Cao svima, napravio sam jedan sajt za neku livnicu zvona i ostalih gluposti iz Beograda. Ajde pogledajte sajt pa mi recite iskreno sta mislite ali bas iskreno jer taj sajt raim za 100E pa da nebude sranje. Tamo gde je plavo na sajtu tu ce ici text i boja ce biti ili bela ili neki prelaz naravno nece bii plavo to sam samo naznacio da tu ide text. Ocekujem vase komentare ali iskrene.
Dizajn stranice mi se svidja ALI ima jedan mali problemcic. Tebi je stranica napravljena u 3 Frame-a koliko sam skuzio, zaboravio si u gornjem i doljnjem frame-u iskljuciti Scrollbar, jer bezveze tamo stoje ako se nema sta scrollati... nadam se da kuzis sto mislim reci.
Sve ostalo je dobro, osim sto sam zaboravio cirilicu koju sam ucio 6 godina , valjda zato sto vise nije trebala poslje rata.
Post #3 · Jul 10, 2004, 9:34 PM
He He znao sam da ces mi reci za te scroll barove slusaj zasto sam ih stavio. Posto srednji frame u kome se nalazi text mora da ima scroll bar jer ce tekst biti duzi od ekrana i onda je taj tekst odnosno ono plavo (kad nebi bilo scrolova u gornjem i donjem frameu) pomeren u levo tako da nemas hramoniju da je sve sortirano u centru stranice (ekrana). Pa sad ti scrollovi moraju tu stajati da bi se izjednacilo centralno poravnjanje nadam se da me kapiras. Hvala za pohvale (ucio sam photoshop rekao sam ti)
Pozdrav Miskec
Post #4 · Jul 11, 2004, 12:48 AM
Hehe, znao sam da ces mi to reci i pretpostavio sam da si to stavio zbog poravnanja a i glupo bi bilo da je samo u sredini scroll... btw, u kojoj verziji Photoshopa radis?
Post #5 · Jul 11, 2004, 9:48 AM
Pa imam 7.0 verziju a nemam pojma a li ima jos neka sto jel ima 8.0 jel mnogo bolja od ove u kojoj ti radis?
Post #6 · Jul 11, 2004, 4:48 PM
Dobro si to napravio, jednostavna je stranica i dosta se brzo ucitava. Jedino ne kuzim zasto si stavio na onom gore banneru 1832-2004? mislim, sta kad bude 2005??
Post #7 · Jul 11, 2004, 5:13 PM
Pa kad bude bila 2005 godina onda cu ja to za 2 sekunde promeniti posto ce taj sajt imati promene sigurno svakih 6 meseci menjace se cenovnik itd pa onda moze i da se iskoristi vreme da se promeni i ta godina. Tman za svako menjanje sajta uzmem 7E i strava. Kapiras 8)
Post #8 · Jul 11, 2004, 6:26 PM
Lukavo, lukavo 8)
Post #9 · Jul 11, 2004, 11:12 PM
Napravis odmah sliku i za 2005god. i preko PHP-a sredis da se automatski loadira ona prava za tekucu godinu.
Miskec wrote:
Pa imam 7.0 verziju a nemam pojma a li ima jos neka sto jel ima 8.0 jel mnogo bolja od ove u kojoj ti radis?
Ima 8.0, ja koristim 5.0 jer mi je 10 puta bolji i laksi (ipak imam naviku od par godina pa je malo bed preci na 8.0 koji ne izgleda isto)... ali planiram preci na njega..
Post #10 · Jul 11, 2004, 11:18 PM
Stranica mi izgleda ugodno...volim kada sve stane na jedan ekran ! Mozda bi ja stavio nekakva zvona izmedju onih linkova na chirilici....umjesto onih sivih fleka ubacis nekakva zvona...ljude koji se ne razumju u internet lako impresioniraju one male gif animacije, pa stavis nekakvu gif animaciju sa zvonom negdje...
Ma pusti me, pricam bezveze....stranica ti je dobra...moraju biti zadovoljni !
Post #11 · Jul 11, 2004, 11:34 PM
E kad sam vec govorio o Photoshopu malo sam se bacio na posao i evo sto sam napravio: Morao sam to napraviti! Ruzni su vam avatari sa onom bjelom bojom, ne pasu na stranicu..
