Replies: 31Views: 4,917Started: Aug 31, 2005, 10:03 PMPage 1 of 2
Problem sa sajtom! · Aug 31, 2005, 10:03 PM
Jao jao, ovako.. radio ja danas na sajtu, pokrenuto masu aplikacija, uploadiram header.php i na pol uploada se server srusio (greskica kod njih). Minutu nakon toga sam pobrao neki virus koji mi je sjebao sve sve sve i popizdit cu koliko sam toga izgubio, dodje mi da se ubijem!!!
A kako je taj header.php ostao na pol uploadiran tako site nije radio sve do sada 0h..od negdje 16h! Ja sada instalirao windowse peti put vec danas i dosta mi ih je vec, moram radit a ne se jebat sa tim sranjima! Definitivno gubim par dana i site mora cekati..kao i ostali projekti
oprostite na prostom ponasanju
Re: Problem sa sajtom! · Aug 31, 2005, 10:48 PM
edifreak wrote:
oprostite na prostom ponasanju
Neoprostivo !!! Izgleda da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!
Post #3 · Aug 31, 2005, 10:51 PM
Izgleda da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!
Zar vi ne koristite antiviruse?
Ja iman Kaspersky, uvik mi jevi kad mi neko oće uvalit virus ili crva, zakon je
Re: Problem sa sajtom! · Sep 1, 2005, 1:15 AM
Dino wrote:
da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!
Od mog proslog napada cu jos neko vrijeme koristit ove mjere
save cookies off
add aware on
spy aware on
pop-up blocker on
add blocker on
antivirus on
jos jedan antivirus on (provjera promjena u registriju)
ne idem na nepoznate sajtove osim ako sam siguran da su trusted
firewall on
napravio sam 2 usera, jedan je admin, a drugi limited, samo sa tim limited idem na net. To sam procitao u nekom prirucniku da je dobro.
Windows update on, ovo i nije toliko lose koliko sam mislio, svako toliko mi bez da primjetim skine neki windows update, i onda prije nego ga ugasim ih "instalira" sto traje...ma niti minutu. To mi toliko malo vremena oduzme da nije vrijedno spomena, a XP moze samo bolje radit od toga
Ma koliko smijesno ovo izgledalo...boli me ona stvar, bitno da ne moram jedanput tjedno snimat nove windowse...jer sam ih se vec u zivotu previse nasnimao...ono brijem da drzim tempo od 10 na godinu dana, ako ne i vise, sto sebi i drugima.
Post #5 · Sep 1, 2005, 2:42 AM
Hah, dobro drasticne mjere... elementarna nepogoda zahvatila prozore..
Evo preporuke:
jos jedan antivirus on (provjera promjena u registriju) i spy aware on mozes zamjenit za jedan SpyBot koji me zastitio od svakog Spy-a ove godine, nikad problema s time a i M$ ga preporucuje.
Windows update on > jao jao, se sjecas sto smo jucer na kavi vidjeli i sto sam ti pricao? Odmah si to iskljuci, napravili su sustav detekcije nelegalnog software-a!!!!!!! Imas stranicu sa zadnjim CriticalUpdate-ima od windowsa: http://www.softwarepatch.com/windows , ja sam ih sada poskidao sve Juna do sada!
Ovo je zalosno da moramo tako jadno raditi da bi bili sigurni i kad gledas, opet nisi truly safe
Post #6 · Sep 1, 2005, 7:33 AM
Hah ja bih Vam rekao... Ostavite windows i prebacite se na linux Jel roka i nema virusa i ostalih sranja... VIVA OPEN SOURCE !!!
Post #7 · Sep 1, 2005, 7:50 AM
Odmah si to iskljuci, napravili su sustav detekcije nelegalnog software-a!!!!!!!
Koji su probili u roku od 48 sati nakon sto je izaslo to cudo, neka fora u javascript-u ...
Viva la Crackers ...
Post #8 · Sep 1, 2005, 10:41 AM
Pa bilo mi je cudno to sto kazes Edi, jer bas sinoc/jutros kada sam ugasio komp mi je instalirao update-e, a nije mi srao za originalne windowse. Naravno jer ih imam ? ?
