Dev: Summoner's Conquest - In Game DESIGN

Replies: 4 Views: 1,602 Started: Jun 8, 2005, 8:02 AM
Dev: Summoner's Conquest - In Game DESIGN · Jun 8, 2005, 8:02 AM
Kako sam ja to zamisljao...ima tu jos stvari koje nisam nacrtao jer sam umoran ko pas...tocnije mrzim photoshop i ne da mi se gubiti vrijeme u njemu.

Pogledajte ovu sliku a ja cu malo opisati njen sadrzaj.
http://www.generationstars.com/dino/summoner/design.jpg

Dakle u gornjem lijevom kutu je slika igraca (summonera). Ispod te slike ce biti health bar kojega sam zaboravio nacrtati...a zapravo ne znam ni da li ce biti bar ili sta...to jos treba prodiskutirati.

Desno pored te slike pisu vrste elementa i koliko kojeg elementa ima.
Svaki element predstavlja neku boju...(stavio sam za Earth zelenu boju a vjerovatno ce biti smedja...).

Klikom na tekst (cijelu kocku sa tim tekstom) otvara se ispod izbornik karata koje spadaju pod taj element.

Kod tog izbornika postoji i drukciji nacin za pogledati elemente...na vrhu tog izbornika karata stoje tabovi sa ikonama elemenata...klikom na te tabove isto mozemo otvoriti karte kliknutog elementa.

Karte koje mozemo iskoristiti (imamo dovoljno tog elementa i zadovoljavamo sve uvjete) su u boji, a karte za koje ne udovoljavamo uvjete su black/white.

Na sredini su poslozene karte koje su na bojisnici (5 na 5)...sa desne strane (u 1 player modu) je info o karti preko koje idemo mishem...a u 2 player modu (ako bude postojao) ce taj info biti na lijevoj / desnoj strani ovisno o tome koji igrac igra.

To bi bilo to sto se slike tice...a jos sam mislio da na vrhu izmedju ispisa elemenata od oba igraca stoji nekakav LOG BOX u kojemu pise koji je igrac sta napravio i tako se vidi zadnjih recimo 5 poteza...

...do sljedeceg pisanja...i do sljedeceg i boljeg screenshot-a...!!!
Post #2 · Jun 9, 2005, 9:22 AM
Hm mislim da sam otprilike skapiro super izgleda ovako :thumbsup:
Post #3 · Jun 9, 2005, 10:48 AM
Uglavnom si preuzea koncept iz Astral T-a i to mi se svidja jer je pregledno, jednostavno i lako se snac :D
Post #4 · Jun 9, 2005, 11:43 AM
Dizajn ce se jos vjerovatno mjenjati...jer ovisi kako ce sve to izgledati na 800x600, a trebalo bi napraviti tako da se mogu mjenjati skinovi ili nesto slicno tome...ne zelim da stalno bude ista pozadina, a uostalom planiram dvoboje (turnire) u kao arenama "FIRE" pa onda sva fire bica imaju nekakve dodatne bonuse...uglavnom necu tu o idejama...! Drago mi je da kolko tolko komentirate dizajn i da vam se svidja...! Uskoro zapocinjem sa editorom...!
Post #5 · Jun 9, 2005, 12:09 PM
Dino smao nemoj preterivati da ne zakomplikujes puno pa ce ti tesko biti posle da naravis celu igru :thumbsup:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in