File size

Replies: 42 Views: 11,241 Started: Feb 2, 2005, 5:55 PM Page 1 of 2
File size · Feb 2, 2005, 5:55 PM
Ejel zna neko neku funkciju u vb-u da procitam velcinu nekog filea
Post #2 · Feb 3, 2005, 9:28 AM
neznam napamet, otvoris file sa onom obicnom naredbom kojom smo davno citali txt fajlove i onda bacis Len() na varijablu u kojoj je file spremljen.

cek... evo sve sto hoces u vezi fajlova: tu ti je i API naredba GetFileSize:

[vb]'This program needs a Dialog box, named CDBox1
' (To add the Common Dialog Box to your tools menu, go to Project->Components (or press CTRL-T)
' and select Microsoft Common Dialog control)
Private Type FILETIME
dwLowDateTime As Long
dwHighDateTime As Long
End Type
Private Type SHFILEOPSTRUCT
hWnd As Long
wFunc As Long
pFrom As String
pTo As String
fFlags As Integer
fAborted As Boolean
hNameMaps As Long
sProgress As String
End Type
Private Type SYSTEMTIME
wYear As Integer
wMonth As Integer
wDayOfWeek As Integer
wDay As Integer
wHour As Integer
wMinute As Integer
wSecond As Integer
wMilliseconds As Integer
End Type
Private Const GENERIC_WRITE = &H40000000
Private Const OPEN_EXISTING = 3
Private Const FILE_SHARE_READ = &H1
Private Const FILE_SHARE_WRITE = &H2
Private Const FO_DELETE = &H3
Private Declare Function CopyFile Lib "kernel32" Alias "CopyFileA" (ByVal lpExistingFileName As String, ByVal lpNewFileName As String, ByVal bFailIfExists As Long) As Long
Private Declare Function CreateDirectory Lib "kernel32" Alias "CreateDirectoryA" (ByVal lpPathName As String, lpSecurityAttributes As Long) As Long
Private Declare Function DeleteFile Lib "kernel32" Alias "DeleteFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long
Private Declare Function GetFileSize Lib "kernel32" (ByVal hFile As Long, lpFileSizeHigh As Long) As Long
Private Declare Function GetFileTime Lib "kernel32" (ByVal hFile As Long, lpCreationTime As FILETIME, lpLastAccessTime As FILETIME, lpLastWriteTime As FILETIME) As Long
Private Declare Function MoveFile Lib "kernel32" Alias "MoveFileA" (ByVal lpExistingFileName As String, ByVal lpNewFileName As String) As Long
Private Declare Function CreateFile Lib "kernel32" Alias "CreateFileA" (ByVal lpFileName As String, ByVal dwDesiredAccess As Long, ByVal dwShareMode As Long, lpSecurityAttributes As Long, ByVal dwCreationDisposition As Long, ByVal dwFlagsAndAttributes As Long, ByVal hTemplateFile As Long) As Long
Private Declare Function CloseHandle Lib "kernel32" (ByVal hObject As Long) As Long
Private Declare Function SHFileOperation Lib "shell32.dll" Alias "SHFileOperationA" (lpFileOp As SHFILEOPSTRUCT) As Long
Private Declare Function FileTimeToSystemTime Lib "kernel32" (lpFileTime As FILETIME, lpSystemTime As SYSTEMTIME) As Long
Private Declare Function FileTimeToLocalFileTime Lib "kernel32" (lpFileTime As FILETIME, lpLocalFileTime As FILETIME) As Long
Private Sub Form_Load()
'KPD-Team 1998
'URL: http://www.allapi.net/
'E-Mail: KPDTeam@Allapi.net
Dim lngHandle As Long, SHDirOp As SHFILEOPSTRUCT, lngLong As Long
Dim Ft1 As FILETIME, Ft2 As FILETIME, SysTime As SYSTEMTIME
'Set the dialog's title
CDBox.DialogTitle = "Choose a file ..."
'Raise an error when the user pressed cancel
CDBox.CancelError = True
'Show the 'Open File'-dialog
CDBox.ShowOpen
'Create a new directory
CreateDirectory "C:\KPD-Team", ByVal &H0
'Copy the selected file to our new directory
CopyFile CDBox.filename, "C:\KPD-Team\" + CDBox.FileTitle, 0
'Rename the file
MoveFile "C:\KPD-Team\" + CDBox.FileTitle, "C:\KPD-Team\test.kpd"
'Open the file
lngHandle = CreateFile("C:\KPD-Team\test.kpd", GENERIC_WRITE, FILE_SHARE_READ Or FILE_SHARE_WRITE, ByVal 0&, OPEN_EXISTING, 0, 0)
'Get the file's size
MsgBox "The size of the selected file is" + Str$(GetFileSize(lngHandle, lngLong)) + " bytes."
'Get the fil's time
GetFileTime lngHandle, Ft1, Ft1, Ft2
'Convert the file time to the local file time
FileTimeToLocalFileTime Ft2, Ft1
'Convert the file time to system file time
FileTimeToSystemTime Ft1, SysTime
MsgBox "The selected file was created on" + Str$(SysTime.wMonth) + "/" + LTrim(Str$(SysTime.wDay)) + "/" + LTrim(Str$(SysTime.wYear))
'Close the file
CloseHandle lngHandle
'Delete the file
DeleteFile "C:\KPD-Team\test.kpd"
With SHDirOp
.wFunc = FO_DELETE
.pFrom = "C:\KPD-Team"
End With
'Delete the directory
SHFileOperation SHDirOp
End
End Sub[/vb]
Post #3 · Feb 3, 2005, 11:49 PM
Hvala uspeo sam srediti nekako hvala puno
Post #4 · Mar 12, 2005, 1:18 PM
Cuj ,znam da si to rije?io ali ja sam na?ao jo? jedno rije?enje
S tim da ja programiram u VB.NET

