Tragedija u Vukovarskoj ulici

Replies: 49 Views: 14,146 Started: Oct 24, 2006, 10:48 AM Page 2 of 2
Post #31 · Oct 25, 2006, 10:51 AM
Počnimo od tvrdnje da ovaj svijet počiva na logički dokučivim činjenicama.

Ovo je pogre?no napisano. Trebalo bi stajati: "Počnimo od tvrdnje da ovaj svijet počiva na logički postavljenim odnosima." Dokučuje se razumom, po zakonima logike, ukoliko je ne?to postavljeno u skladu sa zakonima logike. Činjenica = ne?to ?to je empirijski dokazano. Ovdje zapravo mislim na opće odnose stvari (tu uključujem i bića i pojave) bilo da su oni empirijski dokazani ili da nisu.
Ispričavam se na digresiji.
Post #32 · Oct 25, 2006, 10:58 AM
Da, ima? pravo za drogu. Tu dio odgovornosti prihvaćam i na sebe. Ja zapravo nisam u?ao u pravi dijalog s njim otkako se poku?ao ubiti. Ne ka?em da je razgovor sa mnom ljekovit, ali nekada detalji čine razliku. I to je stra?na opomena za budućnost.
Post #33 · Oct 25, 2006, 11:55 AM
Ja vam ka?em čovjek je ALIEN i jo? malo će okupirati Rijeku i cijeli svijet........ Ako poludi izgnjezdit će mlade tako da smo nadrljali , to sam sku?io kad ste napisali da je vidio ?to drugi nisu hehe.....kao fol halucinacije ( mo? mislit )..........
............
Evo vidite kakvo smo mi dru?tvo odnosno ne samo mi nego cijeli svijet..........
Sve ovo je posljedica frustracija i ubrzanog ?ivota.........
Da je kopao i oro u poljoprivredi i uzgajo kupus nebi ga ovo sna?lo ne njega nego njegovu obitelj.
Ima jedan članak sad mi je ?ao ?to ga nemogu naći nigdje pi?e o urbanoj vrsti stresa....
Neda mi se sad u detalje jer sam zabrijo nebi nitko čito , uglavnom svi mi se slabo relaksiramo i osječamo ponekad otuđeno zato vam predla?em da se počmete zajebavat i u?ivat u ?ivotu ( ja radim na tome ) ...............
Da nebi i vas ovo sna?lo................
Post #34 · Oct 25, 2006, 12:33 PM
Nemoj mi samo ti pričati o brzini ?ivota, stresu i potrebi relaksacije. Zar si zaboravio kako si isprepadao Burića kad je pio onu pivu? "Hajde! Br?e! Moramo ići! To smo već trebali napraviti! Jo? to nisi popio!? Ma, ostavi pivu ovdje! Idemo!"
:D
Post #35 · Oct 25, 2006, 2:15 PM
Bratić je dobro reko, te?ko stanje Hrvatske nakon rata i stil ?ivota jako pridonose ovakvim nesrećama. Na nekog djeluju br?e i lak?e, na druge sporije, ali najvi?e pate siroma?ni ljudi jer je novac najveće opterećenje dana?njice. Ja sam osobno do?ivio puno nesretnih događaja pa i u obiteljkim krugovima o čemu nikad nisam volio niti neću prićat i mogu posvjedoćit da je kod svakog čovjeka, pa i onih za koje smatramo da ni u snu ne bi bili takvi, jako tanka granica između svjesnog stanja i ludila. Jako nam malo treba da se dovedemo u to stanje, mo?da manje nego ?to je itko od nas svjestan. Iako mnogi ne bi tako mislili ja sam se u vi?e navrata uvjerio u to. Nisam nikad ni?ta znao o Aci osim ?to je momak iz ulice, često igrao nogomet na BI?-u i čini mi se da se bavio karateom. No otkad ga znam mi se diomao malo mračnim, ponekad i pre?ivčanim u nekim trenutcima za nekog ko je inače dosta miran. To je vjerovatno već bio nekakav rezultat dugotrajne uporabe droga. Stvar je kulminirala kad je poku?ao samoubojstvo i po meni je čudo da je uspio nakon svega toga opet se donekle vratit u normalu. No te?ko je bilo predpostavit da će takav ostat. Pogotovo ako se nakon oporavka ponovo vratio konzumaciji ko zna čega. ?ao mi je njegovih roditelja, mo?da nema stravičnije smrti od te, ali ne osuđujem Acu samo tako jer mislim da nije on jedini krivac zbog situacije u kojoj se na kraju na?ao, iako bi neki rekli da si sami nesmijemo nikada dopustit da uopče dođe do toga. Ali to je ponekad te?e nego ?to smo mislili...
Post #36 · Oct 25, 2006, 3:09 PM
Laky wrote:
Nemoj mi samo ti pričati o brzini ?ivota, stresu i potrebi relaksacije. Zar si zaboravio kako si isprepadao Burića kad je pio onu pivu? "Hajde! Br?e! Moramo ići! To smo već trebali napraviti! Jo? to nisi popio!? Ma, ostavi pivu ovdje! Idemo!"

