[DEV] Collapsing Building

Replies: 40 Views: 115 Started: Apr 8, 2013, 3:07 PM Page 2 of 2
Re: [DEV] Collapsing Building · May 14, 2013, 9:47 AM
Dino wrote:
Poprilicno mi se svidja. Jedino sto mislim je da ce se trebat uvrstiti neki novi elementi u igru jer bi brzo moglo postati monotono.

Slažem se, i meni se čini da se ovaj koncept u trenutnom stanju ne može razvlačiti duže od 3-4 levela, a da igrač ne poželi nešto novo.

Trenutno razmatram ideje o drugim katastrofama i scenarijima povezanim s potresom (požar, poplava), horizontalnim levelima, tajnim prostorijama, npc likovima koje možemo spasiti, zatim ubacivanje priče i možda neki neprijatelji na kasnijim levelima (koje možda treba poklopiti nečim pošto smo kat iznad ili se prošuljati dok ne gledaju).

Ako imate bilo kakve ideje napišite, ako i ne dospije u igru može poslužit da inspirira neke druge ideje ;)

Igra bi trebala i grafički biti puno dinamičnija i atmosferična tako da ćemo vidjeti kako će napredovati s tim izmjenama i treba li nešto još dodati ili izbaciti.
Imam u glavi određenu viziju kako bi igra trebala izgledati dovršena, ali sve se mijenja ovisno o tome koliko je to što sam zamislio zabavno za igrati :)
Re: [DEV] Collapsing Building · May 14, 2013, 10:20 AM
Ja cu vise ideja dati cim vidim sljedeci update da se nadogradnja bazira na vec napravljenim promjenama.

Isto tako mislim da za kvalitetnu igrivost treba paziti i ne pretrpati igru s ciljevima i mogucnostima.. trenutno jedva cekam vidjeti jos toga ali za brzu razbibrigu i igru poput Canabalt stvarno ne treba puno toga biti u igri da bih ju platio i svako toliko igrao :) bitno da ima neku gamifikaciju.
Re: [DEV] Collapsing Building · Jun 3, 2013, 9:17 AM
Any updates? :)
Re: [DEV] Collapsing Building · Jun 3, 2013, 10:05 AM
Ima dosta novosti, restrukturirao sam kod od prototipa prema nečemu sto se može objaviti, tako da sad imam puno više mogućnosti.
Sada imam više-manje kompletnu sliku kako će igra izgledati kad bude gotova.

Novosti:
[list=1][*]igra se u landscape modu
  • pomicanje kamere je gotovo, ostaje još kasnije fino podešavanje
  • katovi sada mogu biti različite širine i pozicije tako da se mogu stvoriti različiti oblici, kaskade, mostovi, tuneli, tornjevi i sl.
  • Dodani su različiti objekti, stol, stolice, fotelja, kada, laptop, krevet, lopta...
  • Katovi su sada podijeljeni na sobe, svaka soba je širine između 6 i 12 metara, svaka ima svoju pozadinu i sama sebi postavlja namještaj polu-random, tako da nisu više nabacani zidovi i namještaj po katu bezveze.[/list:o]

Nova verzija još nije spremna za isprobavanje, jer želim riješiti još sljedeće stvari:
[list=1][*]padanje blokova kao domina umjesto da padne cijeli kat odjednom (radi veće napetosti i da igra daje bolji feedback koliko je još vremena ostalo igraču da pobjegne). Tako će igraču goriti za petama.
  • grafika - odustao sam od kvazi-3d prikaza jer stvara komplikacije i ne izgleda dobro kada se npr stol okrene naopako - perspektiva više ne odgovara. Sada crtam ponovo objekte ali bez puno truda jer će ionako trebati grafičar.

kako bi poboljšao performanse na većim levelima:
  • uništavanje namještaja kada ih poklopi blok
  • uništavanje blokova pri udarcu ako pripadaju katu koji je već srušen

Još nešto što bi volio riješiti:
  • bolje random postavljanje soba, sada se zna dogoditi da idu 3 kuhinje za redom, pa bi volio napraviti algoritam koji će pametnije postavljati sobe na katu[/list:o]

Evo jedan novi dev screenshot (bez grafike):
User posted image
Re: [DEV] Collapsing Building · Jun 3, 2013, 10:56 AM
Hmm.. jaaako zanimljiv ti je ovaj novi landscape koncept! Report jos bolji :)

Nemam puno za komentirati dok ne probam sve nove mogucnosti, pa strpljivo cekam novu betu :)
Re: [DEV] Collapsing Building · Jun 27, 2013, 12:18 AM
Novi video u kojem možete vidjeti puno novih stvari:
http://youtu.be/FjwwPUAm5nA

Zanemarite užasan frame rate, koristio sam neko smeće od programa, a nisam mogao snimati ponovo jer nisam imao s kim igrati.

Riješeno je sve iz prijašnjeg posta, najvažnije novosti:
- Novi dizajn levela, sobe, namještaj i grafika iz painta ;)
- Podrška za gamepad i lokalni multiplayer
Re: [DEV] Collapsing Building · Jul 2, 2013, 1:48 PM
Wow that looks good! Lako za grafiku ali gameplay izgleda vrlo zarazno!

