Ideja - Misije (ingame)

Replies: 25 Views: 762 Started: Jun 19, 2005, 2:00 AM
Ideja - Misije (ingame) · Jun 19, 2005, 2:00 AM
Imam neke ideje za menu sto ce se sve kupovati u meniju izmedju misija ali tu ideju cu iznijeti kada ovu sredimo pa u novom postu.

Znaci, problem:
- kako napraviti misjie drugacijima?
- kako ponuditi nesto novo (i sto a da nije netsko impletirat) u svakoj misiji?
- Zasto mi se cini da ce survivor mod pokrivati sve sto misssions mod ima i 10 puta bolje?\
- ... znate sto mislim...
Post #2 · Jun 19, 2005, 2:18 PM
Da...i meni se cini da ce survivor biti bolji kakve god misije bile...a prica bi bila drukcija da postoji collision detection sa nekim zidovima i to, pa bi onda mogli napraviti story mode u kojemu se stvarno vozis negdje i prolaze auti...bla bla bla...ali ovako ce biti sjebano smisliti misije...
Post #3 · Jun 19, 2005, 2:38 PM
Da, ispada da mozemo napraviti misije jedino kao u Crimsonlandu. I onda se prirodno namece pitanje dali je problem ubaciti jos vrsta zombija i zobmi-like monstera?
Post #4 · Jun 19, 2005, 3:05 PM
ako to napravimo dobijemo Hallowen. Vjerujem da ste svi probali tu igru. samo sto ta igra pocne stekat nakon nekog vremena i metci se pocinju preskakat protivnke, tj. stvarat se na odredjenoj udaljenosti tako da ne mozes pogodit protivnika ispred sebe..
Post #5 · Jun 19, 2005, 3:53 PM
Mislim da nam nece pocet stekat jer mi je Edi nedavno rekao da FPS-i lete ko ludi, tako da mislim da imamo jos prostora za graficku nadogradnju i sminkanje.
Post #6 · Jun 19, 2005, 4:12 PM
MA jebes misije. Daj satvi sam onaj pfizik engine(2d u ) u igru i bit ce onda jebeno zarazna igra. Kad zombiaj skeljis autom a onda on odelit par metri.Stavis malo guma i zidova ko arenu pa ih nutra gazis pa se zaletis i udris u gume a one se ratepu na pol ekrana.
Ak to napravi sigra ce biti preeeejebena :thumbsup:
Post #7 · Jun 19, 2005, 9:54 PM
Izgleda da nista od misija jer ako cu napraviti kolizije, ceste iliti st aja znam.... onda mogu slobodno napraviti sve ispocetka i GTA u buducnosti gdje je cilj gaziti sve na sto naidjes...sve sto se mice :twisted:
Post #8 · Jun 20, 2005, 1:18 PM
AK ne satvis onu fiziku doci cu ti tamo i dobit ces batinom po glavi. cuvaj se :twisted:
Post #9 · Jun 20, 2005, 1:59 PM
@ HS
Jedini dozvoljeni udarac je nogon u prsa...za drugo ces morat odgovarat pred sudom.

Ma dobro ja mislim da se i ne moramo toliko opterecivati sa misijama. Postoje drugi nacini da se igra napravi "igrivom". Ali da bi trebao postojati jos jedan mod osim survivala....to definitivno.
Tu nam, mislim, Crimsonland moze (ili mora) biti glavni uzor!
Post #10 · Jun 20, 2005, 6:43 PM
Nisam se nikad nadao da mi Crimsonland bude uzor, jer da ovo pocnemo ispocetka radit bi bilo 10x bolje od Crimsona!!! to sam siguran!
Post #11 · Jun 20, 2005, 7:58 PM
meni se cini da ovu igru treba skrpati, napraviti dobar survivor mod i bok...staviti to u prodaju...a sto se tice crismonland-a i dalje stojim kod nastavka raklema...to bi bila igra za koju bi drugi developeri govorili kada bi radili igre "raklem 2 nam ja uzor"...ne znam da li me kuzite....
Post #12 · Jun 20, 2005, 11:39 PM
kuzim te dino... nema druge nego pojacati na survival modu i to je to.. kad vec vise ne mog ubiti misije u igri..
Mozda bi bilo fora kad bi se mogla birat tezina u igri, npr velicina parkiralista.. sto vece to bolje.. neznam dimenzije u ZD ali recimo ako ce biti tri, ja bi sadasnju velicinu ostavio za normal, easy bi bila dupla veca velicina i hard naravno duplo manja..
Sto mislite o tome?
Post #13 · Jun 20, 2005, 11:39 PM
edifreak wrote:
Nisam se nikad nadao da mi Crimsonland bude uzor, jer da ovo pocnemo ispocetka radit bi bilo 10x bolje od Crimsona!!! to sam siguran!

E ali necemo kretat ispocetka. (Znam da nisi ni mislio, ali samo navodi svoj razlog tvrdnje zasto bi nam ta igra uopce bila uzor). I nju navodi vise kao primjer, ne kao uzor. Primjer iz kojeg se puno dobroga moze izvuci. Jer svakom kome sam pokazao Crimsonland je bio odusevljen (i mladji od mene i stariji od mene). Igra je po meni legenda....no sorry malo sam "oso ukrivo jel bolan".

Ipak mislim da samo survival mod nije dovoljan da igra bude nesto vise. Jer ce svugdje stajat da ima SAMO survival mod. To puno znaci.
Ma vec cemo se mi sjetit sto ubacit...
Post #14 · Jun 21, 2005, 12:28 AM
I Crimsonland dok je bio free je imao samo Sirvival i bio je heben, misije su veliki plus kod komercijale ali opet izdrzao bih bez njih, ionako se jednom odigraju i nikad vise dok Survival mozes stalno i online scores itd...
Post #15 · Jun 21, 2005, 12:33 AM
Dobro..ne tupim ja da nam trebaju misije, vec jos poneki mod (osim survival). Mada sto kazes da bi za komercijalu bilo dobro imati i misije...ako nista drugo nekakve levele...
Post #16 · Jun 21, 2005, 1:58 AM
hmm.. a da napravimo kao i 10Tons (Crimsonland) ?
oni su isto napravili igru freeware u drukcijem enginu i poslije kad su isli komercijalizirati se napravili su nov, puno bolji engine koji je svih zadivio..

sta mislis o tome Edi?, ti bi ti se dalo napravit komercijalnu verziju igre?
Post #17 · Jun 21, 2005, 3:26 AM
To je onda druga igra ispocetka :| to je jedini problem radi vremena, ako zavrsim sa zombijem puuno prije vremena onda moze, zasto ne ..

10Tons je radio sa istim engine-om i istom igrom kada su je pretvorili u komercijali, samo su je puuuno nasminkali (polish)..
Post #18 · Jun 21, 2005, 3:03 PM
Da, ali cini mi se da je to bila marketinska pogreska. Jer miljuni su skinuli besplatnu verziju, a tko zna koliko ih je zbilja kupilo igru. A i ne znam dali imamo vremena za takve zezancije. Covjece sad cijeli engine i cijelu igru radit ispocetka samo radi tako necega. Nisam bas siguran.
Mislim da Zombie moze biti dovoljno dobar, ako ne cak i vrlo dobar, ovakav kakav je...
Post #19 · Jun 21, 2005, 7:03 PM
Ok, slazem se, ovosmo rijesili...znam da moze biti masu puta bolje za ispocetka ali to vrijeme sada cuvamo za neki nastavak ili nesto drugo.

Vratimo se na temu, misije ili ne, Survival ili nesto slicno ali drugacije...ja bi ipak nesto tipa toga drugog! Treba skinuti sve te igrice i pogledat malo sta to sve one imaju.
Post #20 · Jun 22, 2005, 4:01 AM
Slazem se Edi...jedan brzi game research bi bio potreban i dobro bi dosao...
Post #21 · Jun 22, 2005, 4:10 AM
Ok super, za research, imam doma oko 10 slicnih igrica pa bumo vidjeli..
Cak i onih trkacim pa da vidimo dali ima kakvih modova koje mozemo iskoristiti!
Post #22 · Jun 24, 2005, 6:51 AM
Dosao sam do ideje za Misije...tj da imamo barem dva razlicita moda!

MOD 1: (tkz. Race)
Ovo sto se sada moze igrati, cilj je sto prije pohvatati CheckPointove(CP) jer je zombija sve vise i vise koji ti smetaju jer ti se auto raspada. Skupljajuci CheckPointove dobivas bodove.
Igrivost: 4.5
Zaraza: 3

MOD 2: (tkz. Survivle)
Cilj je gaziti zombije koje dolaze malo brze nego u MOD-u 1. Ovdje se ubijanjem zombija dobivaju krediti i bodovi. Kreditima kupujes PERKS (kao Crimsonland ali bolje ;)). Da bi usao u PERKS menu, moras stati na check point! Bijeli = simple upgrades, Plavi = moderate upgrades, Crveni = Advanced upgrades.
Svako toliko bi padala neka kisela kisa, sa tom kisom mozda da sa neba padne neko zeleno radioaktivno sranje na koje zombiji idu tako da se nalaze u hodrama da nisu onako random po mapi kao u MOD-u 1 jer ih se tamo ni naciljat nemoze.
...
Igrivost: 5
Zaraza: 4.5
Post #23 · Jun 24, 2005, 1:04 PM
Necu te previse hvalit da se ne bi umislio....sve kako si ovdje napisao, napravi!
Post #24 · Jun 24, 2005, 1:21 PM
Mozda neki MOD: Psycho Killer
U tom modu bi potrpao sve neke bolesne zvukove...krestanje...BUAHAHA !!
A nacin igranja bi bio...auto se ne moze pokvariti...zombiji dolaze stalno...a ti ih moras stalno klat...sad da to probam objasniti....pocne npr nova partija....odbrojava ti nekih 10 sec....ako tih 10 sec dodje na nulu popusio si....a ako zelis igrati moras gaziti zombije...tako npr za 1 kill dobijes 2 sec...ili tako nesto...ovo je mozda OK ideja ali ju treba dobro promisliti i razraditi...ali moglo bi se napraviti !!!

-EDIT-
Mora se dodati jos nesto kako da bi igra bila teza za igrati....a sta...ne znam trenutno niti imam inspiracije...!
Post #25 · Jun 24, 2005, 1:45 PM
Nije losa ideja, samo to sto kazes treba je jos razraditi. Tezinu lako dobijes sa povecanjem broja zombija koje treba ubiti da bi dobio na vremenu...Npr 4 zombija za 1 sekundu...jer poslije kad bude bagra zombija...lako ces ih ubit 5-6 odjednom. Nek stoji za sad, pa ako nas ne pukne nista bolje, ovo ce super doc.
Post #26 · Jun 24, 2005, 2:44 PM
Sori ljudovi, razmislite malo, ubijanje zombija je ionako kao igra na srecu a ja takve mrzim, pa da je cijeli mod posvecen ubijanjem zombija onda ono... ne bih reko. Onaj MOD2 sto sam ja spemenuo - tamo je cilj njihovo masovno ubijanje, ali barem nece biti sve random, jer ce kao sto sam reko s neba padati neko radioaktivno sranje na koje ce se oni skupljati pa ce se nalaziti u grupama koje je lakse vidjeti na minimapi i gaziti ih..barem ih se moze naciljat.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in