GS inspector pack RAZLIKE

Replies: 1 Views: 1,178 Started: Mar 10, 2005, 10:20 PM
GS inspector pack RAZLIKE · Mar 10, 2005, 10:20 PM
Ej Dino nakon tvoje prezentacije sam malo razmisljao pa sam se sjeto da bi komisiji bilo interesantno da od dvije slike trazi razlike ali sam. Tj za on pack editor. I tako nakon malog razmisljanja ja to napravio i radi. Zapravo na 85 % je. To sam isao bezveze radit jer sam morao za svjedodzbe radit a to mi se nije dalo. A programiralo mi se. I ja cu ti to kad dodje do 100 posto poslat pa cu sve strpat u modul kao funkciju pa si dodaj kao opciju, ali nemoj maknut ni ono rucno. Napravit cu sve kao funkciju. Samo ako mi mozes mailat 2 slike od Nikole da testiram na tome. Za sad sam napravio da trazi jednu gresku. Sad moram samo smislit neki dobar nacin da trazi ostalih 4, a da bude sto brze.
Radi ti otprilike ovako.
razlika(0).x1
razlika(0).y1
razlika(0).x2
razlika(0).y2
i to ti je taj pravokutnik, samo imas za podesit najmanju mogucu udaljenost izmedju gresaka i toleranciju boje. Jer sam skuzio da kad uzmes sliku i malo je sjebes (napravis) razliku da onda kad je u jpg-u izmjeni i okolinu za nesto sice boja. Tako da oces da bas uzima samu gresku moras tu toleranciju namjesis. Tako da ako je razlika u
RGB-u jedne boje od druge u sva tri polja manja od 10 da uzima da je to ista boja. Jer gotovo da i je. Ako te interesira reci, ako ne opet dobro jer me je zanimalo malo to.

E i da nemate pojma sta mi se desilo na faksu. Dodjem ja prvi put ovaj semestar na programiranje i kaze da je cuo da ovdje netko programira. Ja se javim i da mi zadatak da napravim zadatak da iz teksta
vadi sve HR znakove pise koliko ih ima i u postotku (naglasak na slovima LJ, NJ, D? i ?đčć?.
Ja pitam jezik kaze C. I onda napravio to dmaho u VB-u i onda C, a nemam dume. Ali uglavnom poslije 2 sata trazenja naredbi na netu, uspio i radi. I sad to moram prezentirat i onda nemoram vise dolazit i imem 5.
iiiii bas mi je fora ucit C, borland C od prije 10 god. Ali je strava. I dalje cu ic na taj predmet bas je kul.
Post #2 · Mar 10, 2005, 10:49 PM
To sam bas pricao ediju jucer, nisam siguran koliko je to potrebno, znam da je strava....ne znam....cemo se naci sutra?? doleti do nas popodne...ako mozes...i donesi source od toga...!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in