New game-GogyBlocks

Replies: 54 Views: 13,431 Started: Jun 24, 2005, 2:22 PM Page 1 of 2
New game-GogyBlocks · Jun 24, 2005, 2:22 PM · edited Jun 24, 2005, 3:13 PM
Bok drustvo!

Evo,nakon nekoliko dana "mukotrpnog" rada,tu je..moja druga igra!LOL!

U biti,radi se o klonu tetrisa.
Ocekujem vase komentare!
Sta je dobro,sta nije,svidja li vam se igra,vas high score!

Samo jos nesto,osim igre morate skinuti jos i ove fajlove:
ftp://ftp.halebob.org/programming/directx/d3dx9_24.zip

Nijih treba razviti u isti direktorij gdje je i igra.
Nadam se da necete biti lijeni. :D

Htio bih vam svima zahvaliti na velikoj pomoci!

Link za igru:
http://files.generationstars.com/temp/GogyBlocks.zip

Uzivajte!

--EDIT--
Nekima mozda i nece biti potrebni ovi dodatni fajlovi (Kod Wizzarda radi i bez njih).
Post #2 · Jun 24, 2005, 2:49 PM
Meni ne radi, a ove fajlove nemogu skinut, link je katastrofa, skidao ga je par minuta sa pola kilobajta po sekundi i onda je samo stao :| a volio bih probat.
Post #3 · Jun 24, 2005, 3:03 PM
uplodaj negdi dugdj a ne na ovaj ruski
Post #5 · Jun 24, 2005, 6:08 PM
Strava.... "Thanks to GS"... NO, THANK YOU :) !!!
IGRA JE SUPER!!

Ubaci zvuk i prevedi je na eng pa bum je bacio na site ;)
Post #6 · Jun 24, 2005, 11:35 PM
Yo, tetris ti je zakon!! Ovom prilikom bi ti se htio zahvaliti, sto si se ti zahvalio nama : :D :lol:. Velika steta sto nema zvuka... Ali dobro...igre su tu da napreduju. Samo naprijed Gogy! :thumbsup:
Post #7 · Jun 25, 2005, 12:30 PM
Dobar je, svida mi se.
Post #8 · Jun 25, 2005, 3:00 PM
Thanks guys!
Probat cu ubacit kakav zvuk i dodati pause opciju.Na engleski sam vec preveo.
Kad to zavrsim ubacit cu sve u jednu instalaciju,koja ce ukljucivati i ove dodatne fajlove.
Post #9 · Jun 25, 2005, 3:06 PM
Great!
Sto se tice zvukova....tehnicki ti ih je potrebno minimalno...
Zvuk kod:
  • rotacije cube-a (predlazem vush-vush)

• pada cube-a (dakle kada dotakne dno)

• slozenog jednog reda

• slozena cetiri reda

Ali to si vec znao jel tako? Mislim da ti je to sasvim dovoljno.
Molim te nemoj ubacivat neke low-quality non pro midi file-ove. Ovo je samo da budem siguran da to ne napravis. I da..pauza bi dobro dosla.
I garantiram preko 1000 downloada u prva 2 mjeseca ;)
Post #10 · Jun 25, 2005, 3:16 PM
OK,potrazit cu te zvukove.
Samo,problem ce biti to sto ce igra narasti zbog ovih dodatnih fajlova,oni uzimaju minimalno 2-3 MB.
Racunam na cak 5MB ukupno.
Ali bez njih nece da radi :( .
Blago vama sa DX8. :lol:
Post #11 · Jun 25, 2005, 3:45 PM
Probaj se zadrzat tu..dakle do 5 mb...BTW pitaj Edija (ako zatreba), da ti pomogne s kompresijom, pogotovo kod stvaranja setup-a.

