Concept Art

Replies: 26 Views: 853 Started: Mar 22, 2005, 1:30 AM
Concept Art · Mar 22, 2005, 1:30 AM
Sve sto vidite in-game je nacrtano by Nikola!

http://generationstars.com/files/dev/cu ... rimjer.jpg

------------------------------------------------------------------------

@Nikola>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

- Trava je prejednaka, probaj je nacrtati da se rubovi neprimjetno spajaju tj. da se ne vidi onaj svijetliji dio.. Linked image
A da probas ovakvu travu, jednostavne boje i jednostavan izgled koji se dobro spaja sa zgradama, i jedinice su mi fora - trebao bi ih takve probat napravit - mrsavije bez preseravanja sa sjenama ;)
User posted image
Evo jos dobre trave:
User posted image User posted image
User posted image Pogledaj ovdje kako izgleda kada je tiled!
I pazi ove texture - zakon su za nasu igru - podsjeca me na warcraft:
http://generationstars.com/files/temp/rts_map_tiles.zip

- Ljudi su cudni, trebao bi tu nesto poduzeti!
Probaj replicirati ove jedinice iz AgeOfEmpiresa:
User posted image
User posted image
I evo kako izgleda Villager:
User posted image
Post #2 · Mar 22, 2005, 9:37 AM
istina.. ljudi su malo čudni :roll:
Post #3 · Mar 22, 2005, 12:45 PM
Da ljudi su nekako cudni a i one kucice su nekako kao da su krive hm ali dobro izgleda super je samo nekako malo ukrivo neodgovara za taj pogled
Post #4 · Mar 22, 2005, 6:59 PM
Vec sam zavrnuo rukave :wink:
EDIT:
I pazi ove texture - zakon su za nasu igru - podsjeca me na warcraft

To je Warcraft Zwei
Post #5 · Mar 24, 2005, 12:52 AM
Nikola, ma well done!!!

- Trava mi se full svidja! mrvicu se primjeti kako se ponavlja ali to se da srediti ako istim bojama napravimo jos dvije - tri vrse iste trave.
User posted image

- Ova trava je takodjer super! Ja sam za to da obje trave zadrzimo!
- Kucica je jos mrrrrvicu prrr krrrr pre mutna ali RULA!
- Ljudi su super, cista petica! Jedino sto bi im mjenjao je sjena na tlu - malo pre jaka ali ne smeta.
- Stabla su dobro ispala ali onda nesmijemo koristiti da se u editoru uklapaju u tajlove jer ce se primjetiti jednolikost i monotonost dok ovako random super izgleda.. sjena im je pretamna.
- Spojka trave i zemlje je predpostavljam u photoshopu napravljena bez tajlova tako da tu necu nis komentirati dok ne napravis posebno tajlove za to!
User posted image

Sve u svemu, :thumbsup: !
Post #6 · Mar 24, 2005, 7:29 AM
Odlicno je samo bi mogla ona kucica sto kaze Edi da bude sa ostrijim ivicama kao ona gore levo. Inace sto kaze Edi suoer je. Samo neznam kad smo se dogovorili da ce igra imati onaj iskoseni pogled a ne onaj sa strane kao sto je Igro poceo programirati.
Post #7 · Mar 24, 2005, 11:14 AM
Trava mi se full svidja!

Duvan ti vi?e nije dobar? :joint: :lol: :lol:

Bravo Nikola, svaka čast! :clap: :clap:
Post #8 · Mar 24, 2005, 12:18 PM
@Nikola
Super grafika... trava, jedinice, kuca... ma sve !
Post #9 · Mar 25, 2005, 3:44 AM
Evo igrice koju sam maloprije skinuo na mob:

Nisam nasao bolju sliku ali mi se ful svidja ideja spojke izmedju trave-tla i vode! ne moramo se muciti crtati ljepe plaze jer ih nikad necemo napraviti savrsenima. Ako odrubimo rub i napravimo par centimetara iznad da je tlo od vode onda ce to indicirati da se u vodu ne moze ici tako da nam to jos vise pase!
Linked image

e da, igra se zove Might and Magic!
Post #10 · Mar 25, 2005, 7:39 PM
Samo neznam kad smo se dogovorili da ce igra imati onaj iskoseni pogled a ne onaj sa strane kao sto je Igro poceo programirati.

Ako mislis da su ovo oni "dijamantni" tileovi nisu :naughty: Ajde neka mi netko kaze kakav ce kut tocno trebat? Jedino sta znam je to da je Igor reko da bi bilo dobro da izgleda ko AOE.
Post #11 · Mar 25, 2005, 10:35 PM
Nikola wrote:
Ajde neka mi netko kaze kakav ce kut tocno trebat? Jedino sta znam je to da je Igor reko da bi bilo dobro da izgleda ko AOE.

Pa ovo kako si nacrtao je skroz pogoden kut - i za zgrade i za jedinice, a i za stabla :)
Post #12 · Mar 25, 2005, 11:43 PM
Good. Jos jedno pitanjce:
Da vrata na zgradama budu veca od covjeka? Il je svejedno?
Demn, to su dva pitanjca :doh:
Post #13 · Mar 25, 2005, 11:50 PM
Meni je osobno svejedno, ali ipak mislim da ljudi vise vole da su vrata velicine covjeka odnosno da covjek nije veci od vrata, pa pokusaj da budu 'tu negdje' po velicini.
Post #14 · Mar 25, 2005, 11:58 PM
Slazem se u AOE su vrata pa cak i zgrade manje od ljudi ali u Castle Strike sve je realno i mislim da je tako bolje
Post #15 · Mar 26, 2005, 12:00 AM
Slazem se s tim. Al tu nastaje problem ako je recimo dvorac kao najveca zgrada max 92x92, a uniti su visoki 32. Dakle dvorac je samo tri puta veci od covjeka, a to bas nije impresivno :-? I na drugim manjim zgradama bi onda trebala bit najveca - vrata. To mi nekako ne stima.
Post #16 · Mar 26, 2005, 12:11 AM
Pa kazem ti ne trebaju bit veca nitko nece mjerit ravnalom, samo da nisu puno manja nego ono da su 'tu negdje' :)
Cini mi se da su dobra vrata u odnosu na jedinice na ovoj kucici sta si nacrtao, u biti mozda samo da su malo malo veca.
Post #17 · Mar 26, 2005, 2:09 AM
Krivo gledate na sve to...sve su te zgrade samo SIMBOLIKA onog sto zapravo jesu.. kada bi sve bilo realne velicine onda bi SAMO dvorac bio ko u onoj novoj igri..stronghold...kuzite
Ncemo sada placu napraviti pol ekrana...

nije vazna velicina! osim ako je potreba - ne ide se u dvorac - znaci velicina nije vazna (lol - velicina je vazna kod drugih stvari...borring)
Post #18 · Mar 26, 2005, 9:37 PM
Je ovako nesto dobro?

User posted image
Post #19 · Mar 26, 2005, 10:33 PM
MA odlicno!!! :clap:
BRAVO! BRAVO!! i BRAVO!!! :thumbsup:
ali cini mi se da si malo pretjerao u sirinu za donju kucicu... rekli smo 92px sirine :naughty:
U visinu idi koliko hoces :)
Post #20 · Mar 26, 2005, 10:38 PM
NIKOLA, NIKOLA 2X :joint: :juggle:
Post #21 · Mar 26, 2005, 10:56 PM
:doh: Al dobro, kad se suzi isto izgleda okej.
Hvala na pohvali Jerko.
Post #22 · Mar 27, 2005, 1:22 AM
Ovo je super, bravo Nikola, evala ti :thumbsup:
Post #23 · Mar 27, 2005, 9:33 AM
Nikola kralj si bas dobro izgleda kad budemo napravili ovu igru ima da se obogatimo.
Post #24 · Mar 27, 2005, 4:30 PM
Bit ce toga jos puno. Svaki put sve bolje :wink:

IDEJA: Da zgrade mijenjaju izgled ovisno o njihovom healthu. Npr. na ovom proslom primjeru se vidi malo pukotina, ali to bi ocistio za puni health. Dino je predlozio da bude 10 slika za svakih oduzetih 10% healtha, veci stadij sve vise u banani . Nije tesko napravit, a i bilo bi originalno jer kolko sam primjetio u drugim igrama sto je veci damage na zgradi samo je veci plamen na njoj.

Sta mislite?
Post #25 · Mar 27, 2005, 5:13 PM
Sla?em se... odlična ideja :thumbsup:
Post #26 · Mar 27, 2005, 8:14 PM
Vjerovatno bi dobro dosao i neki particle vatre uz to, ali mislim da je jako vazno sa se slika zgrade mjenja dok se unistava a isto tako mislim da bi bilo dobro dok se gradi...da ima sto vise slicice i tako dok radnik radi zgradu ona se konstantno mjenja....kao dobri stari settlers-i !!
Post #27 · Mar 27, 2005, 8:29 PM
Siguran sam da ce Edi nabijat efekte na sve zivo jer o tome prica vec malo duze. Vec sam mislio o tom za gradnju, ali to i ovo za unistavanje ce pocekat dok se ne dogovorimo o konacnom izgledu zgrada :naughty:

Tako da ako netko ima kakvu ideju kako bi nesto trebalo izgledat pisite.
Meni ce bit drago.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in