Rad na zajednickim igrama

Replies: 32 Views: 11,108 Started: Nov 24, 2003, 10:03 PM Page 1 of 2
Rad na zajednickim igrama · Nov 24, 2003, 10:03 PM
Cao ljudi evo mene posle duzeg vremena na nasem forumu. Jako bih zeleo raditi neku i gru zajedno sa vama znaci zajednicku igru da osetim timski rad, do sad sam samo pravio sopstvene projekte ali bih strasno zeleo da radim na zajednickoj igri. Nemora ta igra da mude SW moze i bilo koja druga igra koju trenutno neko od vas radi. Znam da je malo teze uspostaviti komunikaciju ali uvek moze da se organizuje nesto preko neke posebne teme na forumu. Nadam se da cu se uskoro ukljuciti u neki zajednicki projekat jel to silno zelim.

POZDRAV OD MISKECA IZ BG-a
Post #2 · Nov 25, 2003, 12:03 AM
Ja se slazem za jedan zajednicki projekt (u buducnosti i vise)...
Uploadirao sam nesto sto smo ja i Edi poceli raditi radili...
Trebao bi biti Galdiator's Path 2 ali tko zna mozda bude Anrak ???

http://gs.gamer.hr/GSTeam/Dino/wfb/GP/GP2.zip
Pozdrav! · Nov 26, 2003, 8:27 PM
U kojem programskom jeziku programirate?
Post #4 · Nov 26, 2003, 11:58 PM
Visual Basic. Zasto ???
Usput...uskoro je gotov Gladiator's Path 1 pa ja i Miskec nastavljamo rad na dvojci i nadam se da ce se Edi ukljuciti u nas projekt.
Post #5 · Nov 27, 2003, 12:20 PM
Eto.. zanimalo me, jer sam ja prije nekih mjesec dana poceo raditi u Delphi-u, a uskoro pocinjem directX 8)
Moram pronac neku zgodnu literaturu :roll:
Kviz · Nov 30, 2003, 9:12 PM · edited Dec 3, 2003, 2:43 PM
Bli?im se zavr?etku mog prvog ozbiljnijeg projekta i ?elio bih ?uti va?e mi?ljenje. Test verziju mo?ete na?i OVDJE (UPDATED LINK). 8)
Post #7 · Dec 1, 2003, 2:15 AM
Simpa....a sada malo kritika :
- Trebao bi napraviti malo veci font...ja inace imam u Win rezoluciju 1024x pa mi je onda sve to nekako sitno pa ni ne kuzim sta pise...
-Nabavi jos pitanja
-Svidja mi se baza s pitanjima...

Inace i ja sam radio na projektu "Imas Kunu ?" (kao Milijunas na TV-u) ali sam odustao jer nisam imao dovoljno pitanja... tj imao sam samo nekih 20-tak...
Post #8 · Dec 1, 2003, 1:44 PM
Prvo, hvala ?to si isprobao program i dao konstruktivne kritike, to cijenim 8)
Pove?at ?u kompletno onaj prozor za igru, a pitanja sam tek po?eo upisivati. Uglavnom, stavljat ?u pitanja iz zemljopisa (zasad) jer mogu izvuc brdo ?injenica, ali program je napravljen tako da mo?e biti kviz o bilo ?emu.

:idea: A ?to se ti?e pitanja iz Milijuna?a, posudi od nekog onaj "stolni" milijuna? pa mo?e? prepisat.... :wink:
ili redovitije prati tv kvizove (ima ih...) :P
Post #9 · Dec 2, 2003, 12:14 AM
Ja cu za koji dan poceti raditi na novom kvizu, ali prvo moram nabaviti nekakvu enciklopediju. Kada zavrsim projekt idem na skolsko natjecanje pa sta bude bude.
Taj kviz ce se zvati "Quizic Kruzic", a vise o njemu cu napisati kada ga napravim.
Post #10 · Dec 2, 2003, 2:19 PM
Zvu?i zanimljivo...
Ja sam zapo?eo novi projekt koji koristi nesto malo DX-a. Ni?ta komplicirano...
Samo su me otpuhali s tripoda pa nemam gdje hostat :( :evil:

ma - vi?e o tome kasnije.

