Mud?ahedini

Replies: 17 Views: 4,930 Started: Oct 25, 2006, 9:07 PM
Post #2 · Oct 25, 2006, 9:19 PM
Riječ "mud?ahedin" znači borac ili ratnik, a koristi se uglavnom kada se priča o gerilcima ili borcima u D?ihadu. U modernim vremenima ta riječ se često zloupotrebljava kada se priča o teroristima.

Probajte na engleskom napisati "mujahadin" za vi?e informacija na Googleu.
Post #3 · Oct 25, 2006, 9:29 PM · edited Oct 25, 2006, 9:42 PM
User posted image
Nisam ja neki ekspert sto se toga tice. Znam samo da ce mi uvijek ostati u sjecanju nacin na koji su se oni borili, vise-manje, u ratu. Naime Mudzahedini su tzv. "sveti ratnici", neka arapska inacica Paladina iz krizarskih ratova. Ne znam da li su to danas neke posebne organizacije, nekakve subkulture ili je jednostavno svaki musliman koji podigne pusku je automatski Mudzahedin, no tijekom Domovinskog rata mnogi su dosli iz razlicitih muslimanskih zemalja u pomoc BiH da se obrani od agresora. U Bosni sam cuo neke price o njima sa bojsnice od ljudi koji su bili na fronti, onako slucajno se to spomenulo kroz neku pricu (ja inace bas i ne volim toliko ratne price) i jedan tip mi je ispricao nacin na koji se oni bore, sto mi je bilo fascinantno. Naime iako je bilo inace vrlo malo ratne opreme, municije i to, bosanski branitelji su se ipak nekako snalazili, ono stedili metke, skupljali oruzije od zarobljenika i to... dok Mudzahedinima to nije ni trebalo. Oni bi dosli na frontu, izmolili si neku vrstu molitve (nesto slicno ispovijesti) nakon koje se ne bi bojali smrti jer im je raj zagarantiran (ili slicno, stvarno nisam kompetentan...), izuli cipele, noz u usta i sulj sulj do neprijateljskog rova gdje bi uskocili direktno unutra i nekako kako god znaju pokusali onesposobiti protivnika (vjerovatno najcesce klanjem...). Neki su povjedocili da bi zbog njihovog dolaska neprijateljkse snage promijenile strategiju i nacin ponasanja, zbog straha od njih, pada morala (npr. kad bi culi da su dosli Mudzahedinske snage na frontu usrali bi se od straha i samo gledali okolo i osluskivali da im se nebi koji stvorio ispred nosa). I takve slicne stvari.

Koliko god mrzim ratove, ubijanja, mucenja, tucnjave i sve slicne radnje, opet nekako sam ostao donekle impresioniran tim ljudima. Zato koji put iz sprdancije zapjevam jednu pjesmu koju sam jednom davno cuo na kazeti, nemam pojma ko ju pjeva ni
kako se zove, sjecam se samo refrena: "Mudzahedin, turski sin... Bori se za Bosnu, srcem svim!", ili koristim taj nick u nekim mmorpg igrama.
Post #4 · Oct 25, 2006, 9:41 PM
Ne znam, lako dolazi do zabune vezano uz ovaj zadnji rat gdje se slicno zvao odred koljaca pa bi mozda morao razmisliti o primjeni toga... nisu svi fascinirani povijescu...
Post #5 · Oct 25, 2006, 9:47 PM
Ja sam čuo drugu istinu o Mud?ahedinima koji su do?li u Bosnu... a to je da su ubijali zarobljenike, i?li na kurve i pili alkohol (?to je zabranjeno prema islamu)... dakle, sveto im je moj kurac. To je bila gomila rulje mladića zaluđenih islamom kojoj je bosna bila ?to i nama las vegas.
Njihova "hrabrost" se iskazala u onom trenutku kada smo mi pokrenuli Oluju, a oni su s druge strane čekali srpske civile koje su pobili i iz zahvalnosti ?to smo oslobodili bihać iz okru?enja pre?li u Hrvatsku, palili sela i ubijali i sve je to nama kasnije Haag pri?io...

Inače, muslimani vjeruju da ako pogine? u d?ihadu ide? u raj gdje te čekaju 33 djevice (ili tako neki bjesni broj)
Post #6 · Oct 25, 2006, 9:49 PM
@River87 @Heri

Ja mislim da se to ne bi trebalo generalizirat na sve Mudzahedine, te da je takvo misljenje dosta predrasudno. U ratu je bilo svega sa svih strana, ali definitivno ne treba isticati nista sto opce moze podsjecati na takve dodađaje, stoga se slazem da bi trebao biti oprezniji kod toga. Promijenit cu nick u Ogamu (samo da smislim nesto...) i sig.

