Idea: Game: Raklem I2

Replies: 25 Views: 176 Started: Feb 5, 2004, 12:41 AM
Idea: Game: Raklem I2 · Feb 5, 2004, 12:41 AM · edited Feb 5, 2005, 4:51 AM
Sad bih ja kao trebao sljediti sam svoj RULES :) yeah right

Evo ovako, Raklem I2 je nastavak prvog Raklema, to bi trebala biti 2D pucacina sa kamerom odozgo, puno krvi (i mesa)...
Igra se zove I2 jer je poboljsana verzija prvog dijela (I = 1) a nastavak ce imati svoju pravu pricu! Isto tako, vise se nece klati ljude nego razne zivotinje(creatures).

Graphics:
- Full screen
- DirectX8 using Irena2D Engine

Mods:
- Missions (cca 10 levels, each one with his own top few scores)
- Survival : Standard (each sec new group of enemies on field)
- Survival : Key Master (random word from dictionary, max to 7 chars long)
- Survival : Math Master (e.g. enemy with 2+3 over his head, by pressing 5 he's dead)

Trebalo bi biti na levele, tj. kad se skupi odredjeni broj bodova da se unlock-a sljedeci nivo koji ima svoju vlastitu top ljestvicu i tako dalje...
Svaki level bi trebao imati novije protivnike i drugacije mjesto radnje... upitno!

Skupljeni materijal za igru:
Graphic / Enemies
-ai_gull.bmp *
-ai_raven.bmp *
-ai_sparrow.bmp *
-ai_varan.bmp *
Sound / Weapons
-recharge.wav
Sound / Menus
-buttom_1.wav
-buttom_2.wav
* doraditi jer je ukradeno iz druge igre

To je to za sada...budem uskoro ubacio jos ideja jer imam ih i u kompu vec zapisane!
Post #2 · Feb 5, 2004, 1:16 AM
1. Zasto Raklem I2, a ne Raklem 2? Ne kuzim poantu.
2. Mozda bi leveli trebali biti duzi, tj, da se kroz njih seta/vozi...
Kad vec engine podrzava tileove, trebalo bi ih iskoristiti - tileovima se daju napraviti lijepi leveli. To sto nema tko crtat tileove je druga prica.
3. Zar nisu te slicice neprijatelja premale?
Post #3 · Feb 5, 2004, 1:30 AM
1. Nazvao sam igru I2 jer ono I zvuci kao prvi dio, to sam i htio jer vec postoji prica za Raklem 2 i 3. Prica je full orginalna, zanimljiva i dobra! pa ne zelim zeznuti cjelu pricu koja se pocinje prepricavati pa da to pocne od treceg djela.
Zato sam i nazvao ovaj dio kao I2 jer to je bolja verzija jedinice.
2. Vec je sve isplanirano za Raklem 2 i 3..biti ce vozila i svega, za crtanje se ne brinem jer ako ne nadjem nekog crtaca onda cu ga kupiti jer do onda planiram nesto i zaraditi prodajom igara.
3. Pa malo i jesu malene slike, takve sam ih ukrao :) ali ako se igra bude igrala u 800x600 slike ce biti vece...tako da ono...ako se igra u 1024x onda je sve malo manje ali onda ima i puno mjesta za hodanje/skrivanje/suljanje/trcanje...
Post #4 · Feb 6, 2004, 4:26 AM
Neki tip mi je pisao davno za Raklem, ideje:
Ubaciti ga u Special thanks to.. ako iskoristim njegove ideje!
Chris Molik = ch_molik@yahoo.ca
Chris Molik wrote:
There should be a small story line to it...

Your a green paratroper that just graguated from the army,
after a week of selabrating a war breaks out.
Your sent out to battle. Jumping out of your plain you lose your rifle.
With only your pistol and knife you try to stay alive.

At the begging of the game you should have a choice of 3 points to alot to your skills.

Maybe have a choice of pistols. ie.
.357 magnum(pistol) Med DM, low speed, low accuracy 12shots
.357 magnum(revover)High DM, low speed, low accuracy 6 shots
.22 berreta(pistol) low DM, med speed, med accuracy 12 shots
After awile you get better with your gun.

