Ste mozda culi za Javu?

Replies: 51 Views: 17,818 Started: Jun 14, 2006, 12:32 PM Page 1 of 2
Ste mozda culi za Javu? · Jun 14, 2006, 12:32 PM
Ovako iz razloga sto na radnom mjestu se radi sa javom bio sam prisiljen preci na taj jezik.
Na pozetku sam bio skeptican sto se tice toga te sam smatrao zasto raditi u javi kad postoji
c++.
Nakon par sati sam skuzio zasto je java programski jezik broj jedan u svijetu!
Jednostavan , totalno objektno orijentiran, ogrovan defaultni library itd itd itd.

Osim toga kad sam pogledao dva najaca IDE-a za javu nisam vjerovao svojim ocima, Visual studio je djecja sala prema tome..
http://www.eclipse.org http://www.netbeans.org ...... skinite jedan od ovih pa se uvjerite.
Takoder dolaze sa gui editorima tako da i onim najljenijim nece biti problem preci sa visual studia na neki od ovih ide-a :P

Forget programming learn java!
:thumbsup:
Post #2 · Jun 15, 2006, 8:05 AM
Potpuno se slazem za sve osim da je najbolji, jezik je vise za online upotrebu, cuda se mogu s njim ali opet nije bas za izradu offline software-a tipa DX/OpenGL igara ... Si plas plas je ipak no.1 for now
Post #3 · Jun 15, 2006, 8:18 AM
Java je jednostavan programski jezik jednostavniji od vb-a a malo bolji od njega. Ali za igre je uzasno spor. Sporiji je cak i od vb-a i to jako mnogo. Naravno on se koristi za neke stvari i tu je bolji ali c++ rules
Post #4 · Jun 15, 2006, 8:54 AM
Miskec wrote:
Java je jednostavan programski jezik jednostavniji od vb-a a malo bolji od njega. Ali za igre je uzasno spor. Sporiji je cak i od vb-a i to jako mnogo. Naravno on se koristi za neke stvari i tu je bolji ali c++ rules

Moram priznat,nikada nisam koristio Javu,ali koliko sam cuo ne radi se o bas jednostavnom jeziku,vec o necem u rangu C++.Morat cu probat da se uvjerim. :P
Post #5 · Jun 15, 2006, 9:45 AM
Sto se tice sporosti to su misljenja prije 5-10 godina u danasnje vrijeme sa aktualnom verzijom java se mjeri bez
problem sa c++ ... naravno i dalje c++ je brzi sto se tice pristupa memoriji... A .NET jezici su izgubljena prica.
Sto se tice jednostavnosti moglo bih se usporediti sa VB-om ali cim se pocne koristiti OOP kako treba mislim da postaje malo tezi
ali opet jednostavan. OOP od jave je superijoran sa drugim OOP jezicima koje sam probao.
Osimt toga koristeci neki od IDE-a koje sam spomenuo ne treba ni citati documentaciju jer kako pises tako ti ide puca objasnjenje i completion za code koji pises
Takoder ima i dinamicko komajlanje tako da vidis odmah kad si napravi gresku. takoder ne treba zaboravitit u danasnja vremena kad linux stoji ispred svih nasih
vrata da sa javom ja mogu programmirati po linuxom sa eclipsom pa uci u windowse i nastaviti isti code u istom IDE-u bez ikakvih prepravaka.
Sve u svemu java je postao moj jezik.

public void removeGroup(){
MessageBox messagebox = new MessageBox((new Shell()), SWT.ICON_QUESTION | SWT.OK | SWT.CANCEL);
messagebox.setMessage("This group contains one or more OCT object." +
" Are you sure that you want to remove it?");
messagebox.setText("Confirmation...");
IStructuredSelection selection = (IStructuredSelection) viewer.getSelection();
if(selection.getFirstElement() instanceof TreeParent){
TreeParent parent =(TreeParent) selection.getFirstElement();
if(parent.hasChildren()){
if(messagebox.open() == SWT.OK){
TreeParent parentToRemove;
for(Iterator iterator= selection.iterator() ; iterator.hasNext();){
parentToRemove = (TreeParent) iterator.next();
TreeParent treeparent = parentToRemove.getParent();
treeparent.removeChild(parentToRemove);
}
}
}else{
}
}
viewer.refresh();
}
}

Evo i mali snippet coda.... ovo je mozda najkompliciranjije sto mozete izvest a ipak je citljivo za razliku od nekog
VB coda a da ne spominjem sad c++ ...

