Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,621 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 140 of 141
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 8, 2013, 1:58 PM
Siguran sam da to nije lako sve uštimat, ali znam da ćete uspit, samo hoćeš li se moć odvojit od svoje "bebe", kôda o kojem si se dugo brinio i pustit ga nekom drugom u ruke :)
Kakav ti se čini Objective C?
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 8, 2013, 3:37 PM
Prije sam se bojao toga da code prepustim nekome.. ali ustvari uopce nije tako tesko. Bitno da nadgledajuci vidim da se pazi na code, da je uredan, smislen i dobro komentiran.

Objective C mi se nije nesto posebno dopao. Dosta drugacija sintaksa od svih drugih jezika pa me to dosta usporava u napretku, kao i rad s prozorima na Macu :/ tesko mi se naviknuti ali ucim.
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 21, 2013, 10:47 AM
Nije ni meni baš legao ObjC, ali snašao sam se nakon par tjedana.
Apple mora uvijek bit poseban i kad nema potrebe za tim.
Velika je investicija za početak developmenta, treba imat Mac, iPhone (ili neki drugi uređaj), $99 godišnje licencu... za učenje ili free programe sasvim neisplativo :-?
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 22, 2013, 1:46 PM
Dodatno si usporavam learning curve jer sam zapeo na jos Game Development ucenja u Javascriptu.

Upravo smo se vratiti iz Osijeka s hackathona i bas smo imali neki ludi projekt koji smo cak stigli i napravit. Dakle ja sam radio u Javascriptu front-end utrku autica, Dino je programirao node.js/socket.io za multiplayer komunikaciju dok je treci decko radio iPhone app koji kao volan upravlja te autice. U 10 sati rada, nekim cudom na vrijeme smo sve zeljeno i napravili.

Sada se u slobodno vrijeme dalje igram s Node-om i Socket.io jer mi se brutalno svidjaju te improve-am igru da ima gameplay koji joj nedostaje, ali i bolja fizika + kolizije.

Igru mozes probat ovdje: http://budimilic.com/whohack
Na zalost ne moras igrati s iPhonom jer bih ti trebao nekako buildat joystick. Ali sam napravio hack za tastaturu, sam lupi INSERT i vozi autic.. to je to. Ako vidis jos neki auto slucajno, znaci da se netko od nas spojio s iPhonom na server :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 22, 2013, 5:00 PM
Cool! Cijela HTML5 igra u 10 sati! Svaka čast!
HTML, Javascript i browseri idu sve moćniji i moćniji.
Staza lijepo izgleda, na žalost nisam uspio zaigrati igru, nije mi se pojavio auto kad sam pritisnuo INSERT (u Chromeu i Firefoxu) :( , kada pritisnem strelice, firebug kaže
 TypeError: car is undefined:
car.keyThrottle = 1; Line 121
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 22, 2013, 5:44 PM
Promjenuo sam tipku u "i" jer su ze Mac-ovci pozalili da nemaju INSERT tipku :)

Error najvjerojatnije dodje ako lupis bilo koju strelicu a auta nema, to je ionako vise za debugging :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · Apr 22, 2013, 5:51 PM
Aha, evo sad radi! :D
Baš fora jednodnevni prototip, siguran sam da ste puno naučili i dobro se zabavili!
Mislio sam da ću zavarati server da igram multiplayer tako da otvorim igru iz 2 browsera, ali nisam uspio :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · May 4, 2013, 7:40 PM
Nakon što je prije koji dan izašao za PC, napokon sam zaigrao FEZ!
Igra ima nekih bugova i zna se srušiti, ali jako je zabavna i s guštom sam je završio u par sati.
Ova mehanika 2D/3D svijeta je nešto posebno.
Lako se naviknuti na to prebacivanje među "stranicama", definitivno bi bilo zanimljivo vidjeti neki akcijski platformer s takvim pristupom :matrixfight:
Re: Dnevnik - Tip of the day · May 7, 2013, 10:47 AM
Ajme zar je FEZ izasao, napokon :) godinama se razvijao. Jos samo da nadjem vremena.. nema demo, steta :/
Re: Dnevnik - Tip of the day · May 14, 2013, 9:28 AM
meni je i dalje Braid naj platformer...igrivost i dubina price su jebeni.
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 6, 2013, 2:45 PM
U Rijeci se 18.-20.7. održava republika festival u sklopu kojega će gostovati i razni indie game developeri, a bit će i 9-satni game jam na koji je ulaz besplatan.
Idete li?
BTW kontaktirao me gosp. iz A MAZE dijela festa i zanima ga ima li indie gamedev zajednice u Rijeci, pa ako znate javite, mozda dobiju priliku pokazati svoju igru na festu :)

EDIT: Sad sam skuzio da su i startupi tamo, znaci da cete i vi sigurno bit :D
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 7, 2013, 8:31 AM
Opa, cudim se kako neznam za ovo jer obicno se toliko malo toga odvija da sve znam :)

Jel znas mozda koji im je sajt ili barem nekakav kontakt?