You should put lvs. the lvs would be ended at points where you have
killed of a required amount of kills. There should be three.
ie.
10 kills. you get a radio(to call for supplys and bomming runs like in number one)
40 kills. you get a rifle(semi-atomatic)higer dm and accuary but make it posible to still use the pistol.
100 kills. A SMG lower DM but speed, speed speed!
Post #5 · May 9, 2004, 8:26 PM
Gledajuci u plafon (kao obicno) se sjetim neke ideje koju sam morao negdje zapisati :)

Za neku multiplayer verziju igre, tj. OnLine verziju:
- Spojis se na server
- Vidis mapu Raku planeta tj. jednog od njegovih mjeseca, gdje se velike bitke vode
- Uzivo vidis mini eksplozije i slucne gluposti, kao efekat da sve izgleda zivlje
- kliknes negdje na granicu i automatski se join-as u bitku koja se tamo vodi
- ekran te prati tako da mozes cjelim mjesecom setati gdje god hoces makar su to velike daljine (interno - mapa ce se ucitavati na sektore)
- AI je takav da ce uvjek biti malo losiji na ljudskoj polovici mjeseca dok ce biti malo jaci na svojoj polovici
- Broj AI neprijatelja tj. Aliena ce uvjek biti podjednak broju ljudi na serveru tako da su bitke uvjek jednako zanimljive i napete
- Sto se tice grafike, mapa planeta je 3D i na kursore ili mouse se okreces oko planeta, a tokom igre sve je from Top 2D.

Ovo sve je u mojoj glavi jos jedno 15 puta bolje izgledalo ali nije vazno, glavno da sam ja to negdje zapisao jer ne volim kad mi dobre ideje propadaju.
Post #6 · May 19, 2004, 11:42 AM
Jos jedna ideja mi pala na pamet.
---------------------------------------
ZVUK:
Full pistav zvuk u slucaju eksplozije u blizini, igrac cuje samo onaj iiiiiiiiiiiii...
Zakon efekt!!!
Post #7 · May 19, 2004, 11:30 PM
To si se sjetio jer sam ja igrao Soldat...!
Kada smo vec kod toga, mogli bi nabaciti koji Soldat online ! Ako je netko zainteresiran, neka pise pod "Tip of the day", jer ne zelim ovdje rasravljati o tome...!

Jedva cekam da se sve te nase igre pocnu raditi...! Ajde, skole ima jos mjesec dana...!
Post #8 · Aug 17, 2004, 1:02 AM
JOS JEDNA IDEJA:
Tek mi tako pala na pamet gledajuci jedan jaaako stari film iz 60tih.

Za credits, da slova pisu od ljudi koji stoje u tom obliku, i nakon par sekundi svatko odsece do nove pozicije tj. novi oblik sto je necije ime..
Meni je ovo zakon ideja, kao na nekim olimpijskim igrama, tisuce ljudi mogu stvoriti nesto predivno na jednom kupu...
Post #10 · May 6, 2005, 12:08 PM
E nemam pojma ali "Moonpod" i onaj njihov znak od mjeseca mi je taaako poznat od nekud. Ne mogu se sjetit sto sam njihovo igrao. Ovo izgleda tako tako, mada je tesko prosudit vise po jednoj slici, a za vise od toga nisam bio raspolozen...
Post #11 · May 6, 2005, 8:15 PM
super ideja... :clap: :clap: :clap:
Post #12 · May 8, 2005, 6:01 PM
Igor {J.B.} wrote:
Konkurencija:
User posted image

http://www.moonpod.com

JOOOJ, imam trailer od igre jos od prosle godine, za najezit se, super igra, super matrix mjuza!!! si ga vidio? ako nisi cu ti ga poslat!!!! moras ga vidjeti!
Post #13 · May 8, 2005, 6:15 PM
Eto odakle mi je poznato, kod Edija sam vidio trailer. Samo na traileru je neki tankic a na slici se bas i ne vidi. Vjerojatno sam zato zaboravio...
Post #14 · Aug 13, 2005, 1:06 AM
NEW IDEA, FOR D-DAY 3:
Prije svega, ovo nije prijedlog, ovo je zahtjev!

Prica sa raklemom pocinje, ona postoji jos odaaaaavno i ogromna je, toliko ogromna da ju je nemoguce napisati online :) (neda mi se, jaaaako tesko).
Poslje par godina odugovlacenja sa idejom - smislio se ETAI, Dule ga je razvio u nesto jos vece.
Da bi bilo manje komplikacija evo kako ce sve ici:
  • Raklem 2 (Unistavanje mjeseca koji ce ih usporit i nama ljudima dati sansu da pripremimo vojsku za invaziju - pripreme na rubnom planetu u njihovom sustavu koji je krcat asteroidima)

• Starship War (putovanje prema njihovom planetarnom sustavu zvanom Raklem - na taj rubni planet od kuda pocinje invazija. Radnja igre se odrzava na putu od Marsa do Raklema, po putu stitis konvoje sa vojskama, ti upravljas ratnom letjelicom...)

• Raklem 3 : ETAI (potpuna prica kao film, od pocetka, kako su nas napali do same invazije koja se igra - 3D)

Za DDAY3 ce se raditi samo Raklem 2!

Raklem 2 - prica i par objasnjenja:
  • totalno opremljen, poslan Si u tubi sa Marsa prema Raklemu na njihov najdalji planet tj. njegov mjesec

• Upadas u atmosferu, tokom upadaja vrh tube (mala kapsula) sa tobom se odvaja i padobranom se spusta na planet - ti izlazis iz toga

• Tuba se zabija punom snagom u tlo (cijeli mjesec je od nekih minerala, kao nas mjesec)

• Tuba se otvara (rastvara) kao cvijet i sredina se pocne vrtit i kopat u dubinu, sve se dimi oko toga.. sto to ustvari radi?
:) iskopava minerale koji su konvertabilni za izradu bilo cega mehanickog
  • Struja nije onakva kakvom smo navilki na zemlji, ovdje se koriste Ioni kao na Marsu (cak i na zemlji ali nije komercijalizirano radi slabe kolicine Iona u atmosferi dok ih na mjesecu koji napadamo ima oko 65%)

• Tuba tj. Mineral Miner (MMiner) u malim kolicinama prikuplja ione i pusta ih oko sebe - tako da ako nesto sagradite u neposrednoj blizini automatski ima struju (upijanje Iona)

• MMiner svake sekunde prikupi cca. 0.01 minerala

• Za izgradit IonCollector je potrebno npr. 5 minerala (5mnr)[*]IonCollector privlaci pet puta vise Iona od MMiner-a tako da je radijus veci (za izgradnju necega sto trazi struju) - (polu proziran gradient zelene boje, kao igra Gate88 samo bolje)

• Glavna misija (skupom svih misija) je postaviti Nuklearke na 9 pozicija mjeseca

• Kraj igre - mjesec ?gruva i nastaje velika prasina sa jedne strane planeta (Ime planeta imam negdje zapisano) tako da ucinimo Raku-ima nedostupan put do planeta na kojemu se ljudi pripremaju na protu-invaziju tj. ono sto se desava valjda u ETAI-u i dalje... to jos nije vazno za sada!

• e da, mjesec je pun nekih gmizavaca... zivotinja koje te vide kao uljeza...

• Jedna strana mjeseca je jako tamna (tu malo testirati - delightning kao brightness poslje zatamljenja)

• cijeli mjesec se u krug moze prosetat za 15min

• ...

Raklem 2 - nacin igranja:
  • Ti si tip
:)
  • Na pocetku imas samo jednu ganu

• 'Space' otvara ljevo mali menu sa gumbicima (alphablended) na kojima moze odabrat koju ce gradjevinu izgradit

• Gradjevine su: Power, razni topovi koji sami pucaju po gmizavcima, dodatni mineral extract-ori, radar, i slicne sitnice koje igru ne pretvaraju previse u strategiju nego u Life & Base Defender

• Kad odaberes gradjevinu, kliknes negdje da ju postavis (rnd rotacija & stuff)

• Poslje svake misije (postavljanja baze) dobijes transmition sa Marsa(trenutni home planet) za sljedecu misiju (poziciju sljedece baze na mjesecu)

• Izmedju misija sa marsa salju info o novim weapon dostignucima tako da svaku sljedecu misiju imas i novo oruzje

• Doslovni cilj svake misjie je postaviti cca. 6 nekih energetskih sranja tocno u krug oko centra MMinera (pozicije unaprijed lagano svijetle). Tek onda kada je to sagradjeno pocinje timer od 3min i treba zastititi svih 6 tih sranja od unistenja da bi misjia bila zavrsena!

• ...

Survivle mod je normalno uvjek tu! Otkljucava se tek nakon par misija jer nije fora vidjeti odmah sva oruzja koja ces u misijama tek kasnije osvojiti. U tom modu nema nikakvih baza... samo Peark-ova kojih nema u misijama.

Igra se pocinje raditi cim se odredi D-DAY 3 datum tj. kada se do kraja zavrse projekti D-DAY-a 2!!!
Post #15 · Aug 13, 2005, 1:33 AM
Super!! Malo je ?alosno sve ovo oko DDay2, al zato sad moramo svi zapeti i napravit ovo vrhunski, da bude kvalitetno i igrivo... jedva čekam da zahladi pa da se svi uvatimo posla....

:bacva: za Raklem 2 :thumbsup:
Post #16 · Aug 13, 2005, 8:30 AM
Odlicno ajmo raditi odmah :thumbsup:
Post #17 · Aug 13, 2005, 10:59 AM
Da, to je to.
Nego, mogli bi jedan sastanak nabacit, nismo dugo, a i ima jos 4 dana do kraja. Mogli bi to kad se Dino vrati sa Raba, odnosno kad svi budemo u mogucnosti doc na chat.
Post #18 · Aug 13, 2005, 11:06 AM
Dobro jutro ljudi... uf iden marendat.. samo javite kad bude sastanak :thumbsup:
Post #19 · Aug 13, 2005, 1:17 PM
Sastanak zakazan za PON u 23h!!!
Nije nuzno potreban za pricat o Raklemu... dok se D-DAY2 ne zavrsi!
Post #20 · Aug 13, 2005, 1:51 PM
Pa da, da nisam ni mislio da treba pricat o Raklemu nego cisto ono...da se dogovorimo za DDAY2, a i nismo dugo imali sastanak pa reko, AJMO...
Post #21 · Aug 13, 2005, 7:58 PM
Slazem se za sastanak, ja sam svako toliko na trilianu ali cini mi se uzalud. Vidimo se onda u ponedjeljak. Javite dan dva prije ako ne mozete pa da pomaknemo sastanak za prije ili kasnije a ne da se dvojca nadjemo na sastanku :icon_whatisreal:
Post #22 · Aug 13, 2005, 8:21 PM
Doda san u "Biljeske" na mobu, cya onda :thumbsup:
Post #23 · Aug 14, 2005, 9:00 AM
Ja cu zapamtit.
Dobro si razradio ovo za Raklem.
Post #24 · Aug 14, 2005, 11:48 PM
@Nikita
Ovo je jos bilo na brzinu...

@Mate
Ocu ja Biljeske na mobu :( ocu novi moooob :)

Cya ppl na sastanku ;)
Post #25 · Aug 15, 2005, 12:01 AM
Sony Ericsson K700i

pod Rokovnik ima ovo:
-Kalendar
-Zadaci
-Bilje?ke
-Programi
-Alarmi
-Odbrojavanje
-?toperica
-Kalkulator
-Memor. Kodova

Kad van ka?en, zmaj od mobitela... Mo? radit svoje foldere.. a ima wap 2.0 tako da GS stranicu vidin (skoro) isto ka i na kompu... mini laptop :thumbsup:
Post #26 · Aug 15, 2005, 7:45 AM
He He isti slucaj sa mojim Siemensom CX70. Ima sve to 100% identicno :thumbsup:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in