Svakome toplo preporucavam da bar jedan mjeseca probaraditi u javi i zasigurno ce 80% vas zauvijek preci na nju.

Post #6 · Jun 17, 2006, 6:05 PM
Covjece..ovaj kod koji si stavio,da nisi reka da je Java,ja bi mislio da je C++.Slici mu puno na prvi pogled. :P
Post #7 · Jun 18, 2006, 10:20 AM
je je :lol: , ali samo malo bolje pogledaj pa ces vidjeti da nema onih odurnih pointera i referenca :D

(PS. ovo izjavom nekazem da su pointeri i reference glupost ali se moze i bez njih :thumbsup: )
Post #8 · Jun 19, 2006, 11:31 AM
Svi su skriptni jezici jak oslicni, bilo bi dobro da su ama bas svi jezici po sintaksi identicni tako da se ustvari mucimo kod ucenja sa bitnijim stvarima.. plus je to sto ih je sve vise takvih.

> reference :thumbsup:
> pointeri :thumbsdown:
to je moje misljenje ;)
Post #9 · Jun 19, 2006, 9:24 PM
Meni se java ne sviđa, zapravo nisam na ni?ta naletio a da je moćnije od .NET-a, a kad mi to potvrdi programer koji programira 13 godina e onda znam o čemu pričam.
Post #10 · Jun 20, 2006, 6:11 PM
Ajde malo objasni rijec mocnije :D

PS @edifreak , java nije skriptni jezik :thumbsup:
Post #11 · Jun 20, 2006, 9:09 PM
[quote="oipoistar"]Ajde malo objasni rijec mocnije :D
/quote]

Znači uz ?to manje muke i vremena doći do vrhunskih rezultata...itd...itd mah ima previ?e toga...neman ?ivaca obja?njavati nakon 3 godine rada u .NET-u
Post #12 · Jun 21, 2006, 9:40 AM
oipoistar wrote:
PS @edifreak , java nije skriptni jezik ?:thumbsup:

Znam znam ali je tako nastao, uglavnom skoro svi skripni su kao C po sintaksi zato sam i govorio da bi bilo najbolje da svi jezici imaju identicnu sintaksu .. radi jednostavnosti pri ucenju i prihvacanju novih programerskih tehnologija
Post #13 · Jul 2, 2006, 5:46 PM
oipoistar wrote:
Sto se tice sporosti to su misljenja prije 5-10 godina u danasnje vrijeme sa aktualnom verzijom java se mjeri bez
problem sa c++ ... naravno i dalje c++ je brzi sto se tice pristupa memoriji... A .NET jezici su izgubljena prica.
Sto se tice jednostavnosti moglo bih se usporediti sa VB-om ali cim se pocne koristiti OOP kako treba mislim da postaje malo tezi
ali opet jednostavan. OOP od jave je superijoran sa drugim OOP jezicima koje sam probao.
Osimt toga koristeci neki od IDE-a koje sam spomenuo ne treba ni citati documentaciju jer kako pises tako ti ide puca objasnjenje i completion za code koji pises
Takoder ima i dinamicko komajlanje tako da vidis odmah kad si napravi gresku. takoder ne treba zaboravitit u danasnja vremena kad linux stoji ispred svih nasih
vrata da sa javom ja mogu programmirati po linuxom sa eclipsom pa uci u windowse i nastaviti isti code u istom IDE-u bez ikakvih prepravaka.
Sve u svemu java je postao moj jezik.