Inace evo moj rekord je 3105...ma moze to i bolje...uvijek moze.
Nije mi se dalo vise igrat jer idem gledat Njemacka - Brazil.
BTW Steta sto ima samo 8 levela. Zasto si taj problem tako rijesio? Dali se varam? Sumnjam, ali pitam...
Post #12 · Jun 25, 2005, 5:03 PM
Sto se tice setupa,vjerojatno cu morat pitati Edija. :P

Sto se tice levela,u pravu si,ima ih 8.Mislio sam da bi igra mogla biti preteska ako dodam jos.
Daj ti prijedlog kako da uradim levele pa cu to promijenit. ;)
Post #13 · Jun 25, 2005, 5:09 PM
Za setup nema beda uopce, kada budes gotov sa svime samo salji sve zipano i ja bum ti napravio cijeli setup sa maksimalnom kompresijom, cak znam neke stvari sa dds slikama pa mozda i to smanjim. ;)
Post #14 · Jun 25, 2005, 5:11 PM
Thanks Edi!

Samo da te pitam,sta je sa onim "license agreement" i tim glupostima.To mi se uopce ne stavlja,a ne znam moram li?
Post #15 · Jun 25, 2005, 5:18 PM
Ne treba nis od toga, samo napravi jedan readme.txt gdje pise tko je napravio igru (ti naravno), mail i link... ono osnovno.
Post #16 · Jun 25, 2005, 5:29 PM
OK Edi.Cim zavrsim ovo oko zvukova poslat cu ti igru.
Post #17 · Jun 25, 2005, 5:59 PM
Necu te zamarat sad sa levelima. Jedanput treba rec stop i jednostavno finishirat igru. Povijest je pokazala da programeri svoju igru znaju poboljsavat u nedogled (mislim na Daikatanu, da nebi netko krivo shvatio). Jer kad bi ti rekao nesto za levele, bi se pojavilo jos nesto, pa ovo, pa ono. Rap it up, pack it up and done.

Pitao sam za levele cisto da vidim tvoje opravdanje na tu temu...da vidim dali je postojao specifican razlog...ma filozofiram.
Post #18 · Jun 25, 2005, 6:04 PM
Pa ako nije tesko napravi jos par levela da se nemoze tek tako doci do zadnjeg ;) btw, tetris nije daikatana :P
Post #19 · Jun 26, 2005, 12:21 PM · edited Oct 2, 2008, 4:51 PM
-------
Post #20 · Jun 26, 2005, 1:20 PM
DA...BTW tetris je odlicna igra za ulazak u svijet programiranja igara. Na masu mjesta sam vidio da predlazu nju, ako se planira pocet...zbog nekih osnovnih kretnji, detekcija, bla bla.

Inace...nakon nje svi predlazu Arkanoid stil igre...DX Ball 2..culi ste jel tako?
Post #21 · Jun 26, 2005, 4:43 PM
naravno da smo culi za DX Ball 2 - to je igra koju je napravio tip imenom Seumas Mcnally koji je kasnije umro (2000)od neke vrste raka.. da li ti to mozes zamislit? kao klinjo igrat negovu igru da bi nakon srednje cuo da je tip umro? nabacio sam search?i vidio da se igra jos uvijek prodaje i da je prije nego sto je umro zadnja zelja mu je bila da se nadje s Johnom Carmackom (IdSodtware)... nasli su se i pricali cijelu noc o grafickom programiranju, tehnologiji i dizajnu... i tjedan dana kasnije decko je umro.. u 21 godini.
Thats too bad. :|
Post #22 · Jun 26, 2005, 5:57 PM
Ajme kako tuzno!! AJME SAV SAM SE NAJEZIO...pa covjece zato su skoro svu leveli u DX BALL-u na neku Jesus tematiku...se sjecate?? Skoro 90% levela nesto Isus, krizevi, i te fore...zamisli e!

