:: Game Design Document R1

Replies: 48 Views: 1,167 Started: Jan 9, 2005, 4:22 AM Page 1 of 2
:: Game Design Document R1 · Jan 9, 2005, 4:22 AM · edited Feb 19, 2005, 4:38 AM
Game Design Document
REVISION 1

Goal: To create an easy and simple looking game with allot addictiveness!

[list]Main info
  • Resolution: 800x600 fixed (1024,768 stretched - blurred)
  • Fullscreen: Available (by default)
  • View: 2D bird's-view
  • Genre: RTS
  • Time: Medieval (fantasy)
  • Place: Island (as the game name suggests)

? Long island surrounded with sea[/list:u]

[list]Game modes
  • Campaign

Single Player. Two sides to choose from on the beginning. Minimum of 10 maps with a few different environments.
  • Single player

Easy / medium / hard. Randomly generated map.
  • Multiplayer Skirmish

Over LAN using TCP/IP protocol. For no more then two players.[/list:u]

[list]In-game: Maps
  • 3 types of ground

- Earth ground (grass included);
- Sandy (beaches);
- Ice (near mountains)
  • 3 types of trees

- Destructible
- Small tree giving low resources;
- Normal tree without leaves and some trenches giving mid res.;
- Normal tree giving max res.
  • Few stone types

- Indestructible
- Unwalkable (map edges and similar)
  • Water

- Unwalkable (some / not all map edges and small lakes)
  • Gold mines

- A place where you can build a gold mine
- Walkable until goldmine built
- Limited resources[/list:u]

[list]In-game: Buildings
  • Main Castle

- When upgraded, gives you more buildings to build; upgrades costs lots of gold:
upgrade 1: Ability to build "Soldier: Small Axe"
upgrade 2: Ability to build "Soldier: Long sword"
upgrade 3: Ability to build "Soldier: Big Axe"
upgrade 4: gives you ability to build a wooden wall
upgrade 5: Ability to build "Soldier: Long sword + Shield"
upgrade 6: Ability to build "Soldier: Big Axe + Shield"
upgrade 7: Ability to build "Soldier: Barbarian with two swords"
upgrade 8: ...
- When destroyed, game over! (your people don?t have a place to eat and who to serve - this is only for a story)
  • Soldier's Home

- Place wherever you want in distance of 300px away from nearest building
- You must build a home for your soldiers
- There can live 2 soldiers in each one
- Each upgrade gives you something new to the house;
upgrade 1: there can live 3 soldiers, they are all little stronger
upgrade 2: they are all little more stronger
upgrade 3: they are all little more stronger but they cost more
upgrade 4: healed when back to their homes
upgrade 5: there can live 5 soldiers
- When a soldier that lives in that house dies on a battlefield, new one is created automatically if you have enough gold and turned on an option for autobuy soldiers. It takes 15sec to create a new one!
- Next to the house will be a small white flag showing two numbers.
1st one: number of soldiers in the house
2nd one: house level
- Ability to choose which soldier types are going to live there, depends on Main Castle upgrades.. described above!
  • Worker's Home

- You must build a home for your workers
- There can live 2 workers in each one
- Each upgrade gives you something new to the house;
upgrade 1: cut frees faster
upgrade 2: cut frees faster, dig gold faster
upgrade 3: cut frees faster, dig gold faster, walk faster
upgrade 4: cut frees faster, dig gold faster, walk faster, costs more
upgrade 5: cut frees faster, dig gold faster, walk faster, there can live 3 workers
- If worker dies, new one is created automatically if you have enough gold and turned on an option for autobuy. It takes 30sec to create a new one!
- Next to the house will be a small white flag showing two numbers.
1st one: number of workers in the house
2nd one: house level
  • Gold mine

- All you need to build it is wood and small amount of gold
- Does not require being in the range of nearest building
- Cannot be upgraded, workers are the one to be!
  • Walls

- They are made of wood
- Unwalkable
- Easy to destroy but helps with some tactics[/list:u]

