P.S. Pravila igre i razliciti ukusi

Replies: 12 Views: 63 Started: Jan 13, 2007, 12:27 AM
P.S. Pravila igre i razliciti ukusi · Jan 13, 2007, 12:27 AM
P.S. Samo da svi znaju, meni je inace svejedno za pravila, najveci interes mi je izvuci ono sto ce se vecini svidjeti, cilj nam je ne samo napraviti dobru igru nego i zarazu koja ce ih vuci natrag pa cak natjerati druge da se pridruze.. dizanje tog postotka je dizanje postotka zarade ;)

Znaci pamet u glavu i razmisljati kao korisnik.
Post #2 · Jan 13, 2007, 12:32 AM
Da, tribalo bi napraviti par skinova... :cool:

-- EDI --
Da ne radim reply jer je previse offtopic. Biti ce vi?e rasa (o toj temi na drugom THREAD-u), i svaka ce imati sovje okru?enje itema, zgrada pa cak i menija/navigacije (izra?aj da bude u bojama)
Post #3 · Jan 13, 2007, 9:39 AM
m4t3 wrote:
Da, tribalo bi napraviti par skinova... :cool:

-- EDI --
Da ne radim reply jer je previse offtopic. Biti ce vi?e rasa (o toj temi na drugom THREAD-u), i svaka ce imati sovje okru?enje itema, zgrada pa cak i menija/navigacije (izra?aj da bude u bojama)

O tome smo već pričali. Elf bi trebao imati elfovski ugođaj, undead undeadovski, demon demonski. Ne treba to biti ekstremno, ali da se vidi razlika. ?to se tiče prevladavajućih boja, vodite se bojom zmaja.
Post #4 · Jan 13, 2007, 10:25 AM
Ma znam za to.. nego san mislia na skinove, npr da bude 2-3 skina za svaku rasu..
Post #5 · Jan 13, 2007, 1:12 PM
Mislim da je to dodatna oprema :) Ajmo prvo napraviti auto.
Post #6 · Jan 13, 2007, 1:41 PM
Normalno, skinovi se mogu i kasnije :cool:
Post #7 · Jan 14, 2007, 9:25 AM
Neznam kako tocno igra funkcionira jer imam naviku krivo skuzit stvari, al mislim da bi u skoro svako vrijeme dana trebao bit u mogucnosti napravit nesto u igri zbog cega bi bio u prednosti pred onima koji nisu nista napravili. To stvara fanatike sta je dobro.
E sad, ko sta sam reko na sastanku, po meni bi bilo najbolje da se questovi mogu rijesavat bilo kad, jedino sta te ogranicuje je vrijeme i velicina vojske, npr. na pocetku ne mozes podijelit vojsku pa ju poslat na rjesavanje 2 questa, ali poslije mozes. A vojsci ipak treba vremena da dode do tamo, odbavi to i vrati se nazad. Usporedio bi to sa pljackanjem inaktivnih i slabijih igraca u ogame.
E bas cu ove u ogame topicu pitat sta im se tocno tamo svida.
Post #8 · Jan 14, 2007, 11:00 AM
Koliko san ja svatija igra je turn-based tako da nece bit vremena kao sat nego kao broj turnova... a koliko traje neki turn, ok, mozda nisan bas svatija :doh:
Post #9 · Jan 14, 2007, 4:58 PM
Ovako: nisam za velik broj questova na koje se mo?e ići jer onda ljude ni?ta ne spriječava da poku?avaju pogoditi onih 3% sretnih ishoda kada će uspjeti pobijediti te?i quest i time dobiti neki item koji je jači od njihovog levela vojske. Ovako, kad čovjek zna da ima 1 priliku tjedno, dobro će razmisliti na koju te?inu questa će ići.
Ako spominjemo fanatike, fanatik uvijek mo?e visiti na marketplaceu i tra?iti neki dobar jeftini item da bi ga poslije prodao za vi?e. Mo?e proučavati u detalje sve taktike koje koristi njegov slijedeći protivnik. Mo?e visiti na forumu, chatu i pričati o igri. Ako napravimo da onaj koji mo?e biti on line svaki dan 5 sati ima prednost nad onim koji se mo?e logirati svaki drugi dan na 10 min, cijela koncepcija igre pada u vodu.
Nema turnova u klasičnom smislu. Rudnici proizvode kao u ogameu, real time. Ali, neki eventi se de?avaju 2x tjedno - slu?beni fajt i neslu?beni fajt - i to uvijek u isto vrijeme. Tako ljudi znaju da do npr nedjelje u podne moraju definirati strategiju.
Post #10 · Jan 15, 2007, 1:05 PM
Aha, kuzim, to je dobra shema, ali sta ako neko ne moze bas taj dan bit na netu, oce bit omoguceno unaprijed slozit taktiku tako da ode vojska po unaprijed zadanoj zapovijedi na quest?
Post #11 · Jan 15, 2007, 6:34 PM
Igor {J.B.} wrote:
Aha, kuzim, to je dobra shema, ali sta ako neko ne moze bas taj dan bit na netu, oce bit omoguceno unaprijed slozit taktiku tako da ode vojska po unaprijed zadanoj zapovijedi na quest?

