Ginkic...

Replies: 10 Views: 3,606 Started: Feb 17, 2005, 7:15 PM
Ginkic... · Feb 17, 2005, 7:15 PM
Eto, neki dan sam skuzio da zapravo nisam pogledao zavrsnu verziju Ginka, pa skinuh trial... Reci cu samo ovo: Icy Tower je nesluzbeni kralj slicnih igara. E pa po mom misljenju, Gink ga gazi opako.... :)

Sad, sto sam zapravo htio pitati... Posto ste ga izdali u tom shareware obliku, zelio bih znati, samo informacije radi, koliko vam se to isplatilo? I mean, koliko ste zaradili?(nemorate reci tocnu cifru ako je tajna, recite samo ono, oko koliko) :)
Post #2 · Feb 17, 2005, 8:46 PM
Kod nas (trenutno) nema poslovnih tajni, igra je objavljena ovog ponedjeljka i samo smo je stavili na glavnu stranicu i spomenuli na par developer foruma, i sto je najbolje, demo verzija je skinuta manje od 100 puta od tada i prodana su 2 primjerka sto cini zaradu od oko 24$.
Sa sakupljenim novcem planiramo napraviti nekakav marketing i vjerujem da ce tek onda poceti malo bolja prodaja (ne zalim se ni za ovo sto smo zaradili u 4 dana).

Cuj, previse vremena i novaca smo potrosili i morali smo krenuti ovim putem (shareware putem) jer ipak moramo sakupiti novce barem za rezije u pocetku...nije uredu da ovisimo o starcima...kada nitko nece uloziti u nas, moramo sami :)
Post #3 · Feb 17, 2005, 11:28 PM
Opa, hvala na komentaru, da te pitam suput... sto mislis o grafici i sto bi mjenjao od iste?
Post #4 · Feb 19, 2005, 7:02 PM
Pa grafika je iznimno napredna za takav tip igara. (ugodno me iznenadila ;) )

Zapravo, moj plan je napraviti neku fakat zaraznu igru(i ne, ne mislim da je to lak posao :) ) u C++-u(kad ga naucim). Ako mi se nece dat cekat toliko dugo(treba taj C++ savladat lol :) ), mogu napravit nesto i u game makeru. Uglavnom, htio bih je napravit sharewareom i barem malo zaradit tako da nemoram starce zicat za nesto svako malo itd... Sad me zanima kako ste nasli izdavaca i takve stvari... :)
Post #5 · Feb 19, 2005, 8:00 PM
Da bi nasao izdavaca moras imati minimalno 95% gotov projekt jer ne zele ni gledati nezavrsene igre, govorim iz iskustva.
Izdavaca imas oko 5 poznatih na netu, nadjes ih lako, kontaktiras ih jos lakse, samo im predlozis svoju igru ;)

Vecina shareware developera radi u cpp i nekom cudnom jednostavnom jeziku bas za igre radit na zaboravio sam kako se zove.

U svakom slucaju posao nije lak, cak mislim da je lakse napraviti igru nego sredit prodaju i zarsni prozivod kako treba. Napravno, trebas imati i nesto novaca za ulozit jer bez ulaganja prodaja ce tesko uspjeti osim ako imas HIT pod rukama.

Ako te jos sta zanima, samo pitaj! :cool:
Post #6 · Feb 20, 2005, 12:03 AM
Joj da bas ces se namuciti sa prodajom kad se setim edi kad je zavrsio igru relativno brzo jer je usput radioi engine a posle toga se muci vise od pola godine i tek sad je urodilo plodom valjda ce jos biti jer predstoji ojs mucenja oko reklamiranja igre
Post #7 · Feb 23, 2005, 7:15 AM
A jebiga Edi se oko toga mucio pola godine jer mu je bilo prvi put. Za iducu igru ce vec sve znat i bit ce puno brze i kvalitetnije rijeseno. Stos je u tome da cak i ako ne zaradimo neke zesce pare barem cemo steci novo uvijek ful potrebno iskustvo u ovom poslu.
Post #8 · Feb 23, 2005, 7:55 AM · edited Feb 26, 2005, 9:31 AM
Zamisli neka budala na dva mjesta napisala istu stvar :lol: :lol: :lol:
Post #9 · Feb 25, 2005, 4:24 PM
A zasto si napisao isti post na dva mesta bo :)
Post #10 · Feb 26, 2005, 8:52 AM
A prvo sam napisao tu :doh: i onda sam pomislio kako su vece sanse da netko odgovori ako otvorim novi topic. A zbilja mi je bilo stalo do vaseg misljenja na tu temu pa sam isao novi. Eto :wink:
Post #11 · Feb 26, 2005, 9:27 AM
Pa probaj izbrisati taj topic gore sigurno mozes ti si ga postao da ne stoji na dva mesta bezveze

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in