[list]In-game: Units
  • Worker

- Proficiencies:
Walk speed = 15 (/2 if holding something)
Cut tree speed = 10
Dig gold speed = 10
Holding items = 5
Ability to fight = False
Attack damage = 0 (max 1 if able)
- All can be / is changed depending on a house upgrade level
- When they are given an order to cut a tree they return and continue on nearest one
- All items they are holding are delivered to the Main Castle
- Other variables
Health = 100
Sight = 190px (for minimap, showing enemies on it)
Cost = 10 + (upgrade level * 5)
  • Soldier

- Proficiencies:
Walk speed = 10
Attack speed = 1 per sec
Attack damage = 5
Shielded = false
Shield damage = -2 from attack
Ability to fight = True (non-changeable)
- All this stats visible in upgrade menu (house)
- Other variables
Health = 120
Sight = 200px (for minimap, showing enemies on it)
Cost = 20 + (upgrade level * 10)
- Soldier types differs with some proficiency stats[/list:u]

[list]In-game: User Interface
  • HUD position

- On the right so the playing area stays cubic size
- Showing random stats if nothing selected
  • Minimap [HUD]

- In the hud (bottom-right)
- Always showing full map
- ..with all the buildings and units shown as little blue dots (small and big).
- Enemies are shown the same way, colored red and visible only if in range of a local building / soldier sight
  • House selected [HUD]

- Showing house current upgrade level and what's new in the next one
- Also showing soldiers / workers living in it with their info
- if there's a free slot you can pick a soldier to live there
  • Soldier / Worker selected [HUD]

- Showing his stats
- Commands
  • Options [HUD]

- Always on the bottom above the minimap
- When clicked, options are shown in the hud:
Save Game & Quit (it saves all the info from campaign because there's no other way to remember player's game; 10 slots)
Quit to Menu
Exit Game
- Some info like Time played and similar..
  • Resources

- Trees in castle
upper-left corner of the screen
- Gold in castle
next to the Trees info[/list:u]

THAT IS ALL FOR NOW, IF YOU HAVE A SIMPLE IDEA FOR THE GAME PLEASE TELL US ABOUT IT!
Post #3 · Jan 9, 2005, 9:43 AM
Puno je toga tu nabrojano, nadam se da cemo imat grafiku za to sve - btw nisu opisani Undeads.

Vidim potencijalni problem kod izgradnje zida i pathfindinga jer ako zid samo u pixel takne neki tile on ce bit unwalkable?? Kako si to zapravo mislio rijesit.

Sta je sa fog of war?

Mozes li naskicirat kako bi HUD izgledao?

Za upgradeove sam mislio da npr kad ide 2. upgrade korisnik bira oce li upgreadat soldiere u barbare sa sjekirom ili vitezove sa stitom i macem. Ako odabere barbare nece moc radit vitezove i obrnuto. Mislim da bi se tako dobilo na raznolikosti partija.

Save & Quit ne moraju i ne trebaju bit skupa, i ako si damo truda mozemo napravit da se moze sejvat koliko hoces - znamo napravit textbox i to sta se upise se spremi u folder Saved_Games\textboxinput.sav - jedino je problem kod ucitavanja (load) tj napravit listu svih .sav fajlova iz tog direktorija i kad izaberes onaj koji oces iz liste igra se loada.
U .sav file se sprema sve - cak bi i mapu mogli spremit (ili samo promjene na istoj), sve jedinice i zgrade sa svojim trenutnim statusima i procesima (tipa upgrade na 50% - izgradnja vojnika 27%)
Post #4 · Jan 9, 2005, 10:38 AM
Prije sve samo da kazem, sve ideje koje sam napisao nisu konstantne, pisao sa kako sam bio u naletu tako da ne mislis da sam se umislio i sve po svome :)

btw nisu opisani Undeads.
Nisu, ali princip izrade soldiera sam napisao tako da ce to biti slicno.

Vidim potencijalni problem kod izgradnje zida i pathfindinga jer ako zid samo u pixel takne neki tile on ce bit unwalkable?? Kako si to zapravo mislio rijesit.
Nece biti pixel detekcije jer dx to ne nudi nazalost, nego cemo na tileove sto mnoge igre i rade, svaka zgrada ili ograda ce zauzimati pune tileove, nece biti nijedan na pola, moze malo ali kuzis..
Pathfinding najbolje funkcionira bas sa tileovima.

