RPG game :: TEAM II

Replies: 32 Views: 6,536 Started: Apr 21, 2005, 3:53 PM Page 1 of 2
RPG game :: TEAM II · Apr 21, 2005, 3:53 PM
Ljudi evo sinula mi je ideja za RPG igru koju bi trebalo da radi TeamII.

To je RPG igra ali modernog tipa bez carobnjaka i ostalih gluposti. RPG igra tipa Army Man.
Vi ste vojnik kojeg upravljate. Imace recimo oko 15 slozenih misija. Na pocetku nivoa vojnik moze kupiti oruzje koje mu specificno treba za tu misiju. U misijama treba postaviti vise razlicitih zadataka i zagonetki koje treba resiti da bi se misija uspesno privela kraju. Naravno on sa sobom vuce ranacc u kome drzi sve to i u koj moze trpati sve sto nadje i sto mu zatreba za ratovanje.

E sad neki elementi.

Recimo ratovanje u borbi i gubljenje energije.
Misliio sam da recimo u borbi (da bi igra dobila na kvallitetu) da nije sve jedno u koji deo tela pucas vec da kad pucas u noge ruke glavu i telo da su razliciti efekti. U cosku moze stajati slika vojnika. I da mu ruke noge telo i glava menjaju boju u recimo 3 ili 4 nivoa od zelene do crvene. U zavisnosti od toga kolko je ranjen da mu se umanjuju performanse u igri. To vazi i za protivnike. Reci da bi ste ubili nekog morate da mu pucate u glavu a ako ga pogotite u ruku to ga nece ubiti. Tu su naravno oklopi koji stite telo vojnika i koji se takodje ostecuju u borbi. Pa to moze da se predstavi kao neka linije oko vojnika koja takodje menja boju od zelene do crvene i na kraju nestaje kad se skroz osteti. E sad recimo bombe ti uzimaju energiju i ostecuju telo bez obzira na to da li imas oklop ili ne samo u manjoj meri. I naravno ostecuju i oklop.

Misije
Znaci reko sam odprilike bi trebalo da budu 15 misija. Naravno ja bih stavio nepovezane u razlicitim delovim sveta. Svaka misija bi trebala da ima ?na raznim delovima mape neke cake koje treba provaliti da bi mogla da se resi misija. Misija se neresava samo idem i pucam i kad stignem do kraja preso sam misiju (nivo). Znaci treba osmisliti neku caku to je naj bitnije. Treba smisliti i uvodnu pricu sto bi mogao da uradi firedule kao i price za misije. Cake u nivoima koje se moraju pronaci smilsimo ovde zajedno dakle predlazite. Svaka misija bi trebala da ima neko ime i da bude u nekom gradu u svetu. Svaka misija u razlicitom gradu.

Likovi vojnici
Predlazem da bude vise likova koje na pocetku igre moze igrac izabrati i to naprimer da bude recimo 3 tipa i 3 zene ili mozda 4 tipa i 2 zene. Svako ima svoju neku specificnost. Neko oruzje koje stalno nosi sa sobm.(snajeprista, vezista, tenkista, itd - treba smisliti). U sustini karakteristike su iste samo se reazlikuju po ovoj karakteristici koja je specificna za bas tog vojnika. Pa se igrac opredeljuje za onog lika koji mu najvise odgovara. Ove likove treba smilsiti.

Sakupljanje oruzja i svega
Vojnkik kog upravljate moze skupljati dodatne bonuse oruzje pomoc, vodu, hranu, novac. To sve moze da pokupi u raznim kucicama bazama i akd ubije nekog onda se automacki prikaze sta taj vojnik ima u sebi (ili kad se pridje nekoj kutiji u kojoj ima nesto isto se otvori prozor i prikaze) i onda ti izaber sta ti treba ali mozes uzeti samo ako imas mesta u torbi i po dzepovima i kaisu na odelu.