Sada me zanimaju tri stvari:
- da li ce biti moguce igrati/trcati uz AI?
- da li je moguce gledati ghost ako zelim npr. napraviti bolji rezultat i ako postoje uopce staze koje nisu random da bi to bilo moguce :)
- da li bas mora umrijeti lik samo ako ga ovaj drugi zgazi? Iako je totalno cool efekt, mislim da bi bilo bolje da ga uspori tj. da padne/sagne/zakotrlja - sto god je lakse napravit ali da nije bas smrt :)

Can't wait for more updates!

Koliko vremena ulazis u razvoj igre? Svaki put neke drasticne promjene :)
Re: [DEV] Collapsing Building · Jul 2, 2013, 2:18 PM
Hvala Edi, evo odgovora na pitanja

edifreak wrote:
- da li ce biti moguce igrati/trcati uz AI?

Za sada nije moguće, a ne znam koliko bi bilo zahtjevno napraviti AI, možda čak i ne bi bilo pre komplicirano, nisam iskreno razmišljao puno o tome jer još toliko toga ima isplaniranog za napraviti. Dobra ideja svakako! :)
edifreak wrote:
- da li je moguce gledati ghost ako zelim npr. napraviti bolji rezultat i ako postoje uopce staze koje nisu random da bi to bilo moguce :)

Svaki put se random generira level pa ghost ne bi funkcionirao, ne vjerujem da će biti levela koji se ne generiraju random. Mogao bi kao nagradu spremiti generirani level kad ga igrač završi, ako želi pokušati ponovo ili gledati replay. Hvala za ideju!
edifreak wrote:
- da li bas mora umrijeti lik samo ako ga ovaj drugi zgazi? Iako je totalno cool efekt, mislim da bi bilo bolje da ga uspori tj. da padne/sagne/zakotrlja - sto god je lakse napravit ali da nije bas smrt :)

Tek sam prije par dana ubacio multiplayer i to je jedno od pitanja o kojima još razmišljam. Mislio sam staviti da se igrači uopće ne sudaraju (kao u super mario igrama), ali s druge strane kada sam dao prijateljima da igraju igru (gamepadom na kompu), vidio sam kakav urnebes nastane kada jedan igrač ubije drugoga (inače, nije baš lako za napraviti kao što izgleda na videu). Čak razmišljam o tome da napravim jednu mapu veličine jednog ekrana za deathmatch - tipa jump'n'bump ako se sjećate te igre sa zečićima. Smrt igrača u multiplayeru nije veliki problem jer se može vratiti u igru (respawna se).

edifreak wrote:
Koliko vremena ulazis u razvoj igre? Svaki put neke drasticne promjene :)
Pa zadnji update je bio dosta davno, ali ulažem dosta, zapravo cijelo vrijeme razmišljam o igri, a koliko sati dnevno radim ni ne brojim, što crtanje, zvukovi, programiranje... ne znam di bi prije, a ne mogu sjedit mirno, stalno me vuče da nešto čačkam, ako ništa da mijenjam i namiještam razne varijable da sve bude kako sam zamislio...
Prošlo je i dosta vremena od zadnjeg updatea, pa zato i toliko novosti :)

Nadam se da ćemo zaigrati skupa kad se vidimo u Rijeci!
Re: [DEV] Collapsing Building · Jul 2, 2013, 2:41 PM
> deathmatch - jump'n'bump

To bi bilo awesome :) sjecam se tih igrica..
Onda imam novo pitanje ovdje; da li planiras multiplayer podrsku i za iOS/Android onda?

> Nadam se da ćemo zaigrati skupa kad se vidimo u Rijeci!

Obavezno! Ozbiljno, jedva cekam :)
Re: [DEV] Collapsing Building · Jul 2, 2013, 3:21 PM
Nisam testirao, međutim lokalni multiplayer bi na Androidu trebao raditi bez problema, ako se s uređajem spoje gamepadi (preko bluetootha), s tim da će kontrole možda biti krivo mapirane jer sam mapirao samo 2 gamepada koja imam doma. Uz malo sreće, D-pad i glavna 4 botuna bi trebali raditi na svima.
Inače, volio bih izdati igru i na OUYA konzoli pošto radi na Androidu, a i nema još puno igara (ispod 200), pa se lakše istaknuti...
Za iOS je tek najavljena podrška za gamepade, pa ćemo vidjeti hoće li je ekipa uspjeti dodati u libgdx framework.
Dva igrača na istom touchscreenu mislim da nema smisla ni pokušavati.
Mrežnog multiplayera neće biti, jer se fizika može različito ponašati na različitim uređajima; razlike nisu velike, ali u multiplayeru mogu biti značajne.
Re: [DEV] Collapsing Building · Jul 2, 2013, 3:29 PM
Slazem se. Pre veliki problem bi bio multi-device multiplayer.

U zadnje vrijeme je vrlo popularan model s izazovima koji jaako dobro funkcionira na AppStore-u (Game Center). Dakle, izazoves nekoga, ti odigras i onda taj drugi mora bolje, bio to Score ili doslovno Ghost.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in