Sta je sa fog of war?
Nazalost, nista od toga jer kao sto znas, dx nema opcije da crtam sa jedne teksture na drugu tak da nemogu napraviti magle koje se prociscavaju, jedino na tileove pa da svaki tile je crna kocka na mapi dok ga ne otkrijemo...hmm.. mozda uspori malo engine.. vidjet cemo za to

Mozes li naskicirat kako bi HUD izgledao?
Jednostavan je za zamislit, od onih Info-a jos to ne mogu nacrtat jer nismo smislili sta ce to sve biti ali ono... ravno ko daska (lipa grafika), ta neka plocha sa strane, dole desno minimap i sve gore slobodno za opcije koje ce biti ponudjene ovisno o tome na sto se klikne (soldier / worker / house / castle)

Za upgradeove sam mislio da npr kad ide 2. upgrade korisnik bira oce li upgreadat soldiere u barbare sa sjekirom ili vitezove sa stitom i macem...
Da da, kuzim sta mislis, razmisljao sam o tome, ovo ce nam mozda stvoriti logicki problem kod programiranja jer ce se dosta toga zakomplicirat, imat cemo 100 detekcija... mozemo probati nije bed!

Save & Quit ne moraju i ne trebaju bit skupa, i ako si damo truda mozemo napravit da se moze sejvat koliko hoces
Mislio sam S&Q jer ne bi htio da igrac stalno sejva i kad se nesto malo zahebe da ide na load i ponovni pokusaj.. bilo bi bed jer to je meni uvjek bilo kao da imam neke sifre..

- znamo napravit textbox i to sta se upise se spremi u folder Saved_Games\textboxinput.sav
Nece biti textboxa ako mislimo DX jer se TB nece vidjeti :|, nekak cemo napraviti sami svoj, malo bolji od onog iz ginka.

- jedino je problem kod ucitavanja (load) tj napravit listu svih .sav fajlova iz tog direktorija i kad izaberes onaj koji oces iz liste igra se loada.
Lako, svaki put kad snimis igru, on uz .sav snimi ime tog fajla u jedan .ini i kasnije za izlistavanje pozicija citamo samo taj .ini.

U .sav file se sprema sve
Da, to nije bed.

Ja se nadam da nismo previse zakomplicirali, sve manje uspjevam drzati cijelu igru u glavi, morat cemo se dobro dogovorit kako cemo sta napravit i tko ce sta tako da se mozemo lipo sikronizirat. I to sve napisat u TO-DO da se odmah zna i ravnamo po tome.
Post #5 · Jan 9, 2005, 10:53 AM
jedino na tileove pa da svaki tile je crna kocka na mapi dok ga ne otkrijemo...hmm
tako sam i mislio - mislim da nece puno usporit engine jer samo procita varijbalu u kojoj pise je li otkriven tile ili ne i ako nije crta crni.

Mislio sam S&Q jer ne bi htio da igrac stalno sejva i kad se nesto malo zahebe da ide na load i ponovni pokusaj.. bilo bi bed jer to je meni uvjek bilo kao da imam neke sifre..
Mislim da to nema smisla jer bi mi trebali dati tu mogucnost. na kraju ce ljudi napravit S&Q i onda ce ponovo pokrenit igru da naprave load i nastave igrat - i na kraju ce zbog toga ogadit nas. Mislim da bi mi trebali stavit obicni Save pa ko voli nek izvoli.

*** za textbox sam i mislio na DX textbox a ne onaj VB :)
Post #6 · Jan 9, 2005, 11:01 AM
tako sam i mislio - mislim da nece puno usporit engine jer samo procita varijbalu u kojoj pise je li otkriven tile ili ne i ako nije crta crni.
Lako za varijable, probaj ovo zamisliti, 100x100 tileova na mapi, znas to koliko dx mora kockica nacrtati, meni komp pocne stekat kada je 300 zombija na ekranu, a tek 1000..fju :) proba cemo, uostalom moze biti i options za dodatne efekte poput tog..

