Automacko pokretanje php fajlova

Replies: 5 Views: 2,321 Started: May 10, 2006, 8:51 AM
Automacko pokretanje php fajlova · May 10, 2006, 8:51 AM
Pravim onaj ogame i naisao sam na veliki problem.
Radim sad napadanje u igri i imam problem. Dakle znaci ja uzmem jedan brod i posaljem ga nekom liku na planetu da ga napadne i on tamo stize za 1h. E sad da li neko zna kako da se za 1h pokrene jedan php file koji se zove combat.php i koji ce da proracuna borbu. Ovaj php file mora da se pozove automacki od strane servera u to vreme kad flota stigne na drugu planetu. Taj fajl nemoze da se pozove od strane nekog igraca jer oni mogu biti i offline kad se borba izvrsava.
Znaci treba mi sledece kako u php-u namestiti (flota je krenula u 11:32 i stize u 12:32) da u 12:32 kad stigne na drugu planetu da se pokrene combat.php od strane servera i izvrse njegove funkcije tj. proracun brobe. Kako se to radi jel zna neko.

Sigurno moze jer je na ogameu tako uradjeno. Mora da postoji neki nac da se pomocu php-a kaze sreveru da u neko vreme pokrene neki php file ali kako :| :| :| :|
Post #2 · May 10, 2006, 12:32 PM
PHP kao jezik nije server side aplikacija tak da ne mozes to tako, vas sam i ja razmisljao o tom problemu prije .. i ima dva rijesenja.

1) Posjetitelji
Kada god netko posjeti sajt (ili dok surfa po istom) pokrece se skup php fajlova koji su potrebni za razne check-ove. Stavis da se npr. combat.php pokrene cim netko poslje 12:32 klikne negdje na sajtu, skripta samo treba detektirati dali je to vrijeme proslo i to je to, ful jednostavno! Tako sam si ja napravio da mi jednom na dan u 18h dolazi horoskop, valute i ostale gluposti na email, ista fora.

2) On action
Znaci, cim netko dodje do bilo kakve interakcije sa userom kojem se nesto treba updejtirati da se tek onda pokrene skup skripti za automatske check-ove vezane uz tog usera koji treba biti updejtiran, ovo je najeftinija solucija glede CPU-a jer se skripte pokrecu samo onda kada stvarno i treba!
Post #3 · May 10, 2006, 12:47 PM
Prva jos i moze ali sta ako se desi da niko nedodje do 19:00h a do 12:32 je trebalo vec da bude snimljeno. Ovo prvo u tom pogledu neresava problem. Ja radim ogame i ako je napad proracunat u 19:00 a ne u 12:32 na planeti od igraca koji je napadnut moze da se izgradi jos dosta brodova i odbrane i onda to nije realno stanje kapiras. I ovo drugo isto tako.

Cito sam nesto o nekom cron jobsu. Ali nemogu da nadjem ni jedan free hosting na kome ima to da mogu da testiram. :| Igru pravim na jednopm strava hostingu free koji je skroz neogranicen u u pogledu prostora i bandwitha i svega ali nema cron. Tu podesis da ti se recimo svakih 30 sekundi izvrsi neki php i on se izvrsava. Nemam pojma nisam pametan uopste
Post #4 · May 10, 2006, 1:18 PM
Nema ti smisla sve to, ako postoji nesto poput CRON JOBS (to mi je jako poznato) onda to treba istraziti ali svejedno nisi dobro skuzio ovo moje, skripta nece kasniti 5 sati kao u tvom primjeru .. uz malo matematike sve moze sjesti na svoje tocno kako treba. Uostalom posjeta ce biti takva da ce barem i uz losu posjetu svakih najkasnije sat vremena biti jedan jedini pristup sajtu, cak i google crowler dolazi cesce :) mozes na svom kompu napraviti u iframe-u jedan sajtic da svakih 5min otvori frontpage ogame sajta..kuzis
Post #5 · May 10, 2006, 1:29 PM
Probacu sa tim CRON JOBsom ako ne nepreostaje mi nist adrugo nego da ubacim skirpte koje ce se pokrecu kad bilo ko dodje na sajt i uradi nesto. I naravno skriptu na svom kompu koja ce da pokrece sve ovo super ideja.
Post #6 · May 10, 2006, 1:43 PM
E super, javi cim skuzis nesto novo!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in