Replies: 2Views: 858Started: Aug 31, 2005, 7:12 AM
Pomoc u Ubuntu-u · Aug 31, 2005, 7:12 AM
Jučer sam instalirao Ubuntu i super je. Uspio sam podesiti mre?u i mogu na net ? ?Samo imam jedan problem ako mo?da netko zna. Kada napi?em u terminalu ?$ sudo apt-get update mozilla-firefox ka?e da je nema na E: ?? ?ta bi to trebalo značiti. Ne bi li je trebao skinuti s neta ? U E: mi je cd sa mjuzom... aj pls ako netko ima iskustva da mi pomogne...
Post #2 · Sep 5, 2005, 3:34 PM
Uh, da me ubijes sada, ali ne mogu da se setim kako se zove konfiguracioni fajl... Pogledaj "man aptget" pa ce ti tamo pisati njegov naziv! Problem je u tome sto ti u fajlu iz koga aptget cita servere za download programa verovatno pise samo lokacija CD-Rom-a, tako da samo tu i pokusava da nadje... Ako ne uspes sam da se snadjes javi pa cu ja pogledati, sada sam u Windows-u, tako da ne mogu da pricam napamet, a ne pamtim takve stvari iz prostog razloga sto sve pise u manualu .
Ako nadjes fajl potrazi preko Google-a spisak servera koje mozes da ubacis u njega i onda ponovo pokreni aptget i uzivaj u rezultatu!
BTW Svaka cas za Ubuntu! Definitivno pored Slack-a jedna od najjacih distribucija Linux-a!
Post #3 · Sep 5, 2005, 6:39 PM
ma evo sna?ao sam se ja već $ sudo synaptic i tamo mi sve pi?e... aha super je distribucija... odlična nema ?ta
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