Storyline

Replies: 27 Views: 554 Started: Mar 1, 2005, 10:40 PM
Storyline · Mar 1, 2005, 10:40 PM
Pa da i to pocnemo.
Rekao sam Ediju da cu razmisljat vise o prici sta sam mu je ispricao, ali nisam ?:smile: , i sad pisem ono sto sam se uspio sjetit. Tako da ubacite, izbacite itd. sta god hocete. Nema imena i nije na engleskom jer neznam kako bi to onda izgledalo, a napisano je ovako bezveze jer znam da ce se mijenjat.

? ? ?U neko kraljevstvo vratio se neki poznati pomorac (lokalni jeb*c) s vijesti da se sada vratio sa tada stranog otoka (CI) i na njemu pronasao nepoznatu kovinu (zlato). Kralju se jaaaaaaaaako svidilo, pa je odlucio kolonizirati taj otok, a naseg heroja je bogato nagradio svinjama, kruhom, pivom, s cime su god onda trgovali (uglavnom heroj je jedno vrijeme bio na miru). Na otok su otisli nekoliko obitelji, plemena, klanovi il tako nesto.
? ?
? ? U pocetku je sve bilo okej, nakupili su se dosta zlata, al tada su do kraljevstva dosle glasnine da su neki ljudi postali prepohlepni i poceli krasti, cak ubijati i zbog najmanjeg grumena zlata (ovo mi je prvi put da sam napiso grumen :D ). Tada je kralj odlucio poslati naseg heroja ta rascisti situaciju. Heroj je uslisio molbu nekog mladog seljaka koji hoce biti slavan (brat, frend, sestrin muz, prodavac u Getrou...) i mali je seljo posao za njim.

? ?Dosli su u selo dobrih ljudi i oni su im pokazali di su se buntovnici nastanili. Pa su dosli do buntovnika, i naravno, dogodila se manja bitka. Mali seljo ,tesko ranjen, odteturao je u neki sumarak di je bilo tucet buntovnika. P*ckica kakav je, pocinje molit za milost i kaze da ce im se pridruzit ako ga postede, i oni su ga pustili zbog toga jer su mislili da mulac zna slabe tocke naseg heroja. Odveli su ga u neki tajni hram di su ga izlijecili i to, a onda je mulac poceo istrazivati hram.

? ? U nekoj je skrivenoj prostoriji nasao neki drevni oltar, neki ogrtac (robe) i knjigu crne magije. Kad je to prostudirao skuzio je da moze summonirat (raise etc.) svakojaka magicna bica. Pa se malo previse uzivio i pokazao buntovnicima ko je sad sef, a one koji su mu se suprotstavljali je turnao to undead. Previse se koristio magijom, pa je ona slabljela, al je u knjizi naso da se nekim ritualom mana moze ponovo napuniti, al za ritual je trebalo zlato.

? ? Pa je on jednog lijepog dana sa sacicom svojih vojnika otisao u selo (kamp) ovih dobrih i trazio zlato jer mu se nije dalo kopat. Cuvar tog sela je skuzio da je lik cisto zlo pa ga nije pustio unutra. I naravno, opet je doslo do bitke. Naseg su heroja probudili i rekli mu da je frka vani, pa je on junacki obuko potkosulju i uzeo mac i iso vidjet sta se to dogadja. I naravno kad je on poceo vitlat macem undeadovske su glave letile okolo i zli mulac je poceo bjezati. Heroj je skuzio da je to onaj mali seljo, pa se sazalio i pustio ga da bjezi.

? ?I onda su undeadovi i ostali buntovnici svako malo napadali selo, ali se nas heroj digo sa stolice, lupio sakom o stol i odlucno reko : "NECE VISE MOCI OVAKO!"

I onda odaberes s kojom ces stranom igrat il kako vec.
Post #2 · Mar 1, 2005, 10:51 PM
Mnogo mi se svidja prica. Nisam bas nesto skonecentrisan pa cu je sutra procitati detaljnije i reci da li treba nesto menjati tj. dati neki predlog.

Bilo bi dobro kad bise ova uvodna prica animirala u 3d-u 3dsmax i da tostavimo na pocetak igre
Post #3 · Mar 1, 2005, 11:11 PM
Ovako: Redom: Da pocnem: Znaci: Eto:

Prica pocinje malo dosadno i zbunjujuce ali zavrsava (igra pocinje) jako zanimljivo!!!
Ovo u animaciji bi bilo prilicno orginalno i jebeno ko neki filmic ali gotovo nemoguce izanimirati sa nasim znanjem. Imam jednu JEBENU digitalnu kameru, mogli bi se naci u nekoj sumi blizu grada i snimit neku parodiju na tu pricu, kameru imamo do 10.03.2005 ;)