public void removeGroup(){
MessageBox messagebox = new MessageBox((new Shell()), SWT.ICON_QUESTION | SWT.OK | SWT.CANCEL);
messagebox.setMessage("This group contains one or more OCT object." +
" Are you sure that you want to remove it?");
messagebox.setText("Confirmation...");
IStructuredSelection selection = (IStructuredSelection) viewer.getSelection();
if(selection.getFirstElement() instanceof TreeParent){
TreeParent parent =(TreeParent) selection.getFirstElement();
if(parent.hasChildren()){
if(messagebox.open() == SWT.OK){
}
}
}else{
}
}
viewer.refresh();
}
}

Evo i mali snippet coda.... ovo je mozda najkompliciranjije sto mozete izvest a ipak je citljivo za razliku od nekog
VB coda a da ne spominjem sad c++ ?...

Svakome toplo preporucavam da bar jedan mjeseca probaraditi u javi i zasigurno ce 80% vas zauvijek preci na nju.

c# je jo? čitljiviji.. sve ovisi o programeru kak pise svoj kod.. VB.NET mi je zajeban i ne svida mi se zbog nekih pizdarija . one crte kod funkcija nervira i ima jo? dost stvari.. J#,C#,VB.NET sve su to .Net jezici.. J# je Java Sharp ;) .NET će sada pokazati pravu snagu kad dode Vista ..
Post #14 · Jul 2, 2006, 11:52 PM
HS wrote:

c# je jo? čitljiviji.. sve ovisi o programeru kak pise svoj kod.. VB.NET mi je zajeban i ne svida mi se zbog nekih pizdarija . one crte kod funkcija nervira i ima jo? dost stvari.. J#,C#,VB.NET sve su to .Net jezici.. J# je Java Sharp ;) .NET će sada pokazati pravu snagu kad dode Vista ..

Je je, taman lipo razmi?ljam o tome kako ću se opet morat prilagođavat novom .NET-u.. ovaj put .NET 3.0 a taman sam savlada 2.0 i nedaj bo?e da mi tko od klijenata promjeni windowse na vistu jer sam tek onda heba je?a bude li tribalo radit prilagodbe.....neznam....vrime je za novi OS ali novi .NET mi ne treba.....
Post #15 · Jul 3, 2006, 11:03 AM
GameDeveloper wrote:
[quote="HS"]

Je je, taman lipo razmi?ljam o tome kako ću se opet morat prilagođavat novom .NET-u.. ovaj put .NET 3.0 a taman sam savlada 2.0 i nedaj bo?e da mi tko od klijenata promjeni windowse na vistu jer sam tek onda heba je?a bude li tribalo radit prilagodbe.....neznam....vrime je za novi OS ali novi .NET mi ne treba.....[/quote]

nebrini oko toga ;) . NET 2.0 ostaje isti dok 3.0 donosi L# mislim J# neke pizdarije i avalon.. Mocne pizdarije.. sve za grafički izgled : One kontrole kaj ekipa radi po godinu sad s avalonom napravis u jednom danu za vistu..
Post #16 · Jul 3, 2006, 8:58 PM
HS wrote:
[
nebrini oko toga ;) . NET 2.0 ostaje isti dok 3.0 donosi L# mislim J# neke pizdarije i avalon.. Mocne pizdarije.. sve za grafički izgled : One kontrole kaj ekipa radi po godinu sad s avalonom napravis u jednom danu za vistu..

To mi sve zvuci nesto sumnjivo :\ Sta mislite da napravimo jedan programming battle za neku malu aplikaciju tip IRC Client te da ova neprogrammerska ekipa odluci tko je pobijednik? Znam da nece biti fer prema ediju koji krece u utrku sa VB6 :smoking: buahahah . Kaj mislite?
Post #17 · Jul 3, 2006, 9:31 PM
oipoistar wrote:
[quote="HS"][

To mi sve zvuci nesto sumnjivo :\ Sta mislite da napravimo jedan programming battle za neku malu aplikaciju tip IRC Client te da ova neprogrammerska ekipa odluci tko je pobijednik? Znam da nece biti fer prema ediju koji krece u utrku sa VB6 :smoking: buahahah . Kaj mislite?[/quote]