Wizz thanks na informaciji.
BTW, i imam Spy boot. Koji cekira promjene u registriju i cisti od ostalog, i imam "inCode virus detecotor", koji isto cekira promjene u registriju i detektira ostale sracke.
Post #9 · Sep 1, 2005, 10:47 AM
ja koristim AVG antivirus (free) i SpyBot... al opet.. sve radi al mi se usporija komp jer san skida puno sranja tako da mi ne gine format.. al mi se neda pa nek ceka jos malo... mislim i da mi rikava hard disk... svako nekoliko rebootanja mi se javlja zastitni mehanizam od maticne i upozorava da ce crknit hard... bitch
Post #10 · Sep 1, 2005, 11:03 AM
Ovo me podsjica kao Band of Brothers...ono govoris svom Hard-u "Don't you dye on me now!!" Posljednje rijeci harda...."Tell CD-rom, I love her". Meni je nasmjesniji bio Edijev Hard 90 i neke. Ono "it's now safe to turn off your computer" screen (jel ga se sjecate )...i onda ga ugasi, a hard baca neke zvukove kao da se gase nekakva postrojenja i tvornice.
WOW...ovo je valjda prvi post nakon 2 mjeseca gdje se otislo offtopic. Dali je to znak da je forum malo ozivio? Molim nastavite sa offtopicom
Post #11 · Sep 1, 2005, 11:25 AM
Ja imam AVG antivirus i Ad-aware ovo drugo, a sad nosim gumene rukavice.
Post #12 · Sep 1, 2005, 4:46 PM
Ovo je moja obrambena ma?ina:
Norton 2005 Professional SpyBot S&D (uključena provjera registry-a) Ad-Aware SE Professional (kostao je par dolara ali vrijedi toga) Ad-Watch Professional (provjerava sve procese na kompu) Spyware Blaster (prepoznaje lose cookies i automatski ih brise) HijackThis (obavezno imat ako pokupite smeće zvano CoolWebSearch) CWShredder (Skida CWS ali prije toga morate ubit par dll-ova s HijackThis) I naravno Mozilla Firefox s kojom gotovo i nema spyware-a
Komp mi je sporiji oko 30% zbog stalnih provjera ali imam dosta memorije pa ne brinem
Post #13 · Sep 1, 2005, 6:00 PM
Mozilla Firefox
Uff grrr, o ovom browseru mogu do sutra.. ne valja nikako, rupa ima vise nego IE (to se moze i provjerit), sporije se dize, lose ocitava 50% interneta jer su mu standardi u kurcu.. css uvjek nesto ne valja. I BTW, s njim mi je i virus dosel, neznam kako snimio sam ga i paf.. a stranica od njega je kriva u ie-u, skroz su pukli! Mrzim vatrene lisice!
Dule, ovo nije offtopic, ipak jos pricamo o zastiti malo humora tu i tamo nikad ne skodi ...."Tell CD-rom, I love her".... LOL
Post #14 · Sep 1, 2005, 7:42 PM
Reci ti sta oces ali ja s njom imam 80% manje spywarea (virusa uopće nemam, to pokolje norton prije nego sto i dođu), a isti programe sam imao na IE i na FF i na FF uopce nemam spyware-a. Da se sporo dize to je istina, i to joj jedino zamjeram !
I iskustva drugih (koje ja znam) s njom vrlo su pozitivna ! Iako se s Nikolom potpuno sla?em ?to se tiče gumenih rukavica, ja koristim Za?titno odijelo tvrtke Durex kad idem na internet i zasad nemam problema !
Post #15 · Sep 1, 2005, 9:24 PM
Evo sredia san komp ?to se hardware-a tiče, sad nakon 8 mjeseci idem reinstalirat windowse (prvi put otkad je kupljen)... Sve san pobaca na DVD nadam se da nisan ni?ta zaboravia... Javit ću se čim sredim ovo.. uuuUUUUuuUUUu radit će ka singerica
Post #16 · Sep 2, 2005, 12:06 AM
boze!