Zakljucak:
Mjenjao bih samo malo pocetak da bude malo jasniji!
Post #4 · Mar 2, 2005, 1:34 AM
Evo da kazem prica je jako zanimljiva, odavno nisam susreo neke ovako izdaje i to :)
Samo bi na pocetku stavio umjesto da su pronasli zlato kao nepoznatu kovinu, da su znali sta je zlato i da su ga pronasli dosta na otoku

Ovako sastavljena prica bi se lijepo dala rasporedit kroz nekoliko uvodnih misija :)
Post #5 · Mar 2, 2005, 10:31 AM
Moj prijedlog je da igrac prvo mora igrat s ljudima, a nakon zavrsene te kampanje moze zapocet kampanju s undeadovima.
Evo moja logika - prvo ovaj nas heroj tjera ovog izdajicu (selju) po otoku i polako osvaja otok.
Na kraju osvaja otok i ubija tog selju ;)
Onda pocinje undead kampanja s tim da ovaj seljo nije najvece zlo na tom otoku, nego ima nekakav ono Evil Lord of eternal darkness (LOL or something... ;)), koji je sve i zakuhao, onda on krece u ponovno vracanje otoka pod vlast Undeadova.
Igra zavrsava pobjedom Undeadova i tako taj otok i dalje ostaje proklet.
Ahh, i like unhappy endings :)
Post #6 · Mar 2, 2005, 6:25 PM
Interesting! I like them too, unhappy endings off course :P
Post #7 · Mar 2, 2005, 6:26 PM
@Edi
Znam da je pocetak dosadan, neznam je to samo meni, nego je tesko zapoceti neku pricu. Al zato ste vi tu i vi cete to promijenit, ja sam svoj dio odbavio :D .

@Igor
Odlicne ideja ovo za kampanju (I love happy endings too :D ) i dobro si se sjetio
Lord of eternal darkness
, tako da bi odmah dodao da je selju u tu skrivenu prostoriju vodio glas od
Lord of eternal darkness
i robe i ostala oprema su bili od
Lord of eternal darkness
, koji je u tom casu bio duh il tako nesto, a krv malog selje je trebala biti prolivena da bi se
Lord of eternal darkness
vratio medju zive, pa da moze u miru pokoriti svijet.
Al neznam zasto bi stavili da je zlato vec bilo poznato. Ovako mi ima vise smisla. Al nema veze.

Ako ne bude nista od 3D animacije ili cudnog Edijevog trcanja po sumi, imam rezervu.
Edi, sad bi bio pravi cas da postas onaj screen sta sam ti poslao...
Post #8 · Mar 2, 2005, 6:31 PM
Tadam:

User posted image

ili cudnog Edijevog trcanja po sumi
F U :P

Moramo pripaziti dodavanjem 3rd rase jer... programski ... nemam pojma :-? ma jebes sve, volim izazove! :cool:
Post #9 · Mar 2, 2005, 6:38 PM
Ma ne to blento :smile: , onaj na zgorenom papiru. Za uvodnu "animaciju."
Post #10 · Mar 2, 2005, 9:45 PM
Dobra prica Nikola :)
Sta se tice zlata, za zlato se znalo odavno a ovo je kvazi srednji vijek pa mi je malo bezveze da nisu znali za zlato

Sta se tice price onaj seljo je u biti brat od naseg heroja (tm) i on je uvijek bio ljubomoran na naseg heroja (tm) jer je ovaj imao slavu, novce i zene a on nikad nije imao nista (i bio je ruzan.. onako usput :)).
On je u ovome svemu vidio idealnu priliku da se osveti i pokaze svima da je ustvari on faca.

Edi nitko nije spominjao 3. rasu...
Ne trebamo uvodit 3. rasu jos za CI 1, ali zato bi eventualno mogli napravit da su Humani i Undeadovi razliciti tj. imaju drugaciju taktiku, ali ne znam koliko je pametno komplicirat...
Jer, onda mozemo uvest i heroje, sto ne bi bio problem jer je to samo jos 1 vrsta jedinica... itd.

BTW koji je ovo lik na slici ? :)
Post #11 · Mar 2, 2005, 9:56 PM
Dobra prica Nikola

sla?em se...

Ne trebamo uvodit 3. rasu jos za CI 1

sla?em se...
Post #12 · Mar 2, 2005, 10:34 PM
Igor {J.B.} wrote:
Dobra prica Nikola :)
Sta se tice zlata, za zlato se znalo odavno a ovo je kvazi srednji vijek pa mi je malo bezveze da nisu znali za zlato

Sta se tice price onaj seljo je u biti brat od naseg heroja (tm) i on je uvijek bio ljubomoran na naseg heroja (tm) jer je ovaj imao slavu, novce i zene a on nikad nije imao nista (i bio je ruzan.. onako usput :)).
On je u ovome svemu vidio idealnu priliku da se osveti i pokaze svima da je ustvari on faca.

Ne trebamo uvodit 3. rasu jos za CI 1, ali zato bi eventualno mogli napravit da su Humani i Undeadovi razliciti tj. imaju drugaciju taktiku, ali ne znam koliko je pametno komplicirat...
Jer, onda mozemo uvest i heroje, sto ne bi bio problem jer je to samo jos 1 vrsta jedinica... itd.

