Gink.. kritike i savjeti

Replies: 6 Views: 1,479 Started: Nov 4, 2005, 1:53 PM
Gink.. kritike i savjeti · Nov 4, 2005, 1:53 PM
aloha..
1. nama se i dalje cini da ipak malo fali boje u ginku.
jasno nam je da se cijela prica zasniva na ideji da je svijet bez boje ali ipak, igra je u biti za klince a klinci vole ?arenilo. neznam, mo?da da se pozadina za?areni do ludila kad mali prodje?
2. ako se ne varamo igrica je radjena uglavnom za mladju populaciju.. klinci jesu sve pametniji ali trebalo bi dodati nekakva upustva ?ta u biti treba raditi.. uz uvodnu pricu.
ok, ovo ce na kraju izgledati kao gadna kritika.. bez ljutnje, shvatite to kao konstruktivnu kritiku.
3. pocetni nivoi su prebrzi.. definitivno prebrzi.. usporite malo.. dajte ljudima ?ansu da se priviknu na lik, kontrole, pozadinu.. da imaju vremena pogledati ?ta sve ima na ekranu, da se uhodaju.. sjetite se tetrisa.. najbolji primjer.. morate dati ljudima vremena da se zaraze igranjem.
4. fale animacije, kao ?to vec rekoh klinci vole ?arenilo.. i animacije.. da se ne?to mice.. uvodna animacija.. animacije izmedju nivoa.. ne?to kao u pacmanu.. kratko, duhovito i ?ARENO.

dovoljno kritika za prvi put :D
igrica ima potencijala (komercijalnog naravno) ali potencijala imaju i novi strojevi (bar kad je grafika u pitanju) iskoristite ih.. ok ovo je valjda broj 5.

cujemo se.. Sanjin, conor doo
Post #2 · Nov 4, 2005, 2:25 PM
Zanimljivo...sad kad se pokrene diskusija ?:lol: ?:lol:

Stvar je u tome da smo dosta dugo (predugo) radili na igri, i jednostavno nismo spremni upustati se u neke vece zahvate. Hvala na kritikama, sve su na mjestu, i slazem se sa svime sto si spomenuo.

Vec smo dovoljno puta rekli +jos i ovo, jos samo ovo...jos ovo i onda gotovo...jos ovo i onda zbilja gotovo. Mozda za neki add-on ili drugi dio.

Stvar je u tome da kad smo kretali sa projektom, nismo imali niti muzicara (naknadno smo ga ustekali), niti crtaca (stigao je na samom kraju, igra je vec bila izdata) i ja sam bio u vojsci :lol: . Naravno da sada Ginka idemo raditi ispocetka da bi vjerojatno ispao puno bolji, jer znamo gdje smo grijesili i sto nedostaje.

Ali na ovako gotovu igru ici raditi vece zahvate...ono, radije novi projekt pokrenut. Eto moje misljenje i odgovor, nadam se da te nisam previse razocarao.
sve cool · Nov 4, 2005, 4:12 PM
ma sve ok, samo sam dodao misljenje.. koliko si mi objasnio uz kavu stvar bi trebala biti komercijalizirana.. no sa druge strane i mario bros je imao svoje pocetke
Post #4 · Nov 4, 2005, 4:31 PM
Usporedba za pet :). Najvjerojatnije cemo mi jos popricat o svemu ovom, meni je zapelo za oko ovo u vezi uputstva za igranje.
Post #5 · Nov 5, 2005, 6:31 PM
Slazem se sa Goranom (firedule), i sa tvojim kritikama takodjer.

- Upustva za igranje, postoji onaj help u meniju gdje su objasnjene tipke. Igru sam napravio najednostavnije sto sam mogao. Neki ju ne skuze iz prve ali ne prodje dugo do rasturanja iste. Vidio sam mnoge kako prvi put igraju i stalno padaju u vodu i ne predju prvi level. Dok oni drugi toliko rasturaju da pucaju od dosadne svaki put kada igraju ispocetka bas zato sto je sporo prvih par levela.
Kako napraviti upustva na igru koja ima 4 tipke od kojih su 3 strelice i space, a cak ni taj space ne treba jer strelica dole radi istu stvar :|

- Jucer sam malo razmisljao sta je moguce napraviti s ginkom, i jedino moguce at the moment.
Oziviti pozadinu u igri, znaci mogu napraviti da pada cvijece ili leptirici lete.. ili sta ja znam.... ako imate kakvu zivlju ideju samo dajte.
Prilicno je jednostavno nesto dodati u pozadinu jer to ne zahtjeva nikakvo programiranje detekcije dodira i fizike... to je samo pozadina s malo vise zivota.

- Gink ce jednog dana imati nastavak, koji ce biti 5 puta bolji od orginalnog Maria i orginalniji od vecinu arkada do sada vidjenih - you will see! ;) ali ozbiljno!

- Moram se sloziti sa goranom, ova igra nam je svima vec preko glave :) pol godine ako ne i vise ju pokusavamo finishirati i nikako da lupimo STOP. Zelimo dalje raditi kvalitetnije igre and we are all enthusiastic, excited and impatiently waiting to do it (in other words - eager). ;)
upustva · Nov 6, 2005, 11:51 AM
pazi nisam milslio na konkretne upute o tipkama.. to je ok.
upute u biti sta i kako.. znaci u biti malo objasnjenje uvodne price.. kako se vraca boja u svijet i sl.
a sto se pozadine tice ako je moguce da se pozadina malo sareni od ginka na gore odnosno da bude tumorna i siva od ginka dole.
Post #7 · Nov 6, 2005, 12:03 PM
Nije losa ideja, budem probao!

Ali svejedno bih ubacio neko sarenilo iza...

A za pricu neznam, ... razmisljam i neznam :|

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in