Mislim da to nema smisla jer bi mi trebali dati tu mogucnost. na kraju ce ljudi napravit S&Q i onda ce ponovo pokrenit igru da naprave load i nastave igrat - i na kraju ce zbog toga ogadit nas.
Krivo, razmisli malo, ako izadjes iz igre i opet udjes, samo nastavljas di si bio, ne mozes varati nikako.. ali dobro, meni je svejedno, ja se nadam da ljudi nece varati (ili 3 Save-a free, additional Save = 100 Golda :twisted: kidding)

*** za textbox sam i mislio na DX textbox a ne onaj VB :)
lol :razz:
Post #7 · Jan 9, 2005, 9:36 PM
Aha da to kad bi bilo na slotove save.
Evo malo sam se igrao sa slicicama s onog sitea i slozio sam kako bi mogao izgledati upgrade (od levela 1 do levela 5 redom).
User posted image
Post #8 · Jan 9, 2005, 9:55 PM
Imam jednu ideju:
Zgrada u kojoj zive vojnici (2) kosta 2 vojnika + zgrada i cim se ta zgrada dovrsi ova 2 se pocinju 'stvarat' jedan po jedan - tako ce bit teze skupit ogromnu vojsku ali mala vojska se moze napravit brzo - napravis odma 3 kucice i nakon otprilike minute imas 6 vojnika :)

Seljaci se isto tako mogu radit ili mozemo za njih ostavit da se rade na staromodan 'stancajme' nacin u dvorcu, ali kuce odreduju koliko ih je max.

Sta mislis, meni se cini zanimljivo jer nigdje to nisam vidio ali tko zna kako ce izgledat u praksi i oce li bit prihvaceno dobro od strane igraca.
Post #9 · Jan 9, 2005, 10:39 PM
E i ako neprijatelj srusi kucu onda ovi vojnici iz nje dok zive- zive, a kad umru ne obnavljaju se.

Jos nesto - znas li koliki ce nam bit tileovi?
Imas li vec neku grafiku bar za zemlju tako da odredimo i velicinu tileova i mapa.
Post #10 · Jan 9, 2005, 10:43 PM
One kucice su super! Mozda bi jedino bilo bolje da se tekstura promjeni svaka 2 ili 3 levela tako da imamo vise mogucnosti na svakom levelu nesto dodavati tj poboljsavati ljude koji zive unutra.

Zgrada u kojoj zive vojnici (2) kosta 2 vojnika + zgrada i cim se ta zgrada dovrsi ova 2 se pocinju 'stvarat' jedan po jedan - tako ce bit teze skupit ogromnu vojsku ali mala vojska se moze napravit brzo - napravis odma 3 kucice i nakon otprilike minute imas 6 vojnika :)
Pa mislio sam, napravis kucicu, onda biras tko ce zivjeti u njoj, svejedno je dali worker ili soldier zivi unutra, pa ono - cim se kuca izgradi da se selektirani ljudi pocnu stvarati unutra ako je ukljucen autobuy i lipo ti automatski skida gold ako ga imas.
A stancanje manje vojske nece biti lako kao i ni velike jer necemo imati dovoljno drva i golda da redamo kucice i ljude, i nebi se isplatilo takticki jer bi vise trosili na kuce nego na ljude pa bi nas cpu ukokao.. sta mislis o tome?

Seljaci se isto tako mogu radit ili mozemo za njih ostavit da se rade na staromodan 'stancajme' nacin u dvorcu, ali kuce odreduju koliko ih je max.
Znas, nikad mi se nije svidjelo ono, napravis farmu i sad mozes 5 ljudi vise napravit, to je nekako glupo jer ne zive na farmi tj. ne zive nigdje a ovako kad se vrati u kucu onda mu se popravlja health i poboljsava se ovisno o levelu kuce u kojoj zivi..

Bojim se malo AI-a, kako ce on sam raditi kuce i stvarati taktike..bah, nesmijemo pretjerivati pa bi bilo dobro da mozda nesto i smanjimo, zidovi i stabla su najmanji problem, kuce ce mozda biti jer vidis, kada se kuca upgradira onda ce postati veca, kako ce se to odnositi na okolinu i pogotovo ako je poret te kuce druga - sta ce onda, jedna uci kroz drugu pa se neki ljudi nece moci vracati u njih, i toga se bojim... :doh:
Post #11 · Jan 9, 2005, 10:48 PM
E i ako neprijatelj srusi kucu onda ovi vojnici iz nje dok zive- zive, a kad umru ne obnavljaju se.
Moze!