Nek mu je laka zemlja...

evo link....
http://www.longbowdigitalarts.com/seumas/index.html
Post #23 · Jun 26, 2005, 6:04 PM
sjebano....
Post #24 · Jun 26, 2005, 7:11 PM
Uff, ovo je tuzno! Vec vidim film na ovu temu jer mislim da je ovo prica koju treba ispricati.. san jednog programera! Stvarno sam sokiran kad sam procitao ovaj post na vrhu!
Post #25 · Jun 26, 2005, 7:33 PM
zola wrote:
naravno da smo culi za DX Ball 2 - to je igra koju je napravio tip imenom Seumas Mcnally koji je kasnije umro (2000)od neke vrste raka.. da li ti to mozes zamislit? kao klinjo igrat negovu igru da bi nakon srednje cuo da je tip umro? nabacio sam search?i vidio da se igra jos uvijek prodaje i da je prije nego sto je umro zadnja zelja mu je bila da se nadje s Johnom Carmackom (IdSodtware)... nasli su se i pricali cijelu noc o grafickom programiranju, tehnologiji i dizajnu... i tjedan dana kasnije decko je umro.. u 21 godini.
Thats too bad. :|

Stvarno jako tuzna prica..
Pokoj mu dusi..

Inace,ubacio sam zvukove i pause u igru,pa bi sada trebao nekoga od vas da je postavi na server,preko stare verzije.

Odlucio sam da je necu "izdavati",tj.praviti setup ni stavljati na raspolaganje siroj publici.Ipak je ovo moja prva prava igra i napravio sam je cisto iz vjezbe i zabave.Sam tetris je pod mnostvom copyrighta i ostalih gluposti tako da se ne zelim mjesat u to.
Tako da cu ovu igru zadrzati za sebe..i za vas :D.
Moram stvarno reci da je bio uzitak raditi na ovoj igri,i nadam se da ce ih biti jos,puno boljih.

Inace,vi ste me motivirali da se pocnem pomalo baviti pravljenjem igara. :)
Post #26 · Jun 26, 2005, 7:51 PM
Inace,vi ste me motivirali da se pocnem pomalo baviti pravljenjem igara. :D

Istina ... i mene ...da radim jo? vi?e glupih programa i potencijalno igara :D

Sad me Gogy motivirao na napravim jo? br?e ono moje čedo od kri?ića-kru?ića .... :D

Gogy...nemoj da ih previ?e hvalimo, umislit će se ... :D
Post #27 · Jun 26, 2005, 8:39 PM
@Wizard
Tebi je zakon jer sada mozes natrpati hrpu projekata do sljedeceg natjecanja...i nemoj da te sjebu kada dodjes u srednju (kao mene)....
AJME...imam ideju...:) Sta kazes na to da ti budem mentor kad odes na natjecanje sljedece godine :) To bi bilo pre bolesno ali lako ostvarivo...mogli bi pricati o tome...ali ne sada....sve u svemu...sto vise projekata budes zavrsio ove godine to bolje...jer ih sve mozes prijaviti...a ako si zainteresiran za mentorstvo...samo javi pa cu vidjeti kako to ide...jer mi je vec nesto pricao Paulin o tome...a posto bi mozda cak isao na Filozofski studirati informatiku mogao bi prije nego sto zavrsim srednju imat vec povisenu placu i lakse bi dosao do posla...a one pare koje dobiva mentor...to bi naravno split :) A ne ovako...oni dobiju pare a mi DVD bez DivX-a ili jos bolje Scanner :) Moramo popricati na tu temu !

---EDIT---
@Gogy
Igra ti je ok...i odmah su mi pale neke ideje na pamet...hmm...got to talk to my team mates !!!
Post #28 · Jun 26, 2005, 9:43 PM
@ Wizard & Gogy
Hvala na pohvalama, one nam puno znace.
Post #29 · Jun 26, 2005, 10:53 PM
got to talk to my team mates !!!

mates??? pa ja san jedini mate tu! :lol: :lol:
Post #30 · Jun 27, 2005, 1:15 AM
Ako je igra freeware nitko te nece tuziti a ionako je nisam mislio staviti na naslovnicu nego na UNDERGROUND jer uskoro micemo i nase freeware igre od tamo ca.

Sve sto treba u readme stavit:
Trademarks mentioned are the property of their respective owners.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in