Idem sad probat Gladiator's Path. :)
Gladiator's Path · Dec 2, 2003, 3:04 PM
Svi?a mi se GP i ne znam sta jos planiras za buducnost (sto se tice GP-a), ali trebao bi na ovo dodati nekakav readme ili help jer neke stvari ne kuzim (npr. kako se pune statsi), pogotovo jer nisam veliki ljubitelj RPG-ova. Poslu?it ce i samo Hint kad zaustavi? mi?a na komponenti (ne znam kako je to u VB-u).

Plus je sto nema bugova (bar nisam naisao na jedan). :)
Post #12 · Dec 2, 2003, 5:37 PM
Igra jos nije gotova, jos trebam srediti nekoliko grafickih sitnica (svi gumbici ce biti interaktivni tj. izgledati ce lijepse a ne kao oni default windows gumbici).
Kada to napravim onda cu mozda ubaciti jos koji zvuk i napisati nekakav help.
I onda kada to sve bude gotovo onda cu ga officialy objaviti po drugim stranicama, i poceti na 2 djelu koji cu raditi s Miskecom.

Za Miskeca -> si napravio sta novo u editoru ? Posalji mi ga na mail. Javi se malo na ovom forumu.
Post #13 · Dec 2, 2003, 11:14 PM
Cao Dino sory ja sam ovih dana imao puno posla oko one ankete i oko faxa tako da nisam stigao do petka cu ga skroz zavrsiti imam par problema u vezi snimanja ali mislim da cu ih uspesno srediti ako ne cucemo se na icq-u pa cemo razmeniti misljenja i resiti problem.

POZDRAV Miskec
Post #14 · Dec 3, 2003, 2:39 PM
Otvorio sam sad stranicu na geocities i uploadao ovu jo? nedovr?enu DX igru, iako mislim da ubudu?e za ovako jednostavnu igru ne?u koristiti DX.
Post #15 · Dec 3, 2003, 3:45 PM
Ne radi ti link za download...
Post #16 · Dec 3, 2003, 4:21 PM
:oops: Ispravljeno :oops:
Post #18 · Dec 7, 2003, 10:10 PM
Neznam koju sam tocno verziju isprobao, ali...
neki put loptica jednostavno...neznam kako da to kazem...POLUDI !!!
Neznam koju verziju sam probao, ali imam dosta problema oko svog kompa pa sam i ja malo POLUDIO !!!
Post #19 · Dec 8, 2003, 9:20 AM
Ako pod "POLUDI" mislis na extra brzinu, to se zna dogodit ako uz pong imas jos neki program pokrenut (npr. slu?a? Media Player)..
Ne znam zasto se to dogada ali ubrza cijelu igru... :cry:

:arrow: molim te probaj jeli to, pa javi da znam...

Trenutna verzija je v0.4.9.
Rezultat nije ograni?en (a i brzinu loptice treba jo? ograni?ti da ne prolazi kroz igra?e kad previ?e ubrza) ali ne?u sad uploadat novu verziju samo zato. :shock:

Ostali su jo? Menu, grafika i zvukovi.
Bit ?e valjda gotovo do Nove :roll:
Post #20 · Dec 9, 2003, 7:16 PM
Nisam otkrio tocan uzrok, ali sam uspio kontrolirati problem. :roll:
Naime, kad se dogodi da loptica poludi i fps isto poludi, tako da sam kontroliranjem intervala uspio to nekako srediti, mada nije idealno. :oops:
Ina?e napravio sam i Main Menu (nadam se da se Miskec nece ljutit ako sam ga malo kopirao :wink: ), samo necu jos stavit na net jer nisam zavrsio.... a i neke zvukove treba ubacit 8) :shock:
Post #21 · Dec 10, 2003, 12:10 AM
Hi, imam jednu ideju pametnu za Pong:
Da stavis sve slike od igre u neki folder Pictures tako da kod svakog updatea upload-as samo .exe file pa sebi skratis vrijeme a nama bandwidth(zbog DSL-a). Ja sam isto tako za Raklem to napravio jer evo bas neki dan sam popravio jednu gresku u igri i stavio update(108kb) na stranicu tako da ljudi ne moraju skidati cjelu igru(4mb) na net ponovno...

