Replies: 6Views: 2,430Started: Aug 16, 2005, 11:15 AM
Komande za mis & Tastaturu · Aug 16, 2005, 11:15 AM
Ovo mi treba za engine. DX detektuje samo kad je mis Down i to sam lepo napravio. Onda sam napravio pomocu logike da kad se pusti dugme neko na misu da tada bude event up. E sad sta je sa klikom to nikako nekapiram. Zar click nije isto sto i down. Ako nije kako onda to da napravim. I kako da resim doubleclick. ?
E da jos imam probelm i kako da detektujem up na tastaturi i koja je razilka izmedju KeyPress i KeyDown
Post #2 · Aug 16, 2005, 11:45 AM
keydown funkcija se obavlja dok god je tipka pritisnuta, a keypress funkcija se obavlja na jednom po pritisku znaci ako nastavis drzat tipku funkcija se nece stalno ponavljat, kao sto je to slucaj kod keydown. Ista stvar je i sa clickom.
Post #3 · Aug 16, 2005, 12:39 PM
Da ja sam se totalno bio pobrkao strava sad cu to ubaciti. Hvala puno. Samo jos neko nek mi kaze sta da radim sa double clickom ?
<--- EDIT ---> Evo zavrsio sam sve za misa Buttons Up, Buttons Down, i Buttons Click, ostalo mi je jos Double CLick ali to nemam pojmakako da uradim, i ostalo mi je Key up za tastaturu i onda lako uradim key press i to je to. Sa tim bi zavrsio kompletan upravljacki interface u Miskecini3D za c++. Kasnije cu ubaciti i za Jojstick to kad ga kupim jer ovako nemogu da probem mada nije tesko uopste
Pomagajte jos ovo sto mi treba
Post #4 · Aug 20, 2005, 7:40 PM
Miskec wrote:
...ostalo mi je jos Double CLick...
Znam da ti ovaj odgovor neće biti od velike pomoći ali nema veze ......
Probaj napravit da kad engine detektira prvi klik pričeka jo? cca. 0,1 sekunde i ako unutar te 0,1 sekunde detektira jo? jedan klik da tu radnju registrira kao double click. E fora je u tome da će? se tu morat j**at s tim intervalom od 0,X sekunde jer je riječ o dosta malom vremenu i preciznost timera mora biti velika. Ja ovo nikad nisam isku?avao u praksi (nije mi trebao double click).
Nadam se da si sku?io o čemu pričam, javi ako ne?to iskombinira?.
Poz.......................
Post #5 · Aug 20, 2005, 11:09 PM
Da nije probelm to sam i ja mislio stavicu da mozes da izaberes duzinu intervala tj. osetljivost double clicka.
Muci me tastatura..
Hvala puno
Post #6 · Aug 21, 2005, 12:27 PM
Miskec wrote:
Evo zavrsio sam sve za misa Buttons Up, Buttons Down, i Buttons Click, ostalo mi je jos Double CLick....
Pretpostavljam da si rije?io wheel movement (wheel up, wheel down, wheel press).
Na http://www.two-kings.de/download.html ima? primjere za DirectInput (za tipkovnicu) pa pogledaj ako će ti koristiti. Ima? također PDF verzije primjera gdje je to malo detaljnije obja?njeno.
Post #7 · Aug 21, 2005, 10:07 PM
za wheel sam resio to sam pomocu dx-a nije problem uspelo mi je double click sad jos tastaturu key up i key press
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