BTW koji je ovo lik na slici ? :)

naseg heroja (tm)

LOL

Ono sto ja mislim je to da prica:
1. nije vazna ili indirektno potrebna (sto je jako cesto u svim igrama i ovdje u nasem slucaju pa na kraju nitko to ni ne cita)
2. ili prijeko potreba da se zna tj. da napravimo da utjece na igru nase znanje o necemu iz price!

Sorry, my bad. Nesto sam krivo shvatio... nije vazno.
Post #13 · Mar 2, 2005, 10:57 PM
Slazem se sa edijem uglavnom ljudi i ne citaju pricu jedino ako je neka animacija pa i tada presjacu ja ta sranja nikad negledam ali mi moramo znati po cemu cemo da programiramo tako da moramo da imamo pricu cak sto vise trebamo imati neku za ispisivanje kad se pusti igra i neku slozeniju i detaljniju pricu za nas dok radimo
Post #14 · Mar 2, 2005, 11:00 PM
Ako cemo imati pricu volio bih da je u animaciji, samo da nije neka dosadna jer i ja takve samo preskacem...npr. obozavam one iz Warcrafta radi brije i svih onih efekata.

Evo prave slike sto je nikola govorio:
http://www.generationstars.com/files/de ... Screen.jpg [100 kb]
Post #15 · Mar 2, 2005, 11:04 PM
Joj sto je dobro jel ovo Nikola crto ili je maznuo nekome bas je strava svaka cast ovo je dobro. Moze umesto animacije jel ce tesko neko da je napravi
Post #16 · Mar 2, 2005, 11:07 PM
Imamo velike sanse imati jebenu animaciju ako igra bude dobra! Imam nekih dogovora sa Cateia gamesom ali nista jos sigurno dok ne finishiramo igru!
Uostalom, ako igra bude dobra nije nam bed malo i ulozit pa platit neke animatore!

Za muziku imamo mozda nesto preko Nikole i mozda Crossbow Studio-sa.
Post #17 · Mar 2, 2005, 11:11 PM
E pa d amoze da nam pomogne neko iz tih drugih timova dobro je da imamo kontakata i sa drugim pa ih stavimo u credits
Post #18 · Mar 3, 2005, 12:10 AM
super slika :thumbsup:
Post #19 · Mar 3, 2005, 6:30 PM

You got the point.
Post #20 · Mar 4, 2005, 2:37 PM
E sto se tice animacije pa mate i nikola bi mogli to da odrade pored grafike za igru. Ionako igru necemo zavrsiti za manje od 2 meseca zato bi mogli da pokusaju da odrade tu animaciju ili da idu one slike sa textom bez animacije
Post #21 · Mar 4, 2005, 6:09 PM
Neznam kako Mate, al ja nikad nisam radio ozbiljniju animaciju, tako da otpadam. A one slike nek budu u rezervi jer mi ih uopce nije problem napravit, a znam da bi bilo bolje i ljepse da bude prava animacija.
Post #22 · Mar 4, 2005, 8:08 PM
Ja mislin da je najbolje da ti Nikola radi? kompletnu 2d grafiku za CI, jer si d best, a po?to igra jo? ne izlazi animacija nije hitna, pa ja mogu poku?at pomalo ne?to radit. ( u slučaju da edi ne sredi to kod Cateia tima) :wink:
Post #23 · Mar 4, 2005, 11:27 PM
E pa mate probaj nesto ti uzmi jedan deo od onih i uradi osnovnu animaciju nacrtaj kocke koje ce biti objekti i animiraj kamere i objekte kad to uradis dobijes osnovnu animaciju. I posle toga samo ubacujes prave modele koje cemo zajedno raditi kapiras?
Post #24 · Mar 4, 2005, 11:58 PM
Kapiran... vidit ćemo.. :thumbsup:
Post #25 · Mar 5, 2005, 7:41 AM
Mislim da ovo gore navedeno nije tezak posao jel ako znas animaciju raditi i koristiti video post i kamere moze lako da se napravi sa kockama za mozda 2-3 dana po pasosu price. I onda se uzmu i nacrtaju modeli i ubace umesto tih kocki. To sam citao na jednom sajtu gde se ljudi bave animacijom i kako to rade i najefikasnija metoda je ova
Post #26 · Apr 21, 2005, 10:38 AM
Edi bi mogo na Ci website stavit pricu, il bar pocetak, a samo je JB dodao/izmijenio moju pricu tako da ispucate sve iz sebe :wink:
Post #27 · Apr 21, 2005, 10:59 AM
Trebam je na ENG i nismo je sredili do kraja tj..sklopili. Vec smo rekli kakva ce biti, pricat cu ti na kavi!
Post #28 · Apr 21, 2005, 11:03 AM
Ja ne pijem kavu :D
A dobro, nisam znao...

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in