Jos nesto - znas li koliki ce nam bit tileovi?
Neznam jos jer to treba smisliti pametno radi editora i svega, jednom donesena odluka se vise nece moci mjenjati jer onda cijelu igru moramo mijenjati!
Reko bi za sada 32x32 i ne manje (to ce biti otprilike 18x18 tajlova na ekranu..hmm, mozda ipak 16x16, a zvuci tako malo)

Imas li vec neku grafiku bar za zemlju tako da odredimo i velicinu tileova i mapa.
Lako za grafiku, to cemo naci cim pocnemo editor raditi jer ako budemo morali smanjivati sve slike na 16x16 nece biti problema jer sam naucio raditi tiled slike..

P.S. pogledaj prosli post (prosli ekran)
Post #12 · Jan 9, 2005, 11:14 PM
Slazem se za malo resursa ali opet ne premalo da igra ne postane mucenje i cekanje seljaka.

kada se kuca upgradira onda ce postati veca, kako ce se to odnositi na okolinu i pogotovo ako je poret te kuce druga - sta ce onda, jedna uci kroz drugu...

Pri izgradnji prve kuce trebas odma osigurat radijus za rast (mislim da je 300px i vise nego dosta) ali evo npr ove kuce su sve u tileovima velicine 128x128...

PS. u Skiffyu su tileovi 16x16 mozda bi komotno mogli stavit u CI 32x32 manje posla za engine
Post #13 · Jan 9, 2005, 11:19 PM
Racunajmo na to da ce igra raditi na rezoluciji od 800,600, igrace polje je 600x600 radi HUD-a.

Kuce nesmiju biti prevelike jer bi mi bio gust vidjeti moje malo selce sa puno kuca, ako zadrzimo velicine onda na ekran nece stati vise od 5 kuca a da ne govorim o tome da nam baza ne zauzme pol mape, zato sam mislio sve malo smanjit i radi detalja, onda nisu toliko vazni i ne primjete se tudje teksture pa mozemo raditi sto god hocemo sa grafikom.

Sta cemo onda?
Tile 16x16 = On screen 38x38 tiles

I koje je velicine tile koji si ti koristio u onom primjeru za RPG-CI? (sa vracenom rotacijom, bez bird's-view)
Post #14 · Jan 9, 2005, 11:26 PM
A dobro moze i 16x16 :)
onaj tile za RPG-CI sam odma crta rotiran onako a kad bi se ispegla bija bi 46x33 tako nesto ?:shock:
Kuce cemo onda stavit u 64x64?
Da ne bi bilo zabune radit cemo s obicnim ravnim tileovima.
Post #15 · Jan 10, 2005, 1:17 AM
Kuce cemo onda stavit u 64x64?
Treba najvecu stavit u 64x64 a ostale jednako toliko stetch-at pa praznilo iskoristit za onu zastavicu ako je budemo imali ili mozda i ogradicu.

Da ne bi bilo zabune radit cemo s obicnim ravnim tileovima.
yep, to sam i ja mislio, jer ravna ili rotirana trava uvjek isto izgleda tako da ne trebamo koristiti bird's-view
Post #16 · Jan 10, 2005, 2:05 PM
38x38 to je loop od 1444 puta, test radi ok ali nadam se da nece zagusit engine jos kad dodu i jedinice i kuce.
Post #18 · Jan 10, 2005, 10:39 PM
Skoro pa tocno tako :) Minimap ce popunjavati skroz dno HUD-a, bolje radi lakse kontrole mape i lakse okom hvatati sto se dogadja okolo.

A za travu, izgleda da je ipak bolje staviti 32x32 jer je 16x premaleno pa se full kuzi da je sve tiled! Ipak i radi stabala jer ce biti veca od 16x po sirini/visini..
32x32 ground ce nam usput malo ubrzati stvari.

p.s. cool selection, vidim da si u to vec isprogramirao :) samo da znas - programiranje prave selekcije ide zajedno sa prvim napravljenim covjekom; selekcija kuca ce biti pojedinacna (bolje i puno lakse za isprogramirat)
Post #19 · Jan 11, 2005, 2:59 PM
OK znaci konacno - radimo u 32x32, stabla po potrebi mogu bit visoka koliko oce to uopce nije problem - preklapat ce se ali bar cemo imat dozivljaj sume ;)
Ovako ce bit puno brze jer se sa 32x32 tileovima loop za crtanje zemlje vrti 400 puta.

Za selection se u potpunosti slazem :)
Post #20 · Jan 11, 2005, 4:50 PM
Evo novi pokusaj. Kako ti se ovo cini?
Mini Mapa je najveca sta moze bit u omjeru a da ne prelazi u igrace polje.
Nazalost izgleda da minimapa rusi FPS tako da cemo morat smislit nesto.
Mozda da editor odma napravi minimapu i spremi kao sliku koja se ucitava u igri skupa s mapom i onda se u igri posebno crtaju jedinice i zgrade na minimapu. Jedino ne znam kako ako se posijece stablo... mozda da onda igra na to misto stavi tockicu za ground tile.
Nadam se da kuzis.
http://files.generationstars.com/dev/cu ... ncept2.jpg
Post #21 · Jan 11, 2005, 7:52 PM
Dobro ti izgleda ovaj hud! i ono sto si stavio options na vrh, nego jedino onaj MainMenu neznam cemu ce sluziti ako ce biti u optionsu, nije bed, gore mozemo natrpati sve zanimljivosti!
Minimapu si za zaboravio staviti onakvom kakvu si rekao da je.

Imam jednu ideju kako popraviti to sa mapom da ne moramo svaki frame crtati sve na nju i ostale promjene; mislio sam napraviti funkciju koja ce reload-ati texturu u memoriju tako da mozemo BitBlt-om crtati po njoj prije svakog reload-a i raditi promjene na slici bez problema.... mogo bi probat to napravit! i BitBlt za Irenu takodjer.
Post #22 · Jan 11, 2005, 8:44 PM
Tnx za Hud - minut posla u Paint Shopu :)
Main menu sam bezveze stavio ipak je to samo 'da vidimo kako ce to izgledat' :)

...Sta se tice minimape...
Mapa je velika 38x38 tileova.
Na raspolaganju imam 200x200px prostora za minimapu
(nazovimo tile na mini mapi - minitile)
Da sve bude u omjeru mora vrijedit:
Velicina minitilea * 38 <= 200
Ako je minitile 5x5 onda je mini mapa 190x190 i to je najveca minimapa u omjeru koju znam napravit.
Na concept screenshotu je minitile velicine 4x4, ali u igri cemo stavit maksimalnih 5x5 odnosno jos cemo vidit mozemo li rijesit minimapu na neki bolji nacin.
Ako uspijes napravit tu BitBlt zamisao i da bude dovoljno brzo to bi bilo fantasticno.
Post #23 · Jan 12, 2005, 5:50 AM
Mapa ce biti 50x50, najlakse zbog svih racunica, nije preveliko, nije maleno....zlatna sredina.

neznam cemu ti sluzi funckija "RandomNumber" pa sam je izbrisao, nisi je nigdje koristio i uostalom ima ju Irena: I2DEx.RndNum(Min,Max)

sve sto ima veze sa rendendiranjem sam ti preselio u novo-napravljeni module modRender :) easier!

napravio sam da ti je uvjek fullscreen (samo ini, i za mouse da je hidden). te naredbe su aktivne samo ako je igra pokrenuta van VB-a! jako dobro i korisno da ne moras za pokazivanje uvjek mjenjat ono fullscreen itd...

zaboravljas deklarirati varijable za loopove! one "i" i "j", loop brze radi ako pravilo deklariras vrijednost, ako ne ona radi kao As Variant koji zauzima puno memorije, Integer je najbolji za to ali samo ako vrtis vrijednosti do 36000, sve preko koristis As Single

i imam jedno jako zanimljivo rijesenje za minimap; da probamo kreirati picture box tocno na onom mjestu pa bitblt-om crtamo po tome? (imam jos jednu ideju za DX koju cu prvo probati...za sada ovo zvuci najbolje)
Post #24 · Jan 13, 2005, 6:25 PM
Dobro si sredio kod, sad cu pocet radit na HUD-u i ucitavanju mape.
Sta se tice mini mape mozda bi mogao picturebox (jedino onda i u tom picturebox-u treba posebno crtat kursor, jer se inace na tom podrucju ne vidi).