Mape za misije
Svaka misija ce imati svoju mapu posto ce ogra biti sa tileima (e sad neznam da li raditi 2d ili 3d ako ce da bude neki ukoseni pogled lakse je 3d nego 2d). Treba napraviti map editor to moze DXM ako budemo radili u Cpp-u. I bice jedna baza podataka u kojoj ce piseati kako ce se kretati protivnici. Oni se krecu unpared zatatim putanjama u toj bazi ali kad primete ili spaze igraca krecu da napadaju ili tako to...Podatke o mapi cemo spremiti u neki format fajla o kome cemo se kasnije lako dogovoriti.

Eto to je neka osnovna ideja sta mislite ajde predlazite pa da vidimo. I ime treba smisliti nekako ?:thumbsup:
Post #2 · Apr 21, 2005, 5:50 PM
U Miskec, tu će bit PUNO posla ...... :roll:
Ali samo hrabro i recite ako treba pomoć, uvijek sam tu :lol:
Post #3 · Apr 21, 2005, 8:21 PM
ako ne bude 3d onda ja neman posla
Post #4 · Apr 21, 2005, 8:27 PM
@mate
Pa dobro to tek trebamo odluciti. A ko ce nam crtati 2d grafiku ako neces ti. Biti ce 3d

Aman ljudi dajte i vi ideje. Jel se slazete za ovakav koncept. Ocekivao sam duze komentare. Pa necu ja sam da smisljam celu pricu jebiga ljudi. Dajte malo aktivnije to :smile:
Post #5 · Apr 21, 2005, 8:31 PM
Mislim da ne bi trebali raspravljati o novim idejama dok ne zavrsimo stare projekte...kada ih napravimo onda cemo se nagraditi time sto ulazimo u novi projekt...jer meni je vec puna kapa ne dovrsenih projekata, a mislim da je i cijelom T2 !
Ajmo to sve skinuti swa kurca u sljedecih 20 dana pa da se ozbiljno i punom parom mozemo primiti ovog RPGa ili bilo koje druge igre...
Jer mi je lakse raditi i razmisljati od projekta do projekta nego 3 odjednom jer onda imam osjecaj da ne bi ni ovo zavrsili...
Dokazimo sami sebi da mozemo ici na novi projekt na taj nacin da zavrsimo stare...
What you say? !!! :)
Post #6 · Apr 21, 2005, 9:08 PM
Sla?em se... sad MD neće biti upola onog ?to sam zamislia ali nema veze... Vađ?no ga je zavr?it :thumbsup:
Post #7 · Apr 21, 2005, 9:33 PM
Miskec ideja je dobra, ali mislim da tajming nije. Sacuvaj tekstove za neku drugu priliku. Imamo i ja jedan ogroman projekt u planu ali on jos nije ni prismrdio na forumu. I iduci put topic rpg postaj u Area 51 ili planing projects...
Post #8 · Apr 21, 2005, 10:05 PM
Miskec, ideja je stvarno odlicna. Kolko god da volim klasicne RPGs, Fallout mi je ipak najdrazi. Ako necete sad radit na ovom ja potpisujem za to da se ova ideja ne zaboravi.
Post #9 · Apr 22, 2005, 11:23 AM
Slazem se sa Nikolom i onim sto je rekao Mate!

Bojim se da je ovo prekomplicirano i ne kuzim kako ces odjednom ako nemas iskustva napravit sve te algoritme za path finding i vision detection i item-logic... ali jebiga, glupo mi se ponavljat jer ispada da samo ja serem.
Ako mislis da ces taj projekt raditi i napravit ga svaka cast!!!

p.s. meni ovo izgleda teze od CM-a i to 10x puta jer mi ovo zvuci na hit igru ... fallout 4.

Malo kasnije cu otvorit podforum za ovaj projekt i preselit ovu temu tamo!

(bas sam se ponadao ZARAZNOM diablo remake-u, bas fali takvih igrica - igrivih)
Post #10 · Apr 22, 2005, 12:19 PM
Joj ljudi pa sta sad bi niko nece ovo da radi hm. Slazem se ja sa svima vama da imamo projekte i da trebamo raditi, ali nisam reko da cemo odmah krenuti sa radom na ovom projektu. Ovo sam samo predlozio ako se nesvidja ideja dajte vi nesto meni je ovo super ali nema problemsta se vama svidi to cemo raditi. btw nema veze.