Upravo tako! Mo?e slo?iti taktiku do tjedan dana unaprijed. Znači od trenutka kada se izvrte ovotjedni questovi i ponude novi na izbor.
Post #12 · Jan 15, 2007, 9:12 PM
Evo odgovora s ogame podfuruma na pitanje sta je kod ogejma dobro:
Egon wrote:
Kao i svaki MMORPG cilje je zajebancija mase. Da li jedni protiv drugih, da li skupa protiv drugih, da li skupa protiv kompa, nije va?no. No ako nema mase (iliti ekipe) onda nema smisla. Uni 2. je bio jedini gdje je imalo smisla igrat Ogame kad nas je bilo 20+ aktivnih igraca. Poslije se nije moglo skupit vise od 7-8 aktivnih igraca u istom uniju, bilo je pokusaja ali nije uspijelo i kolko sam shvatio sad vise nitko to ne igra (malo tko).

Ogame je postao privlacan zato jer ga mogu igrat svi i sa 56k modemom, naj?ugavijom kantom od kompa, brzo se ucitava a postize se efekt MMORPG-a. Naravno da postoje bolji MMORPG-ovi od ovog (moguci primjer su WOW, Silk Road, i sl. ) ali tu vec dolazimo do puno zahtjevnijih uvjeta uopce mogucnosti igranja (min. imat ADSL, plaćanje mjesećnje članarine, posjedovanje skupljih kompjuterskih komponenata i dr.). Ne znam ni za jedan MMORPG koji je besplatan, nezahtjevan a ujedino igriv i interesantan. Ako neko zna neka mi pliz javi, spao sam na to da molim frenda sa FLAT rejtom da mi skida SIMSE 2 sa svim expansionima (file ima 8gb).

Ovo mozda nije neko najbolje obja?njenje ali tako ja to vidim.

Herri wrote:
ogame igramo zbog svih tih silnih pickhi koje se pale na mu?karce s flotom
i jer nema većeg gu?ta nego kad zna? da si satrao nekoga ko prljavu be?tijicu, a on ti onda opsuje ne?to pa ga ubije? ko vola... i da, i ono ?to je egon rekao je dobro obja?njenje.... neda mi se zajebavat s nikakvim pucačinama i sličnim stvarima online, a i komp. mi je postao stara kanta za to... na kompjuteru sam stalno jer mi dosta treba pa mi je ovo usput za ubit vrijeme
Post #13 · Jan 15, 2007, 9:20 PM
Kao i svaki MMORPG cilje je zajebancija mase. Da li jedni protiv drugih, da li skupa protiv drugih, da li skupa protiv kompa, nije va?no. No ako nema mase (iliti ekipe) onda nema smisla. Uni 2. je bio jedini gdje je imalo smisla igrat Ogame kad nas je bilo 20+ aktivnih igraca. ?

--- Veliki naglasak sam dao na community. Forumi, konferencije, klanovi, chat.

Ogame je postao privlacan zato jer ga mogu igrat svi i sa 56k modemom, naj?ugavijom kantom od kompa, brzo se ucitava a postize se efekt MMORPG-a.

--- Mogu i Warfarese.

Ne znam ni za jedan MMORPG koji je besplatan, nezahtjevan a ujedino igriv i interesantan.

--- Ovaj će biti - a onda mo?e? platiti ako se u?ivi? i dobiti cool stvari.

ogame igramo zbog svih tih silnih pickhi koje se pale na mu?karce s flotom ?

--- Pičke se pale i na mu?karce sa velikim.... mačem :)

na kompjuteru sam stalno jer mi dosta treba pa mi je ovo usput za ubit vrijeme

--- Ovdje će se itekako moći ubiti vrijeme, ne samo proučavajući protivnika nego i viseći na marketplaceu, forumu i sl.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in