tra?i se dobra du?a....

Replies: 11 Views: 3,524 Started: Oct 17, 2005, 10:01 PM
tra?i se dobra du?a.... · Oct 17, 2005, 10:01 PM
Pozdrav

Već du?e vrijeme planiram otvaranje jedne www stranice vrlo zanimljivog tj. vrlo korisnog sadr?aja. Po?to ba? i nisam neki maher, ali se trudim, ?to se tiče web dizajna molio bi da mi se javi netko ili vi?e vas koji bi mi pomagali (tj. vi?e bi ja vama pomagao :) ) oko realizacije.

?to se tiče financiranja, ja preuzimam na sebe reg. domene i zakup prostora na serveru.

Riječ bi bila o stranicama na kojima bi ljudi dobre volje poklanjali stvari koje im vi?e ne slu?e i samo im zauzimaju prostor u kući. Radilo bi se o svim vrstama predmeta,elektronike,filatelije,odjeće,obuće,rekvizita i sl.

Moguća zarada, ne očekujem ni?ta ali vrijedi poku?ati, dolazila bi od banera sponzora. Poku?at ću kontaktirati pojedine firme da se ogla?avaju i da ponude svoje proizvode kao nagrade posjetiteljima.
Eto da sada ne pi?em u nedogled, forma stranice bi bila: banneri,pregled stvari koje se poklanjaju svrstanim po namjeni, formular PHP za unos stvari koje bi se poklanjale itd... pokoja nagradna igra, ?ala i sl.

URL bi bio http://www.poklanjam.com ili http://www.poklanjam.org

Eto toliko za prvi puta, a vi?e informacija mo?e se dobiti ako me kontaktirate na mail:
amigaland@yahoo.com

P.S.
Netra?im ni?ta spektakularno nego jednostavno bi volio da tu davno ?eljenu i smi?ljenu ideju sprovedemo.

C U
Post #2 · Oct 17, 2005, 10:14 PM
Ako nadjes zainteresiranog do 20.10. mozda vam ovo pomogne... http://pun.pogodak.hr/
Post #3 · Oct 17, 2005, 11:30 PM
Ideja je predobra za stavljanje na forum, imam filing da ces uspjeti s ovim... nesto potpuno novo!
Post #4 · Oct 17, 2005, 11:32 PM
:) fino fino

Eto, mislim da je najveći problem PHP skripta pomoću koje će posjetitelji upisivati ono ?to poklanjaju. Na?ao sam ih na netu stotine ali, hebiga, samo sam jednu uspio pokrenuti i nisam bio zadovoljan rezultatom. To je bila obična PHP Guestbook skripta.....

vjerujem da će se netko naći, ako ne onda ću sam...heheheh
Post #5 · Oct 17, 2005, 11:36 PM
a sta ti tocno treba, definiraj sto trazis od skripte?
Post #6 · Oct 18, 2005, 1:22 AM
Ideja je definitivno originalna, stoga bi bilo dobro kada bi je ostvario.
Post #7 · Oct 18, 2005, 8:27 AM
Ja ti mo?da mogu malo pomoći oko dizajna sajta...
Post #8 · Oct 18, 2005, 10:19 AM
svaka pomoć je dobrodo?la CrazyMan.
javi se na amigaland@yahoo.com

?to se tiče PHP skripte, to bi trebala biti obična PHP skripta pomoću koje bi posjetitelji predavali oglas. Kao prvo, mogućnost odabira rubrike (hardware,software,hobi,ljubimci i sl.) Znači potrebno je da ima polje za unos NICK/NADIMAK, zatim E-Mail, zatim TEL./MOB. , zatim GRAD/MJESTO, polje za unos oglasa (max recimo 200 znakova) i mogućnost uploada slike malih dimenzija do 20 kb. Kada se klikne na SEND ili slično da se odmah oglas pojavi na stranici!
Gornji dio stranice bi bio rezerviran za naslov i glavne(og) sponzora a lijeva i desna strana navigacija, linkovi i manji banneri i sponzori.

To bi bilo to ukratko...

Hvala na podr?ci!

P.S.
Volio bi da stranice izgledaju onako malo komotno, da nisu ba? prenatrpane grafikom i animacijama i da se normalno učitavaju i na modemu. Crazy, javi ako ima? neku ideju ili po?alji ako ima? neki template za stranicu. Ja sam na netu poskidao neke pa ti mogu poslati na mail da vidi?!
Post #9 · Oct 18, 2005, 10:25 AM
zaboravih.....

Registrirao bi slijedeći paket kod ovog providera/prodavača:

http://www.totohost.com/mikro-paket.htm

...ako treba vi?e prostora javite, ali mislim da je za početak dosta. Kasnije je lako dokupiti po potrebi.

Pogledajte pod WEB SERVISI I ALATI jer tamo mo?da i ima takva skripta ali je ja nisam primjetio.

C U
Post #10 · Oct 18, 2005, 3:51 PM
Hosting ti je super, mislim da ce ti biti vise nego dovoljan.

Takvu skriptu nije tesko naci online, samo trebas malo znati HTML da bi si npr. dodao jedan box tipa Nick i sl.
I moras znati gdje ce ti se spremati informacije, u .txt bazu ili mysql, ako je ovo drugo onda moras znat i radit s time jer neces tek tako skuzit kako se kreira baza i kako se koristi ista...
Post #11 · Oct 23, 2005, 7:42 PM
Uf uf.. e sorry bio sam malo odsutan.. ma mogu ja nesto napraviti simple sa malo grafike... evo javim ti se na onaj mail
Post #12 · Nov 6, 2005, 7:24 PM
Donkihotizam, nažalost.
Ali sretno, stvarno ti želim sve najbolje s tom idejom.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in