Replies: 7Views: 2,694Started: Apr 10, 2005, 11:37 AM
Umrezenje 2 kompa · Apr 10, 2005, 11:37 AM
Ajde sad strucnjaci da vas cujem pomagajte. Imam dva kompa sa win xp-ovima kako da ih umrezim. Nesto me zeza uradim ono na oba kompa set home network ili kako se vec zove onaj wizard ali nece da mi prepozna sa jednog prepozna a sa drugog nece da prepozna nista. St ad aradim.
ja imam isti problem. jedan komp je na xp-u a drugi na win98. Stalno mi javlja 'Network cable is unplugged'
---EDIT--- U biti nije mi isti problem jer meni ih nikako ne prepoznaje ni jedan ni drugi, a kad san ima na oba win98 sve je radilo kako treba.
Post #3 · Apr 10, 2005, 12:37 PM
A fora je u tome sto kad sam ja imao na drugom kompu win 98 uspeo sam normalno sve da umrezim i radilo je super. I sad kad su oba Win XP-a nece atrebalo bi da bude bolje jer su ipak isti sistemi i trebali bi da se podrzavaju.
Post #4 · Apr 10, 2005, 7:02 PM
Na jednom (onom koji ima internet konekciju) treba pokrenuti "network setup wizard" i staviti da imate direktnu vezu za netom...workgroup pustiti "MSHOME"(ja uvjek sebi stavim "GSTEAM" ) i next next next next .. finish e da.. kada pita Cumputer name i description..sve stavite "PC1"
Na drugom se isto pokrene "network setup wizard" ali se odabere da se ide na net preko LAN-a!!! next next next .. finish e da.. kada pita Cumputer name i description..sve stavite "PC2"
i sada, kao sto vec znate, kada u address bar upisete "\\PC1" ili "\\PC2" cete setati kroz foldere tih dvaju kompova ako imaju nesto u sharingu - meni je obicno sve kao shared!
WARNING : Ako budete mjenjali ip adresu na bilo kojemu od njih sve ce vam prestat raditi!!! takav je XP, jer ako to napravite onda trebati rucno namjestavati i gateway stuff i jso neke sitnice!!..
Post #5 · Apr 10, 2005, 10:40 PM
e da to sam uradio i sad ka kucam \\Miskec2 oristupi kopmpu ali trazi sifru za ulaz. A ja nigde sifru nisam podesavao.
Post #6 · Apr 14, 2005, 9:48 PM
@miskec e da to sam uradio i sad ka kucam \\Miskec2 oristupi kopmpu ali trazi sifru za ulaz. A ja nigde sifru nisam podesavao.
da li si share drive ili datoteke kojim zelis pristupiti? mislim mozda bubam nebuloze, ali kako smo susjed i ja stalno trebali Edijevu pomoc za nase umrezivanje, naucio sam jednom za svagda kako se spaja XP/ME i XP/XP
Post #7 · Apr 14, 2005, 10:23 PM
maproradilo mi je neznam ni sam kako i sad radi super i u mrezi sam nego imam onaj probelm sa firewallom nece da mi pusti net na drugi kopmp
Post #8 · Apr 14, 2005, 10:43 PM
To je standardno! moras na firewallu (ako ima tih mogucnosti) osloboditi klasicne portove koji se koriste za sharing neta.....
ili jednostavno oslobodi sve portove na IP adresi kompa koji se spaja preko tvog!!!!!
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