naime nikako ne mogu kopirati file kojemu ne znam ime...mislim na ovo
u nekom direktoriju nalazi se hrpa fileova a ja ?elim kopirati samo *.txt
poku?ao sam ovo
Private Sub Command1_Click() Dim fso As New FileSystemObject, dat1 Set dat1 = fso.GetFile("C:\bobo\*.txt") dat1.Copy ("C:\windows\desktop\")
End Sub
------ne radi
i ovo
Private Sub Command1_Click() Dim fso As New FileSystemObject, dat1 Set dat1 = fso.GetFile("C:\bobo\*.txt") dat1.Copy ("C:\windows\desktop\*.txt")
End Sub
i ovo
filecopy "c:\bobo\*.txt" , "c:\windows\desktop\"
i nikako da proradi
ne razumijem za?to ovo gore ne radi a ovo za brisanje radi
kill "C:\bobo\*.txt"
*****ako netko zna molim vas da mi pomognete....
IMAM SAMO JO? JEDNO PITANJE:
kako da sredim da se moj program pali u fullscreanu.Onako kao neka igrica(krizic-kruzic)
to mi je vrlo va?no te ako mi mo?ete odgovoriti hvala unaprijed
Post #2 · Sep 26, 2004, 5:27 PM
Joj, nisam duuugo radio sa fileovima na takav nacin pa sa lagano zaboravio kako se to radi A za sta ti tocno treba, mozda se moze naci bolje rjesenje?
A za fullscreen, ja sam oduvjek za to koristio DirectX, inace neznam...mislim da postoji i API naredba za to....cek....nope, nisam nasao.
Post #3 · Sep 27, 2004, 8:29 AM
naime moram iz jednog foldera na desktopu kopirati sve fileove u drugi folder a nerijetko im ne znam imena.
zato moram kopirati na ovakav na?in ili *.txt ili *.* ali nikako ne mogu...
Ako netko zna ili je znao neka se proba sijetiti jer mi je stvarno potrebno.
fullscrean sam mislio staviti jer program mi ?alje mail sa jednim failom a korisnik na tren vidi da se ?alje mail... (korisnik ne smije znati da mu se ?alje mail)
zato sam mislio da se prvo upali fullscrean a onda krene slanje maila...te kada on iza?e iz programa sve je gotovo...
eto potrebna mi je pomo
Post #4 · Sep 27, 2004, 9:10 PM
Kako mislis korisnik vidi kad se salje mail, mislis na onaj indikator internet veze pa titraju prozorcici? Inace, WinXP SP2 dolazi sa Firewall-om koji ce korisnika pitati dali dopusta svakom programu koji proba ici na internet za dopustenje, tako da ti nece u buducnosti ta fora sa fullscreen-om puno koristiti ako mislis skrivecki nesto slat..
(Jednom sam i ja napravio programcic koji skenira komp od svih internet konekcija i njihovih passworda i slao mi ih na mail, programcic sam nazvao ko neka zanimljiva igra i svi su to pokretali na news grupama, lol, imao sam sifri koliko sam htio za ici na net , ne brini, to sam probao radi zajebancije i odustao odmah, ne zelim niti volim to inace raditi, to je ionako bilo prije nekih 6-7 godina kad sam bio klinac programer )
Post #5 · Sep 29, 2004, 7:29 AM
to sam vjerojatno ja sada
no to mi treba za odre?enog ?ovjeka koji koristi win98. tako?er ?elim da mi po?alje njegov pwl file sve sam sredio no jo?mi fali fullscrean da on ne sku?i.
No pustimo zle misli...da li je ko poku?ao ?ta sa onim kopiranjem
Post #6 · Sep 29, 2004, 3:18 PM
Nisi mi rekao na koji nacin on to nesmije primjetiti, smije li vidjeti kako prozorcici od konekcije zatitraju? jer ti nemoras slati file, mozes poslati samo tekst tako da bude neprimjetno...
mozda ti mogu pomoci!
a za kopiranje fileova, tesko da cu naci vremena da tako nesto isprobavam, radim dan i noc, jedva spavam, i uzivam u tome radim jednu igru za jedno natjecanje, radim novu GS stranicu,... ma ima jos toga
Post #7 · Sep 30, 2004, 8:05 PM
ma nisu problem ti prozor?i?i(onako ?u srediti da korisnik mora biti na netu da bi mogao koristiti program)nego prozor koji prikazuje slanje maila iz outlooka...(ono kada ti ide kao neki loading pa po?alje mail)
Ako netko drugi sazna za kopiranje neka mi javi...
Post #8 · Apr 20, 2005, 7:33 PM
mislim da ima funkcija koja ti vrati sve fileove u nekom diru, pa onda samo ljepo isfiltriras one koji zavrsavaju na txt i kopiras njih.... eto nasel sam primjer u vb helpu .. ovo je za vb6 ... naravno isprobano...
malo trebas modificirati kod da ti kod ucitavanja provjerava da li ima extenziju koja zavrsava s txt, ako da... onda dodas to u neki array i nakon sto zavrsis zapisivanjem naziva datoteka u array.. jednostavno kopiraj.... datoteku po datoteku...
Public Function ShowFileList(folderspec) Dim fs, f, f1, fc, s Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Set f = fs.GetFolder(folderspec) Set fc = f.Files For Each f1 In fc s = s & f1.Name s = s & vbCrLf Next MsgBox s End Function
Post #9 · Apr 20, 2005, 9:47 PM
Super, korisno i bas jednostavno... dobar si ti Andy
ja bih to skroz drugacio odradio, nikad se inace ne igram sa referencama jer ih ne volim (ne volim to da moram vuci neke dll-ove sa programom da bi isti i radio na drugih racunalima nejednakih windorsa)
Post #10 · Apr 21, 2005, 6:30 AM
reference i sve komponente su tu da olaksaju programiranje, a install procedure su te koje se brinu da dll, ocx i ostala sr**a dodju i na sva racunala na kojima trebas.... i nema frke...
:-)
p.s. ja sam inace programer pocetnik... cca 1 do 1.5 godinu radim i ucim vb6 i MS SQL.... a prije toga cca 1 godinu access i vba u njemu :-) tako je i sve pocelo.. :-)
radio sam za svoju firmu programcic za izdavanje radnih naloga, vodjenje evidencije istih... i jos par manjih programcica (mini call centar za markentiske kampanje)...... i na kraju sada i nesto delam u fusu :-) ... pripremam se otvoriti svoju firmu ..... :-)
Post #11 · Apr 21, 2005, 6:37 AM
Strava, koliko godina imas ako smijem pitat? I mi sada pokusavamo registrirati sve djelatnosti jer jedva vise cekam da pocnemo raditi kako treba (legalno) jer nam se onda mnoga vrata otvaraju..
Znaci vecinom si na programima, imas li kakav site da vidimo sto to imas ?
andy) reference i sve komponente su tu da olaksaju programiranje, a install procedure su te koje se brinu da dll, ocx i ostala sr**a dodju i na sva racunala na kojima trebas.... i nema frke... znam znam nego sam bas to i mislio, npr. napravi igricu od 2-3 mb-a i sa dx8, vb i jos nekim dll-ovima mi sve to dodje 6-7 mb-a na kraju..... uf I izdavac za Gink in Trouble koristi iskljucivo tamo neki njihov instaler koji nemoze registrirati dll kreiran u vb-u pa im moja igra ne radi, boze gluposti, a meni redi u dobro poznatom Inno Setup-u........bah, long story
Post #12 · Apr 21, 2005, 9:04 AM
@ Andy I mene bi zanimalo odakle si?
Post #13 · Apr 21, 2005, 9:12 AM
@Firedule Svih bi nas zanimalo nesto o andyu. Mogli bi napravit neki "Welcome" topic di se useri mogu predstavit ako ima se da. Al na drugu ruku tu je profile.
Post #14 · Apr 21, 2005, 9:16 AM
Nije to tako losa ideja. Da taj topic bude prvi koji recimo novi useri vide na forumu. S obzirom da se nemamo vremena sa svakim posebno upoznavat. I to bi trebalo stajat skroz vani di su links,generalne diskusije i ostalo. Pricat cu danas s Edijem o tome. -------EDIT------- Isprika kvalitetnim pratiteljima ovog topica, ja i Nikola smo malo necemo vise.
Post #15 · Apr 21, 2005, 10:50 AM
ukratko o meni....
Zagreb, Stagli?će (Jarun), 28 godina (polako ali sigurno priblizavam 29-toj)...
"programiram" vec cca 2-3 godine...
krenul sam s jednostavnim stvarima... prvo mala baza u accesu... pa onda sam isao to optimizirati i pocel prckati u vba... i na kraju potrebe prerasle.. pa je sve preseljeno s accesa na SQL kao bazu.... i na kraju front end napravio u VB6... i jos par malih raznih appova za svoju firmu...
poceo sam i za lovu nes u fushu.... i za sada je ok... nadam se da ce biti bolje...
eto... ako vas jos sto zanima... tu sam...
Andy
p.s. sto se tice otvaranja firme..... cca za start 1000 eura ... nadjes javnog biljeznika da skace okolo.. ... moras imati jos dodatno 20 000 kn osnivackog kapitala.. od toga mozes eventualno pola unesti u firmu kao recimo kompjuteri... auto... za to placas vjestacenje.. neku sicu...
