene za sad ovo mi je trenutno palo na pamet

Jel konacna odluka da se mesto igre ogranici samo na praking?
Post #14 · Apr 23, 2006, 11:07 PM
> Jel konacna odluka da se mesto igre ogranici samo na praking?
Nazalost da jer nemamo vremena za velike promjene/dodatke :(

Od ideja, evo onih koje cu staviti na TO-DO listu razmatranja :)
- Mozes da napravis kao remote bomb koju postavis i aktiviras je na dugme, moze biti korisna kad te prate brojni protivnici!
- flame trower, mmm I like the smell of zombies in the morning!
- sto se tice protivnika mozes mozda da napravis neku glavatu, debelu nakazu koja je krupnija od ostalih zombija,koju ne mozes da zgazis, i koja se hrani njihovim lesevima i na taj nacin se povecava,tako da je najbolje ubiti ga na pocetku, ne bi bilo lose da ima i nesto cime te gadja.

Od ideja bi mi vise trebalo nesto sto ce dodati napetost i povecati tezinu igranja.. dosta oruzja i efekata :) HELP
Post #15 · Apr 23, 2006, 11:15 PM
-Ovo je dobra ideja! na jednu tipku pustis bombu, zombiji se skupe, a drugom tipkom bbbbBBBBOOOOOOOOoooommmm :m4t3:

- Isto cool ideja. Nako da baca 20m ispred rakete... :cool:

- flame trower, mmm I like the smell of zombies in the morning!
- mislin da bi ovo bilo previ?e particle efekta :eh: :eh: (mislim da si spominja da ima neki limit, ili slično)

- ne znan, cini mi se kao puno truda bez velikog efekta, mislim da to nitko i ne primjecuje u jurnjavi...

sto se tice protivnika mozes mozda da napravis neku glavatu, debelu nakazu koja je krupnija od ostalih zombija,koju ne mozes da zgazis, i koja se hrani njihovim lesevima i na taj nacin se povecava,tako da je najbolje ubiti ga na pocetku, ne bi bilo lose da ima i nesto cime te gadja
- dobra ideja ako nije problem napravit

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in