Parasites - novi projekt

Replies: 26 Views: 9,757 Started: Dec 16, 2003, 2:46 PM
Parasites - novi projekt · Dec 16, 2003, 2:46 PM
Ahh, napokon su ocijene zaklju?ene i imam vi?e slobodnog vremena 8) .
Evo plana rada ;)
-Kroz sljede?ih 7-8 dana ?u napraviti update Star Keepera.
-Zapo?eo sam rad na novom projektu - Parasites, vjerojatno ?u igrivu verziju imati kroz idu?a 2 tjedna.
Vi?e o tome uskoro.

Eto, to je sve od mene za sada.
Post #2 · Dec 18, 2003, 7:50 AM
Bas me zanima sto je "Parasites", jel mozes nesto ukratko reci o igri?

Ja sam isto poceo na jos jednoj maloj igri, jos neznam ni kako bi je nazvao, ali ce uglavnom biti gotova u roku tjedan dana (i hope so).
takoder, vise o tome uskoro..
Post #3 · Dec 18, 2003, 5:45 PM
Razvoj igre napreduje jako brzo i osnova je gotova, pa tako verziju 0.5 mo?ete pronaci na stranici http://www.geocities.com/startprogramming/. Zapravo, nisam planirao izdavati igru dok je potpuno ne zavr?im, ali eto ipak ho?u tako da ako imate neku dobru ideju mogu je lako dodati? ili mi jednostavno ?elite pomo?i u vezi grafike ;) (likovi ili podloga).

Kratak opis: Bje?ite od parazita koji vas hvataju i trebate skupljati crvene predmete (nemastovito nazvane ?hrana?) i tako povecavati bodove. Kada vas parazit uhvati crpi vam energiju, te ne mo?ete skupljati bodove. Parazita se mo?ete rije?iti pritiskaju?i space (oko 5 puta). Igra zavr?ava kada vam energija padne na 0.

Kasnije sam mislio mo?da dodati neke predmete za skupiti koji bi npr. zaustavili parazite ili ubrzali igra?a.

Dajte prijedloge, kritike (ne u vezi grafike), rezultate, bilo ?to?
Post #4 · Dec 18, 2003, 6:23 PM
Dosta brzo si to izveo, DirectX pretpostavljam...?
Igru sam probao na masini od 466Mhz, fps mi je bio oko 65...sve super glatko.

Problemi:
-Nije tesko nauciti kako onog najbrzeg izbjegavati pa mu stalno bjezis i mozes skoro pa do bezkonacnosti igrati!
-Primjetio sam da te paraziti prate u 4 razlicita kuta (mozda vise) ali ne dovoljno kuteva... ja bih ti poslao primjer kako da parazit ide ravno na tebe pod tocnim kutem ali hebiga, u VB-u je... ako hoces poslat cu ti pa mozda skuzis kako to preobratiti u Delphi. To je obicna funkcija.
-Parazit nestane kad me takne i dere mi energiju dok ne istiskam space kao sto si rekao da treba.. zasto je nevdljiv, koji put ni ne skuzim da je u meni i umrem (jer ne gledam energiju :shock: )

Parazit je bas strava (nacrtan). jedino kad ide u ljevo ili desno onda se malo posvijetli ali skin je strava.

Ajde mi pliz posalji mali primjercic nekog code-a iz Delphia da vidim kako to izgleda... thanks

javi kad bude update, c ya
Post #5 · Dec 18, 2003, 8:32 PM
Parazit se kao zakaci na tebe (tvoj lik onda promjeni skin u kao zarazenog, pa parazit sprite nestane), znam da mi crtanje nije ja?a strana, pa mo?da se i ne vidi dobro, zato bi svaka pomo? bila dobrodo?la... mislim... mogu ja bolje, ali ne puno bolje. Pogledaj u Pictures folderu infected.jpg.

AI je dosta primitivan i jednostavan, a moram priznati da se nisam previ?e ni trudio :oops: :roll:
Posalji tvoj kod, ali mislim da ce onda biti prejaki, mozda samo da jedan tako slijedi?
Mislio sam najsporijega staviti da dr?i srednju udaljenost izme?u igra?a i predmeta.

Evo kod AI-a:

procedure Tpara.DoMove(MoveCount: Integer);
begin
inherited;

if Player.x > parazit.x then BEGIN
parazit.x := parazit.x + 3;
Parazit.AnimStart:=0;
end;

if Player.x < parazit.x then begin
parazit.x := parazit.x - 3;
Parazit.AnimStart:=2;
end;

if Player.y > parazit.y then begin
parazit.y := parazit.y + 3;
Parazit.AnimStart:=4;
end;

if Player.y < parazit.y then begin
parazit.y := parazit.y - 3;
Parazit.AnimStart:=6;
end;

end;

I evo ti jo? djeli? koda da vidis kako to izgleda...