Nadam se da je ovo ?ala ...........
Sprdo sam se toliko o tome
Post #37 · Oct 25, 2006, 3:16 PM
Egon me odu?evio svojim tekstom ba? to prijatelju na to sam mislio, mnogi od nas su u banani radi novca i bit če jer tako dru?tvo nala?e jedino čemu se veseli? danas na?alost je novac meni je na trenutak bed jer je to sve pokrenula ova tema tako da vidim po lakiću da ne voli ?to se zajebavam .

Ok mo?emo otvoriti topic problemi dana?njice..........
Neću razglabat jer Lakiću smeta sklon je provokacijama ?to mi se ne dopada............
Post #38 · Oct 25, 2006, 3:28 PM
Gle, Egone, pogodi ?to ću ti sada reći.
Ne sla?em se s tobom. U par stvari.
Molim te, točno mi poka?i kako je te?ko stanje Hrvatske nakon rata doprinjelo ovome ?to se dogodilo. Koliko god razmi?ljam, jednostavno ne mogu naći poveznicu tih dvaju stvari.
Najveće opterećenje dana?njice nije novac, već potreba da se postane poznat, slavan. Evo članka koji potvrđuje tu tezu http://www.net.hr/znanost/page/2006/08/23/0346006.html
Nitko nije krivac za situaciju u kojoj se nađe. Svijetom vlada determinizam i ne postoji sloboda volje. Zapravo smo svi mi roboti koji djeluju po zakonima prirode, sociologije i psihologije, u prvom redu. :D
Post #39 · Oct 25, 2006, 3:36 PM
bratic wrote:
[quote="Laky"]Nemoj mi samo ti pričati o brzini ?ivota, stresu i potrebi relaksacije. Zar si zaboravio kako si isprepadao Burića kad je pio onu pivu? "Hajde! Br?e! Moramo ići! To smo već trebali napraviti! Jo? to nisi popio!? Ma, ostavi pivu ovdje! Idemo!"

Nadam se da je ovo ?ala ...........
Sprdo sam se toliko o tome[/quote]

Ha, gle, s obzirom da me ne mo?e? vidjeti, poku?avam svoje namjere pokazati smajlićima. :lol: (?alim se) + :cool: (veličanstveni obrat u moju korist) = :D (?alio sam se i egocentričan sam).
Volim provocirati, ukoliko mislite da sam pre?ao mjeru, voljan sam prestati. Ali, molim te, nemoj se ustručavati pisati zbog mene, to nikako.
Post #41 · Oct 25, 2006, 7:38 PM
Nije mi jasno zasto se kroz te tekstove stalno provlaci izraz "ovisnik o drogi" ili "narkoman". Pa Staks je pusio travu jebote, nije se bavio heroinom ili slicno. A te tablete koje je pio su mu ionako propisali svi ti psihijatri koji su "upozoravali na njega"...
Post #42 · Oct 25, 2006, 8:18 PM
Ma vidi ovo on ce u Vrapce. A onda slobodno mogu jos neke ljude koje poznajem koji mi djeluju i manje normalno od Acota. U kakvu sharadu se ovo pretvara.

Jesam ja u zabludi jel moze covjek u godinu dana toliko prolupat, ma prolupat je slab pojam... Kako mi je cudna ova fotka di je on sva dva pandura...

Sta je sada sa brijacnicom od njegovog starog, jel ko prolazio onuda? Vidio sam sa ceste kod njegovog stana je stavljen onaj pecat i koncic... vjerojatno je tako i sa firmom. Neko ce se tako brzo docepat onog poslovnog prostora. Neko je bio spomenuo slabo materijalno stanje, mislim da to ovdje nije bila stavka.
Post #44 · Oct 25, 2006, 11:34 PM
Jebiga nitko se ne bavi razlozima, uzrocima, najvi?i domet su tvrdnje on je narkoman, on je psihički obolio, ali za?to, ?to je dovelo do toga, zbog čega je do?lo do svega toga, time se ne bave ni institucije ni mediji. Mene osobno ovaj događaj nije ?okirao jer sam donekle oguglao na takve događaje, bez obzira ?to sam poznavao protagonista. U toj mjeri da ukoliko bi sutra bilo tko recimo s ovog foruma sutra li?io ?ivota svoje roditelje, mene to ne bi zaprepastilo, jer je danas praktički nemoguće zbog silnog otuđenja uopće razumjeti u potpunosti neku osobu, pojedinca. Sklon sam razmi?ljanju da su većinom ljudi sve svoje misli koje idu mimo normi dru?tva skloni zakopavati u sebi tako da ih njihova okolina ne mo?e prozrijeti, a budući da institucije poslovično ne funkcioniraju, one i ostaju zakopane sve dok ne dođe do ovakvih posljedica koje se onda, potpomognute medijima koji su prisiljeni (manje ili vi?e) pre?ivljavati u postojećem ekonomskom poretku, interpretiraju na idiotskoj razini, a problemi ostaju.
Post #45 · Oct 26, 2006, 5:45 AM
Lija car si............................. jako mi je ?to si to pisao oko 2 ujutro...............
Post #46 · Oct 26, 2006, 6:39 AM · edited Oct 26, 2006, 10:19 AM
Nenade, ti si kao Camusov stranac. Onako, bolno ravnodu?an prema svemu. S pokrićem. Premda mi se taj tvoj zombizam ne sviđa jer sam ja homo ludens, čovjek igre, ha ha ha, tvoje analize pogađaju u metu.

Linked image
Post #47 · Oct 26, 2006, 8:17 AM
Ovo je defakto bilo ->
Laky wrote:

Linked image
[/img]
Post #48 · Nov 3, 2006, 3:38 PM
ALEKSANDAR ACO TERZIĆ, KOJI JE UBIO OCA I MAJKU, POD BUDNOM PASKOM LIJEČNIKA
Ubojica roditelja nije svjestan da je u bolnici
Mladić, u stanju psihičkog rastrojstva smje?ten u zagrebačku Bolnicu za osobe li?ene slobode, praktički nije u stanju razgovarati. Najavljeno je da bi osumnjičeni za desetak dana trebao biti prevezen u Rijeku i saslu?an pred istra?nim sucem
Aleksandar Terzić ? hladnim oru?jem oduzeo ?ivote roditeljima u stanu u Vukovarskoj ulici u RijeciRIJEKA ? Aleksandar Aco Terzić (24), osumnjičen za dvostruko ubojstvo, majke Ru?e (63) i oca Teodora Đorda (67), i dalje se nalazi u Bolnici za osobe li?ene slobode u Zagrebu i pod budnom je paskom liječnika. U međuvremenu je sudsko rje?enje o provođenju istrage protiv njega zbog stra?nog zločina postalo pravomoćno. Neslu?beno se saznaje da je jučer dogovoreno da se osumnjičeni za desetak dana, sredinom studenoga, preveze u Rijeku i saslu?a pred istra?nim sucem Valentinom Ivanetićem.
Odvjetnik Milenko ?krlec, koji po slu?benoj du?nosti zastupa mladića osumnjičenog za dvostruko ubojstvo, posjetio je Terzića u bolnici uoči blagdana Svi svetih, no mladić, prema odvjetnikovim riječima, uopće nije svjestan gdje se nalazi. Tako je odvjetnik oti?ao u posjet, ali se i vratio gotovo neobavljena posla, jer Aleksandar Terzić nije u stanju niti razgovarati, a kamoli da je svjestan razloga zbog kojih se nalazi u bolnici.
Aleksandru Terziću je nu?na stalna medicinska skrb, no ipak se čeka povoljan trenutak da bi se mladić podvrgnuo psihijatrijskom vje?tačenju. Jer, sudeći prema počinjenom zločinu, moguće je da je riječ o daleko dubljem poremećaju negoli se to moglo odmah nakon stravičnog zločina zaključiti. Bio je pod psihijatrijskim nadzorom, liječen zbog određenih psihičkih problema, spriječen je u dvama poku?ajima bizarnih suicida. Ali, to jo? uvijek ne rasvjetljava motiv dvostrukog ubojstva, činjenicu da je bjesomučnim ubodima no?em li?io ?ivota svoje roditelje. Činjenica je da je bio ovisnik o tabletama, kao i da je bio konzument uglavnom ?lak?ih? droga, kao ?to je i tvrdnja susjeda, Aleksandrovih poznanika i prijatelja da je riječ o dobrom, povučenom, po?tenom i vrijednom sinu. Je li ba? bilo tako, pokazat će daljnja istraga.
Podsjetimo da je o stra?nom otkriću, ubijenim roditeljima Terzić u prizemnom stanu u Vukovarskoj ulici, policiju obavijestio Aleksandrov prijatelj kojem je bilo sumnjivo njegovo nejavljanje gotovo cijeli ponedjeljak. Dva sata poslije ponoći policija je dolaskom u stan mogla samo konstatirati zločin, dva mrtva tijela pokrivena bijelim plahtama, dok su predmeti u stanu, sobi i kuhinji bili okrvavljeni. Aleksandra su zatekli pokraj mrtvih tijela i uz veliki fizički napor (opirao se) odveli ga u policijsku postaju na kriminalističku obradu.
No, kako je Aleksandar bio u stanju psihičkog rastrojstva i gotovo dvanaest sati nakon otkrića, sudac Ivanetić ga tada nije mogao saslu?ati. Iz riječkog zatvora je nakon nekoliko sati uz pratnju pravosudnih policajaca prevezen u Sveto?imunsku bolnicu.
Post #49 · Nov 4, 2006, 11:40 AM
strasno... stvarno strasno...
Post #50 · Nov 16, 2006, 11:56 AM
SASLU?AN ALEKSANDAR TERZIĆ (24) OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO OCA I MAJKE
??ivio sam samo zbog roditelja?
Terzićev odvjetnik po slu?benoj du?nosti Milenko ?krlec predlo?io je psihijatrijsko vje?tačenje smatrajući da je njegova neubrojivost ?i vi?e nego očigledna?
Detalja se ne sjeća, ali mu povremeno ?bljesne? ? Aleksandar TerzićRIJEKA ? Nakon ?to je Aleksandru Aci Terziću (24) priopćeno za kakav se stravičan zločin tereti i nakon ?to je koliko-toliko bio priseban dati iskaz pred istra?nim sucem kao osumnjičenik za dvostruko ubojstvo, jučer je u pratnji pravosudnih policijskih djelatnika dovezen iz Bolnice za osobe li?ene slobode u Istra?ni centar ?upanijskog suda u Rijeku. Istra?ni sudac Valentin Ivanetić saslu?ao je iskaz osumnjičenog, u pratnji odvjetnika po slu?benoj du?nosti Milenka ?krleca. Aleksandar Terzić, neslu?beno doznajemo, nije mogao ispričati detalje stravičnog zločina jer kako je rekao, detalja se ne sjeća, ali je priznao kako mu tu i tamo ?bljesne? scena krvavog čina nakon čega je počeo plakati. Terzić se prisjetio i subote, dva dana uoči ubojstva, kada je bio vani, ali mu nakon toga, rekao je, sjećanje blijedi ?jer mu je netko sigurno ne?to stavio u piće?. Istra?nom sucu plačnim glasom priznao je da je ?ivio samo zbog roditelja, da ih je volio i da je uvijek govorio ?kad oni umru da će se i on ubiti?. Potvrdio je da je poku?ao nekoliko puta sebi oduzeti ?ivot, ?to je pred njim i praktički pokazao, jecajući i podi?ući objema rukama majicu kako bi se vidjeli o?iljci po tijelu.
Nakon izno?enja obrane odvjetnik je predlo?io da se provede temeljno psihijatrijsko vje?tačenje u ustanovi kako bi se potvrdila mladićeva (ne)ubrojivost, koja je, prema ?krlecovim riječima ?i vi?e nego očigledna?. Terzić je vraćen u Bolnicu za osobe li?ene slobode zbog neophodne liječničke skrbi, a sudac će odlučiti o prijedlogu odvjetnika. Istraga o okrutnom ubojstvu roditelja, nezapamćenom u Rijeci, nastavlja se.
Podsjetimo, jezivi zločin dogodio se potkraj listopada. Policija je obavije?tena da se u prizemnom stanu u Vukovarskoj ulici nalaze dva be?ivotna tijela. Crne slutnje su se obistinile, Ru?a (63) i Teodor ?Lala? Terzić (67) nađeni su ubijeni, a kraj njihovih tijela zatečen je sin Aleksandar. On je roditelje usmrtio no?em najmanje petnaestak sati prije nego ?to su tijela otkrivena. Motiv ubojstva nije ni danas poznat. Mladi Terzić, koji je u vi?e navrata poku?ao izvr?iti suicid već je nekoliko godina pacijent psihijatrijske klinike.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in