A za?to nebi i?li napraviti jednu veliku aplikaciju od barem 1500 linija koda, te da se koristi baza podataka s barem 10 tablica....da se u programu koristi directX renderniranje kontrola na forme.... i tako dalje?? , zar se snaga ne mjeri na velikim projektima a ne nekim projektićima od 50 linija koda?
Post #18 · Jul 3, 2006, 9:40 PM · edited Jul 3, 2006, 9:44 PM
GameDeveloper wrote:
[quote="oipoistar"][quote="HS"][

To mi sve zvuci nesto sumnjivo :\ Sta mislite da napravimo jedan programming battle za neku malu aplikaciju tip IRC Client te da ova neprogrammerska ekipa odluci tko je pobijednik? Znam da nece biti fer prema ediju koji krece u utrku sa VB6 :smoking: buahahah . Kaj mislite?[/quote]

A za?to nebi i?li napraviti jednu veliku aplikaciju od barem 1500 linija koda, te da se koristi baza podataka s barem 10 tablica....da se u programu koristi directX renderniranje kontrola na forme.... i tako dalje?? , zar se snaga ne mjeri na velikim projektima a ne nekim projektićima od 50 linija koda?[/quote]

:D lol pod malim sam ja smatrao oko 2000 linija koda (u firmi su mi dali da radim jednu malu aplikaciju koja sad vec ima 24000 linija koda ) :thumbsup:

Okej ajmo se dogovoriti ovako 2000 linija koda minimum + Koristi se baza podataka MySql ili MSDE sad ti nastavi dalje

Naravno moramo si staviti neko vremensko ogranicenje ali da je dosta veliko tako da ne moramo forsirat jer sam siguran da svi tu imamo vec dosta posla...
Post #19 · Jul 3, 2006, 9:44 PM
Samo malo, dali su ti malu aplikaciju a već ima 24000 linija koda....pa ako si to uspija e onda neman riječi osim a gdje je znanje o optimiziranju koda, neznam....ja osobno bi se ubio ako bi napravio i veliku aplikaciju da ima 24000 linije koda jer bi to značilo da sam nesposoban da optimiziran aplikaciju i kod pa se nadam da je ovo kod tebe bio cinizam i zajebancija.
Post #20 · Jul 3, 2006, 9:49 PM
GameDeveloper wrote:
Samo malo, dali su ti malu aplikaciju a već ima 24000 linija koda....pa ako si to uspija e onda neman riječi osim a gdje je znanje o optimiziranju koda, neznam....ja osobno bi se ubio ako bi napravio i veliku aplikaciju da ima 24000 linije koda jer bi to značilo da sam nesposoban da optimiziran aplikaciju i kod pa se nadam da je ovo kod tebe bio cinizam i zajebancija.

Nije cinizam niti zajebancija vec surova istina. To mi se racuna mala aplikacija , te mi je rok bio oko 3 mjeseca za izradu iste. Naprimjer takvih malih aplikacija imamo oko 12 komada koje su kao dodatni toolovi za nas glavni proizvod koji je daleko od male aplikacije (i daleko i od aplikacije ) :D .
Samom optimizacijom bih mozda je mogao skratiti za 2000+- linija koda ali bih izgubio optimizaciju prilikom njenog izvrsavanja tako da nekad je vaznija kvaliteta nego kvantiteta.
Post #21 · Jul 3, 2006, 9:57 PM
A onda je zaista ?alosna istina da mora? napisati 24000 linija koda u 3 mj jer je onda to 24000 nekvalitetnih linija koda.
Prijatelju moj, ja sam radio aplikaciju od 1600 linija koda, baza podataka, directx renderniranje.... poslovna aplikacija za jedan mali hotel, trebalo mi je 20 dana da je sastavim sa svojim prijateljem, za sada 170 radnih sati....a 1600 linija koda.....jer smo puno vremena ulo?ili u kvalitetu aplikacije...optimatizaciju i testiranje a kad bih morao u 3 mj napisati 24000 linije koda onda bi to bio takav nered od koda da ga ni sam nebih mogao razumjeti.