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
randomize;
form1.DXImageList1.Items[0].Picture.LoadFromFile(dir+'\Pictures\bkgr.jpg');
form1.DXImageList1.Items[1].Picture.LoadFromFile(dir+'\Pictures\player.bmp');
form1.DXImageList1.Items[2].Picture.LoadFromFile(dir+'\Pictures\para.bmp');
form1.DXImageList1.Items[3].Picture.LoadFromFile(dir+'\Pictures\infected.bmp');
form1.DXImageList1.Items[4].Picture.LoadFromFile(dir+'\Pictures\food.bmp');

Player := TPlayer.Create(DXSpriteEngine1.Engine);
Player.Image := Form1.DXImageList1.Items.Find('Player');
Player.X := 10;
Player.Y := 10;
Player.Width := 28;
Player.Height := Player.Image.Height;
Player.AnimCount := 6;
Player.AnimLooped := True;
Player.AnimSpeed := 50/1000;
Player.AnimStart := 0;

BTW skin za parazita je ba? sklepan u 2 min.
Post #6 · Dec 18, 2003, 8:55 PM
Meni se cini da je Delphi malo tezi od VB-a ali DX da je puno laksi, koliko sam skuzio ti imas neki DXimageList za dodavanje tekstura u DX strukturu...uff, ja moram sve zivo isprogramirat samo da mi ocita jednu sliku.

Evo ti ovaj code za detekciju Angle-a, u njega zadas svoj X,Y i od parazita X,Y i on ti daje info: angle u kojem se player nalazi od parazita..

Public Function GetAngle(X2, Y2, X, Y) 'XY=Item   X2Y2=0
On Error Resume Next
If Y = Y2 And X > X2 Then ' Desno
Ang = 0
ElseIf Y > Y2 And X = X2 Then ' Dole
Ang = 90
ElseIf Y = Y2 And X < X2 Then ' Ljevo
Ang = 180
ElseIf Y < Y2 And X = X2 Then ' Gore
Ang = 270
Else
Ang = Abs(Atn((X - X2) / (Y - Y2)) * (4 * Atn(1)) * 18)
If Y > Y2 And X < X2 Then ' Dole Ljevo
Ang = Ang + 90
ElseIf Y > Y2 And X > X2 Then ' Dole Desno
Ang = -Ang + 90
ElseIf Y < Y2 And X < X2 Then ' Gore Ljevo
Ang = -Ang + 270
ElseIf Y < Y2 And X > X2 Then ' Gore Desno
Ang = Ang + 270
End If
End If

GetAngle = Ang
'Ang je odgovor na Kut
Dis = Sqr(((X - X2) ^ 2) + ((Y - Y2) ^ 2)) 'Dis je odgovor na daljinu izbedju objekata
End Function

Ja se nadam da si skuzio ovo, a sada da bi poslao parazita prema playeru imas jednu malu naredbu da neki X,Y posaljes u neki smjer(angle): (definiraj Pi prije ovog)
Parazit.x = Parazit.x + (Cos(PlayerAngle * Pi) * Speed)
Parazit.y = Parazit.y + (Sin(PlayerAngle * Pi) * Speed)
i to ce poslati parazita u Angle u kojem se player nalazi njemu..
fuf...sve ovo mozda zvuci malo zbunjeno, ipak je ovo VB a igra Delphi..

Ako ovo uspijes svaka ti cast i slazem se s tim da samo jedan (neki najpametniji) prati playera na taj nacin.

Ne brini se za grafiku, nitko se nece zaliti (iz GS tima) jer nama isto fale crtaci, jedva se snalazimo laganom kradjom slika iz nekih igrica i s malo editiranja slika vise nije ista kao orginal tako da se nekako snalazimo s tom idejom... Raklem smo cijeli sami napravili osim slike Aviona i nekih zvukova vatrenih oruzja (uf ponosa)...:)

joj, cijeli dan programiram ko lud, radim tu jednu igru gdje ce neki mali lik skakati po tile-ovima prema dole, mora se pozuriti jer ekran ide brze od njega itd... more soon :wink:
Post #7 · Dec 19, 2003, 8:38 AM
Mislim da kuzim otprilike.
Nije mi jasno ovo
Ang = Abs(Atn((X - X2) / (Y - Y2)) * (4 * Atn(1)) * 18)

?to je Atn?
Post #8 · Dec 19, 2003, 7:06 PM
Ang je neka vvarijabla kreirana van te funkcije gdje je spremljen izracunati Angle..
Atn = Atanges (to mora imati i Delphi)
Post #9 · Dec 19, 2003, 10:49 PM
Stavio sam arkus tangens, valjda je to to.
Eh, i sada sve radi lijepo dok player stoji na mjestu, a kad se player kre?e parazit radi male krugove :shock:
Neznam kako to ispravit.

