My Company

Replies: 12 Views: 37 Started: Feb 19, 2011, 1:32 AM
My Company · Feb 19, 2011, 1:32 AM
Zdravo svima,

treba mi mala pomoc. Smislio sam nekoliko imena za firmu ima par glupih i par po meni dobrih. Vas zadatak je da pogledate sva imena i da ocenite kakav utisak ostavlja svako ime na vas. Molim vas da ocenite ocenom od 5-1 5 najboljih imena i da ih prokomnetariste kakav utisak ostavljaju na vas da li se lako citaju i pamte i kakav utisak i za na koji pojam vas asociraju.

Kada mi vecina da misljenje stavicu jos jednu grupu od 10ak imena i onda cu izabrati 5 i odlucti se za jedno.

Imena su:

1. glortek
2. misteksoft
3. mitelsoft
4. signot
5. atomiksoft
6. atomikstudio
7. devtronik
8. hostronik
9. hostronic
10. webtromik
11. webtromic
12. misteknet

Hvala puno svima
Re: My Company · Feb 19, 2011, 9:32 AM
Top pet (od najboljeg do najlošijeg)
1. atomiksoft (ako već ide eng onda bi ako se ne varan tribalo atomicsoft)
2. hostronic
3. atomikstudio (isto kao i pod br.1)
4. devtronik
5. webtromic

Moje mišljenje je da bi prvo triba odlučit dal ćeš koristit domaći ili strani naziv za firmu. Napiši tu koje djelatnosti bi radila firma i popis nekih ključnih riječi koje bi volia koristiti u imenu firme pa ako mi što padne na pamet mogu pokušat pomoć i smislit nešto
Re: My Company · Feb 19, 2011, 11:09 AM
Hvala puno mate.

Pa firma se bavi ili bavice se svime sto je vezano za net. Znači web dizajn, izrada sajtova, hosting, seo, marketing, izrada aplikacija za desktop, servisi, i takve stvari znaci sve vezano za internet i izradu softwarea. Zato nisam puno mogao da stavljam kljucnih reci nego sam trazio nekko univerzalno.

Kljucne reci bi bile: net, host, hosting, web, dev, soft i takve stvari

Naziv bi trebao biti i za strane i za domace. atomic sam pretvporio u atomik jer je atomicsoft domen zauzet ali vidim da je isteko i pokusacu nekako da ga uhvatim pqa ond amoze i atomicsoft jer firma sa tim imenom ne postoji. isti slucaj je i sa stavkom 3.

Cekam jos Gorana i Edija da mi pisu ovde i ako vidi jos neko pa ce to biti to. Ako ti padne nesto napamet samo pisi.

Hvala
Re: My Company · Feb 19, 2011, 6:03 PM
Pa meni su sva imena ista, atomik-tronik... Možda bi ovo "signot" bilo dobro za neku firmu koja se bavi digitalnim potpisom ili OpenID loginon...

Zeznuto je to sa imenima, a opet nemam neki konstruktivan prijedlog.

To ti je kao Zero Cool, jednostavno je zakon kada ga čuješ... He, zamisli da firmu nazoveš C001 :D S time možeš napravit killer logo i već imaš brand. Iako, je to krivi način razmišljanja, brand je nešto što dođe kasnije, sa kvalitetom. Firma postaje brend zbog kvalitete usluge, a ne zbog loga, imena itd...
Re: My Company · Feb 19, 2011, 6:12 PM
Ma ja imam utisak da se mnogo opterecujem sa ovim imenom :) pored svih sranja koje svakodnedvno cujem od knjigovodje i koji su mi totalna novost ja se gubim sa imenom. Nemam pojma na kraju cu uzeti neko od ovih imena pa šta mi bog da. Sto kazes Gorane bitna je usluga i porizvod a ne ime mada ime mora da bude prepoznatljivo nemam pojma :) sad sam u rebusu
Re: My Company · Feb 21, 2011, 10:24 AM
Uf, nisam baš brz. Nisam bio aktivan na netu ovih dana, odmarao sam od izlaska.