Ja mislim da bi mogao ti jako dobro jo? to skratit da se potrudit i razmislit malo, ja sam u svojim aplikacijama zaista koristija ekstremno optimiziranje koda a pri svakoj promjeni koda bi testirao brzinu "prije i poslije" da znam o čemu se radi.

Optimatizacija koda ne znači da će se aplikacija usporiti ako obavi? logički dio posla kako treba?, ako recimo koristi? nizove masovno....tu se ni?ta nema usporiti, usporiti će se jedino ako koristi? late-binding ?to je nezgodna stvar ali uvelike skrati kod samo treba? izračunati koliko ti ispada odnos "čitljiviji kod vs brzina izvođenja".

Ja se ne?elim zaposlit u nijednoj programerskoj firmi, sve su one ?ivuća katastrofa, upiru te ko konja da pi?e? ko budala....da bude na vrijeme i kvalitetno....a to ne ide tako pa lijepo ja radim privatno a kad ja to privatno sastavim onda je to program koji ljude ne ostavlja ravnodu?nima i to sam se uvjerija.....mislim nije bit da se hvalim nego čisto sam se nagledao smeća od programa koji se prodaju samo zato jer je nekome u cilju da na brzinu digne lovu.
Post #22 · Jul 4, 2006, 5:28 AM
Hmmm ti radis privatno u tome je stvar. Si kad radio u tvrtci? Recimo dali je tvoj code komentiran. Jeli tvoj code citljiv. Dali bih ja mogao uzeti sad tvoj code i u roku od 5 minuta ispraviti neki bug a bez da sam radio na njemu prije? Razlika je ako ti sebi radis nesto pa znas kako gdje i sta. Ali osim mene i drugi ce raditi na tome te code mora biti citljiv formatiran komentiran. Osim toga radis u .Net jeziku. Koliko ti gui oduzima od toga? Kakav ti je gui? Koliko classa imas? Dali ce tvoj alat raditi i na linuxu i na windowsu? Sumnjam. Usporedjujes kruske i jabuke.
Post #23 · Jul 4, 2006, 5:56 AM
oipoistar wrote:
Hmmm ti radis privatno u tome je stvar. Si kad radio u tvrtci? Recimo dali je tvoj code komentiran. Jeli tvoj code citljiv. Dali bih ja mogao uzeti sad tvoj code i u roku od 5 minuta ispraviti neki bug a bez da sam radio na njemu prije? Razlika je ako ti sebi radis nesto pa znas kako gdje i sta. Ali osim mene i drugi ce raditi na tome te code mora biti citljiv formatiran komentiran. Osim toga radis u .Net jeziku. Koliko ti gui oduzima od toga? Kakav ti je gui? Koliko classa imas? Dali ce tvoj alat raditi i na linuxu i na windowsu? Sumnjam. Usporedjujes kruske i jabuke.

Ne?elim vi?e nikad raditi u tvrtci kakve su inače....nedaj meni bo?e većeg zla....osim ako zatriba.
Komentiran je po potrebi, vrlo kratki komentari koji su većinom u istoj liniji kao i sam kod.
Pa neznam bili mogao ispraviti neki bug u roku 5 minuta, prvo ako bi ti uspio ispraviti nečiji bug tako brzo znači da je dotična osoba bila lo?e volje kad je pisala k?d ako je bug tako jednostavan za pronaći.
GUI, pa GUI koji je u GDI-u uopće nisam računa jer je to auto-generated code od strane .NET-a a GUI rađen u DX-u od strane mog prijatelja zauzima oko 25-30 % aplikacije (uključena interakcija grafike s userom...itd...itd)
Klasa....vi?e manje nije sada ni bitno koliko ih ima a pogotovo nije bitno dali će ta aplikacija raditi u linuxu jer je namjenjena windowsima i samo za jednog klijenta po "specijalnoj" naruđbi.