Inace, bas je ok glavni menu (graficki) dok je grafika u igri malo losija, moras si napraviti bolje slike za Pad-ove i lopticu..

Evo sad ti bas planiram i odgovoriti na onaj mail sto si mi poslao.
c ya & happy programming
Post #22 · Dec 10, 2003, 8:17 AM
edifreak wrote:
Hi, imam jednu ideju pametnu za Pong:
Da stavis sve slike od igre u neki folder Pictures tako da kod svakog updatea upload-as samo .exe file pa sebi skratis vrijeme a nama bandwidth(zbog DSL-a). Ja sam isto tako za Raklem to napravio jer evo bas neki dan sam popravio jednu gresku u igri i stavio update(108kb) na stranicu tako da ljudi ne moraju skidati cjelu igru(4mb) na net ponovno...

Pozabavit ?u se malo time...

edifreak wrote:

Inace, bas je ok glavni menu (graficki) dok je grafika u igri malo losija, moras si napraviti bolje slike za Pad-ove i lopticu..

Da, ovo su samo placeholderi, jo? moram napraviti Pad-ove i lopticu (mo?da cak animiranu, ali ne obecajem :wink: )
NAPOKON!!!! · Dec 11, 2003, 11:59 PM
Uspje?no sam (nadam se :twisted: :roll: ) priveo kraju Pong, projekt.
Verzija je 0.9, a kasnije ?u izdati samo mali update za v1.0 (readme, ikona, itd.).
Skinite, probajte, komentirajte... 8)
http://www.geocities.com/startprogramming/index.htm
Post #24 · Dec 12, 2003, 7:38 PM
E svaka cast, bas mi se svidja igra, nije bas igriva jer takvih igrica ima milijon ali svejedno super...a ideja sa obsticle je isto full dobra jer nisam bas puno takvih igrica vidio na netu!
Animacije sa Pod-ovima i lopticom su takodjer fora!
Takodjer sam primjetio da si izvadio slike iz .exe filea.

Ja bi jos ovo ubacio:
-da se cuje zvuk loptice kad udari u obsticle
-da svaki put kad pocnes novu igru da random stvori neki obsticle (razlicitih oblika)
-popraviti bug(ako je to bug) kad sam pobjedio protivnika nisam ni vidio PlayerWins ekran. Valjda zato sto sam slucajno jos stiskao tipku da idem u ljevo...
-neki zvuk dok ides sa selekcijom po glavnom meniju
...to je manje/vise to...

Samo da te jos nesto pitam:
-jesi li dobio odgovor od mene na onaj mail jer ja sam ga poslao 3 puta a nisam dobio izvjesce da je uspjesno poslano..?
-ako si ovo radio u DirectX-u, dali treba ono oko dvije stranice koda samo da bi aktivirao DX?
Post #25 · Dec 12, 2003, 10:43 PM
E svaka cast, bas mi se svidja igra, nije bas igriva jer takvih igrica ima milijon ali svejedno super...a ideja sa obsticle je isto full dobra jer nisam bas puno takvih igrica vidio na netu!
Animacije sa Pod-ovima i lopticom su takodjer fora!
Takodjer sam primjetio da si izvadio slike iz .exe filea.

Drago mi je da ti se svi?a. Sla?em se da takvih ima milijon, ali to je moj prvi poku?aj :) . Mo?da u budu?nosti ubacim jo? koju inovaciju.