Ovako otprilike izgleda kod

procedure Player.Move
begin
...
end;

procedure Parazit.Move
begin
Parazit.x = Parazit.x + (Cos(GetAngle(Player.x, player.y, parazit.x, parazit.y) * Pi) * Speed)
Parazit.y = Parazit.y + (Sin(GetAngle(Player.x, player.y, parazit.x, parazit.y) * Pi) * Speed)
end;

Stavio sam update na site, makao sam komande za ostale neprijatelje tako da mo?e? lako uo?it problem.
Post #10 · Dec 20, 2003, 10:48 AM
Ako si stavio da se vrijednost Angle vraca u funkciju GetAngle onda bi sve trebalo raditi...

mislio sam na ovo:
function GetAngle(x,y,x2,y2)
...
GetAngle = ovo upravo izracunato
end function

hmm... mozda onaj arkus tangens nije onaj Atn pa zato neradi...

Evo, ja sam ovo kopirao iz svog Help-a, pise sto je Atn i kako funkcionira pa mozda mozes i sam svoju funkciju napraviti preko ovog:
Syntax

Atn(number)

The required number argument is a Double or any valid numeric expression.

Remarks

The Atn function takes the ratio of two sides of a right triangle (number) and returns the corresponding angle in radians. The ratio is the length of the side opposite the angle divided by the length of the side adjacent to the angle.

The range of the result is -pi/2 to pi/2 radians.

To convert degrees to radians, multiply degrees by pi/180. To convert radians to degrees, multiply radians by 180/pi.

Note Atn is the inverse trigonometric function of Tan, which takes an angle as its argument and returns the ratio of two sides of a right triangle. Do not confuse Atn with the cotangent, which is the simple inverse of a tangent (1/tangent).

Javi ako uspijes!
Post #11 · Dec 20, 2003, 11:52 AM
Dobro je to s Atn=ArcTan.
Mislim da znam sto je ...
Kad sam modificirao tvoju funkciju izbrisao sam
On Error Resume Next 
:oops: :roll:
jer nisam znao kako to prebacit u Delphi, tj. na sto se to odnosi.
Mo?e? li mi to malo pojasnit pliz.

Hvala na svoj pomoci 8)
Post #13 · Dec 20, 2003, 6:12 PM
Super :clap: , probat cu veceras do ponoci pa cu ti javiti na misljenju.

On Error resume next - je naredba da ako se u narednom kodu dogodi neka greska da je ignorira i radi dalje...

Edit: Sad sam ga probao i ne radi mi jer vise nemam one teksture od prije pa mi se nece pokrenuti.. ako mozes uploadat sa svim teksturama..pliz :oops: :)
Post #14 · Dec 20, 2003, 7:28 PM
Evo, stavio sam na stranicu novu verziju (sa svim teksturama).

Svaki parazit ima svoj kod.
1. - najbr?i - juri za igra?em
2. - srednje brz - ide za igra?em dok se ne pojavi freeze powerup, a tada dr?i srednju udaljenost izme?u igra?a i objekta (?titi ga)
3. - najsporiji - dr?i srednju udaljenost izme?u igra?a i itema (um... hrane?)

Mo?da je sada previ?e te?ka igra, pa ?u morati staviti nekoliko nivoa te?ine u meni...
Post #15 · Dec 20, 2003, 10:14 PM
Fora je ovaj sto te direktno prati ali IPAK je malo pre tesko sa njim :matrixfight:

Dobra ideja sa menijem i tezinama... oce li biti Top ljestvica za svaku posebno tezinu ili ce jedna vrijediti za sve?

odose ja sad spavat, dva dana sam programirao bez spavanja..fuf :sleep:
Post #16 · Dec 21, 2003, 2:08 PM
Linked image

Edit: Top lista vrijedi za sve te?ine, ali bodovanje je druga?ije za svaku te?inu.
Zvukove nisam stavljao jer mislim da nisu potrebni.
Post #17 · Dec 21, 2003, 6:28 PM
Super si se dosjetio toga sa top ljestvicom, na hard sam jedva uspio skupiti 2000, problem je u onoj dvojici sto se postavljaju izmedju tebe i itema pa te jedino moze spasiti TimeStopper.
Prica je takodjer full fora, to si sam napisao? a i readme je prof. izvedeno!
:clap:

Sutra (mozda i danas) cu objaiti igricu na news stranice!
Stvarno si brzo zavrsio ovaj projekt, koliko si ga otprilike radio vremenski?
Post #18 · Dec 21, 2003, 8:47 PM
Oh, hvala hvala (umislit cu se :wink: ).
Pricu sam sam napisao sino? jer mi je nekako falilo objasnjenje zasto je sve tako kako je, pa sam pricom povezao cinjenice :lol: :shock:
Najvi?e vremena sam potro?io poku?avaju?i sku?iti za?to ne radi dobro onaj kod za parazita :wall:
Mislim da mi je trebalo oko 15 sati (5 dana po oko 3-4 sata) :pc2:
Hvala na pomo?i! :help:

Mislim da mi treba jo? puno znanja (ba? skidam s kazaa-e neke knjige), sad bi htio znati kako napravit neke particle efekte i sl.

Ina?e, kako napreduje Gold Seeker?
i ovaj tvoj mali projekt?
Na kojoj od onih igara u In Development radite (vec mjesecima stoji ista stranica)?
Post #19 · Dec 22, 2003, 12:49 AM
ja obozavam particle efekte, oni su mi kao krv i snjeg u Raklemu. Ali me uzasno muci taj DirectX8, nigdje ne mogu naci naredbu da nacrtam jedan pixel zadane boje.. nema te naredbe, mogu to izvesti jedino ako nacrtam neku sliku 1x1 sto je apsurdno i onda stotine takvih slika po ekranu da bih imao neki efekt sto je takodjer apsurdno. a kad tad cu naci negdje na netu kako to napraviti.

Ma tu stranicu nisam smio ni napraviti, rijetko je updeatiram jer neznam ni dali je itko gleda a prije smo stalno znali prelaziti sa jednog projekta na drugi mi je lagano dojadino stalno ubacivati i izbacivati projekte sa te liste. Ova nova stranica na kojoj radim ce biti puno bolja a i organizacija u timu je malo bolje nego prije jer sam rekao nekima iz tima "ako necete raditi, necete ni zaraditi" :) nije zvucalo ovako grubo kako se to cini, jednostavno su neki ljeni, ja to volim i nemogu se maknuti od toga.

Projekti:
Gold Seeker: Nasa prva igra koju cemo prodavati samo da vidimo kako funkcionira internet trziste. Igra je gotova, samo treba napraviti Demo a to je cas posla, kopirati cijeli code i limitirati neke mogucnosti. Ako hoces poslat cu ti Readme od igre da vidis kako izgleda jer su tamo screenshot-ovi?
Na ovome rade: Ja, Dino(moj brat), i Dragan(iz tima)
Gink the Fireman: Nasa prva igra u DirectX8, neki lik skace prema dole, kamera ide brze od njega, i on(ti) to treba stici do dna a da ga vrh ekrana ne dostigne... ime igre ce se jos mjenjati
Na ovome rade: Ja i Dino(nacrtao je lika)
Starship War: Veliki projekt, radit ce se 3 mjeseca, poceli smo prije nekih 2 tjedna sa dokumentacijom (mozda i prije). Ideje se jos skupljaju a i Engine za DirecX8 pripremam usput
Na ovome rade: Ja, Dino, Dragan, Vidigoj(jedan frend koji nije u timu), Miskec(iz tima). Puno ljudi a nemamo crtaca i muzicara!
Cursed Island: Za tu igru mozda vec znas, zvala se Anrak:Cursed Island i ono Anrak nam se nije svidjelo pa smo to maknuli. Igra ce biti neki maleni RPG. Kupili smo i domenu za igru http://ww.cursedisland.com
Na ovome rade: Ja(programiranje) i Dragan(sve ostalo)

To su sve bili timski projekti, ali ima tu jos par osobnih projekata. Ja trenutno ne radim na nicemu osobnom, moj brat radi neki program za AD&D, igru Kvizic Kruzic(igra pitalica), i neki mali RPG Gladiator's Path 2.

Puno je toga, e da zaboravih, svi po malo radimo i na novoj stranici za Generation Stars.
Ovaj mjesec planiram da skroz zavrsimo Gold Seeker(demo) i Gink the Fireman tako da mogu mirno raditi na stranici jer ima puno posla i programiranja u PHP-u.

