Replies: 6Views: 4,272Started: Mar 13, 2007, 9:45 PM
Google tuzba 1 milijarda dolara · Mar 13, 2007, 9:45 PM
Viacom tuzi Google i Youtube za 1 milijardu dolara zbog krsenja autorksih prava na 150 000 filmica. Nasao sam da je u Veljaci Viacom upozorio da maknu 100 000 filmica, a prije toga ih je upozorio da maknu sve filmice od Comedy Centrala. Inace, Viacom ima MTV, i jos masu stvari i dizu preko 1 milijardu godisnje.
Ovo je toliko bolesno veliko da ce najvjerojatnije pratiti cijeli svijet ovo na telki, ne sumnjam..! Ovdje se ne radi samo o tim filmicima nego inace o slobodi na internetu.. (btw, ajmo ne diskutirati o politici )
Post #3 · Mar 13, 2007, 11:34 PM
Ma stalno ukidaju filmice s youtube-a, bezveze.
Post #4 · Mar 14, 2007, 10:29 PM
a to je tako... normalna stvar, youtube je do?ivio nagli procvat, preko tuđe grbe do?ao do love, a sada firme koje se smatraju o?tećenima tra?e nazad tu lovu... moram priznat da sam to i očekivao
internet se oteo kontroli
Post #5 · May 4, 2007, 4:36 PM
Evo sluzbeni odgovor Google-a koji naravno odbija sve tocke optuznice. Dokumenat je u pdf-u i sastavio ga je Googleov odvijetnicki tim. Jebeno...
By seeking to make carriers and hosting providers liable for internet communications, Viacom's complaint threatens the way hundreds of millions of people legitimately exchange information, news, entertainment, and political and artistic expression. Google and YouTube respect the importance of intellectual property rights, and not only comply with their safe harbor obligations under the DMCA, but go well above and beyond what the law requires.
Zakon...
Post #6 · May 4, 2007, 6:39 PM
Ja mislim da je to samo jedna vrsta reklame koj je izgleda uspjela po?to je youtube na 4. mjestu
Post #7 · May 7, 2007, 11:16 AM
Ja mislim da je reklama samo jedan od faktora. Slusao sam u vise navrata CEO Google Eric Schmidta i po njemu ovako tvrtke poput Viacoma zapocinju pregovore i razgovore. Odnosno nakon ovakvih poteza se potpisuju milijunski ugovori gdje se onda zna tko sta smije i naravno kome pripada koliki dio kolaca. Reklama je samo dio velike slike.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