@EDI
Hm edi meni se cini da je ova igra dosta laksa od CM neznam u CM ima gomila objekata i vozila koji se krecu u isto vreme sve to treba definisati ovde je dosta lakse imas jednog lika i eventualno par protivnika koji se neivde uvek svi neznam bo.

Kako vi odlucite tako je meni je sve jedno. Ja cu raditi svog mm3d u savkom slucaju ce biti gotov do 15.05 a sta dalji i da li cemo raditi neki projekat vi odlucite. Meni je sve jedno ?:-?

p.s. I jos ovo, mislim da je ova ideja full zakon, i da bi je jednog dana trebalo realizovati. Kakva je ta igra diablo cuo sam mada nikad nisam igrao?
Post #11 · Apr 23, 2005, 5:09 AM
:shock: :shock: :shock:
To je hack&slash rpg, dakle ides i ima puno klanja, a malo dialoga. Na pocetku imas izbor od vise likova, uvijek si sam. Ovako zvuci glupo al je atmosfera prejebena. Super grafika, muzika i zvukovi... i tako to. Prica je isto dobra, al uopce nije tolko zastupljena. Linearna igra, makar ima par sidequestova. Masu monstera, makar se ponavljaju, samo u drugoj boji, svi mracni i predobro napravljeni.
Nabavi pa provjeri, Edi govori da nije tesko za isprogramirat, a i ja se slazem da bi dobro dosla takva igra jer su sada svi h&s rpgeji vecinom na PS2 i po mom misljenju su sranje.

Dakle: jednostavnost atmosfera ugodni zvukovi klanje na kvadrat
Post #12 · Apr 23, 2005, 11:26 AM
Idem sad naci tu igru da je skinem sa kazee ako moze pa da pogledam o cemu priceta. Znam da se pricalo ovde o strava igri bas cu sad videti kad skinem :thumbsup:
Post #13 · Apr 23, 2005, 11:27 AM
I mozda nesto najbitnije sto si zaboravio...95 - 96 - 97 kad je vec izasla....(mislim 96) i je bila way way way ahead of time. Onda se pojam rpg jos razvijao i kada je izasla rulala je. Blizzard je u to vrijeme po meni (ako i to ne znas Blizzard je napravio Diablo) bio ispred Electronic Artsa. Napravili su dvije igre koje i dan danas rasturaju. Diblo serijal i warcraft - Starcraft serijal. O stacraftu sam ti pisao u onom clanku pa mozes bacit pogled. A sto se tice Diabla...djelim isto misljenje za njega kao i za starcraft.

P.S.
Kako ne znas za Diablo covjece??? :shock:
Post #14 · Apr 23, 2005, 11:33 AM
Joj sad sam se setio kad sam video screenshot pa ja sam to igrao jos 89 godine na mom starom kompu secam se igrice. A da sad znam o cemu govoris ludnica jebote evo naso sam je na kazi pa je skidam pise da je full nadam se joj jedva cekam al cu da je razvali. btw znam da je blizard uradio tu igru :thumbsup:
Post #15 · Apr 23, 2005, 12:16 PM · edited Apr 24, 2005, 11:36 AM
Ah Diablo. Kada je iza?ao bio sam jo? premali da ju uopće sku?im. Sjećam se da sam bio kod nekog rođaka koji je to igrao a ja bi samo buljio u te male
figurice..... :lol: Danas ga igram po cijele dane :lol:
A Fallout nikad nisam igrao iako sam čitao recenziju duje u svom prvom Hackeru (`98 )........ :lol:
Blizzard je po meni jo? uvijek tim koji rulz u rpg-u iako ima jo? puno kvalitetnih timova....... :lol:
Post #16 · Apr 23, 2005, 5:51 PM · edited Oct 2, 2008, 5:08 PM
--------
Post #17 · Apr 24, 2005, 9:58 AM
Ma da dogovorili smo se vec kad se zavrese stari projekti onda se krece sa radom :thumbsup:
Post #18 · Apr 24, 2005, 3:02 PM
A Fallout nikad nisam igrao iako sam čitao recenziju duje u svom prvom Hackeru (`98 )........