Sta se tice likova odnosno slicica - malo ce bit veci tj ostaje slika 32x32 ali prije resize-a se napravi crop tako da se rijesi onog praznog prostora. Takoder, ne treba bit dds, jer sam probao stavit obicni bmp i ne vidi se nikakva razlika. Eto :)

Ako imas neku grafiku za npr ground tileove ili stabla, samo uploadaj.

EDIT: slicica
User posted image
Post #25 · Jan 15, 2005, 2:45 PM
Uploadao sam novu verziju koda u Downloads.

Pogledaj i reci kako ti se cini.
Napravio sam selection za unite i zgrade.
Post #26 · Jan 15, 2005, 10:30 PM
Samo da kazem nesto za one kucice (barracs) na prvoj strani sto je Igor redjao. Strava je fora ALI to je vec neko radio. Sad imamo graficara pa bi valjalo smisliti nesto originalno i ako moze da bude malo veca gradjevina nego u onom primeru ona kucica.

Znadm da samo zanovetam ali i dajem kritike ali to je pozitivno kad se radi ovakva igra.

P.S. Zelim i ja nekako da doprinesem ovom projektu :cry:
Post #27 · Jan 15, 2005, 11:58 PM
Tu se sla?em sa Mikijen, kućice su odlične, al ti nije orginalno, smatram da bi bilo super imati sve "svoje"... al opet to ovisi o mogućnostima, bilo bi dobro da se jo? netko uhvati grafike...
Post #28 · Jan 16, 2005, 12:57 AM
Miskec: Samo da kazem nesto za one kucice (barracs) ... Strava je fora ALI to je vec neko radio. Sad imamo graficara pa bi valjalo smisliti nesto originalno i ako moze da bude malo veca gradjevina nego u onom primeru ona kucica.
A cuj, to nece biti barake jer se tamo ne treniraju vojnici, oni tamo samo zive, to im je kuca a ona kucica izgleda super za upgrade level 0. Istina je, treba biti mozda malo veca tako da tip nije veci od vratiju jer me to uvjek zivciralo u novom C&C. Ali mi se tako svidja, jedino bih mjenjao one za level 2 i dalje (svaka 2 levela se mjenja izgled)

Miskec: Znam da samo zanovetam ali i dajem kritike ali to je pozitivno kad se radi ovakva igra.
Znam, samo daj :)

Miskec: P.S. Zelim i ja nekako da doprinesem ovom projektu
A kako, svi bi sad pa mi postaje vec malo bed, ne volim reci ne a moram, nema se sta raditi... vec su Dino i Dragan htjeli. Ja bum radio Editor i Engine sto je stvarno malo posla, samo cekam da prvo Zombie zavrsim. A Igor radi programira igru sto isto nece biti puno posla..

Mate: bilo bi dobro da se jo? netko uhvati grafike...
Vidjet cemo sto ce napraviti ovaj jedan decko za glavni menu.. :) on je nesto spominjao one kucice.... vidjet cemo sve.. ima vremena!

Zao mi je Igore, tebi nemam sta reci, skroz si me razocarao, uzas, ma nemogu, odustajem od svega..... :twisted: :twisted: :lol: kidding!! Sve sam ti rekao na icq-u tako da nema smisla ponavljat.
Post #29 · Jan 16, 2005, 4:11 PM
Isao sam probat ono Bitblt za minimapu i u windowed modu se picturebox prikazuje a u fullscreenu ne... :-/
Post #30 · Jan 16, 2005, 8:47 PM
banana, igrat cu se malo sa irenom i napravit crtanje na slike ali samo pixele jer vece slike jso neznam kako ubacit

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in