[DONE] Program: [autoskola]

Replies: 65 Views: 287 Started: Apr 25, 2004, 8:12 AM Page 2 of 3
Post #31 · May 10, 2004, 11:07 PM
Moramo se naci na chatu...!
Planiram poslati email u Crveni Kriz i u AMD Siget...za snimke...!
Tako da mozemo nastaviti rad na projektu !
Da li da HAK-u posaljemo email ili cu ja ici u HAK na razgovor ? (a to znaci da se moram srediti...obrijati...jer izgledam kao pravi programer )
Post #32 · May 15, 2004, 2:27 PM
Igore...poslao sam onaj tekst, zahvali staroj...!
Nadam se da ce pristati...a bojim se samo toga koliko cesto oni gledaju email, da se ne bi dogodilo da se na kraju taj email ni ne procita...!
Ajde...cut cemo se jos...Dule dolazi sljedeci vikend na stalno iz army !
Post #33 · Jul 11, 2004, 11:11 PM
Evo vratio sam se programiranju...tj programirao sam mozda 10 minuta, a par sati vec ubacujem prometne znakove sa description-ima...Kada zavrsim barem pola cu ti dati link.
Jebote dobro da me ulovilo malo to iskoristavanje slobodnog vremena na nesto korisno. Ful sam se zamislio kada mi je bilo dosadno pa sam razmisljao o tome kako ne mogu nista u zivotu uspjeti izle?avajuci se...i tako ja sjeo za komp i otvorio ovaj projekt !
Post #34 · Jul 30, 2004, 4:43 AM
Kako Postati Vozač

Skini kada bude? imao vremena, pogledaj ?ta sam napravio...nije jo? gotovo, ali Edi mi je dao jednu dobru ideju koju bi razradio sa tobom na chatu ! Pa javi jednom kada če? imati slobodnog vremena a da je negdje oko ponoći jer sam ja okrenuo dan i noć pa sam u to doba budan ali i do 6-7 ujutro !!!

Reci ?ta misli?...
Post #35 · Jul 31, 2004, 9:35 AM
Moze sutra u ponoc (zapravo to je vec prekosutra ali necu u filozofiju sada ;))
Znakove si dobro napravio, bolje ovako da imamo isti dizajn za sva 'predavanja'.
-Moramo osmisliti testove, tj. detaljno razraditi kako ih napraviti.
-Jesi li uspio nabavit ikakve dodatne materijale (tipa video)?
-Mozemo li nekako ubrzat pokretanje aplikacije?
Cut cemo se na chatu za to i ostale stvari pa ce netko od nas postat ovdje sta smo i kako odlucili cisto tako da imamo zapisano i ne zaboravimo.
Post #36 · Jul 31, 2004, 8:05 PM
Zapravo amo na chat danas ako mozes. U ponoc cu bit na chatu, ako oces neku drugu uru posalji poruku.
Post #37 · Oct 15, 2004, 7:25 AM
Saznao sam jos jednu dobru vjest za mene u vezi sa KPV. U 5 mjesecu se odrzava Prometiada (natjecanje svih prometnih skola HR). Ja cu moci sa KPV sudjelovati u tome. Ako budem dobar, osloboditi ce me mature. A to je jako dobar motiv. Ubacio sam nekoliko video zapisa u program vezanih za Prvu pomoc, ali cu ih uskoro maknuti jer sam smislio nesto jos bolje i vec sam se poceo dogovarati. Posto u skoli imam predmet Prva pomoc (imao sam prosle godine), jos sam u dobrim odnosima sa profesoricom, poceo sam dogovarati nekakvno snimanje nasih filmica. Na taj nacin mozemo pokriti sve potrebne teme i slicno jer u skoli imamo lutku, zavoje i sve te gluposti tako da bi to mogli jako lako napraviti. Samo jos moram vidjeti za kameru...znam da skola ima neku svoju kameru ali moram provjeriti kvalitetu.

Nadam se da se neces ljutiti, ali ja sam sinoc malo gledao KPV i odlucio napraviti onaj dio vezan uz lekcije iz prve pomoci, posto ti radis na Skiffy-u pa te nisam htio opterecivati.
Kada napravim jos par sitnica cu uploadirati to da vidis na sta lici...ali necu moci staviti one filmice jer zauzimaju puno, pa cu ti poslati sa nekim malo losijim ili nekim off topic.
Post #38 · Oct 15, 2004, 11:00 AM
Ma kakvi ljutit se ;)
Stvarno bi bilo super da te oslobode mature!!
Koji izvrstan motiv, bolje nego da ti ponude pare :)
Lijepo da si sredio to za filmice.
Slobodno ti sada radi na programu bez mene jer ja imam posla, pa cemo vidit sta i kako...
Post #39 · Oct 15, 2004, 11:15 AM
Drago mi je da je sve u redu sto se tice toga.
Sada ostaju samo testovi, lekcije iz propisa (sto znaci prepisivanje skoro cijele knjige) i dovrsiti jos samo jednu vrstu prometnih znakova.

Danas moram malo razmisliti na koji nacin cu napraviti te lekcije iz propisa i hocemo li staviti nekakve video zapise i uz to? Samo neznam di bi ih mogao nabaviti. Sta cu slike za propise vaditi iz knjige....auuuu biti ce skeniranja.

Probati cu sto prije dogovoriti snimanje lekcija iz prve pomoci...htio bi da program bude gotov do kraja godine pa da mozda napravim jos neki sitni programcic ili jos bolje igricu za natjecanje.

< IGORE DODJI NA CHAT AKO SI U MOGUCNOSTI >
Post #40 · Oct 18, 2004, 8:57 PM · edited Oct 18, 2004, 10:55 PM
Danas sam dogovorio:
-ovu srijedu isprobavam kvalitetu skolske kamere
-ovaj cetvrtak se nalazim sa profesoricom iz prve pomoci i dogovaram se u vezi sa filmovima (koje sve filmove moramo snimiti, sta ce nam sve trebati, koliko i kojih ucenika ce nam trebati za snimanje filmova)
-onaj sljedeci cetvrtak opet sastanak u vezi sa filmovima ili isti taj cetvrtak pocinjemo snimati.

Sve ovo postaje jako uzbudljivo i zanimljivo...ovo bi stvarno moglo biti dobro na natjecanju (premda sam to rekao vec miljon puta).

Sada idem jos nesto isprobavati u vezi sa KPV...zelim ga malo ubrzati. Izgleda da je .html jako spor...malo duze treba ocitavati na nekim racunalima. Mozda da probam sa rich text document ??? A probati cu veceras, pa ako bude dobro onda cu umjesto svih onih .html-ova staviti rich text doc. !
Malo cu se pozabaviti sa media playerom...da vidim da li postoji nekakav bolji nacin pregleda tih filmova.
Post #41 · Oct 18, 2004, 10:54 PM
Nije rich text document nego rich text format ".rtf", uglavnom, cini mi se da ocitava puno brze ali je sve onako porazbacano kada se otvori dokument. Slike su vecinom lijevo, nekada izvan ekrana i tako puno nekih bugova...uglavnom ne isplati se truditi. Trebam pogledati da li se nekako moze otvoriti .doc od Word-a.

Pala mi je na pamet jedna full dobra ideja:
U programu, u opciji info, da postoji nekakva tipka pored nasih slika "Posalji SMS programerima" ili nesto slicno, a tada se otvori druga mala forma u kojoj pise TEMA : (subject) i TEXT: i onako odbrojava tipke...a pored tipke posalji pise da "prije slanja poruke morate biti spojeni na internet"...u tom trenutku ja i ti dobivamo mail na VIP tj. dobivamo SMS.

Mozemo napraviti jos jednu zanimljivu opciju:
u Info stoji tipka "POGLEDAJ NOVOSTI O PROGRAMU KAKO POSTATI VOZAC" koja otvori nasu malu internet stranicu (ako je korisnik offline da napise "prvo morate biti spojeni na internet...ako ste se spojili stisnite tipku "POKUSAJ PONOVNO" (koja stoji ispod tog teksta)". I kada se spoji otvori nasu posebnu stranicu od KPV u malom browseru koji je u programu. tamo se mogu procitati razne informacije u vezi sa programom, mogu se skinuti nove verzije sa popravcima ili dodatnim informacijama...mozda bude pisalo koliko je puta downloadirana DEMO verzija KPV i koliko je puta kupljena full verzija....

Imam jos pun kurac slicnih idejica koje ce program uciniti jedinstvenim i JEBENIM !!! Sta kazes Igore...? Sta kazu ostali clanovi GS Team-a ???
Post #42 · Oct 18, 2004, 11:58 PM
Napravio sam dizajn ovoga za slanje SMS-ova. Nisam limitirao na odredjen broj slova/znakova jer ionako tu poruku dobivamo na email, vazno je samo da saznamo da smo dobili email vezan za program a lako mozemo na net procitati ga. Jer je bolje da se netko moze raspisati vezano za program, a na taj nacin mozemo i naci posao (who knows ?).
Post #43 · Oct 20, 2004, 2:12 AM
Evo, SMS opcija je skroz zavrsena...uz malu pomoc od Edija (ipak on zna PHP a ja ne bash)...!

Uglavnom, jos razmisljam o onome da se pogledaju novosti o programu na internetu (unutar programa)...to mi se nekako svidja jer izgleda simpaticnije kada je explorer u maloj formi i unutra sve onako slatko stoji...you get the point !
Post #44 · Oct 20, 2004, 8:23 PM
Izvrsno, svidjaju mi se obe ideje!
Znam tocno sta mislis za ovaj eksplorer u programu i mislim da je to stvarno zgodno. :clap:
Post #45 · Nov 4, 2004, 1:56 AM
Posto nisam bio u mogucnosti zadnjih nekoliko dana doci na internet, nisam uspio uploadirati KPV, pa eto ga sada :
"kpv.ace"

Malo sam neke stvari isprobavao i primjetio sam da smo zaboravili da program mora biti 800x600 kompatibilan, a neke forme mi se cine malo vecim....jos nisam zapravo ni isprobao....

Napravio sam do kraja one fucking prometne znakove i bilo mi je glupo da ona lista stoji lijevo kada su u njoj bile ubacene samo 4 stvari pa sam malo promjenio cijeli dizajn od prometnih znakova.

Uskoro bi trebalo preci na testove i Prometna i sigurnosna pravila (PSP)....a ta PSP ce nam zadavati muka jer toga ima puuuno a sve bi trebalo pokrasti iz HAK-ove knjige...a sto je najbolje dosta stvari se promjenilo jer su dosli novi zakoni...

Ili cemo uzeti iz knjige samo najvaznije stvari na sto ce se utrositi mnogo vremena.....onako iz svake lekcije sazeto izvuci ono naj bitnije i malo pobrkati redosljed rijeci kako ne bi imali problema sa autorskim pravima !

Ja imam problema sto se tice snimanja videa za prvu pomoc....naime NEMAM KAMERU ! Bilo bi steta da to propadne jer to bi stvarno bilo ZAKON !

Odoh ja sada sleep-ati a drugi put cu uplodati i source od KPV....!
Post #46 · Nov 10, 2004, 12:08 AM
Popravio sam neke gramaticke greske kod prometnih znakova.
Sredio sam malo formu za testove i vec sam djelomicno sredio ocitavanje pitanja iz ini file-a....jos malo posla i cijeli sistem u testovima je rijesen a onda dolazi onaj dosadniji dio kada treba ubacivati pitanja i slike.

Ne mogu naci onu debelu knjigu od HAK-a....valjda sam ju nekome posudio a neznam kome...! Jos cu je morati posuditi od nekoga iz svoje skole.

Sutra tj.danas imam razgovor sa profesorom iz propisa koji jos nije vidio program i onda je rekao da ce mi dati sve moguce maretijale koji bi nam mogli dobro doci za program.

Uploadirati cu source sutra ako nije bed.
Si vidio ovo zadnje sto sam napravio.....sta kazes....?
Post #47 · Nov 10, 2004, 9:20 AM
Bas sam probao ovu verziju sta si stavio i super je!
Vidio sam i formu za slati sms i tamo di su videos, i ovaj promjenjeni izgled mi se svida.
Ma... ka cukar :)
Post #48 · Nov 19, 2004, 7:56 AM
Ne mogu ja nista raditi a da ne naletim na problem.
Rekla mi je mentorica da ne mogu ici na prometijadu (prezentirati rad i biti oslobodjen mature) ako to radim sa nekim tko ne ide u prometnu skolu i ne zivi u mom gradu...what now ?

Inace, u medjuvremenu sam malo sredio testove i napravio program za stvaranje testova.
Post #49 · Nov 19, 2004, 12:46 PM
Imam ja ideju. Izbaci me i nemoj mi rec, a nemoj ni njima rec :)
...a kad to prode mozes me vratit nazad ;)
Post #50 · Nov 19, 2004, 1:41 PM
Ubaciti cu te u neke pohvale i tako nesto. A to je ja mislim poslije smotre radova...ali nisam siguran.
Joj stvarno ne znam sta da radim. Ovaj jedan decko iz razreda ce nabaviti kameru tako da je to sredjeno, a i njega cu staviti u neke pohvale pa ce i on mozda biti oslobodjen mature...ali ne znam sta da radim sa tobom...
Vidjeti cemo jos sta ce biti...neznam....trenutno sam luuuuud ko pas !
Post #51 · Nov 27, 2004, 3:27 AM
Ovako cemo, ako se slazes...
Na tu PROMETIJADU cu prijaviti sebe i ovog frenda iz razreda, a za natjecanje iz smotre radova cemo ja ti i taj moj frend, ali ako dogura do drzavnog, samo zelim da znas da si mi ti priority i da vodim tebe gdje god to bilo !!! a ovaj frend ako bude htio ici neka si sam plati put :twisted:
Post #52 · Nov 28, 2004, 1:38 PM
Slazem se... inace necu sudjelovat na smotri radova, ali nema veze, mozda se vidimo vec sljedeci tjedan..
Post #53 · Nov 28, 2004, 5:13 PM
STA NECES SUDJELOVATI ???
Dolazis u Rijeku ???
Post #54 · Nov 29, 2004, 3:46 PM
Necu sudjelovat jer nista nisam napravio a ni necu jer ne stignem, ali itako mi ta smotra ne znaci nesto...
U Rijeku cu doc kad bude ona prezentacija sta ce Edi drzat. (80% sigurno)
Post #55 · Nov 29, 2004, 9:19 PM
Pa mozes sudjelovati sa Skiffy-em...izgubiti ces po jedno popodne za gradsko natjecanje, jedno popodne za zupanijsko i ako doguras do drzavnog ces izgubiti 3-7 dana !!!

Sudjelovati ces sa KPV htio ti to ili ne !!! AND THAT'S AN ORDER !!!!
Post #56 · Nov 30, 2004, 10:23 PM
Hehe :D :D :D
Post #57 · Oct 9, 2005, 7:44 AM
25.04.2004. Ovaj topic prva strana.
Igor {J.B.} wrote:
Mislim da je najlakse i najprakticnije napraviti u najobicnijem VB-u, bez DX-a (u BitBltu eventualno nekakva animacija u lekciji? Mozda se to moze i bez bblta?).
Sada da objasnim: TekstBox ce nam trebati (ime, prezime klijenta itd...), a trebat ce nam i OptionButtoni (za odgovore na testovima). Uostalom, nevjerujem da autoskole na kompovima imaju DX.. Mozda bolje da to ostavimo za 2. dio ;)
Slazen se da bi mreza bila izvrsna Winsock vjezba (a i lakse je saznat IP na mrezi nego na netu).
BTW Dino ce zavrsiti KK2, a ja cu zavrsiti Skiffy-a. Garant.

Da....Prica se o jednoj ideji, koja se nije napravila, o drugoj koja ce se zapocet, i trecoj koju treba zavrsit. Koja od te tri se napravila?
Sto je to? Neozbiljnost. Na cemu ja inzistiram od kad sam dosao u Rijeku? Na ozbiljnosti.
Post #58 · Oct 9, 2005, 9:07 AM
Planning Projects
Projekti koje planiramo realizirat jednog dana. Cak i ne moraju biti realizirani ali glavno da se iznesu sva misljenja oko novih i/ili orginalnih ideja.
Post #59 · Oct 9, 2005, 10:45 AM
Da znam, ali na kraju ispada da svi nasi projekti prosli i buduci projekti spadaju u "Planing Projects".
Post #60 · Oct 9, 2005, 12:58 PM
Mogli bi slozit neki moto od toga.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in