To je i moj prvi Hacker :shock:
Post #19 · Apr 24, 2005, 3:22 PM
Evo dr?im ga u rukama ...... :lol:
Imao sam tek devet godina tad, a ti Nikola dvanaest.... :lol:
Ocjena :95% Komentar : Iako u tehničkom pogledu ne donosi gotovo ni?ta, Fallout 2 je svojom dubino i idejnom doradom zaslu?io i veću ocjenu.Nesumljivo najbolji roleplay svih vremena.
A u tom broju su jo? objavljene legendarne najave i igrice :
Indiana Jones and Infernal Machine, Half-Life, Tomb Raider 3, Quake 3,Sin
Post #20 · Apr 24, 2005, 3:46 PM
Izgubio sam taj Hacker al se sjecam da je naslovnica zuta i ona zena iz Sina je na njoj.
Neznam kako bi izdrzali a da neidemo offtopic...
Post #21 · Apr 24, 2005, 3:48 PM
Prvi casopis sto sam ja kupio je bio PC Chip, i to mi ga je stari kupio :))
A prvi koji sam ja kupio je bio Win.ini
Edi ce se sjetit toga. Ah ta nostalgija...
Post #22 · Apr 24, 2005, 5:34 PM
Meni je isto PC Chip prvi časopis koji san kupia... čini mi se broj 33.

Ali sad smo malo puno u :offtopic:
Post #23 · Apr 24, 2005, 11:01 PM
:offtopic: ovde pricamo o RPG igri koju sam gore naveo. :|
Post #24 · Apr 24, 2005, 11:06 PM
Tako je :thumbsup:
Sorry Miskec :cry:
Post #25 · Apr 25, 2005, 12:11 AM
Ja sam imao u planu raditi RPG nakon zavrsenih projekata...sada kada mi je Gink poremetio planove i posto vi planirate raditi RPG ja sam spreman ukljuciti se maximalno sa vama u razvoj te igre...imam dosta ideja pa cu pomoci ako budem mogao...a ako taj RPG zavrsi kao hack and slash onda cu ja svejedno raditi na svom RPGu jednog dana...!
Post #26 · Apr 25, 2005, 7:53 AM
A sta onda sa onom mojom idejom? Ako cemo raditi RPG nakon svega ovog, kada cemo onu moju ideju? I molim vas da ne spominjete ime igre ovdje nego u sekciji za "team only"!!
Post #27 · Apr 25, 2005, 7:55 AM
Al tvoja je ideja poprilicno tajanstvena, za nju znate samo ti, Edi, mozda Dino i ja nesto malo. Zato rade reci o cemu se radi pa se dogovorite.
-EDIT-
Cuvas tu ideju ko zmija noge bogte.
Post #28 · Apr 25, 2005, 8:05 AM · edited Apr 25, 2005, 12:11 PM
Ja mislim da je ostatku tima Edi nesto rekao,J.B.-u sam gotovo sto posto siguran. Ili je mozda on zaboravio, ili je Edi meni nesto krivo rekao.
-----EDIT-----
Uostalom nema potrebe jos da se prica o tom projektu, kad imamo posla do grla, a ovo zahtjeva sudjelovanje cijelog tima!
-----EDIT-----
Nema potrebe da sada govorim o toj igri...imam vise nego dovoljno dokumentacije... i opet smo off topic :offtopic:
Samo hocu reci da pustite taj rpg i idemo redom.
Do 15.05. pozavrsavajte projekte, 1 key i slicno. Onda idemo na Ginka i onda idemo dalje. Trebat ce nam jedan dan da smislimo iduci projekt. Ne moramo imat 7 projekata unaprijed. Idemo jedan po jedan, korak po korak.
Uff!
Hack & Slash tko je iduci na potezu?
Post #29 · Apr 25, 2005, 9:07 AM
Ljudi ovaj projekt je stopiran zasto onda nebi malo davali ideje kad nekom nesto padne napamet samo lupi ovde pa nemoramo je napraviti samo da stroji tu mozda jednog dana.
Post #30 · Apr 25, 2005, 9:08 AM
Sta nebi onda bilo bolje da se lupa u planning projects?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in