Imas li ti kako zapisane planove?
Post #20 · Dec 22, 2003, 4:57 AM
Svidja mi se igra, jednostavna je i simpaticna...prica je zakon...!
Keep on the good work !
Post #21 · Dec 22, 2003, 9:30 AM
Opa, zna?i nije da ni?ta ne radite kako bi neki usputni prolaznik mogao brzopleto zaklju?iti.

0. Parasite
1. **
2. Wild Ride
3. **
4. Rambo like game (ako ste imali C64 znate o cemu se radi)
5. **
7. neka avantura

Eto otprilike copy/paste iz wordovog dokumenta Budu?i projekti.doc

*- jo? uvijek razmatram... (pa nisam htio ni?ta otkrivati)
Post #22 · Dec 22, 2003, 9:35 AM
Oo, C64, pa kako nebi znao. Moj prvi kompjuter!
Bilo je toliko zaraznih igrica na njemu, uff.. a danas su tako jedva igrive, to mi je full bed, igrao bih sve odreda a kad vidim Doom III popizdim i na kraju mi se nista vise neda! :cry:

Wild Ride...ce se zene ili konji jahati :) (sad kad mi kazes deve)
Post #23 · Dec 22, 2003, 9:48 AM
E, da
par novosti za tebe:
-Objavio sam ti igricu na News with description, ako hoces mogu ti ubaciti i brojac posjeta?
-stavio sam te kao moderatora na "Pre-Release Development" ne da bi moderirao forum nego da bi mogao post-ati jer obicni useri nemogu.. tvoje volja ako hoces tamo objavljivati svoje projekte, samo pliz prvo procitaj Annoucment:Rules u njemu.
-sad si moderator i za "Area 51" jer je taj forum iinace nevidljiv za obicne usere, tek sam otvorio forum, tamo pricamo svi iz tima o svemu vezanom za igre/stranicu i sl. a da nije za ostatak foruma(za druge da vide).

ja sad (10:45am) idem spavat pa se citamo opet navecer! :sleep2:
Post #24 · Dec 22, 2003, 10:40 AM
Brojac posjeta bi bio cool, bas da vidim kako ide 8)

-stavio sam te kao moderatora na "Pre-Release Development"
-sad si moderator i za "Area 51"

Super!

Wild Ride, heh - sta kazes na .... aute??? :wink:

posalji mi readme na igor_jb@htmobile.net (neznam radi li ovaj mail)
ili onaj startprogramming@yahoo.co.uk
Post #25 · Dec 22, 2003, 7:36 PM
e, za ovaj brojac, dali ti stranica podrzava php ili mozda java skripte...ili barem SHTML ako znas?
Jer ja imam vec gotov brojac nego da bi ga vidio na svojoj stranici moras staviti jednu malu naredbicu..
Ovo je full link za download Parasites [mozes ga odmah koristiti i on ce brojati]:
http://gs.gamer.hr/urlcounter/getfile.p ... -parasites

da bi nabrzinu pogledao broj download-a odes na ovaj link:
http://gs.gamer.hr/urlcounter/getinfoco ... asites.txt

a ako ga hoces vidjeti na svojoj stranici, ona ti mora podrzavati ili php ili java ili shtml.... imas li koju od tih podrska?
Post #26 · Dec 22, 2003, 7:49 PM
Mislim da podr?ava javu.. ali nije bitno stvarno.
Linkovi za download idu preko GS stranice (od gotovih proizvoda), pa moze i link za pregled brojaca ici na vase stranice - ne uploadam vise fileove na geocities (osim nedovr?enih verzija kao npr. Kviz), tako da ne vidim neku svrhu od brojaca na geocities stranici.

Hvala na trudu :)

Ina?e, sad mogu re?i da se odlu?ujem izme?u 3 projekta koji ?e biti next.
sva 3 su pove?i i nisam siguran da li cu ih uspjet zavrsit (imam li potrebno znanje).

1. tu?njava
2. avantura
3. neka skrolaju?a igrica
S tim da za prve 2 trebam sve crtat i to ce izgledat ajmemajko ili cak ubiboze...

Tako da cu uz to vjerojatno radit jos neke manje stvari, a ovo kad bude - bude :roll: :shock:
Post #27 · Dec 22, 2003, 8:00 PM
hehe, tako i ja kad smo kod crtanja za igrice! :f
Ja sam vise za to da napravis neku skrolajucu igricu jer je laksa radi grafike a i nacis neke nove stvari usput (npr. kontrola kamere)..

Avanturu je mozda jos lakse napraviti jer se sve svodi na kliktanje.. ali grafika, kupi digitalac i napravi avanturu kroz tvoj grad :)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in