Ja na Maxtoru nisam imao Spy software-a na kompu godinama...koliko se sjecam. A Virus, pfff, ni ne sjecam se kada sam ga imao..
Idealna kombinacija: - Maxtor Browser - SpyBot
Virus je gotovo nemoguce dobit ako barem malo pazis!!! Ja sam ga dobio cudno, iskreno neznam ni sam!
Post #17 · Sep 2, 2005, 5:19 PM
Da se vratimo na "problem sa sajtom". Ovakvo sto si vise ne smijemo dopustiti, trebamo odmah kontaktirati Plus hosting da nam dignu back up i da nam stranica opet bude aktivna. Danas i jucer nam je posjeta prepolovljena od problema sa sajtom. Pouka svima.
Post #18 · Sep 2, 2005, 6:52 PM
edifreak wrote:
- Maxtor Browser
Ispravak netocnog navoda: Browser se zove Maxthon, a Maxtor je proizvođac hard diskova. Hvala.
Post #19 · Sep 3, 2005, 8:14 PM
Haha lol, tnx JB.
@Dule Ono nije bio PLUS-ev problem, server se zna resetirat, server je u americi, Katrina radi probleme , uglavnom site je bio offline samo pol minute mozda. Vec sam bio rekao, ja sam na pola uploadao header.php i zato nije radio cijeli dan, jer sam u medjuvremenu dobio virus i izgubio sve pa nisam mogo do sajta to popravit. Nesmijemo kontaktirati PLUS za backup jer takav i postoji, svaki dan se automatski radi a ako nam ga dignu sjebat ce nam SVE, od foruma do sajta...
Post #20 · Sep 4, 2005, 12:17 PM
Moja obrana od svih tih gamadi je: LINUX !!!
Post #21 · Sep 4, 2005, 5:10 PM
Linux it is!!
Post #22 · Sep 8, 2005, 1:46 PM
Update... Brat od mog frenda je imao takozvani dialer attack. 8000 kn stete. Jel imao netko kakvih iskustava tipa, koliko se moze zalit T-Comu.
to ne treba ako imas dsl (i think) moze li ko ovo potvrdit? koliko znam dialeri zovu s modema... bo
Post #24 · Sep 8, 2005, 6:01 PM
da dialer ne radi ako imas DSL ... to je istina !
nego ja imam preblem s hrvatskom stranicom, a to je da mi hrvatska slova prikazuje ka .,%&/()#"$ ... neznam da li je to zbog standarda, FireFox-a,krastavaca ali sredite to .... !!!!!!!
Post #25 · Sep 8, 2005, 7:42 PM
Firefox. Edi ga mrzi iz dna duse. Koristi Maxthon
Post #26 · Sep 8, 2005, 7:51 PM
Ajde nek mi neki firefoxac napravi uslugu.. neznam gdje se opcija nalazi ali probajte naci Encoding trenutne stranice i recite mi koji je selektiran!
IE ima kada bilo gdje na stranici lupis desni klik ENCODING i unutra je kvacica na onoj opciji koju je site predlozio.. trebate mi reci koji je vama predlozen!
Ako ocete da vam rade hr znakovi kao i svi ostali rucno mozete odabrati "UNICODE (UTF-8)"
Post #27 · Sep 8, 2005, 7:57 PM
Tools->Options->Languages. Stavio sam hrvatski za jezik i ovo UNICODE (UTF-8) al nista.
Post #28 · Sep 8, 2005, 9:07 PM
Ovaj tip kojeg je dilare napao ide preko modema na net.
Sto se tice ovog sa unicodima i encodingom...radimo na tome.
Post #29 · Sep 8, 2005, 10:29 PM
Da, i neznam sto ucitini .. ici cu na montior.hr i ostale hr sajtove pa bum vidio u kodu koji unicode oni koriste.
ajde mi recite jos dali vam je barem u POLL-u vidljivo č??ć ?
Post #30 · Sep 8, 2005, 10:34 PM
Ja sam pitao jednog tipa, koji preporuca UTF-8
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