Replies: 11Views: 52Started: Nov 17, 2004, 10:43 PM
[Dev] Program: TileMap Editor · Nov 17, 2004, 10:43 PM · edited Feb 5, 2005, 4:58 AM
Mislio sam jednom napraviti neki map editor gdje - slazes tileove - dajes razne funkcije tileovima (npr. door, solid, unslolid, grass...) - jednostavno ubacivanje svojih tileova u editor da bude spreman za komercijalnu upotrebu uz neku od nasih igara - sve se snima u .map file iz enkripciju ako treba - sve snimljeno na principu .ini fajlova sa jednostavnim deklariranjem tako da sa VB-om na jednostavan nacin izvucemo sve informacije..
Nesto tipa ovog, ali puno bolje:
Post #2 · Nov 18, 2004, 12:21 AM
Zvuci fino i korisno Mislim da cemo imat dosta Tilebased igara, tako da bi univerzalni editor (pa tako i format mape) bio stvarno super stvar. Samo... bi li stavio odredenu velicinu tilea ili promjenjivu?
Post #3 · Nov 18, 2004, 12:27 AM
Da da, i mislio sam kao neki options gdje mozes namjestavati razne postavke tipa te za velicinu tileova tako da ne bude zbrke i frke
Post #4 · Feb 5, 2005, 4:56 AM
Evo opet aktiviram ovu temu radi uskorog pocinjanja na ovome!
Jedini problem je sto neznam jos kako cu rijesiti logicki da editor podrzava side-view i top-view mape...valjda ce se sve drugacije desavati...neznam, uglavnom, ovde cu doznati iznosenjem raznih razmisljanja na vidjelo bez prostota naravno!
Post #5 · Feb 5, 2005, 8:28 AM
Da to je super ideja. Igore pa nemoraju sve mape imati isti format vazno da editor radi a format mape se lako izprogramira da bude neki drugi.
Au breee kako je dobro... Nemogu da verujem gde sve kopate te stvari ovo je fenomenalno mogli bi i mi da imam jedan univerzalan GS tile editor da furamo sve strava jedan ovakav strava nemogu da verujem.
Post #9 · Feb 7, 2005, 4:25 PM
Jedini problem je sto neznam jos kako cu rijesiti logicki da editor podrzava side-view i top-view mape Neka pri izradi mape u New map bude pitanje ime vrsta (top, side) i velicina mape, velicina tilea i mozda jos nesto. Takoder postoje tilesets koji ce se moc importat i ako zelis load neku mapu moras imat njen tileset. Sve informacije spomenute spremaju se u taj .map file ili kako vec (jer to je .ini zapravo)
BTW ove slicice su ludilo
Post #10 · Feb 7, 2005, 4:37 PM
Lako za te opcije da pita Top/Side, nego logicki, koja ce biti razlika izmedju jedne i druge vrste, dali ce biti razliciti trigeri ili ce oni biti ko neki Variable Changeri tako da nase igre ustvari rade sve a ovaj samo na aktivaciju trigera mjenja var u True...onda nije ni vazno dali je top ili side, sve ovisi o tileset-u jer to je obicna grafika a ostalo funkcionira na istome.
I svidja mi se sto vidim u ovom editoru "Layers", jaaako korisno a ful lako za impletirat!
Post #11 · Feb 7, 2005, 4:50 PM
Hm da ali cemu sluze ti layeri nikako da provalim jer za vise nivoa mape ili jebiga nekapiram. Objasnite mi plz kad sam glup i neznam.
Post #12 · Feb 7, 2005, 5:43 PM
da, vise razina slika, isto ko i photoshop layers! JAAKO KORISNO
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