Ja bi jos ovo ubacio:
-da se cuje zvuk loptice kad udari u obsticle
-da svaki put kad pocnes novu igru da random stvori neki obsticle (razlicitih oblika)
-popraviti bug(ako je to bug) kad sam pobjedio protivnika nisam ni vidio PlayerWins ekran. Valjda zato sto sam slucajno jos stiskao tipku da idem u ljevo...
-neki zvuk dok ides sa selekcijom po glavnom meniju
...to je manje/vise to...

- zvuk - nema problema
- obsticle - malo teze (probat cu ali mislim da nemam za to dovoljno iskustva)
- PlayerWins ekran - da, upravo tako stavio sam da OnKeyDown zatvori taj ekran pa se onda desi taj bug, ispravit cu to.

Samo da te jos nesto pitam:
-jesi li dobio odgovor od mene na onaj mail jer ja sam ga poslao 3 puta a nisam dobio izvjesce da je uspjesno poslano..?
-ako si ovo radio u DirectX-u, dali treba ono oko dvije stranice koda samo da bi aktivirao DX?

-Mail dobio, pro?itao i primio na znanje 8)
-Nije mi trebalo previ?e vremena jer sam koristio copy/paste, ali ima dosta koda - ustvari koristio sam samo podlogu i 2 spritea za Padove + 1 za lopticu (i kasnije +1 za prepreku).
ali sami DX mi nije bio toliko problematican jer sam imao gotove komponente, a po?to nisam extra genije pa da sve skuzim sam - skinio sam par tutorial sourceova, malo proucavao, kopirao dijelove koda (npr. kako stavit sprite na ekran), itd...

Pomogla bi neka dobra knjiga, ali nema se :roll: .
Post #26 · Dec 13, 2003, 2:14 AM
Ja sam sve naucio na istu foru... tutoriali i primjeri od drugih(puno puno cackanja po njihovom kodu)!
Ja za sad isto znam samo sa Sprite-ovima raditi u DX-u. U 3D-u sam uspio nesto jako malo jer nije bas lagano pa sam 3D lagano odgodio za bolja vremena kad bude bilo para pa mozda u neku skolu...itd... :)
Post #27 · Dec 14, 2003, 4:50 PM
Verzija 1.0 je na stranici (update s v0.9 i full). Znam da novo ime nije originalno ali nisam se mogao sjetiti ni?eg boljeg. Uskoro po?injem novi projekt, ali ne?u jo? ni?ta najavljivati.
Post #28 · Dec 14, 2003, 9:55 PM
Svaka ti cast! Novo ime zvuci kao neka igrica gdje ides na gore i pucas...kao Invaders.. ali nije lose.. jedino neznam ako mozda vec postoji.

Igrica ti ima jos samo jedan mini mali nedostatak tj. treba joj mali popravak:
Drugi igrac koji igra na mis je osudjen na to da izgubi jer micanje misa je duplo sporije od tastature... ajde pliz barem dodaj neke dvije tipke za Playera2 tako da moze ako mu je lakse igrati i na tastaturu....npr."A,D"

Objavit cu na News od GS stranice tvoju igricu!
samo ti javi ak budes radio na nekom novom projektu..
cya
Post #29 · Dec 22, 2003, 5:03 AM
Di si Miskec...?
Ja sam uskoro gotov sa Kvizic Kruzicem i onda mislim raditi GP2.
Imam nekakvu novu ideju koju cu probati realizirati u DX-u pa cu ti poslati ako bude na sta licilo.
Post #30 · Dec 26, 2003, 5:25 PM
Cao Dino,
evo me tu sam imao sam mnogo problema ovih dana ispricao sam Ediju. Onaj editor sto sam radio sam totalno pobrkao i moracu od pocetka. Ajde napravi dokumentaciju pa lepo da krene setaljno.

HIHI video sam igorov star keeper mazno mi je tj. "pozajmio" menu iz Cyber Collector. HIHI bas je super igra samo kod mene nesto zeza lopta ostavlja trag i one daske i meni neradi bas najbolje mozda zato sto ja furam 1920 x 1440 rezoluciju.

POzdfrav Miskec

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in