Komande za mis & Tastaturu

Replies: 6 Views: 2,430 Started: Aug 16, 2005, 11:15 AM
Komande za mis & Tastaturu · Aug 16, 2005, 11:15 AM
Ovo mi treba za engine. DX detektuje samo kad je mis Down i to sam lepo napravio. Onda sam napravio pomocu logike da kad se pusti dugme neko na misu da tada bude event up. E sad sta je sa klikom to nikako nekapiram. Zar click nije isto sto i down. Ako nije kako onda to da napravim. I kako da resim doubleclick. ?:thumbsup:

E da jos imam probelm i kako da detektujem up na tastaturi i koja je razilka izmedju KeyPress i KeyDown
Post #2 · Aug 16, 2005, 11:45 AM
keydown funkcija se obavlja dok god je tipka pritisnuta, a keypress funkcija se obavlja na jednom po pritisku znaci ako nastavis drzat tipku funkcija se nece stalno ponavljat, kao sto je to slucaj kod keydown. Ista stvar je i sa clickom.
Post #3 · Aug 16, 2005, 12:39 PM
Da ja sam se totalno bio pobrkao strava sad cu to ubaciti. Hvala puno. Samo jos neko nek mi kaze sta da radim sa double clickom ?:thumbsup:

<--- EDIT --->
Evo zavrsio sam sve za misa Buttons Up, Buttons Down, i Buttons Click, ostalo mi je jos Double CLick ali to nemam pojmakako da uradim, i ostalo mi je Key up za tastaturu i onda lako uradim key press i to je to. Sa tim bi zavrsio kompletan upravljacki interface u Miskecini3D za c++. Kasnije cu ubaciti i za Jojstick to kad ga kupim jer ovako nemogu da probem mada nije tesko uopste

Pomagajte jos ovo sto mi treba
Post #4 · Aug 20, 2005, 7:40 PM
Miskec wrote:
...ostalo mi je jos Double CLick...

Znam da ti ovaj odgovor neće biti od velike pomoći ali nema veze :D ......

Probaj napravit da kad engine detektira prvi klik pričeka jo? cca. 0,1 sekunde i ako unutar te 0,1 sekunde detektira jo? jedan klik da tu radnju registrira kao double click. E fora je u tome da će? se tu morat j**at s tim intervalom od 0,X sekunde jer je riječ o dosta malom vremenu i preciznost timera mora biti velika. Ja ovo nikad nisam isku?avao u praksi (nije mi trebao double click).

Nadam se da si sku?io o čemu pričam, javi ako ne?to iskombinira?.

Poz.......................
Post #5 · Aug 20, 2005, 11:09 PM
Da nije probelm to sam i ja mislio stavicu da mozes da izaberes duzinu intervala tj. osetljivost double clicka.

Muci me tastatura..

Hvala puno :thumbsup:
Post #6 · Aug 21, 2005, 12:27 PM
Miskec wrote:
Evo zavrsio sam sve za misa Buttons Up, Buttons Down, i Buttons Click, ostalo mi je jos Double CLick....

Pretpostavljam da si rije?io wheel movement (wheel up, wheel down, wheel press).

Na http://www.two-kings.de/download.html ima? primjere za DirectInput (za tipkovnicu) pa pogledaj ako će ti koristiti. Ima? također PDF verzije primjera gdje je to malo detaljnije obja?njeno.
Post #7 · Aug 21, 2005, 10:07 PM
za wheel sam resio to sam pomocu dx-a nije problem uspelo mi je double click sad jos tastaturu key up i key press
:thumbsup:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in