Dev: Bomby Trapped - Game story!

Replies: 9 Views: 2,656 Started: Jun 14, 2005, 4:26 PM
Dev: Bomby Trapped - Game story! · Jun 14, 2005, 4:26 PM
Bomberman Adventures

Ove godine se odrzava najveci turnir svih bombermana u svijetu. Na tom turniru se odlucuje tko je najjaci bomberman na svijetu i onda kroz cijelu godinu fame and glory uziva jedan bomberman. Do sada je uvijek pobjedjivao isti Bomberman. No ovoga puta netko je zamislio drukciji plan.

Dan prije velikog natjecanja zli bomberman je odlucio kidnapirati dobrog bombermana I zatociti ga na vrh tornja. Da bude siguran da bomberman nece doci na to natjecanje, odluci po cijelom tornju postaviti timer-ane bombe. (jer je I on bomberman pa zna kako to napraviti)

Bombermanu je dakle cilj spasiti se, dakle pobjeci iz tornja I na vrijeme stici na natjecanje sa dovoljnim brojem novcica I prijaviti se na sudjelovanje u tom natjecanju kako bi jos jednom bio najbolji bomberman na svijetu.

Kako je bio kidnapiran, bomberman se nije stigao pripremiti za natjecanje (nije uzeo bombe, timere, brzinu I ostale bonuse), pa krece od nicega. Ali dok se spasi iz tornja ce sakupiti dovoljno bonusa (prije spomenuti) da bi mogao konkurirati ostalim bombermanima na natjecanju.

Svaki level je ustvari jedan kat na tornju. Odredjeno je vrijeme prije nego taj kat eksplodira. Vrh tornja je prvi level u igri. Znaci cilj je sto prije napustiti level (kat), ali I skupiti sto vise novcica (I ostalih stvari) kako bi imao dovoljno da bi se prijavio na natjecanje. Kad bomberman stigne na ?dno tornja (dakle spasi se), pogleda se dali ima dovoljno novcica za prijavu na natjecanje. Ako ima, onda se starta igra protiv ostalih bombermana (!to je novi mod!). I tko pobjedi na tom natjecanju je najbolji bomberman svih vremena. Ako nema dovoljno novcica, dodje mu poruka ?congratulations you managed to save yourself, but you cannot participate on this years tournament, better luck next year?. I onda loadiraj igru ili kreni iz pocetka.

Zakljucak:
Cilj je sto prije napustiti level kako bi ostao ziv (postoje stepenice skrivene u zidu za kat dole), ali skupljanje novcica, polakomi igraca te riskira zivot.
Kada stigne na dno tornja, dakle kada se spasi I ako ima dovoljno novcica, otklucava se drugi mod. Tournement play gdje se boris protiv drugih bombermana.
Post #2 · Jun 14, 2005, 4:30 PM
interesting... jedva čekam vidit to "na djelu" :thumbsup:
Post #3 · Jun 14, 2005, 4:32 PM
Rekao ti je Edi da ne smisljas ideje bez njega...:)
Samo prica....kao sto ste se dogovorili :thumbsup:
Post #4 · Jun 14, 2005, 4:35 PM
Sta smo se to dogovorili? ?:|
Da ne smislljam ideje.... sta da kazem mozgu ej nemoj mi sad ideje davat.. pukle su me ideje i sta sad da radim?
Ne kuzim... :roll:
Pa nece se nista dogodit, ako napisem tu svoju ideju...
Post #5 · Jun 14, 2005, 8:26 PM
Prica je .. stabilna. Ali mozda ce smetat nekom da kad dodje na kraj igre i nemoze u final battle jer je nije skupljao dovoljno novcica.. Meni iskreno, ne smeta, ali znam mongo ljudi koji ne prate dogadaje u igri, ne citaju poruke ili text te sumanito prolaze level po level.. razlog: ljudi traze akciju i brzinu ! kako god debilno zvuci.. (sorry Edi.. sto si mi ti primjer, nadam se da se ne ljutis.. da ne duljim: kad god Edi igra neku igru prelazi je brzo vec navedeni primjerom - jer nema vremena ga prec na 100% jer mora programirat ili nesto drugo radit. ironija je sto ga ultra kratke igre zadrze satima nego li dulje i kompliciranije igre, ali to je off topic...)
Post #6 · Jun 15, 2005, 9:18 AM
@Dule
Dogovorili smo se da cemo napisati DesignDocument ili si zaboravio!
I onda poslje toga ide ulastivanje ideja i komentari drugih...i nove ideje....razrada svega...
Post #7 · Jun 15, 2005, 1:31 PM
Ni meni bas ne pase ovo oko sakupljanja novcica...jedino sto bi se moglo napraviti sto bi poticalo igrace da skupljaju novcice je to da na pocetku igre mogu odabrati jednog od 3 (broj moze biti i veci) bombermena...razlika je u tome sto je 1 bomberman default i otkljucan je vec na pocetku igre, dok se za 2. bombermena trebe sakupiti recimo 1000 zlatnika....za 3. bombermana 3000 i tako nesto...a jedina razlika medju njima je npr sto ovaj drugi bomberman pocinje novu borbu sa duplo vecom vatrom, a ovaj 3. recimo sa 3 bombe...i tako neke fore...uglavnom nesto sto ce mu olaksati igranje igre..!

Ili

Igrac skuplja te zlatnike kako bi na pocetku svakog level-a mogao kupovati bombe, vatricu, role, 1UP (jebote taj naziv nisam cuo od starih arkada), sta ja znam sta ne.....i na taj nacin bi igrac mogao takticki skupljati novcice i muceci se prelaziti sve nivoe kako bi na kraju mogao kupiti svo to pojacanje...

Ma sta ja znam...ne cu iznositi vise idea dok se vi ne sredite i kazete da to mozemo raditi...!
Post #8 · Jun 15, 2005, 2:16 PM
Offtopic.. svida mi se dinova ideja.
Ontopic... sta se tice price spustanje sa tornja bi zaminija sa bizanjen iz tamnice... zvuci mi bolje... pogotovo zato jer je Gink vec bija u tornju pa ono... BomberGink :D
Post #9 · Jun 15, 2005, 2:43 PM
Ah...toranj, dvorac, neboder, tamnica, samo da ima puno katova (levela) i da moza biti zatocen tamo.
Ali ok, pretpostavljam da vam se osnova price svidja?? A sad moramo smisliti kako da natjeramo igraca da skuplja novcice, dijamantice i druge drangulije :)
Post #10 · Jun 15, 2005, 3:07 PM
Podupirem Dinotovu ideju te na taj nacin za zainteresiramo igraca da skuplja bar nesto.. Dakle imamo vremenski ograniceni level (ako ne izadje iz prostorije u kojoj se nalazi kat vise ga zatrpa ili kat vise se srusi, tj tilovi pocinju se urusavat.. Ali nesto zbog cega ce riskirat zivot - novcici ili bonusi.. moraju stvarno biti posebni da stvarno ce pokusat sakupiti ih ili umrijeti pokusavajuci.. Tu pase Dinotova ideja.. otkljucavanje nekih bonusa ili vrsta bombermana jos bi dodao limitaciju bombi, tj da mora skupljat kao u ginku bombe da bi ih mogao i postavljat iste..

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in