Replies: 5Views: 1,604Started: Mar 10, 2005, 4:17 PM
DeawText · Mar 10, 2005, 4:17 PM
Edi aj mi obajsni princip onog crtanja texta u ireni ono kad imas fontmap i iz toga citas i crtas slova.
Post #2 · Mar 10, 2005, 11:01 PM
Jako kako to samo mrzim, ja sam to uzasno lose napravio!!!
Ta metoda je jedno 100x brza od obicnih fontova ali je tako tesko sve to napraviti i pripremiti par vrsta fontova...uf... mislim ono - nije tesko nego nevjerovatno dosadno.
Ja imam u .ini fajlu zapisan x i y svkog slova u slici i kada dodje upit da se nacrta neko slovo on ga samo procita iz tog inija i nacrta na ekran taj dio slike... ovo je najednostavnija moguca metoda ali i najgluplja
Pogledaj u bilo kojem projektu od Irene, vidjet ces font.ini file!
Post #3 · Mar 10, 2005, 11:03 PM
Pa znam da je brze zato te i pitam provalio sam taj font.ini sto se tice kreatora za te font texture ja imam to ali samo trebam implementirati u moj engine da se cita pokusacu nesto
Post #4 · Mar 12, 2005, 9:51 AM
Oces da ti da program da od obicnog fonta mozes napraviti texturu sa razmakom koji zelis i sve ostalo. Ustvari imas ga. Kad instaliras TrueVision 3D, pa ga nadji u Start>Programs>TrueVision3D>Tool>FontMap Generator
Post #5 · Mar 16, 2005, 1:36 AM
Vidio sam, nasao sam jos jedan...thanks anyway!
Jednog ljepog sunacanog dana cu napraviti i svoj font creator za irenu..
Post #6 · Mar 18, 2005, 8:08 AM
Evo da neotvaram novu temu pa cu pitati ovde> Koja je funkcija u c++ -u da izracunas kolko je dugacak neki string slova. U vb-u je LEN a treba mi za cpp.
I koja je naredba ekvivalentna u c++ -u za naredbu MID iz vb-a, kojom mogu da se uzmu odredjeni delovi nekog stringa?
HELP PLEASE
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