Help - Tutorals for VC++.NET

Replies: 37 Views: 10,648 Started: Feb 9, 2005, 7:30 AM Page 1 of 2
Help - Tutorals for VC++.NET · Feb 9, 2005, 7:30 AM
Dali tko zna kakve dobre stranice gdje se mogu naci i tutoriali za VC++.NET ???

Cijelu noc sam izgubio i nisam nista uspio, pokusavao sam ocitati .dll koji sam dobio od izdavaca da pokrenem neku funkciju iz njega i povratnu informaciju snimim u txt file. No meni ni naredba "cout" za ispisat text na ekran nije uspjela :( luuud sam!

Zelim znat, zelim ucit, na netu nigdje nema nista! Jos napisem na yahoo "vc .net tutorials" i sve neke gluposti!
Post #2 · Feb 9, 2005, 8:30 AM
e pa nemoj koristiti cout koristi printf funkciju za sipisivanje na ekran. To yi je isto ako i u vcc bez net. E kolko zauzima ceo taj visual studio .net
Post #4 · Feb 9, 2005, 7:07 PM
Edi pogledaj malo cateia forum, tamo mi je Kreso napisao neki link za opengl c++ tutoriale.
Post #6 · Feb 10, 2005, 12:07 AM
Hvala svima, pscode.com znam od rodjenja ;) ali nema C++.NET grupe, bas glupo!

kreso mi je pomogao oko problema koji me mucio i dao mi savjet da se unazadim na obican (V)C++ bez .NET i vjerujem mu da je valjda bolje jer sam citao dosta po netu ono slucajno da je bolje ostati jer neki .net smatraju sranjem i tak... nemam nikako misljenje ali vijerujem publici ;)
Moj konacan odgovor: (V)C++ 6

A linkova za njega znam i sam vec podosta, jedan od najboljih za dobar start je na bhwebmasters.com ili net ili tak nesto... tamo ima svih jezika tuts!
Post #7 · Feb 10, 2005, 12:58 PM
Ima C++.Net u search-u ali nema veze vazno da si rjesio problem. :yes:
Post #8 · Feb 17, 2005, 11:18 PM
edifreak wrote:
Hvala svima, pscode.com znam od rodjenja ;) ali nema C++.NET grupe, bas glupo!

kreso mi je pomogao oko problema koji me mucio i dao mi savjet da se unazadim na obican (V)C++ bez .NET i vjerujem mu da je valjda bolje jer sam citao dosta po netu ono slucajno da je bolje ostati jer neki .net smatraju sranjem i tak... nemam nikako misljenje ali vijerujem publici ;)
Moj konacan odgovor: (V)C++ 6

A linkova za njega znam i sam vec podosta, jedan od najboljih za dobar start je na bhwebmasters.com ili net ili tak nesto... tamo ima svih jezika tuts!

Khm...., pa, ja radim u .NET-u već vi?e od 2 god, ti ?ta ti ka?u da je .NET sranje...ili su ljubomorni na njega....ili ludi.
.NET je najbolja platforma za programiranje poslovnih aplikacija, ali isto tako i za igre jer ima ogroman broj klasa koje itekako mogu pomoći u programiranju.
Ako si već zabasa na C, onda odaberi C#, za njega ima tutorijala na bacanje a dobar je.
Da .NET nije dobar, nebi ja pisa CroArmy u .NET-u, pa ako moja ekipa mo?e napisat veći dio CroArmy-a u .NET-u,(VB.NET, C#) ....mislim onda stvarno se ti tamo preseravaju.
Dosta sam vremena potro?io na testiranje mogućnosti i brzine .NET-a, i vrlo sam zadovoljan i ima najbolji omjer brzine i rezultata.
Eh jedva čekam da ti pa**i, vide ?ta je moja ekipa napravila u jeziku za kojeg oni tvrde da je nemoguće napisat igru jaču od HL2.......pa.....vidit će....
Post #9 · Feb 18, 2005, 12:13 AM
Ja se vec duze vremena zanimam za c++ jer imam predmet na faxu koji se zove visual c++. Mnogo puta sam odustajao da ga detaljno naucim ali se pomalo hvatam i njega kad imam vremena. Avole bih nauciti vc++.net samo nikako da ga nabavim jer ovde pirati slabo furaju ta progrmerska izdanja :(

Osim toga mogu reci da sam prilicno savladao winapi u c++-u pa bi huz malo muke mogao napraviti neku glupu bitblt igricu. Ali to nije to to je preskakanje vb-a znam skoro do naj sitnijih detalja i za to mi je trebalo jako puno vremena provaliti c++ do najsitnijih detalja zahteva jos vise vremena i rada
Post #10 · Feb 18, 2005, 3:36 AM
Slazem se, cak mislim da je i to razlog zasto bih poslusao savjet prijatelja strucnjaka da ljepo krenem redom, c pa vc++ pa onda mozda jednog dana .net2 ako ne dodje i 3 uskoro a koliko vidim hoce..
Post #11 · Feb 18, 2005, 9:48 AM
Ma c mozes slobodno da preskocis jer u svim knjigama i tutorijalima za c++ kad se obradjuju neke funkcije ili nesto kirite se komande iz c-a i onde skoro uvek detaljno objasnjene bez obizra sto se govori o c++

Imedju ostalog c nije mnogo opsiran program fora je u tome sto ima jako puno funkcija u dodatnim onim h fajlovima i mozes samo programirati za dos bolje zato predji na c++ odmah.
Post #12 · Feb 18, 2005, 9:54 AM
Hteo sam pitati jel ima neko od vas one fajlove za c++ za rad sa dx8 one d3d8.h i d3d8.lib ili ako niko nema gde da ih nabavim
Post #13 · Feb 18, 2005, 11:18 AM
Ajde kad si vec polako poceo da prelazis na c++ zato nebi zajedno radili primercice i tako svi kolektivno uvili secas se pre kako smo radili za dx i vb kad nismo znali nista.