Thanks!
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 7, 2013, 12:30 PM
Evo sve piše ovdje:
https://www.facebook.com/RepublikaFest
http://www.republika.io/hr

Razmišljam o tome da doputujem u Rijeku i sudjelujem u game jamu i mozda cak da posaljem demo igre za A MAZE dio da ljudi mogu probati.
Ne znam do kad je rok, ali do festivala ce igra biti pri kraju :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 11, 2013, 7:55 AM
Malo me zbunjuje taj event, spominje se da je to dio ovoga:
rockpaperstartups.com

A na to gore znam da idem, prvi dan je hackathon od 24 sata. Ako je to isto to onda super :)

Btw. bilo bi super da dođeš! Jel ima kakvih hackathona mozda u Splitu?
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 11, 2013, 3:02 PM
I meni je zbunjujuće, ako sam dobro shvatio:
Share + Pause + A Maze + RockPaperStartups + Start Art Expo = Republika Fest :think:

I ne razumijem kako se to održava na 2 lokacije, i jesu li raspoređeni ti festivali po danima ili idu paralelno, puno toga nije baš jasno :doh:

U svakom slučaju, doć ću bar na jedan dan ako ne budem mogao duže, moram posjetit i peek & poke muzej i naravno sastat se sa svima vama :)

Što se tiče hackatona u Splitu, koliko ja znam ne održavaju se, ne znam uopće kako bi doznao i da ima takvih događaja.

EDIT: dolazimo prijatelj i ja 18. u Rijeku :D
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 11, 2013, 9:18 PM
Awesome! Onda se obavezno vidimo.. ja cekam da forma za hackathon proradi :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jun 12, 2013, 11:46 AM
mozda i ja dodjem tada u RI. cut cemo se...

fuck...pa to je ful brzo :/
Moram pocet planirat :)
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jul 19, 2013, 9:12 PM
Kako vam je na RockPaperStartups? Ja moram priznat da sam zadovoljan reakcijama na igru, svi koji su je zaigrali potrosili su bar 10-15 min igrajuci, a u multiplayeru je uvijek bilo dosta smijeha :D
Još sutra sam u RI, mislim da sam slobodan do 6 navecer pa ako ste za to da se nađemo javite se! :D
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jul 29, 2013, 1:50 PM
Nisam uspio odgovorit prije. Preselio sam cijeli GS na novi server, opet :) mozda sada sve bude ok. PHP ide naprijed dok ovaj formu ne bas :) sve naredbe postaju depricated.

RockPaperStartups mi je bio super, 3-4 dana zabave, druzenja.. jedino mi je uzasno zao sto tebe uopce nisam vidio :/
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jan 23, 2015, 10:40 AM
Pa na neki nacin forum ide naprijed. Jedan post godisnje :lol:
Al mislim da je super sto je i dalje ziv i svaki put kad dodjem ovdje nekako se bolje osjecam :) Budi lijepa sjecanja.
Re: Dnevnik - Tip of the day · Feb 20, 2015, 9:46 PM
Istina! :beer:
Re: Dnevnik - Tip of the day · Mar 4, 2015, 4:31 PM
Jel tako da je? Recimo da si nesto lose volje, jer pada kisa (npr, to je u Rijeci cesto :lol2: ) dodjes ovdje i odmah nekako bolje raspolozenje... ne znam zasto... :think:
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jul 6, 2016, 8:12 AM
Hura evo smo prošli polovicu 2016.godine :beer: :beer: :beer: :beer:
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jul 6, 2016, 10:07 AM
Boze kako me ovo iznenadilo na mailu :) :beer:
Re: Dnevnik - Tip of the day · Sep 7, 2016, 12:30 PM
:think: :think:
Re: Dnevnik - Tip of the day · May 19, 2017, 11:34 AM
huraa :lol2: :lol2:
Re: Dnevnik - Tip of the day · May 31, 2017, 12:19 AM
Haha, super slow komunikacija. GS Forum nikad ne umire!!! :D
Re: Dnevnik - Tip of the day · Jul 12, 2017, 12:24 PM
Tako je.. :clap: :clap: :clap: