OLD :: RPG Game Design: Draft 1

Replies: 16 Views: 541 Started: Oct 3, 2004, 7:55 AM
OLD :: RPG Game Design: Draft 1 · Oct 3, 2004, 7:55 AM · edited Jan 9, 2005, 12:49 AM
Bok svima, evo bio sam danas na kavi sa Draganom(nod) i pricali smo malo o Cursed Island-u, ono sto sam vec prije najavio se i dogodilo, sve dosadasnje ideje DELETE iz vec znanih razloga. Najavljivali smo pocetak izrade igre vec ovaj mjesec pa bi bilo dobro da lagano krenemo sa planiranjem game dizajna, so here it is.
-------------------------------------------------------------------------------------
Game Design
DRAFT 1

[list]Display
  • Resolution: 800x600 fixed
  • Fullscreen: Available (by default)
  • View: 2D top-view (radi manje posla oko grafike)[/list:u]

[list]Game type
  • Genre: RPG (shoot 'em up)
  • Time: Medieval (fantasy)
  • Place: Island (as the game name suggests)

Long island surrounded with sea[/list:u]

[list]Character can do
  • Walk around (main direction = up)
  • Protect himself with his shield in left hand
  • Fire magic with his right hand (holding selected Rune)
  • * Run (maybe)
  • Pick up items by running into them
  • * Cannot fire magic whist collision with enemy

Can use only his right hand to kick and left hand to protect[/list:u]

[list]Game Interface

By clicking on it new window pops with other in detail character stats like:
- Walking speed
- Running speed
- * Casting magic (rune may give this)
- ...
All the stats can be improved by clicking on a little '+' button, each stat costs XP, after some improvements stats costs more and more.
  • Character stats (in lower left corner next to an avatar)

Experience: Vertical bar
Health: Horizontal bar
Aura: Horizontal bar
  • Current Rune character's holding (in lower right corner)

By holding a left mouse button on it drop-up list is showing with all the rune stones available to choose.
Icon inside to make your own Rune from those you founded, window pops with all the runes you have and all their stats...
  • World map (more like a drop down link in upper left corner)

When clicked you see a mini-map of the world and your position in it, after releasing the mouse button mini-map hides.[/list:u]

[list]Keys
  • * Basic movement: W, S, A, D (maybe, depends if we remove the mouse inputs)
  • Basic movement: Left click on a position to go to
  • Character rotation, crosshair: mouse movement
  • Cast magic: right click (in current direction / on crosshair's position)
  • * Next, previous Rune: Q, E (maybe, if we you keys for basic movement)
  • Next, previous Rune: Mouse scroll
  • Quick select Rune: 1, 2, 3, 4, 5
  • Close all opened pops: Escape
  • Suggest an exit to menu: Escape (only if all pops closed)[/list:u]

[list]Items
  • Animal meat: gives you health
  • Creature's meat: gives you health in 50% cases, else you'll lose some
  • Gems / runes: combining them you make your own magic

You can found them from killed creatures, on the way(1% of chance), ...need more ideas[/list:u]

[list]Rune types
  • Each rune/gem has it's own sign, translated to our language each has it's own letter sign
  • Each gem has a pole like batteries, + and -, you can only combine opposite poles next to each other
  • Each letter sign has it's function like a power, basic elements are marked like:

Fire = F'ire, V'olcano
Water = W'ater, T'ear
Earth = E'arth, G'round
Air = A'ir, S'ky, L'ightning
Light = L'ight, S'un
Dark = D'ark, N'ight
Mind = M'ind, T'elephatic
...
  • When you create your own Rune combining gems (max 10 of them), they all become one Rune with mixed powers. By using this Rune you lose aura, more gems more will take.. Once you make this Rune there's no way of detaching gems from it!

On the end, gems will give this Rune a name from letter signs e.g. FEAS (fire, earth, air, sun)
  • Each element will have functions like:

L'ight:
characterhealth=+2,
combined with D'ark characterhealth=-1,
effect=+smallfire (if you combine with sun there is more fire in the effect..if with water something blue shoes up...)
enemyhealth=-3
combined with S'un enemyhealth=-5
...[/list:u]

There is still lot's of thing to discuss!
Ne obazirite se na to sto sam napisao sve na ENG, to onako ako netko bude zatrazio neki info onda samo odavdje kopiram..za casopise i to...
Post #2 · Oct 4, 2004, 1:16 PM
Edi napisao si bas onako kako smo se dogovorili i ubacio jos neke dobre stvari :thumbsup:

Jos sam mislio dodati da rune mozes zataknuti na neki wand ili mac pa da bude malo zanimljivije, ali znam da si odbacio tu ideju. sorry morao sam je napisati da i drugi vide pa da ostave komentar.. ne brini necu napisati mac jer ne zelimo da se karakter fajta s macem vec mu treba neki fokus za stvarati magije..

Ako Edi dozvoli da bude u igri evo primjer:

Rune/Gem (u ruci)
- ima donekle neki fokus magije na karaktera (oko 20% od moguce jacine koju mozes izvesti s Rune)
- mozda jos da napravis da gubis krv (health) prilikom upotrebe
- mozes koristiti samo jedan Rune istovremeno, osim ako nije combined s ostalim Gem/Rune

Wand (Rune umetnut)
- koristi Rune output na 40%
- ima manje socketa (umetaka) za Rune nego Scepter (1/3)

Scepter (Rune umetnut)
- koristi Rune output na 75%
- ima vise socketa (umeteka) za Rune nego Wand (1/6)

Staff (Rune umetnut)
- koristi Rune output za 100%
- ima vise socketa (umeteka) za Rune nego Wand i Scepter (1/10)

Gubljenje Aure za bacanje magije ne utjece koji medij / ruku koristis, vec koliko je magija jaka. Komentar molim za ovo

To je to - e sad neznam da li bi Gem mogao isto u Wand, Scepter i Staff jer ne znam na sto je tocno Edi mislio, tj. ne znam da li su Rune i Gem jedna te ista stvar. Komentar molim za ovo
Post #3 · Oct 4, 2004, 9:33 PM
Nod wrote:
Jos sam mislio dodati da rune mozes zataknuti na neki wand ili mac pa da bude malo zanimljivije, ali znam da si odbacio tu ideju. sorry morao sam je napisati da i drugi vide pa da ostave komentar.. ne brini necu napisati mac jer ne zelimo da se karakter fajta s macem vec mu treba neki fokus za stvarati magije..

Ajde pa da vidimo sta drugi imaju za reci jer meni osobno ta ideja ne valja samo radi grafike jer zbog takve sitnice moramo vise crtati i animirati. Inace je ideja sasvim ok.

- mozda jos da napravis da gubis krv (health) prilikom upotrebe
To ce biti jer sam rekao da ce svaki gem imati neke svoje funkcije koju mogu kontrolirati sve statuse karaktera i protivnika tako da slobodno mozemo dodati funkciju tipa: if combined with water characterhealth=-1

- mozes koristiti samo jedan Rune istovremeno, osim ako nije combined s ostalim Gem/Rune
To je generalno pravilo! Tako smo se i u kaficu dogovorili.

Gubljenje Aure za bacanje magije ne utjece koji medij / ruku koristis, vec koliko je magija jaka.
Da da, to normalno, i to smo vec rekli koliko se sjecam, ako npr. koristis 6 gema u tom Runeu onda npr. dere 6 aure za svaki cast..

ne znam da li su Rune i Gem jedna te ista stvar.
Gemovi su ono sto sastavljamo da bi dobili jedan Rune kamen, pretty simple.
Post #4 · Nov 10, 2004, 6:29 PM
I, kad se moze poceti na ovome po vasem misljenju?
Volio bih znati jer treba organizirati posao, tko ce sta raditi i tako!

Miskec, jaaavi se :)
- Imamo Engine!
- Netko treba raditi igru
- Netko treba raditi GUI menu-e
- Netko treba raditi map editor (ako bude potrebno)
- Netko treba crtati (mislim da znam tko ce :))
- Netko treba zvukove stvarati (lako se ukrade :twisted:)
I to je to! samo!
Post #5 · Nov 11, 2004, 12:52 PM
Evo, Edi mi je reka da poku?am ne?to nacrtat...
Ovako sam ja zamislia jednog ljudolikog lika, sa mačem, pla?tom i nekim talismanom oko vrata...
Radia san ga jo? sinoć :pc2: , ali mi je pukla veza i nikako nisam moga online. :cry: Pa ga evo sada.. nadam se da će vam se svidit.. iden sad na kavu :coffeecup:

Evo lika:
User posted image

Poku?a san napraviti i alpha masku, pa provjerite jel to to. :doh:

User posted image
Post #6 · Nov 11, 2004, 8:45 PM
Edi i ja smo se dogovorili :argue: da od ovog gori ?uda :skull: napravim glavnog lika. :crown:
(nadam se da to nikom ne smeta :furious3: )

GLAVNI LIK

OPIS:

-duga crna kosa
-bez majice ( da poka?e mi?i?e :lol: )
-plave hla?e ( mo?e i druga boja, samo javite dok jo? nisam po?ea radit)
-sme?e ?izme

INVENTAR:

-Rune (desna ruka)
-?tit (lijeva ruka)
-Talisman (oko vrata)

POLO?AJI TIJELA:

Lik se pomi?e tipkama W,S,A i D. Potrebno je napraviti sve kretnje iz osam kuteva. [ Edi, za?to 8, ako se kre?e tipkama WSAD, kad ?e se vidjeti iz ostalih 4 kuta?? To mi nije jasno]

-Stajanje
-Hodanje
-Tr?anje
-Bacanje magije
-Le?anje (u slu?aju da ga neko ?udovi?te pribije)

Molim ostatak tima da me ispravi, i doda ?to nisam napisa.
Post #7 · Nov 11, 2004, 8:49 PM
Počea san raditi slike u svim polo?ajima.

1.Stajanje: Zasad gotovo iz dva kuta gledanja (naprijed, nazad)

User posted image
User posted image
Post #8 · Nov 11, 2004, 8:54 PM
Ali igra je iz pticje perspektive (ako sam dobro shvatio)...
Btw svidaju mi se slicice :)
Post #9 · Nov 11, 2004, 9:03 PM
m4t3 wrote:
za?to 8, ako se kre?e tipkama WSAD, kad ?e se vidjeti iz ostalih 4 kuta??

Kad drzis dole-lijevo (dakle S+A) onda ce se vidit iz kuta koji nije naprijed, nazad, livo, desno nego dole-lijevo, razumis? I tako sad za jos 3 kuta...
Usput, mozda bi bilo bolje da napravis posebnu temu di ces stavljat grafiku, ipak imamo cijeli forum za development ove igre.
Post #10 · Nov 11, 2004, 10:40 PM
Ok... Ove slike i jesu u (polu)ptičjoj perspektivi, vidit će? kad se slika stavi na podlogu...
Post #11 · Nov 12, 2004, 10:43 AM
ahm... ako su tipke WSAD kako ce on pucati na neprijatelja koji je od njega udaljen pod kutem od 20??? ili ce gledat ravno a pucat desno?
BTW treba precizno odredit velicinu grafike da nebi bilo "mozes li ovo nacrtat vece?"
Post #12 · Nov 12, 2004, 10:54 AM
Slazem se za velicinu, treba probat...e da.. ajde igore ubaci ovog lika sto je nacrtao i stavi ga u onaj test sto si napravio sa bird's-view tileovima! i stavi 800x rez na fullscreen pa da vidimo jel ok velicina...ti se da? :)
napravi screenshot (irena ima ono za screenshot, znas vec)

A za WSAD...hmm, magija izleti iz ruke, pod malo cudnim kutem :) mozda ne bude toliko strasno, znas sta bi bilo strasno, nacrtat 16 kutova karaktera! Pa ni diablo nije imao toliko ;)
Post #13 · Nov 12, 2004, 12:44 PM
Edi, ako budem(o) koristili 3d modele, mo?emo ih renderat iz 16 kuteva.. i to bez problema.. puno je lak?e nego pixel art. Al zato triba dobro napravit model..

VA?NO: iden reinstalirati windowse, pa mi edi, pliz po?aljii password na mail, jer ga neznan :cry:
Post #15 · Nov 12, 2004, 12:57 PM
:clap: E, o tom sam ti govoria :blahblah: , lik ovako izgleda crtan sprijeda, al ka stavi? podlogu onda je to bird-view :D
Post #16 · Nov 12, 2004, 9:37 PM
edifreak wrote:
ubaci ovog lika sto je nacrtao i stavi ga u onaj test sto si napravio sa bird's-view tileovima!

mozemo u igri koristit i obicne 'kockaste' tileove jer i tako mislim da se ne vidi razlika, al ono mozemo koristit i isometric ako treba... sve to moze bit a i ne mora ;)
Post #17 · Nov 12, 2004, 10:18 PM
da da, to sam i ja mislio jer kad se svi ti tileovi spoje sve to dodje na isto, ionako nemamo nikakve zidine i neznam sta iz bird-view, a i da imamo, na obican tile nacrtamo kao da izgleda iz bird-view-a.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in