Small Games Ideas

Replies: 15 Views: 132 Started: Sep 3, 2004, 12:12 AM
Small Games Ideas · Sep 3, 2004, 12:12 AM · edited Jan 22, 2005, 11:13 AM
Battle Ships:

Genijalna igrica, malo ju je teze skuziti jer je na kineskom.
Ti si mali brod, prije igre dobijes 40 bodova koje raspodjelis na Durability/Accuracy/ShotsFired/MovingSpeed.. i full je jako igrati, u pocetku te brodovi pucaju, pa topovi sa kopna, pa mali avioni koji bacaju sicusne bombice - stvaraju se u bazi koju treba razbit, pa veliki avioni, pa topovi sa atomskim bombama :), i dosao sam do neke baze na vodi kao platforma koju sam par puta pogodio i od nje je nastao ogroman robot, zakon, koji je hodao po vodi(kroz nju), ispalio neki laser i direkt me ukokao tako da neznam sta jos ima dalje.

Flash: http://www12.plala.or.jp/nextframe/flash/bs.html

Napraviti pravu vodu sa valovima kao u Ginku.

###############################################

Matem@tika:
- random pitanja od 1 do 100 npr. 45 + 98 = ___
- Graph i ostalo, imas 5 sec., svaki dan maximum mozes odgovoriti na 500 pitanja!
- Ak fulas odgovor ili istekne vrijeme, prikaze ti se tocan odgovor na par sec prije sljedeceg pitanja
- Cim lupis prvu tipku timer se produzi za 2sec, ali nema BACKSPACE brisanja.

U graphu - broj odigranih dana podjelit sa ukupnom ocjenom!
Ocjene: -1 za Netocno, 0 za Timeout, +1 za Tocno

Mozes staviti i pauzu tj produziti timer na 30sec - imas ih 10 po danu da nebi varao ! Svaka sljedeca kosta 0.3 poena!
Ako zelis izaci iz igre ili prekinuti istu, lupis ECS ili kliknes EXIT koji se aktivira tek kad zavrsi trenutno pitanje.

GetReflex:

Klik na START GAME (igra zapocne i timer se pokrene)
Cim se promjeni boja glavnog polja igre moras stisnuti STOP
GetTickCount ili ondaj brziAPI - provjeri razliku i HighScores !

Post #2 · Sep 3, 2004, 8:11 AM
he he to je japanski ne kineski :D
Post #3 · Sep 3, 2004, 11:18 AM
E pa nije, to je kineski jer sam koristio na Google-u translator CHINESE-ENGLISH i uspjesno je prevodio stranicu :) :lol:
Post #4 · Jan 22, 2005, 10:12 AM
Evo mi i nove ideje za mini igricu, bolje receno, ovo je stara ideja koju sam zapisao u jedan svoj stari programicic "Podsjetnik 2", kako sam kopao po starim projektima tako sam nasao ovu ideju koju moram jednom napraviti, da nafilamo taj jadan mozak :)

Prvi post - igra 2 - Matem@tika
Mogo bi napravit i HR i ENG verziju, pa prodavat kod nas i u Ireni sve Fullscreen :)
Post #5 · Feb 8, 2005, 12:57 AM
Evo par ideja za remakove...

Pang 96
Ovo mi je bila najzabavnija igra na svim aparatima. Mo?e se napravit i za dva playera, sjećam se kako smo ja i Maki rasturali :D

Bomberman
Jo? jedna luda igra... također moguć multiplayer

Donkey Kong
Ovo san igra jo? prije na GameBoy-u... zabavna igra... (barem onda)

Meteor Attack
Igra u kojoj je cilj pogoditi meteore koji padaju na Zemlju

Frogger
Cilj je prevesti kornjaču(medu, zeku :wink: ) preko prometne ceste...

Battleship
Ovo se igra na satu prava (sory profesore)

Street Fighter
ne?to u tom stilu....

Golf
ko će bli?e rupi :lol:

To je to zasad.... :doh: ne mogu se vi?e sitit
Post #6 · Feb 9, 2005, 7:46 AM
Vec sam duugo razmisljao o nekom mixu bombermana i pacmana, i sinoc dok sam surfao nekim stranicama sam naisao na jednu novu igricu i uzivio se...sam po imenu i malnem screenshotu sam dobio par super ideja:

User posted image

Ovo je Little Bomber
(Shareware, $14.95) :)

- ja sam mislio napraviti igru max rezolucije 640x i izmedju levela vidite neki toranj od 3D kocika jedna na drugoj i od njih sklopljen dvorac ali vise kao neki visoki stup ili toranj.
- Kreces od vrha, kada predjes level onda gornji kat explodira ili posvijetli zeleno.
- leveli su puni neprijatelja, od onih koji se mogu popesti na kocke na putu, letecih do obicnih koji bombama kao i ti razbijaju zidove da te uhvate.
- Vrata za kraj levela ili stepenice na dole otkrijes kada razbijes odredjeni tile ili se stvori kada unistis sve neprijatelje.
- Multiplayer cooperative
- Multiplayer Human vs Human, glavni mod je da je cilj sakupiti sto se vise moze novcica koji su razbacani po levelu i one koji vrijede vise sto su u kutijama koje razbijas. Kada ubijes protivnika stvori se na spawn pointu i pola bodova mu popada oko mjesta smrti! I time limited. Ovaj mod postoji i za Single Player gdje ides na hiscores... uostalom, kada skupis sve novcice se vrata za next level i otvaraju!

