Idea: Game: Mars Discovery

Replies: 67 Views: 402 Started: Feb 5, 2005, 12:24 AM Page 1 of 3
Idea: Game: Mars Discovery · Feb 5, 2005, 12:24 AM · edited Feb 11, 2005, 12:12 AM
Evo, dajem na znanje da ću uskoro počet radit drugu verziju foxy-a...
TO-DO lista je u pripremi... ako imate koju ideju svakako javite tu :wink:
Post #2 · Feb 5, 2005, 5:32 AM
Mislim da bi se sada trebao samo malo vratiti unazat i probati napravit jednu laganiju igru u kojoj bi se mogo malo izpraksirat bez nase direktne pomoci. Napravno da bi ti pomogli za bilo sta ali ne utjecajuci na tvoj code direktno.

Onim stopama kojima sam ja isao: i preporucujem ti da ovo procitas!!!:
'How do I make games?' A Path to Game Development
Post #3 · Feb 5, 2005, 7:49 PM
Naravno... Foxy je brzo bia gotov, ba? zato ?to ste mi puno pomogli... ovaj neće tako brzo.. Sad jo? razmi?ljan ?to sve dodati da bude zarazna igra :thumbsup:
Post #4 · Feb 6, 2005, 3:22 PM
edifreak wrote:
Mislim da bi se sada trebao samo malo vratiti unazat i probati napravit jednu laganiju igru.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Post #5 · Feb 8, 2005, 12:20 AM
Evo, uvjerili ste me da je za foxy-a 2 rano... Pa stoga sam počea radit remake poznate igre moon lander, u kojoj je cilj spustiti letjelicu na neku platformu... :D
Post #6 · Feb 8, 2005, 1:09 PM
Joj, to mi je bila zelja od pocetaka napraviti neku igru slicnu toj....mozda jednog dana budemo zajedno radili nastavak te igre......
vidimo se zurim!
Post #7 · Feb 8, 2005, 4:53 PM
Drago mi je sto si shvatio savet jer smo svi krenuli od nekih laganih igara ja sam prvu igru napravio miskecmanv0.1 pa posle textris i tako sam krenuo mada sam ja krenuo direktno od win api funkcija pa sam sa edijem koji mi je slao primere a ja ih realizovaonaucio da programiram.

Jos jedan predlog odi na link na gs strani vb takmicenje i pokusaj da resisi sve one ispitne zadatke koje je edi postavljao kad resis cela prva 3 i dodjes do 4 koji je zapravo malo komplikovana igra videces da ces sa lakocom moci da je napravis. Ti zadaci prate razvo j znaci od skoro 0 do igre :yes:
Post #8 · Feb 8, 2005, 11:13 PM · edited Feb 18, 2005, 11:21 PM
TO-DO

Na netu ima puno informacija pa san pun ideja... Leveli će biti povezani i priča. Također, neće biti klasični Lander nego ću poku?ati ubaciti ?to vi?e funkcija da igra bude ?to zaraznija...
(igrač odlučuje o puno stvari)

Letjelica Viking info:

First successful soft landings made at two locations on the Martian surface and returned the first images from the surface. The orbiters extensively mapped the surface of the planet.Viking was designed to orbit Mars and to land and operate on the planet's surface. Two identical spacecraft, each consisting of a lander and an orbiter, were built. These spacecraft were launched from Cape Canaveral, Florida in 1975. They spent nearly a year cruising to Mars. Viking 1 reached Mars orbit June 19, 1976, and Viking 2 began orbiting August 7, 1976. Viking 1 landed on Mars July 20, 1976 on the western slope of Chryse Planitia (the Plains of Gold) at 22.3 deg N latitude, 48 deg longitude.

User posted image

Snimka sa Vikinga: http://aerospacescholars.jsc.nasa.gov/HAS/cirr/movies/viking.mpg

:stat1: Ideja na kojoj se jo? nije počelo radit
:stat2: U razvoju
:stat3: Dovr?eno
:stat4: Propalo
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Evo kako sam zamislia igru.
Igra se sastoji od deset levela:

:stat2: Misija1: Testiranje letjelice na Zemlji, (na tlu)
:stat1: Misija2: Testiranje letjelice na Zemlji, (u moru)
:stat1: Misija3: Testiranje letjelice na Mjesecu
:stat1: Misija4: Spu?tanje na Mars (Chryse Planitia) ( collecting images)
:stat1: Misija5: Spu?tanje na Mars (ground research)
:stat1: Misija6: Spu?tanje na Mars (Utopia Planitia) (collecting images)
:stat1: Misija7: Spu?tanje na Mars (ground research)
:stat1: Misija8: Spu?tanje na Phobos
:stat1: Misija9: Spu?tanje na Deimos
:stat1: Misija10: Povratak na Zemlju

::::::::::: PRIČA ::::::::::::::::::::::::::::

:stat3: Prikupiti masu podataka
:stat3: ?to vi?e slika
:stat2: Napisati priču

::::::::::: PROGRAMIRANJE ::::::::::::::::::

:stat3: Izbornik (menu)
:stat3: Micanje letjelice
:stat1: Sakupljanje bonusa
:stat1: Highscore list
:stat2: HUD
:stat2: Kolizija
:stat2: Leveli
:stat1: + sve nenavedeno

:::::::::::::::: GRAFIKA ::::::::::::::::::::

:stat3: Slike za pozadine
:stat2: Slika letjelice
:stat2: Objekti
:stat3: Izbornik

Ostatak liste uskoro....
Post #9 · Feb 8, 2005, 11:59 PM
Jako zanimljivo iskoristena ideja za Lander tip igre !!!
Post #10 · Feb 10, 2005, 12:35 AM
STARTING NOW!