P.S. Se da kome napravit nove sigove za Mućke? Ako da javite pa da dam/o prijedloge.
Post #7 · Oct 25, 2006, 9:57 PM
Ja mislim da se ni sve navijace ne smije generalizirati pa ti vidi koga briga za to. Cijeli svijet se bazira na predrasudama sto ih lansiraju uglavnom mediji. Po losemu te uvijek bolje zapamte nego po necem dobrom. Nikog ne boli kurac za sve nase zahvalnice od doma za djecu bez roditelja u lovranu, za nase akcije izrade koreo, davanja krvi i ciscenja prostora oko bolnice susak, zanimljivi smo samo kad se desi pizdarija. Tako i s ovim, malo ljudi ce znati povijest mudzahedina a ostali ce to spajat sa koljacima koji su ubijali i mucili po bosni.
A jebiga, kako je ovo ogame.ba, igraci iz bivse juge, lako je moguce da naletis na nekog koga ce to ime stvarno zaboliti, ne mislim na drka?ije koje zlostavljaju opciju prijavi nego na nekog kome se taj nick gadno zamjerio...
Post #8 · Oct 25, 2006, 10:14 PM
Nekad neke stvari bolje ne spominjat bez obzira kako se tebi to svidja i da ne mislis lose, bez obzira na sve to vani je večina koja to nesto ne vole pa je bolje sutit. Iz dobrote i poticaja mira bilo bi pametno ne koristiti to ime kao Nick u igri koja je okruzena sa ljudima koji se vecinom mrze bezrazlozno.

Zamolit cu vas, samo da se ovo ne pretvori u diskusiju tko je koga klao i gdje jer za nasu srecu u buducnosti to nije bitno te cu zatvoriti temu ako dodje do kačenja.
Post #9 · Oct 25, 2006, 10:18 PM
Promijeni nick u Geronimo. Wuwuwuwuwuwuwu!
Post #10 · Oct 25, 2006, 10:38 PM
Ha ha... Ali i tu je bilo sranja. Sta ako mi dodje niki tip da su njemu sukundjeda iz amerike skalpirali pripadnici indijanskih snaga divizije Cheyenne i Sioux u bitci kod Little Bighorna predvodjeni generalom Bikom koji sjedi i Ludim konjem... Moram paziti na takve stvari. :naughty:

Ma naci cu nesto bolje.
Post #11 · Oct 25, 2006, 10:50 PM
neka ti nick bude river87 ili armadaforlife ili armadaisthebest. to je pravi nick koji se nikome ne zamijera. znas taj nick oznacava dobrog samaritanca koji pomaze maloj djeci i unesrecenima, cisti svoj voljeni grad,ne pali autobuse, ne pizdi po nekim subkulturama i hvali se da je izmlatio 2 rumunja dok se vracao iz njemacke...
Post #12 · Oct 26, 2006, 6:50 AM
Jos jedna u nizu dezinformacija, ja autobus nikad nisam pomislio zapaliti, bogami ni auto, a niti nisam nikad pomislio poslat nekog na intenzivnu, a 2 rumunja ili stagod bilo nisam izmlatio nego sam se branio od napada izvijacem i nakon toga pobjegao jer nisam znao koliko ih jos ima... Gade mi se ljudi poput tebe koji generaliziraju i izvrcu informacije i time vredjaju diretno moj trud i sve noci provedene na izradu koreografija, silne petka dok si se tebi slincni opijali, grupica entuzijasta je radila do 7 ujutro zastavice, poruke i sl. Nitko ne negira da ima smeca u nasim redovima, sto je pokazao i izbodeni navijac u osijeku, ali radi se i na tome i ogradjuje se od takvih nemilih incidenata. Takodjer nitko ne tvrdi da smo sveci, ali tko si ti da osudjujes to sto ja radim?
Post #13 · Oct 26, 2006, 7:06 AM
Pa, ne vjerujem da osuđuje tebe kao osobu, već preko tebe vrijednosti i stajali?ta subkulture kojoj pripada?. Vidi?, ti za sve ka?e?: "Nisam to ja, ja to nikada ne bih" i sl., ali činjenica je da su takvi stavovi i takve radnje konstantno prisutni, pa i pre?utno odobreni od strane pripadnika navijačkih subkultura. Pa kad ne?to traje već desetljećima postavlja se pitanje: zar je moguće da su sve to slučajnosti i iznimke? Nije li vjerojatnije da je riječ o dominantnim obrascima pona?anja?
Post #14 · Oct 26, 2006, 7:12 AM
Opet u offtopic. Odgovor u nogomet...
Post #15 · Oct 26, 2006, 7:45 PM
Smijem li zakljucat temu? :roll:
Post #16 · Oct 26, 2006, 7:47 PM
zasto pa nismo se jos ni posvadili ko ljudi... :naughty:
Post #17 · Oct 26, 2006, 8:33 PM
River87 wrote:
zasto pa nismo se jos ni posvadili ko ljudi... ?:naughty:

Hehehehe :thumbsup:
Post #18 · Oct 28, 2006, 8:25 AM
:lol2: :thumbsup: