Sto ljudi traze na search engine-ima

Replies: 9 Views: 1,779 Started: Sep 10, 2005, 8:05 PM
Sto ljudi traze na search engine-ima · Sep 10, 2005, 8:05 PM
User posted image

Ove podatke prikuplja neka organizacija (nemam pojma koja) i sa jednim programcicem upisem trazeni keyword i lipo mi izbaci koliko zahtjeva u search na dan ljudi traze i kolika je konkurancija (nadjenih sajtova sa doticnim keywordom)
Post #2 · Sep 10, 2005, 9:12 PM
Vrlo poucno i dobro dodje. Pogotovo mi je vrlo zanimljivo da ljudi vise traze pojam igre, a cesce klikcu na pojam besplatne igre. Ista stvar se dogadja i na engleskom jeziku.

Dali uzeti u obzir da kada napises games, takodjer pronadje free games, i dali ti klikovi na games su mozda upuceni na free games koji je pronasao unutar games.

Ako me kuzite. Vrlo diskutabilni podaci.
Post #3 · Sep 11, 2005, 4:35 AM
Kuzim sta mislis, pa cuj, ako napises games normalno da ce naci sve vrste games-a zato je konkurencija ne ogromna nego gigamna!

Zanimljivi su podaci! Mislim da bez obzira sto neki savjetuju suprotno mislim da bi uvjek bilo dobro imati po par free igrica na stranici koje nesmiju konkurirati ovima sto se prodaju. I jos jedan TIP: da unutar descriptiona svake besplatne igre negdje ubacimo "it's a free game"! To nam dovlaci vise prometa sa search engine-a!!! jer ti dolasci utjecu na prodaju ostalih igara!
Post #4 · Sep 11, 2005, 11:44 AM
Hm-da...Odlicna ideja.
A pazi ovo sto se tice mjesanja free igara. Ako imas recimo freeware tetris, a shareware 2d shooter ala Crimsonland, sumnjam da taj tetris moze konkurirat. Sumnjam da moze smetat prodaju ili bilo sto drugo.

Ali npr da je Find 5 freeware, a GS Inspector shareware, e to mislim da bi utjecalo na prodaju....ako nista onda podsvijesno kod kupca.
Post #5 · Sep 11, 2005, 5:23 PM
E pa da :) o tome i govorim! To je jedino na sto moramo paziti...
Post #7 · Sep 24, 2005, 5:05 PM
Vec sam vidio nesto slicno i iskreno beskorisno, priznaj, oces li prestat zbog ovog koristit google ili yahoo :)
Post #8 · Sep 24, 2005, 8:44 PM
Necu, ali ovo je bio moj razlog stavljanja linka na tu trazilicu.

Druga vijest vezana je za jednu novu meta tra?ilicu. To je Myriad Search. Ovo je potpuno nova meta tra?ilica dizajnirana prvenstveno kao pripomoć kod istra?ivanja relevantnosti ključnih riječi u odnosu na konkurenciju kada se radi SEO. Paralelno uspoređuje i rangira rezultate sa tra?ilica Ask Jeeves, Google, MSN Search i Yahoo.

Mislim da bi nam to moglo pomoci kod SEA, ili se opet varam?
Post #9 · Sep 24, 2005, 11:05 PM
haha, moglo bi pomoci ali ne previse, jer opet - imam vise uzitka kada odem na google i to napravim rucno, cak moze biti brze ako malo razmislis..
Post #10 · Sep 25, 2005, 4:04 AM
Rucno je brze....whatever, radi kako mislis da najbolje znas i umijes.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in