MySQL

Replies: 11 Views: 3,437 Started: Feb 10, 2005, 11:43 PM
Post #2 · Feb 11, 2005, 8:35 AM
Joj puuuno hvala, ovo ce mi stvarno puno pomoci, osigurati i skratiti posao ;) :clap:
Post #3 · Feb 11, 2005, 10:27 AM
Nema na cemu ako nadjem jos nesto cu postati ovde :D
Post #4 · Feb 17, 2005, 11:29 PM
Ljudi danas je moj happy day. Molio starce par tjedana da mi kupe knjigu i eto je. Knjiga 600 stranica 180 kn srpsko izdanje (uvijek su imali dobre knjige i uvijek su prevodili dobre knjige). Zadnja bila!!! I MOJA JE.
SQL, znao sam neke stvari i prije sta su mi trebale, ali sad sam tek vidio koliko je sirok i koliko je dobar.
Zaboravljam .AddNew .Update.
Radi na svim platformama, u svim jezicima s relacijskim bazama. Ma strava. Knjiga je isto dobra.
Sortiranja na XXX razlicitih nacina, indexi, kreiranje tablica jednostavno i brzo. Dodavanje podataka, brisanje. Sve u par linija. Ultra brzo.
Zakon je sta pravila SQL vrijede svuda i u microsoftu i borlandu.
Svejedno VC++, VB, MySQL, Acces, Oracle, Delphi. Sve isto razlikuje se samo po ; na kraju redka kao u PHP-u.
Post #5 · Feb 17, 2005, 11:50 PM
Bilo bi dobro da se registrira?... ovako ne znam kome čestitam,aj super ?to si kupia knjigu...nek ti slu?i...long & prosper :clap: :clap:
Post #6 · Feb 17, 2005, 11:57 PM
Pa lepo sam ja reko extra lako i extra korisno zamenjuje txt fajlove imnogo olaksava sortiranje uz puno mocnih funkcija :)
Post #7 · Feb 18, 2005, 12:02 AM
Ma ja nisah zaboravih se registrirat. Edi napisao sam o Ginkicu nesto.
Ej da te pitam zaboravio sam.
Imam formu u njoj 5 text boxova
Keypreview forme =true

I dok mi je focus na textboxu kako da mi detektira je li pretisnuta tipka Tab (ascii=9) Probaj ako mozes dosta mi je hitno.
Radi detekcija ako je jedan txt box.
Trebao bi mi biti na form keypress ili tako nes. Ako ne probaj apijima, ako mozes please
Post #8 · Feb 18, 2005, 12:07 AM
Miskec: Ja se inace i bavim samo Database aplikacijama, ja ti nisam u igricama. Samo sta sam od SQL do sada koristio mozda 5, 6 naredbi jer mi bilo dovoljno, a sada vidim koliko toga ima.
A sto se tice Text baza to je samo za neki highscore ili tako nes. Ono sta ja radim je nemoguce (tj moguce je jer je sve moguce) izvest s Textovima, niti s bilo cim osim s IBM-ovim bazama.
Post #9 · Feb 18, 2005, 12:08 AM
e nemoze kad imas vise textboxova onda da bi detektirao nesto moras ubaciti u svaki od textboxo u keypress proceduru taj kod za detekciju jer on uzima podatke samo sa onog dela koji je aktivan a sa forme ne zato ti neradi bar ja mislim
Post #10 · Feb 18, 2005, 1:45 AM
Da, to sam i ja mislio. Ali za sve postoji rjesenje pa tako i za ovo. Nije mi cilj pisati u svaku kontrolu jer kontrola ima x*100 (hehe) nego na neki nacin pomocu threadova to dobit.
Ako znas kruzio je primjer s MouseLeave, znaci detektira kad odes s nekog objekta. Isto ga je nekako detektirao (samo sam zaboravio kako).
Kuzis i VB npr Form_Resize nekako detektira. Negdje ga lovi kad se forma resiza.

Kad stisnes tipku TAB on je negdje detektira i napravi da preskoci na slijedeci Textbox. A cim on detektira moram moci i ja, tj onda znam da nacin postoji. Samo uz pomoc APija i ostalih stvari.
Kako kaze jedan tip sa foruma, nema stvari sta se nemoze da se uradi.
Post #11 · Feb 18, 2005, 3:34 AM
Ja sam skroz zaboravio ako sam uopce ikada znao raditi detekciju tipki preko apija... sada radim to sa svojim engineom jer mi je to cas posla a detektira svugdje...
Post #12 · Feb 18, 2005, 9:56 AM
A da jebes ga pa sigurno moze ali kako nemam pojma pa odi u winapi help i tamo detaljno prcitaj za to mozda i bude moglo samo trebas provaliti ja nemam pojma znam samo da sam uvek izbegavao kad radim igrice da stavljam druge kontrole na formu bas zbog toga sto nije moglo da se detektuje tastatura na formi iako je bila aktivna.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in