Simulator borbe
· Feb 25, 2007, 7:53 PM
Evo, danas sam poceo raditi na simulatoru borbe...
Ako me jos koji dan zagrizem za to kao i danas, biti ce to jako brzo gotovo.
STO JE NAPRAVLJENO ZA SADA
- Priprema kolicine jedinica prije borbe
-- Unosi se broj jednica oba igraca prije same borbe
-- Za pocetak se mogu koristiti samo prva jedinica od prvog igraca (Archer) i prva jedinica drugog igraca (Arcane Unicorn)
--- Jos nisam uvodio druge jedinice i napravio da se mogu mjenjati atribute tih jedinica jer za to smatram da se lako moze naknadno napraviti
-- Stavio sam da se moze imati maksimalno 99 jedinica jedne vrste (sto ne znaci da se to ne moze promjeniti)
- Borba
-- Napravljen je sistem tko napada prije (ovisno o brzini)
-- Unesena je glavna formula za borbu
-- Napravio sam da samo prvi igrac napada drugoga
-- Nakon sto se odredi tko napada, bacaju se randomi za odabir koga napada
-- Izracunava se i ispisuje tocno koja je jedinica napala koju i koliko damage je napravila
--- Uvedeni su Critical Hit, Miracle Hit i Critical Miss
-- Jos nisam napravio da se zapravo i oduzme HP od napadnute jedinice (ali je kod spreman za takve operacije)
-- Posto se jos ne oduzima energija od napadnutog igraca, nisam napravio da borba traje do kraja, vec samo jedna runda napada (tek toliko da se vidi tko koga napada, koliki damage radi i da li je pao kakav critical)
-- Jos nisam ubacio utjecaj special abillity
Zanima me:
- Koliko ima rasa (obavezno) i koliko jedinica ima po svakoj rasi (barem cirka)
Ako me jos koji dan zagrizem za to kao i danas, biti ce to jako brzo gotovo.
STO JE NAPRAVLJENO ZA SADA
- Priprema kolicine jedinica prije borbe
-- Unosi se broj jednica oba igraca prije same borbe
-- Za pocetak se mogu koristiti samo prva jedinica od prvog igraca (Archer) i prva jedinica drugog igraca (Arcane Unicorn)
--- Jos nisam uvodio druge jedinice i napravio da se mogu mjenjati atribute tih jedinica jer za to smatram da se lako moze naknadno napraviti
-- Stavio sam da se moze imati maksimalno 99 jedinica jedne vrste (sto ne znaci da se to ne moze promjeniti)
- Borba
-- Napravljen je sistem tko napada prije (ovisno o brzini)
-- Unesena je glavna formula za borbu
-- Napravio sam da samo prvi igrac napada drugoga
-- Nakon sto se odredi tko napada, bacaju se randomi za odabir koga napada
-- Izracunava se i ispisuje tocno koja je jedinica napala koju i koliko damage je napravila
--- Uvedeni su Critical Hit, Miracle Hit i Critical Miss
-- Jos nisam napravio da se zapravo i oduzme HP od napadnute jedinice (ali je kod spreman za takve operacije)
-- Posto se jos ne oduzima energija od napadnutog igraca, nisam napravio da borba traje do kraja, vec samo jedna runda napada (tek toliko da se vidi tko koga napada, koliki damage radi i da li je pao kakav critical)
-- Jos nisam ubacio utjecaj special abillity
Zanima me:
- Koliko ima rasa (obavezno) i koliko jedinica ima po svakoj rasi (barem cirka)