Ideja za igrivost - BOSS attack

Replies: 11 Views: 58 Started: May 3, 2006, 11:09 AM
Ideja za igrivost - BOSS attack · May 3, 2006, 11:09 AM
Na slici je shema kako i sta .. ja cu samo reci zasto - ispod slike

User posted image

Nema vise milijon zombija rastrkanih po ekranu (jer nema igrivosti ni taktiziranja, ni reakcija nis ne vrijedi). Od sada zombiji vise ne dolaze od van ekrana nego doleti BOSS koji ima sposobnost da ih summonira (stvara) i oni koje on stvori ga cuvaju, vrte se oko njega, tu i tamo neki izleti i ide na tebe. Oni ga stite od fizickog udara autom i pucnjave.
Automatski je voznja slobodnija i taktiziranje puno zanimljivije, jer ako cekas dugo da ga ubijes biti ce sve vise BOSS-eva (1 po minuti ili dvije).

Jos jedino treba znati kako ce BOOS (lose) utjecati na tebe ne racunajuci na zombije koje svako toliko salje na tebe. Znaci treba mu kao neko pucanje ili nesto ... HELP!
Post #2 · May 3, 2006, 11:24 AM
Super ideja! ?:thumbsup: Onako je sve bilo haoticno. Sad bar znas odakle nevolje dolaze. Boss bi mogao da odvaljuje asfalt i da te njime gadja! :D(salim se!) ?Mogao bi da baaca neke uzarene lopte ka igracu, koje kad udare u asfalt stvore vatru na jednom delu koja gori neko vreme tako da igrac mora da pazi kud vozi, kad udje u vatru zapali se i to mu neko vreme skida health, mora da se krece da bi se ugasio, ako iskoristi nitro jos brze se ugasi, ako se ne ugasi za neko vreme eksplodira! Mislim da je to dobra ideja, a ono sa asfaltom kako hoces! :D
Post #3 · May 3, 2006, 11:41 AM
Jako dobre ideje, naravno ovise najvise o naem crtacu, njegovim sposobnostima animiranja i slobodnog vremena (nix javi se). :)
Za sve sam osim asfalta ili ustvari, napravit cu ono sto je lakse crtacu samo da mi on javi, vatrenu loptu ili asfalt ...

Evo bossa ;)
User posted image
Post #4 · May 3, 2006, 12:53 PM
Ideja je FENOMENALNA... bilo bi dobro da boss viče "uuaaagghhrrhh zailo mi se... daaaj kolomasti..." :lol: :lol: :lol: :lol:
Post #5 · May 3, 2006, 12:57 PM
Za asfalt sam se zezao, ali ako ti se svidja, sto da ne. Po meni je mnogo bolja ova ideja sa vatrom, Nikola ce se 100% snaci! Moze da nacrta samo vatrenu kuglu, a ti Edi pomocu particles da napravis vatreni trag. Sad ne znam koliko je to komplikovano u VB, kod mene u GM to lako ide :D , mada si to vec cini mi se radio kod kola kad se zapale! Jedini problem za animiranje moze biti vatra koja ostaje na asfaltu, posto je pogled iz pticje perspektive. Tu izgleda da postoje dve mogucnosti da Nix nacrta animaciju vatre (sto je, cini mi se do jaja tesko) ili da ti opet pomocu particles to uradis. Btw Boss do jaja izgleda, samo jos da je animiran dobro, i bice super!
Post #6 · May 3, 2006, 4:58 PM
Cini mi se zanimljiva ideja, Raklem on wheels :)
Post #7 · May 4, 2006, 1:01 AM
He he, sta nisu u Carmaggedonu te zombiji gadjali bocama i molotijevim koktelom :)
Vidis, mogao bi te boss gadjati s zombijima.. A zombiji s svojim rukama i nogama :lol: Oke, malo bolesno ali fora.
Zombi ima 1 metak = svoju ruku :D i svoju nogu ali je onda sporiji jer mora hopsat s preostalom :lol: Boss samo pokupi jednog od njih i baci ga prema tebi. Originalno.

A ono s bocama, koktelima, ciglama, blokovima asfalta i bilokakvim bacajucim projektilom, moze ali ne kuzim vatrene kugle? Nije valjda da se vracamo u '80-te kada je KONAMI ili CAPCOM izbacivao kojekakve neshvatljive ili nerealne igre s nerealnim neprijateljima koji bi sukljali vatru kad god bi stigli iz svih rupica?

Okej tad je bilo mozda fora jer je bilo novo. Sad nije. :thumbsup:
Post #8 · May 4, 2006, 8:18 AM
lol, te ideje su najbolje od svih .. danas ni jedna igra vise nema pravu igrivost bas zato sto svi briju na realu, mene vise nije briga za nju, bitna je igrivost .. ako ce ju vatrena lopta :D poboljsati onda vatrena lopta it is! ;)

Ideja za bacanje zombija je super, samo sto nece onda stici reagirati na bacenog zombija jer brzo leti .. vatrena lopta moze ici sporije jer je ipak vatrena lopta :D pa se stigne reagirati i voziti oko nje - izbjegavati ih cak i vise ...

Za vatrenu loptu mi ne treba nikakva animacija ni tekstura, treba mi kako zombi baca istu, kako mahne u prazno pa ja lako napravim VL(vatrenu loptu) - NIX?

> Ivan: Btw Boss do jaja izgleda, samo jos da je animiran dobro
Vec je animiran, vec je i u igri. Trenutno se mucim sa collision detection koji mi ide uzasno na zivce jer na njemu radim vec 10 sati!
Animacija boss-a ce mozda trebati biti bolja, vi cete prosuditi kada vidite sljedecu verziju danas ili sutra.
Post #9 · May 4, 2006, 11:51 AM
bilo bi dobro da boss viče "uuaaagghhrrhh zailo mi se... daaaj kolomasti..."

?to zanemaruje? moju ideju...?? :lol: :lol: Provaj naglas vikniti "AAAAA zailo mi se..." :lol: :lol: :lol:
Post #10 · May 4, 2006, 12:16 PM

Vec je animiran, vec je i u igri. Trenutno se mucim sa collision detection koji mi ide uzasno na zivce jer na njemu radim vec 10 sati!

:thumbsup: Super! Uf deset sati zbog kolizije :doh: ....GameMaker rules! :thumbsup:

Slazem se sa Edijem, najbitnije je da bude zabavno! Ako Boss moze da sumonira zombije, zasto ne bi mogao da baca i vatrene lopte! Ideja sa delovima tela je takodje dobra, do duse malo morbidna, ali moze dosta da zakomplikuje stvari prilikom programiranja.

Animacija boss-a ce mozda trebati biti bolja, vi cete prosuditi kada vidite sljedecu verziju danas ili sutra.

Ajde pozuri malo! Can't wait! :D
Post #11 · May 4, 2006, 1:05 PM
> Mate: ?to zanemaruje? moju ideju...??
LOL, procitao, nasmijao, nastavio dalje :D polako, jos ne radim na zvukovima

> Ivan: GameMaker rules!
Aaargh :) not :P

> Ivan: Ideja sa delovima tela je takodje dobra, do duse malo morbidna, ali moze dosta da zakomplikuje stvari prilikom programiranja
Slazem se :| ali bi bilo ful gust

> Ivan: Ajde pozuri malo! Can't wait!
Radim radim, evo jos 6 sati je proslo, detekcije su gotove, nisu nesto ekstra ali rade. Napravio sam da se moze ubiti bossa, da svi zivi zombiji bjeze od njega (to je samo trenutno dok ne zavrsim sve s njim) i tako, ima jos posla. Ako ne stignem napraviti ostalo budem kasnije stavio ovu verziju.

cya in a bit
Post #12 · May 4, 2006, 1:14 PM
jos ne radim na zvukovima

vodi računa kad bude? :lol:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in