Meni je ovo suepr ideja koja moze samo dobivati i dobivati jos ideja koje bi usavrsile igrivost!!! ?:wink:

E, da, lako za nacrtat, lako za napravit!!! JOOOOOOJ ?:cry: ocu ovo radit
Post #7 · Feb 9, 2005, 3:55 PM
FIna fina igrica samo je grafika malo meni se cini nekako da nije bas extra neznam za ostale ali ova tvoja ideja je super. Samo sto imamo previse ideja moramo brze raditi kako bi realizovali sve a ne da pocinjemo 5 igara pa nijednu nuradimo do kraja
Post #8 · Feb 18, 2005, 11:58 PM
Danas mi je od frenda mlađi brat (8-9god) para dana nakon ?to je prova foxy-a reka da bi on volia da napravin igru sličnu ka hugo kad hvata jabuke koje padaju sa stabla.

Nakon 3,14 min razmi?ljanja ovo mi je palo na pamet:

Po?to jo? nisan radia igru s levelima, ova igra bi mi poslu?ila ka dobra podloga za naučit radit levele (?to bi iskoristia za MD)

Evo kako sam zamislia igru:

Da ne radim grafiku mo?e mi poslu?iti i Foxy, i ovo bi moga biti njegov "mini" nastavak.

Radnja: Koko?e su od straha poskakale na drveće i sad je foxy uzea ko?aru, i kako koko?e padaju tako ih Foxy treba pohvatati.

Grafika: Foxy (iman)
Koko? (iman)
Pozadine (po ure posla)
Ko?ara (10min posla)

Programiranje: Već otprilike dosta toga znam, problem se mo?e jedino u izradi levela (a mislin da neće)

HUD: Hud se nalazi na vrhu, na lijevoj strani prikazuje sliku sata, kraj sata odbrojava minuta. Na desnoj strani slika kavez s koko?om kraj njega broj uhvaćenih koko?a.

Cilj: U svakom levelu uhvatiti min 25 koko?a za prelazak u idući...
Ako se pogrije?i pojavi se slika mr?avog foxy-a sa rečenicom tipa "zbog va?e sporosti foxy je ostao gladan". Ako je prijeđe igra slika normalnog foxya sa tekstom "Well done! nahranili ste foxy-a"

ZAKLJUČAK: Ovo je samo ideja za mali projekt, ali na kojem bi naučia radit levele.
Javite mi ?to mislit o ideji, dali je uopće vrijedno gubiti vrijeme. :wink:
Post #9 · Feb 19, 2005, 12:02 AM
Po meni je ovako nesto vrijedno, ovo se isplati jer ces dosta toga naucit, ideja je simpa i bolja od prijasnjeg foxy-ja! ;)

Sto se mene tice mozes na ovo skocit prije MD-a... sta kazes?
Post #10 · Feb 19, 2005, 12:03 AM
A dobra je fora za malo vezbati to je mozda sve zajedno dan dva posla napravi bice dobra fora zasto da ne pa cemo onda imati igrice dve for kids
Post #11 · Feb 19, 2005, 12:06 AM
sad bi ti dan-dva :) nije on ko mi radi na VB-u godinama, trebat ce mu nekih tjedan dana ako ne i vise sto nije puno ;)
Post #12 · Feb 19, 2005, 12:07 AM
m4t3 wrote:
Javite mi ?to mislit o ideji, dali je uopće vrijedno gubiti vrijeme. :wink:

Odlicna vjezba i nikako gubljenje vremena!!! Samo daj. :D
Post #13 · Feb 19, 2005, 12:10 AM
e He da ja se malo zaneo da 7 dana je strava vreme za zavrsiti ovakvu igru t je super ja sam malo preterao ediju bi trebalo kad bi imao grafiku 90min a i manje he he :D
Post #14 · Feb 19, 2005, 12:16 AM
Odlično... Svakako javite ako imate kakve ideje! :D :D
Post #16 · Apr 20, 2005, 3:21 AM
wizard > simpa ali malo neigrivo, ful lako za napravit ali fali neki element kao sto rekog - igrivosti

stapicu vodi > super ideja, lose isprogramirana detekcija koja me izjebe ali djeluje kao zanimljiva potecijalna shareware igra!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in