Da ima? pravo, te?e je to ?ta ti radi? u firmi....nisam reka da nije, samo ka?em da meni osobno takve "traume" ne trebaju i da ću radit "za sebe" koliko budem moga ali po?to radim u .NET-u od verzije 1.0 nevirujem da bi ima nekih većih problema kod zapo?ljavanja samo ?ta u mome gradu nema posla niti se tra?u programeri tek tako a i ako se tra?u onda kad pročitam ?to sve poslovac tra?i od vas.....dođe mi da se bacim kroz prozor.....dobro ?ta te jo? ne pitaju zna? li voziti autobus i da je to prednost.

Nego, koliko od vas ovdje programera ima koko?je sljepilo....edi ti dugo programira? ....kakvo je tebi stanje s vidom??
Post #24 · Jul 4, 2006, 6:36 AM
Neznam meni je vid uredu jer kad programiram cesto niti ne gledam u monitor vec u tastaturu ili strop :P.
Ali jedno pitanje .. dali ti uopce uspijes zaraditi dovoljno na taj freelance nacin. Koliko bih naprimjer mene kostalo da mi napravis tu istu aplikaciju kao tom hotelu.... Kako sa porezima i svime time, si prijavljen , skola? faks?
Post #25 · Jul 4, 2006, 8:24 AM
oipoistar wrote:
Neznam meni je vid uredu jer kad programiram cesto niti ne gledam u monitor vec u tastaturu ili strop :P.
Ali jedno pitanje .. dali ti uopce uspijes zaraditi dovoljno na taj freelance nacin. Koliko bih naprimjer mene kostalo da mi napravis tu istu aplikaciju kao tom hotelu.... Kako sa porezima i svime time, si prijavljen , skola? faks?

E to sam i ja mislija dok nisam i?a na pregled pa se ustanovilo da iman dioptriju....istina ne veliku ali se primjeti....
Trenutno ne dovoljno jer sam tek počeo raditi na freelance način, nisam si dozvolio da se uopće uhvatim pravog posla dok ne steknem znanja onoliko koliko sam htio pa po?to mi se nedavno navr?ilo 4 godine programiranja ovo je tek početak freelance načina koji se neće kao takav jo? dugo nastaviti jer planiram s prijateljem otvoriti mali obrt jer imamo za sada 2 vrlo obećavajuća projekta.
Koliko bi te ko?talo ovisi o veličini projekta jer ja ne naplaćujem program nego sat rada.

Po?to trenutno neman firme ni obrta (nemoj me prijavit financijskoj :lol: ) nema poreza i svega toga, fax sam napustio nakon 6 mj kada su mi doslovno isprali mozak s glupostima a meni se plače kada ja vidim da ja iman vi?e znanja od 90 % informatičkog falkuteta a sve s?m sam naučio bez ?kole ili faxa, moj prijatelj upravo zavr?ava informatiku i sam priznaje da od faxa nema ni?ta nego komad papira koji zapravo i nedokazuje znanje nego da si pro?ao "torture" ?trebanja stvari koje ti neće gotovo nikad slu?it u ?ivotu...?ta je je ovaj na? obrazovni sustav je ajme.,....mislim cijeli svjetski sustav je ajme i pogre?an te se temelji na ispiranju mozga pa ispadne? vi?e lud nego pametan na kraju jer te cjepaju pustim knji?etinama a prakse jako malo tjekom faxa.

Iako nema veze s informatikom nikad neću zaboravit izjavu jedne osobe koja ide na bogoslovni falkutet koja doslovno vjeruje da je samo njihovo učenje i vjera u pravu i ni?ta drugo...i toliko je toj osobi "ispran" mozak s takvim knjigama da jednostavno ta osoba ni?ta drugo i ne vidi osim onoga ?to je uče tamo a ?ta je ?alosno ni profesori tamo nemaju pojma ?to uče jer kad im ja postavim par logičkih pitanja u vezi nekih stvari svi blenu ko ovce, čisti jedan primjer zatupljenosti ?kolstva i ni?ta vi?e.