Prikupia san masu podataka o marsu... iden sad napisat priču.... :deal2:

Od sad startam sa developmentom.... => :snore:
Post #12 · Feb 10, 2005, 6:11 PM
Dobar je screen ali ime mi je zbunjujuce...
Mars Explorer ili Mars Lander mi zvuci ok ali Mars Explorer Lander ili Mars Lander Explorer mi para usi i zaplice jezik... ne znam to je moj dojam da nikako te dvije stvari ne idu skupa. :shock: :-? :cool: :D
Post #14 · Feb 10, 2005, 11:00 PM
Igore, probali smo par imena ali sve vec postoji... ovo nije... i meni je malo zapeo jezik ali nije strasno, druge dvije rijeci mogu biti kao neki podnaslov... ne ne...ovako
Mars Lander explorer.ma neznam...aaaaaaa :(

menu je fore, mada mozda previse smedje boje ali dobre jer je atmosfericno i samo jedna preporuka ; odaberi drugi font za mail dole desno...verdana ili slicno jer su slova onako malo zbijena
Post #15 · Feb 10, 2005, 11:22 PM
E pa bas je fora takva boja mars su svuda tako predstavljali braunkasto crven sta bas je super meni se mnu svidja samo napred. Ako treba neka pomoc samo javi.
Post #16 · Feb 10, 2005, 11:29 PM
Tra?in novi naslov... :yes:

sredit ću i menu...
Post #17 · Feb 10, 2005, 11:49 PM
He He uspeli smo neka se igra zove Mars Discovery jel to ok? :D
Post #18 · Feb 11, 2005, 12:05 AM
@ Nikola:

Crta san landera, al ne ispada super, po poku?aj nacrtat ako ima? vrimena (ti će? to napravit bolje od mene)

Triba mi lander veličine 32x32px bokocrt. Evo par slika da otprilike vidi? kako to izgleda:

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/mission/images/lander1_500.jpg

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/mission/images/petaldeploy1_500.jpg

http://marsprogram.jpl.nasa.gov/missions/images/viking.gif

http://marsprogram.jpl.nasa.gov/gallery/spacecraft/browse/br_vikinglandera.jpg

http://marsprogram.jpl.nasa.gov/gallery/spacecraft/browse/br_vikinglanderb.jpg

@ Miskec:

Odlično ime! Tnx!
Post #19 · Feb 12, 2005, 2:11 PM
Napredak:

- Gotov je izbornik

Po ure odmora... pa nastavak :thumbsup:
Post #20 · Feb 13, 2005, 2:11 AM
Počea san raditi na prvom levelu :yes: :D

@edi: Mo?e li se pomoću irene ubaciti ona gs-logo animacija na početak. Sada san stavia gs-background sliku, ali tija bi napravit verziju sa slikon i sa animacijon
Post #21 · Feb 13, 2005, 5:50 AM
Ona animacija nema zvuka :( imam zvuk ali nemam s kojim programom to spojit pa da isto zauzima bez manjka kvalitete na slici...bah

Irena jos nema mogucnost animacije, ali planiram to ubacit! Vec je na pol impletirano...
Post #22 · Feb 13, 2005, 10:38 AM
E to bi bila super fora sa animacijom u ireni to uvek treba i napocetku igara i usredini uvek treba
Post #23 · Feb 18, 2005, 11:25 PM
Nisan dugo ni?ta napisa... Trenutno radim na kretnjama letjelice, i prvom levelu.... Malo san se uspava :snore: u zadnjih par dana, al ima san dosta učit.. Nadan se da ćete vrlo brzo zaigrati prvi level! :wink:

edited
Tek san sad primjetia ovo:

EDI: ali nemam s kojim programom to spojit pa da isto zauzima bez manjka kvalitete na slici...bah

Po?alji mi glazbu, iman ja program s kojin to sredit, samo ne znam koliko će zauzimati prostora nakon spremanja... :roll:
Post #25 · Feb 19, 2005, 12:08 AM
ne obećajen ni?ta :D
Post #26 · Feb 19, 2005, 12:49 AM
poslu?a san sound! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: prva liga!
Post #28 · Feb 20, 2005, 11:26 PM
He He :D bas strava igra igram je vec pola sata bas je zarazna. A ako je meni ovakva igr zarazna onda je svima znaci napravi je dobro i imacemo HIT :)
Post #29 · Feb 20, 2005, 11:51 PM
igra je luda.. ali ja planiram napravit da kad se spusti gotov level... jer jo? radim sve u jednom ekranu.... bez micanja kamere :wink:
Post #30 · Feb 21, 2005, 12:59 AM
Ovdje je isto sve jedna kamera, next level je kada ode van ekrana a to je najlaksa moguca detekcija ;)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in