Dim veličinaDatoteke As Long
veličinaDatoteke = FileLen(nazivDatoteke)
Select Case veličinaDatoteke
Case Is < 1024
TextBox1.Text = Math.Round(veličinaDatoteke, 1) & "B"
Case Is < 1048576
TextBox1.Text = Math.Round(veličinaDatoteke / 1024, 1) & "KB"
Case Is < 1073741824
TextBox1.Text = Math.Round(veličinaDatoteke / 1048576, 1) & "MB"
Case Is > 1073741824
TextBox1.Text = Math.Round(veličinaDatoteke / 1073741824, 1) & "GB"
End Select
Samo prijedlog... :shock:
Post #5 · Mar 14, 2005, 12:10 AM
He super je ovo fora ali WinApi to sve sam racuna i vraca ti gotovu vrednost bez one slecet case petlje tako da je code jednostavniji
Post #6 · Apr 13, 2005, 8:21 PM
Miskec wrote:
He super je ovo fora ali WinApi to sve sam racuna i vraca ti gotovu vrednost bez one slecet case petlje tako da je code jednostavniji

Ako si mislio na ovaj gore k?d od edija, nevidim kako je jednostavniji od ovog u vb.netu, osim toga ta petlja se uopće nije niti trebala pisati već je takva da bi ljudima prikazalo da li se radi o bajtima, kilobajtima ili megabajtima, no mo?emo i ovo malo skratiti, a mo?da i bolje izgleda evo primjera.....

Dim VeličinaDatoteke As Long = Microsoft.VisualBasic.FileLen(Application.StartupPath & "\TV3D65BETA.rar") + 1073741824
Dim MatricaVeličina As String(,) = {{1, 1024, 1048576, 1073741824}, {"B", "KB", "MB", "GB"}}
For I As Byte = 0 To 2
If VeličinaDatoteke >= MatricaVeličina.GetValue(0, I) And VeličinaDatoteke < MatricaVeličina.GetValue(0, I + 1) Then
TextBox1.Text = Math.Round(VeličinaDatoteke \ MatricaVeličina.GetValue(0, I)) & " " & MatricaVeličina(1, I) : Exit Sub : End If
Next I
TextBox1.Text = Math.Round(VeličinaDatoteke \ MatricaVeličina.GetValue(0, 3)) & " " & MatricaVeličina(1, 3)
Post #7 · Apr 13, 2005, 8:50 PM
Uff, strava: Microsoft.VisualBasic.FileLen
VB6 nema nista slicno! :| joj, edva cekam da ga se vise otarasim :)
Post #8 · Apr 14, 2005, 9:32 AM
E moj Edi moj Edi neco to ici tako lako :lol: :thumbsup:
Post #9 · Apr 14, 2005, 11:06 AM
Ajde, ajde nije uopće tako te?ko !!!! :shock:
Mo?ete i vi to. I ona fora....kao da je VB.NET POTPUNO DRUKČIJI jezik nije istinita.....70 % naredbi su iste u oba Visual Basica :thumbsup:

----------------------EDIT-----------------------------
I by the way onaj moj kod je zapravo kod iz mog programa ,pa u jednom djelu ljudima pokazujem veličinu datoteke pa sam stavio da pi?e dali se radi o byte-ima, kilobyte-ima.....
Ona Select Case petlja vam uopće netreba.
FileLen vraca vrijednost u byte-ima
Post #10 · Apr 15, 2005, 10:48 AM
Gle, dosta naredbi je izbačeno i novih ubačeno u vb.net tako da se i nebi ba? slo?ija da je 70 % sličnosti......ne?to manje, ali nema tu velike mudrolije jer je sintaksa ista....uz sitne promjene, ali .NET je toliko velik ima na tisuće klasa u sebi, da jednostavno čoviku dođe muka kad to sve vidi, i sigurno nitko neće niti 30 % toga istra?iti i iskoristiti....., a tek novi .NET koji dolazi....to nemoram niti spominjati, iskreno meni je bitno da novi .NET ima isto ili br?e izvođenje matematičkih izračuna, inače ostajem na NET2003
Post #11 · Apr 15, 2005, 3:03 PM
I u cemu je sad fora kad svaki mesec izlazi novi vb terbam svaki mesec uciti novo i prebacivati se kako to mrzim. Mrzim tako brzi razvoj nekad sam ljude moga uciti vb sad svi znaju programirati jer je extra lako. Za koju godinu ce biti da mu das naredbu recima koje ti lupis kao na primer Nacrtaj krug na 100,100 i on nacrta ili bilo sta he he koji smor grrrr
Post #12 · Apr 15, 2005, 6:19 PM
ček, samo malo, prvo, vb6 se zadr?ao 3-4 godine dok nije iza?a prvi VB.NET, razlika između vb.net-a i vb6 je bila poprilična stoga je trebalo ulo?it malo truda da bi se savladale nove tehnologije programiranja, ali za uzvrat imate jezik koji je snagom ravan c++-u, a i dalje ima jednostavnost vb-a.
Osim toga, zadnja verzija VB-a je iza?la prije 2 godine, a ne prije par mjeseci kako mi?kec ti misli?, i imaj na umu da pravi programer jedva čeka nove verzije jezika da bi on mogao biti ?to produktivniji i bolji programer, te se pravi programer mora prilagođavati novim tehnologijama, jer da tako nije mi bi i dalje ?ivili u dobu commodorea 64.
Uskoro izlazi BETA 2 novog .NET-a, a cijeli .NET tjekom ljeta, no primjetio sam i novi jezik, nasljednica C-a.....jezik koji se zove ni vi?e ni manje nego D, vidio sam karakteristike, i moran reći da sam zapanjen, onako ne?to nemaju svi postojeći jezici skupa, ali to je jo? uvik vrlo nov jezik te će trebati jo? vremena za njegov razvoj da bi mogao izbaciti ostale.
Post #13 · Apr 15, 2005, 6:48 PM · edited Oct 2, 2008, 5:10 PM
-------
Post #14 · Apr 17, 2005, 10:58 AM
DXM wrote:
koliko znam za .NET treba mdx (managed directX) i isto tako posebni dll fajlovi za managed dx ?

90% igara se pravi u C++, nemam nista protiv vb-a i .NET -a ali takvo je stanje trenutno mada ima nekih igara napravljenih u C#.NET i ocekuje se da ce ih biti vise. Takodje koliko sam se informisao ranije kad sam pocinjao, za vece projekte se ne savjetuje VB iz vise razloga

zato ljudi ucite C++ :thumbsup:

Da, za .NET treba imati Managed SDK, ali kada instalira? DX za igranje on radi na bilo kojem jeziku kojeg podr?ava, pa nije potrebno tra?iti poseban DX da bi igra radila.
Osim toga, ja sam se naslu?ao mnogo toga za?to VB nije za igre, i onda sam proveo svoje istra?ivanje, i napravio desetke osobnih testiranja, i nakon svega.....mogu tim osobama reći da si te tvrdnje oko VB-a zabiju u guzicu....., pardon ?to malo psujem, ali me to tako ?ivcira, jer ravnaju VB.NET sa VB6, i to je jedan od razloga da vi?e spustim na zemlju te C++-a?e, jer CroArmy projekt će imati tisuće redaka koda, stotine klasa, struktura, enumeracija, i sve će odlično radit, meni se čini da se netko od njih nemo?e pomiriti da je VB.NET sustigao C++ te da mu opasno prijeti novim verzijama.....to je sve.
Poz....
Post #15 · Apr 17, 2005, 11:03 AM
U pravu si. A znas zasto tako mrze vb ti c++asi zato sto su za ucenje c++a koji je mnogo obilniji program od vb-a ulozili godine rada i opet neznaju sve jel je tolko zakomplikovano da je to strasno. I onda se pojavi jedan jezik kao sto je vb.net koji ima skoro iste performance ko c++ a kod je neverovatno jednostavan i lako moze da se nauci. Onda je njima krivo sto su tolko ucili i mucili se a sad neko moze to da nauci za jako krtako vreme. :thumbsup:
Post #16 · Apr 17, 2005, 11:15 AM · edited Oct 2, 2008, 5:10 PM
-------
Post #17 · Apr 17, 2005, 11:17 AM
DXM ne vb nego vb.net on je skoro ko c++ po performasama :thumbsup:
Post #18 · Apr 17, 2005, 11:52 AM · edited Oct 2, 2008, 5:09 PM
------
Post #19 · Apr 17, 2005, 11:55 AM
Pa otkud znam valjda c++ tako pise onaj gamedevelpoer
Post #20 · Apr 18, 2005, 9:57 PM
Ja tvrdim a to ću i dokazati da se mo?e napraviti i bolja igra od Doom3 u VB.NET-u, ali engine igre, ne grafički engine, grafički engine koji koristimo je pisan u C++-u, te iako je VB.net odličan, nebi u njemu pisao engine, ali ka?em da se cijela igra mo?e napisati u VB.NET-u (doom 3 like grafika) uz upotrebu DX-a i 3D engine-a koji je pisan u C++-u.
Post #21 · Apr 18, 2005, 10:01 PM
?ivi bili pa vidili! :thumbsup:
Post #22 · Apr 18, 2005, 10:02 PM
Potpuno se slazem! Engine se moze napisati ali teeeeeeeeesko teeeeesko da ce raditi jednako dobro kao sto bi radio da je u cpp-u napisan ;)
Post #23 · Apr 18, 2005, 10:58 PM · edited Oct 2, 2008, 5:09 PM
--------
Post #24 · Apr 19, 2005, 1:34 AM
Gle, ja mislim da John Carmack nezna VB, niti VB.NET, jer vjerojatno nikada nije radio u njemu, koliko sam ja pratio njegov rad, on je svaku igru pisao u C++-u.
Odgovor ediju, i da se napi?e i kompletan grafički engine u VB.NET-u, radio bi isto kao i u C++-u, ali ima tu nekih drugih razloga....recimo brzinskih, engine bi bio ne?to sporiji.
Ne sla?em se s tobom da je to obični pychics code, već engine, jer ako napi?e? igru, tj sustav za igru veličine tisuća redaka linija, koji automatski upravlja igrom, reagira na gre?ke, pona?a se u skladu sa nekim zakonitostima koje mu zada programer.....kako bi onda to nazvao...to nije engine?
Evo primjer, radim croarmy igru, ali zapravo pi?e croarmy engine, koji je u stanju čitati mape za koje smo sami osmislili algoritam spremanja i učitavanja mapa, ako je to samo code, on neće imati programiranu automatsku reakciju na gre?ke ili izmjene u mapi, neće se znati prilagođavati.....i jo? hrpu toga ?ta smo napravili, po tebi......grafički engine nije engine već hrpa koda koji radi grafiku....i eto.
Jo? jedan primjer, UT2004 engine nije grafički engine, već je UT2004 engine....engine za igru UT2004....koji koristi U2 engine......eto....
Post #25 · Apr 19, 2005, 9:22 AM · edited Oct 2, 2008, 5:09 PM
----
Post #26 · Apr 19, 2005, 9:43 PM
Moj odgovor na ovo, ?ivi bili pa vidili.....
P.S., misli? da se nebi mogao napraviti SDK za konzole koji bi se mogao programirati u VB.NET-u?, ja mislim da će se i to napravit.
Smijem li pitati koliko se dugo bavi? programiranjem i gamedevelopingom?
Naravno da bi mi pokazali vrata, ali ja ću njima pokazati da su pogrije?ili u vezi VB.NET-a, joj jedva čekam......

P.S., radio sam u C++-u prije nego ?ta sam pre?ao na VB.NET, ?ta govori da me C++ razočarao.....donekle....
Post #27 · Apr 19, 2005, 9:54 PM
E ljudi polako nemorate se pobiti. Ali ovakve rasprave su super uvek se vidi sta je prednost a sta mana nekog jezika.

@GameDeveloper
DXM je jako dobar programer i ima jednu odlicnu 3D igru HavyBall. Jos nisam video da neko sam napravi tako dobru 3D igru.

Svako ima svoj ukus mada se ipak slazem sa DXM-om. Nekako kad sednem ispred C++ osecam se nekako ko profesionalac. Pred VB-om nije tako iako je VB koji je bio i koji ce uvek biti moj najomiljeniji programski jezik :thumbsup:
Post #28 · Apr 19, 2005, 9:58 PM · edited Oct 2, 2008, 5:08 PM
--------
Post #29 · Apr 20, 2005, 11:19 AM
:offtopic:
Ljudi ,oko ove teme ljudi se svađaju već od vremena Isusa Krista.....Bog je bio za VB a Isus za C++. Ova tema je slu?ila da razmatramo razne kodove oko problema File Size a ne da se mlatimo oko cpp-a i vb-a. END
Post #30 · Apr 20, 2005, 11:28 AM
Bog je bio za VB a Isus za C++.

LOL.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in