Recimo drugi primjer ali ovaj put informatički.
Moj prijatelj koji sad zavr?ava fax je cijelo vrijeme radio u delphiju....i naravno tamo ga ispralo s tim delphijem i čovik uvjeren da je delphi zakon jer su ga tako učili i da je .NET sranje iz par razloga koji su mu profesori konstantno ponavljali a sve ?to znaju ti profesori o .NET-u je upravo to malo ?to su i pričali o njemu e a kad sam ja njemu pokazao neke stvari u .NET-u ....on je ostao PAF i nije mogao vjerovati pa sam mu mora instalirat VS.NET 2005 i ostavit par svojih projekata da proučava da bi mi na kraju reka da je .NET predobar, no svaka platforma ima svojih nedostataka pa tako i .NET pa čisto pričamo o tome da su ljudi mo?da malo prezatvoreni prema novim saznanjima i doslovno ga se boje.

Na kraju krajeva svak bira svoje ?to mu se sviđa u čemu da radi, ali ispiranje mozga na faxu mi ne odgovara pa sam odlučio jednom skupiti 5000 kn i otići na tečaj naprednog .NET programiranja u trajanju od 230 sati tek tako da iman papir da sam osposobljeni .NET programer upravo kakvog imaju oni na faxu samo mi se čini da će s tog tečaja izaći bolji programeri nego s bilo kojeg informatičkog falkuteta.....
Post #26 · Jul 4, 2006, 8:41 AM
Joj vi i ta preseravanja s linijama koda! Svaki programer ima svoj stil pisanja koda. Netko ce istu stvar napisati na jedan način, netko na drugi. Sna?enje u kodu najvise ovisi o tebi, a ne o odabranom IDEu. Jest da on dosta poma?e, ali nakraju ipak ostajes ti. Isto tako uspoređujete dosta slične stvari, a svi znamo da GD u VB.NET začudo ne vidi svijetsku kataklizmu i proizvod aliena, pa je spreman klat se oko toga danima. ista stvar vrijedi i za oipoistara. Neka svatko radi u onome u čemu se najbolje osječa, pa makar to bio QBASIC ili čisti C! :eh:
Post #27 · Jul 4, 2006, 8:50 AM
Pa wizard upravo o tome i pričam, samo navodim neke stvari malo detaljnije.....
Post #28 · Jul 4, 2006, 9:03 AM
slazem se s Dordom gore. ak radis u firmi ne radis sam ti taj program vec ga radi 20 ljudi. ak jedan zajebe ti moras znati naci gre?ku i njegovom kodu i razumjeti ga zato se kod pise razumno lijepo i s puno komentara da se onaj ko to implementira moze snaci. Dorde dolazi na msn :naughty:
Post #29 · Jul 4, 2006, 9:35 AM
HS wrote:
slazem se s Dordom gore. ak radis u firmi ne radis sam ti taj program vec ga radi 20 ljudi. ak jedan zajebe ti moras znati naci gre?ku i njegovom kodu i razumjeti ga zato se kod pise razumno lijepo i s puno komentara da se onaj ko to implementira moze snaci. Dorde dolazi na msn :naughty:

Oko 5 i pol sam doma pa cu bit na msnu ;)
Post #30 · Jul 4, 2006, 11:06 AM
Wizard wrote:
Joj vi i ta preseravanja s linijama koda! Svaki programer ima svoj stil pisanja koda. Netko ce istu stvar napisati na jedan način, netko na drugi. Sna?enje u kodu najvise ovisi o tebi, a ne o odabranom IDEu. Jest da on dosta poma?e, ali nakraju ipak ostajes ti. Isto tako uspoređujete dosta slične stvari, a svi znamo da GD u VB.NET začudo ne vidi svijetsku kataklizmu i proizvod aliena, pa je spreman klat se oko toga danima. ista stvar vrijedi i za oipoistara. Neka svatko radi u onome u čemu se najbolje osječa, pa makar to bio QBASIC ili čisti C! :eh:

Malo sam se bavia programiranjem al se sa ovim moran slo?it....

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in