Evo i jedan VisualBasic avatar
I, vam se svidjaju?
Post #12 · Jul 14, 2004, 6:55 AM
He He svideo im se sajt jos da ubacim textove i dobijam 100E hi hi.
Edi ajde na ovom mom avatru uradi providnu pozadinu kao sto je tvoj avatar trebalo bi da moze samo promeni boju pozadine da bude super tako.
Miskec
Post #13 · Jul 14, 2004, 12:31 PM
Nemogu stavit pozadinu da bude prozirna jer ti je slika mutna, kompresirana od prije, vec sam probao, a da bi ljepo izgledala mora imati ostre rubove... Imas li neku orginalnu slike, da je veca od ove ili nesto?
100Eura kazes dobre pare, i zasluzene! Sto si kupujes?
Post #14 · Jul 14, 2004, 9:41 PM
E reci mi samo koja je boja pozadine da je providna pa cu ja to uraditi u photoshopu.
Danas sam im sredio novi komp i za to uzeo 30E i plus sajt 100E to je 130E he he :o) dobra fora.
Joj neznam sta cu kupiti optickog misa i novu tastaturu sigurno i naocare za sunce nova sociva, i sta ostane sacuvacu za izlaske benzin za kola itd.
Pozdrav svima Miskec
Post #15 · Jul 15, 2004, 12:33 AM
Miskec: E reci mi samo koja je boja pozadine da je providna pa cu ja to uraditi u photoshopu. Providna moze biti svaka boja koju ti odaberes, mozes ih imati i vise nego ti nisi razumio moj zadnji post, uvecaj malo svoju sliku i skuzit ces da je onaj lik na slici jako mutan uz rubove i da se to neda izostrit, ja sam vec napravio par providnih slika za tebe ali su bile jaaako ruzne. Ako bas vec oces raditi ono sto sam ja vec radio odi u Photoshop-File-Export Gif...tako nesto, i tamo kad snimas u gif format ce te pitati da kliknes na boju koja ce biti prozirna ali slika mora biti Indexirana (znas ono RGB, Gray, Indexed...) Ako nesto neznas samo javi, ako nesto znas tko te hebe sala normalno.
Post #16 · Jul 20, 2004, 12:20 PM
HITNO HITNO HITNO !!!!
Edi treba mi ona fora da kad se otvori stranica jedna da se otvori druga odma za njom. nas ono u java scriptu kada otvorim stranicu na jednoj adresi da se pokrene sa druge posle cekanja od 1 msec. Da li si me razumeo nasta mislim.
Kako da uradim da kad kliknem na jedan link da se otvori u prvom frejmu jedna stranica a u drugom frejmu druga stranica. (Ima tri frehma, treci se neucitava posebno)
Pomagajte
Post #17 · Jul 20, 2004, 6:55 PM
U html ili php ubaci ovo:
<HTML><HEAD>
<script language="JavaScript">
<!-- function redirect () { setTimeout("go_now()",100); } function go_now () { window.location.href="http://gs.gamer.hr"; } //-->
</script>
</HEAD>
<BODY onLoad="redirect ()">
</BODY></HTML>
Ova gore brojka 100 je za koliko ce milisekundi napraviti redirakciju, stavi 0 i probaj.... javi dal radi!
Post #18 · Jul 21, 2004, 11:23 AM
Ok je ovo ali kako da otvorim tu adresu u nekom odredjenom frameu jel moze to?
I nisi mi odgovorio na ono drugo jel moze ako kliknem na jedan link da se otvore dve stranice u dva razlicita framea ili prozora sve jedno.
Post #19 · Jul 21, 2004, 10:40 PM
Mislim da nemozes dva frame-a istovremeno otvoriti..
window.location.href probaj promjeniti u frame.location.href! Nisam siguran oce li ti ovo raditi ali probaj.
Evo i PHP funkcije za redirest ako vise volis php:
function Redirect_Function($Page) { global $HTTP_SERVER_VARS; $Path = "http://".$HTTP_SERVER_VARS['HTTP_HOST'].dirname($HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'])."/".$Page; echo"<script>window.location=\"$Path\"</script>"; }
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