Post #17
· Dec 6, 2005, 8:29 PM
Gogy wrote:
C#(uz VB.NET) je najvjerojatnije buducnost pisanja igara.
Medjutim,mislim da je trenutno bespredmetno raspravljati koja kombinacija je brza.
Ne bi ljudi dzaba pisali dijelove i u Assembleru da je C++ dovoljno brz za neke stvari..da ne govorim o VB.NET-u trenutno.
Gle, djelovi koji se pi?u u assambleru se pi?u u njemu isključivo zato jer se u ničemu drugome nemo?e pisati, jer ti niti sa C jezikom nemo?e? pristupiti hardware-u na low level način kao ?to mo?e assambler...jer je assambler strojni jezik (čovjekov strojni jezik)
Druga stvar....u c++ se pi?e najvi?e iz kompleksa ljudi.....kompleks koji se ljudima nalazi u glavi....a taj je da posao neće biti dobar ako nije c++......jer oni su vi?e godinama uprogramirani sam tim c++-om.
Čisti primjer je moj prijatelj koji igru mo?e raditi u vb.net-u sa većom produktivno?ću i u?tedom vremena.....ali neće.....jer sve je u glavi....
Ja sam napravio oko 25 testova brzine vb.net-a.....ako ne i vi?e, najvi?e se testiralo brzine pristupa memoriji, učitavanja većih datoteka, rad sa naprednijom grafikom, konverzija tipova podataka.....sa desecima milijuna loop-ova.....da bi do?ao do zaključka da c++ bi bio br?i do 100 ms-a u najekstremnijim situacijama, stoga ako imate neki napredan algoritam u igri (AI ili fizika) i igra vam ide na 15 FPS-a, u c++-u bi dobili ubrzanje od 2 do 5 FPS-a u najekstremnijim situacijama a da ne govorim da u lak?im situacijama se razlika ne primjeti, stoga se zamisli? dali se isplati mučiti sa c++-om za neku 2d igru koja nema niti jedan napredan algoritam ili slično.
Pirat.., prvo reci hop pa onda skoči, nema? pojma o ničemu vezano za programiranje a već bi radio igre....a to tako neide i ne mo?e ići.
?eli? li raditi igre kao generation stars....po čistoj procjeni ti treba minimalno godinu dana učenja.
Prvo mora? savladati osnove nekog jezika, zatim mora? steći dobru logiku i smisao za izradu logičkih cijelina jer se igre sastoje od niza logičkih cjelina koje komuniciraju između sebe i tako igra funkcionira.
Za neke igre treba napisati i par tisuća linija koda, a koliko će biti linija ovisi i tvom znanju i logici kako optimizirat kod.
Uglavnom, trebao bi steći neko osnovno znanje, a za najosnovnije ti preporučujem jezik C, radi u njemu 1 mj da stekne? nekakvo logičko razmi?ljanje, a onda nakon mjesec dana prouči mane i prednosti drugih jezika da bi odlučio dali će? nastaviti C ili VB jezicima.
Kad se odluči? za neki jezik, trebao bi minimalno 3 mjeseca radit na nekim malim aplikacijama...... i projektima radi vje?be.
Uglavnom, mora? bit i siguran hoće? li se bavit ovim jer ovo nije mačji ka?alj.