Post #16 · Apr 21, 2005, 10:55 AM
eh da web za programe nema.... bit ce kad se otvori firma...
za sada ne govorim tocno sto radim.. i kako dok se firma ne registrira i da ideje jednostavno ne odu u vjetar.... i netko drugi pokupi... uglavnom poslovni software.... koji ce kada krene u prodaji.. pocetna cijena biti bez customizacije sigurno.. cca 10-15 k eura
Post #17 · Apr 21, 2005, 10:59 AM
Firma 1000 ? to mislis kao d.o.o. ili neka vrsta obrta. Pretpostavljam d.o.o. kada si kasnije naveo onih 20 000. Nisam skroz upoznat sa nacinom funkcioniranja tog zaloga u zamjenu za vrijednost od 20 K cistog kesha.
Post #18 · Apr 21, 2005, 11:05 AM
taj zalog ti je automatski vlasnistvo firme....
obrt.. heh moze i vise ljudi otvoriti obrt.. ali je tu malo zaje..... pogotovo ako mislis raditi i van hrvatske... i kao kompjuterska i programerska firma svi ce gledati na d.o.o. ozbiljnije...
za obrt ti treba cca 3000 kn.... i moze dvije ili vise osoba (ako se ne varam) otvoriti zajedno...
glavna razlika je... da u obrtu odgovaras za obrt svom svojom privatnom imovinom.. u d.o.o. odgovara firma sa svojom imovinom... znaci ne ti sa svojom privatnom imovinom...
Post #19 · Apr 21, 2005, 11:06 AM
Koliko ja znam nema zamjene za cisti kesh nego ono sto smo mi vec znali pricati, npr. kao prepises komp na firmu i ovisno o procjeni/vrijednosti - manje ti ostaje od tog pocetnog kapitala.. sao sto neznam kolike su granice jer mi lako kao team prijavimo sve zive kompove pa ustedimo 20k...jeidno onih 1000E ne kontam za sta to ide tocno...znam neke stvari ali ne do te vrijednosti...
--edit-- kasno sam odgovorio...
Post #20 · Apr 21, 2005, 11:12 AM
20k kn je minimalan iznos za temeljni kapital...
50% temeljnog kapitala moze biti kompjuteri, auto itd..... ali drugih 50% je uvijek cisti kes... polaganje na racun...
1000 eura ti ne gine.... kasnije ti knjigovodja to moze rasknjiziti.. trosak tak nekak neznam tocno taj dio.. ali uglavnom.. moras imati znaci 17500 kn kesa (10k kn + 1k eura) ... zakruzi si to na 20k kn.. jer moras i ljecnicki napraviti... i za ostale nepoznate troskove..... znaci 20k kesa... 10 k u kompovima....
Post #21 · Apr 21, 2005, 11:17 AM
uu zanimljivo, nemas pojma koliko nam ovakve informacije znace Dao si nam glavnu temu za vecerasnji sastanak koji team ima, tnx!
Do sada smo samo trabunjali s brojkama, bili smo po raznim upravama - gradski i zupanijskim da nam objasne neke stvari, trazili smo (novcane) poticaje ali to tesko nesto...komplicirano...
Post #22 · Apr 21, 2005, 11:21 AM
Nije bas topic kopiranje file-a ali buduci da si ga rijesio (AndY) oprostit ce nam ljudi. Definitivno hvala jos jednom za ovo, izgleda da cemo ja i Edi opet u poglavarstvo lol.
mislim da sam svojedobno nekakvu brosuru tu skinuo s neta o otvaranju d.o.o. / obrta.... u svakom slucaju ima brdo informacija.... pa malo citanja i printanja nije nadomet.... toplo preporucam naci javnog biljeznika ili odvjetnika koji radi takve stvari dati mu punomoc i par sto eura u dzep da on to rijesi... .. oni ce znati najbolje informacije ta to...
EDIT :-) heh krivo ovo je za obrt.... moram naci taj site ... ponovo..ali uglavnom javni biljeznikk/odvjetnik da ne lutate....
Post #25 · Apr 21, 2005, 11:30 AM
Svaka informacija dobrodosla, printanje mi je hobi (ali ozbiljno, staln onesto printam i citam) i tak, hvala za trud! Mi planiramo sve otvorit / registrirat do kraja godine ako ne i do kraja ljeta...
Svaka informacija dobrodosla, printanje mi je hobi (ali ozbiljno, staln onesto printam i citam) i tak, hvala za trud! Mi planiramo sve otvorit / registrirat do kraja godine ako ne i do kraja ljeta...
heh i meni je plan to.. ali nema se love.... za sada... nakon sto osnujem firmu idem u ISV ... program... za cca 450 usd.. dobiva se par licenci za msdn univerzal, za razvojne alate i itd....
Post #28 · Apr 21, 2005, 1:30 PM
edifreak wrote:
Istina i onda gnjavi nas ostale s onim sto je isprintao...
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