Nasao sam na netu u pdf-u jedan odlican tutorijal za vc++ i opnegl sve do najsitnijih detalja objasnjeno uz mnogo primera od kreiranja prozora do 3d efekata strava je.
Post #14 · Feb 18, 2005, 10:43 PM
ako si vidio na generalnim->dnevnik onda znas da nemogu jos na cpp, ali ga definitivno planiram uciti i gadno zapeti cim svrsimo CI...
Post #15 · Feb 18, 2005, 11:55 PM
Ma i ja isto jer je mnogo brzi od vb-a mada je usput dosta komplikovaniji mozda bi ipak trebalo krenuti od c-a mada je zesce smaranje ali dobro boze moj od nekud se mora krenuti
Post #16 · Feb 25, 2005, 12:13 AM
E Edi znam da ce te ovo sigurno znimati. Malo je vise od pocetnog nivoa ali svati ces jer sam i ja svatio mnogo je korisno i jednostavno u prevodu prodji prva 3 tutorijala netreba ti vise od sat veremena pa ces videti sta sam mislio http://nehe.gamedev.net/ Sa desne strane imas lekcije od 1 do 40 izaberi 1 i kreni ivideces kad dodjes do trece o cemu ti govorim
Post #17 · Feb 25, 2005, 2:07 AM
Znam za tu stranicu ;) Thanks anyway!
Post #18 · Feb 25, 2005, 3:34 AM
Miskec u kojem C++ radis Borlandovom ili Microsoftovom???
Ja imam nesto od Borlanda za Faks, ali kako to jos nismo radili nisam ni pogledao tamo? Neznam ni dal pasu fileovi? Ali pogledat cu sutra sad sam umoran
Post #19 · Feb 25, 2005, 8:18 AM
Radim u Microsoft Visual c++ 6 . Iprovalio sam mnoge stvari samo neznam kako da deklarisem globalnu variablu tj. onu koju mogu da vide i funkcije pokrenute iz drugih cpp fajlova istog prjekta :(
Post #20 · Feb 25, 2005, 4:22 PM
Jel zna neko gde imaju neki zadaci za c++ od osnovnih do malo naprednijih da vezbam. Ja sam provalio dosta i funkcija i koda u c++ pa mi trebaju neki zadaci sa resenjima tip izracunati to i to i ispisati u takvom i takvom obliku i takve stvari da udejm malo u stos sa tim osnovnim funkcijama promenljivima i ostalim glupostima, do dobijem malo na rutini.
Post #21 · Feb 25, 2005, 7:12 PM
gle odi u google i napishi "Zadaci sa natjecanja C".
Post #22 · Feb 25, 2005, 11:00 PM
Vec sam naso nesto idem naci jos bas malo uvezbavam treba ce mi i za ispit na faxu.
Post #23 · Feb 26, 2005, 1:20 PM
Upravo sam savldadao pokazivace (pointere) dobra mogucnost samo neznam koju primenu moze da ima ovakva stvar bo :|
Post #24 · Feb 26, 2005, 9:28 PM
Pointeri su jako dobri kod ustede memorije i povecanja brzine.
Recimo ako imas neku ogromnu strukturu i treba da je proslijedis kao argument nekoj funkciji onda bi to zahtjevalo puno memorije i vremena.
Kada koristis pokazivac na strukturu,potrosnja memorije je skoro nikakva,svega adresa objekta. :razz:
Post #25 · Feb 27, 2005, 10:06 AM
A da u igrama je to bitno brzina mada je c++ sam po sebi brz ali kad na ovaj nacin pristupas podacima u memoriji jos je brzi da sat polako svatam sustinu tih pointera. Mnogi se zale da nemogu da savladaju njihovu sustinu. Ja sam code i one osnove svatio odmah ali primenu nisam do sad.

Sad se bavim detaljima funkcija i strukturama.
Post #26 · Mar 2, 2005, 11:16 PM
Uskoro mozda za vikend budem napisao neki tutorijal za dx9 pa da i vi ostali mozete raditi malo ako vas zanima. SVe jedno sam pauziro na enginu i mm3d-u jer u ponedeljak idem u bolnicu pa mi se neradi nista sto zahteva razmisljanje pa vreme koristim da rovalim c++
Post #27 · Mar 2, 2005, 11:19 PM
Ajde dobro, samo nemoj da ti svi projekti propadnu! Napravi poslje bolnice mm3d pliz ;) i sretno u bolnici :yes: :skull:
Post #28 · Mar 2, 2005, 11:23 PM
ma posle bolnice zavrsavam mm3d u roku od 15 dana i onako cu sedim kuci jos najmanje 20 dana pa cu imati vremena za rad. Hvala puno
Post #29 · Mar 9, 2005, 11:04 PM · edited Oct 2, 2008, 5:18 PM
-----
Post #30 · Mar 10, 2005, 10:09 AM
DXM wrote:
Na koji si DX9 SDK?

Pa nemam pojma skinuo sam neki sa microsoftovog sajta nemam pojma. Sto me to pitas, jel zbog onoga sto mi neradi vb kad mi snimim dx9 sdk

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in