Moje ocjene od najbolje pa dolje:
9. hostronic (fora zvuči ali je više bazirano na hosting usluge i sl. servise)
7. devtronik (isto fora ali više za tvrtku koja programira, kao glavna djelatnost)
4. signot (malo problem kako se točno kaže)
12. misteknet (nemam neku kritiku, zvuči isto ok)

Ovo što goran kaže isto stoji, C001 je također super naziv :D
Betatron ;)
Re: My Company · Feb 21, 2011, 11:11 AM
C001 je strava ime jer nije klasicno i potpuno je originalno mada necete verovati al i com i net su registrovani na C001 :)

Recimo jedino kod ovog imena mi je malo cudno sto se cita kao (ce nula nula jedan ili ci zero zero one) ne mozes da procitas onako jednu rec nego se fakticki sastoji od 4 reci, inace mi se extra full svidja

betatron isto registrovano i isto odlicno ime i signot je dobro al treba resiti to :)

ako se odlucim za jedno od ova tri moracu da kradem domene :)
Re: My Company · Feb 21, 2011, 11:20 AM
Ne mora biti samo Betatron, probaj Alphatron pogledati i sl. nazive kao npr. Thetatron, Gamatron, Deltatron. Ali Alpha i Beta najviše odgovaraju web svijetu :)
Re: My Company · Feb 28, 2011, 4:05 PM
Sviđa mi se smjer u kojem ide diskusija... Probaj razmišljat na način da registriraš domenu kao c001.er ili autob.us :D isto dobra fora... Ako je već com domena zauzeta.

Dobro mi zvuče i ovi alfa-beta + tron, možda bi i neka druga kombinacija dobro prošla. Alpha-beta + ware iako su to praktički 2 riječi :(
Re: My Company · Mar 29, 2011, 5:16 PM
EVO NOVE NAJSVEZIJE INFORMACIJE, UPRAVO SAM SE SA MOJA DVA DRUGA/PARTNERA VRATIO IZ AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE GDE SU NAM POTVRDILI I PRIHVATILI ZAHTEV ZA OTVARANJE D.O.O (DRUSTVA SA OGRANICENOM ODGOVORNOSCU) PRIHVATILI SU NAM IME I JOS 2-3 DANA CEKAMO PECAT I PIB (TO NAM JE NEKI JEDINSVENI BROJ) DO KRAJA NEDELJE JE FIRMA ZVANICNO OTVORENA.

FIRMA SE ZOVE DEVSERBIA I MOZETE JE POSETITI OVDE http://www.devserbia.com

iskreno meni se ime nesvidja ali bio sam preglasan hehe tako da to nam je sto nam je :) ja im trubio prico sve ono sto si mi ti govorio Gorane al nece da slusaju :) nema ni veze, imam gomilu nekiuh klijenata koji su samo cekali da otvorimo firmu zbog lakseg placanja i danas smo imali diugacak sastanak sa nekim klijentima iz Francuske, bice nam super.

Eto samo da se malo pohvalim hehe sad sam i ja vlasnik firme i osnivac
:)

Pozdrav

Castim vas sve kad dodjete za BG ili ja dodjem tu
Re: My Company · Mar 29, 2011, 7:09 PM
Miskec wrote:
EVO NOVE NAJSVEZIJE INFORMACIJE, UPRAVO SAM SE SA MOJA DVA DRUGA/PARTNERA VRATIO IZ AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE GDE SU NAM POTVRDILI I PRIHVATILI ZAHTEV ZA OTVARANJE D.O.O (DRUSTVA SA OGRANICENOM ODGOVORNOSCU) PRIHVATILI SU NAM IME I JOS 2-3 DANA CEKAMO PECAT I PIB (TO NAM JE NEKI JEDINSVENI BROJ) DO KRAJA NEDELJE JE FIRMA ZVANICNO OTVORENA.

FIRMA SE ZOVE DEVSERBIA I MOZETE JE POSETITI OVDE http://www.devserbia.com

iskreno meni se ime nesvidja ali bio sam preglasan hehe tako da to nam je sto nam je :) ja im trubio prico sve ono sto si mi ti govorio Gorane al nece da slusaju :) nema ni veze, imam gomilu nekiuh klijenata koji su samo cekali da otvorimo firmu zbog lakseg placanja i danas smo imali diugacak sastanak sa nekim klijentima iz Francuske, bice nam super.

Eto samo da se malo pohvalim hehe sad sam i ja vlasnik firme i osnivac
:)

Pozdrav

Castim vas sve kad dodjete za BG ili ja dodjem tu

Čestitam Miskec, puno sreće i dobrih poslova ti želim! :clap:
Re: My Company · May 4, 2011, 2:49 PM
Jesam li ja to vidio prije? Why not? :))

Miskec, cestitam! Sada si u poslovnim vodama.. cuvaj se krokodila :)
Drzim te za rijec vezano uz cugu i Beograd :beer:
Re: My Company · Feb 22, 2012, 9:18 AM
Wow :)

Čestitam! Nemate pojma kako me vesele uspjesi članova GS tima! :cry: Eto, suze radosnice.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in