Idea: Game: [RPG Ideas]

Replies: 17 Views: 112 Started: Mar 20, 2004, 10:44 PM
Idea: Game: [RPG Ideas] · Mar 20, 2004, 10:44 PM · edited Feb 5, 2005, 4:49 AM
Ovdje cu strpati sve ideje koje sam skupio po papiricima, biljeznicama, kompu i mobitelu u zadnjih par godina. Naravno i vase ideje ce se ovdje naci ako budu ok!

Ako imate kakvih orginalnih ideja slobodno ih postajte, jer jednog dana ako budemo radili neki RPG zelim da bude sto orginalniji, realniji i igriviji!

Linkovi:
-Skoro sve za kopirat od tamo za ovu igru.
http://www.rpgclassics.com/shrines/pc/c ... ndex.shtml
-Isto i za ovu igru: (zanimljiv shop, tj. baza za svakog shopera posebno)
http://www.rpgclassics.com/shrines/drea ... shop.shtml

AI saw Player [Edi B.]
Kako bi AI neprijatelj reagirao kod igrica na tileove ili tile engine-a.
IF OnMeneVidi THEN PratiMe
IF OnMeneNeVidi THEN PratiNaZadnjuPoznatuPoziciju (ako postoji)
- - - - - - -
IF distance > 16 THEN EquipRangedWeapon
IF distance <= 16 THEN EquipMeleeWeapon

Sack as Inventory [Edi B.] [Dragan M.]
Inventory je vreca i kad kupis novu mozes strpati vise stvari u nju ako je veca i/ili graficki veca vreca sa gridovima kao slotovi...
Mozes strpati vrecu i vrecu za svaki slucaj da na ovoj dodje rupa od borbe (da itemi ne pocnu ispadati)...
Upitna ideja:
60% vrece dijelis sa frendovima u multiplayer/cooperative da oni mogu gledati tebi u nju i ti njima u bilo koje vrijeme i dirati stvari unutar tih 60% sto ce valjda i svijetliti lagano!

Status bar for carry weight: [Edi B.] [Dragan M.]
On pokazuje koliko mozes nositi...
._.---> Max. padas
|_|
|_|---> Normala
|_|
|_|---> Slobodan tko ptica=Gol si

Max = Padas s nogu i jedva se kreces
Normala = Svi su ti statusi kakvi trebaju biti dok su ispod Normale.
Kkad predje preko sve si sporiji tj. povecava se faktor gubljenja nekih statusa po sekundi npr.Full ce usporiti rast stamine...

Start game - choose random life: [Edi B.] [Dragan M.]
Mozes biti random bilo tko, bilo gdje, bilo kada i bilo sto. A mozes i birati da komp baci random za odredjeno npr. biras: Starost, spol, visinu, tezinu, posao koji radi pa onda komp opet baci random na cijeli planet vec stvorenih ljudi i odabere ti najslicnijeg i prikaze njega i njegovu povijest!

When you die: [Edi B.]
Kad umres odes u cistiliste i ako zelis opet ozivjeti moras ici prema source-u svijetla i proci kroz njega.
Na putu ce ti smetati svi oni kojima si ucinio zlo i ako te oni ubiju tamo e tek onda ti je pravi Game Over. Ali ti i pomazu oni kojima si ucinio dobro/pomogao, oni ti daju snagu molitvom i slicno...

Scrool (what can you do with it): [Edi B.]
-Da li ces ga procitati ovisi o tome da li znas jezik na kom je napisan
-Koliko dobro znas neki jezik toliko ce dobro magija djelovati realno)
-Kad procitas taj scrool ti/on ga zapise u SpeelBook..koji nosis sa sobom sto znaci da kad baca magije on u ruci drzi knjigu i diktira...dalje magija cini svoje
-Ako imas dobar Intelligence onda ce ti/on zapamtiti magiju napamet da ne vadi knjigu..
-Bacanjem magije tebi/njemu ce slabiti Aura/TvojDuh
-Neki scrool-ovi ce traziti da napravis tekucu smjesu koju moras popiti da bi mogao bacati tu odredjenu magiju
Aura/TvojDuh:
-Biti ce podjeljena na vise djelova kao npr.Fire,Water,Earth..
-Punit ce se odmaranjem/spavanjem, meditiranjem, molitvom..

Experience distribution (by killing): [Edi B.]
U bazi podataka ce npr. pisati da Brain Bat daje 10XP kad ga se ubije, ali mnozitelj u igri ce biti "XP / LVL" tj. 10XP podjeljeno sa levelom igraca.

Items left (after killing): [Edi B.]
Mozda nece biti DROPPED ITEMS kad se ubije nekoga nego ce ostati tjelo (ili bez tijela) i cim nekog ubijes da ponudi menu di ispise sta sve monster ima na sebi i jedan klik na neki od itema i ti ga uzimas.

Where monsters live: [Edi B.]
U bazi podataka za svakog monstera ce biti popis djelova mape na kojima ce se taj monster sve pojavljivati (mozda i ucestalost pojavljivanja ili populacija (Dice??postotak??, gdje ?? predstavlja rnd broj)).
Primjer:
Name: Mottled Spiders
Population: 58(%)
Witt Forest
Garmia Tower
Inor Mountains

Random Map generator for caves: [Edi B.]
Prvo odredim koliko prostorija i koje velicine pa koliko sljepih prolaza i hodnika koji spajaju prostorije.
-RND baci prostorije
-RND ih spoji
Realno gledajuci takvo sto ne postoji u stvarnosti...pun kofer prostorija koje ne sluze nicemu!

Quest - Map pointer [Igor V.]
Nekakva strelica na mapi/minimapi koja bi pokazivala smjer do iduceg cilja za izvrsiti glavni quest. Ako ne strelica onda bar mjesto na mapi treba biti oznaceno...
tako neces ograniciti slobodu u igri, a ljudi se nece gubiti bezveze.

Multiplayer Battles [Igor V.]
Borbe u Areni - svaki player prije pocetka odabire 3 itema koja nosi u Arenu (od npr. 10 ponudjenih medju kojima su macevi, stitovi, armori, kacige, spellbook, stapovi za magove koji mozda povecavaju jacinu magije, health potioni, mana potioni itd.).
Igraci mogu biti svako za sebe (recimo cetri igraca svak protiv svakog) ili mogu biti saveznici (npr. 2 vs 2). Mozda bi se mogao organizirati neki sistem online turnira gdje bi igraci isli iz borbe u borbu, dok ne bi ostao na kraju samo 1. Neka budu 2 vrste: 1.) u kojoj igrac bira lika na pocetku (npr. svi su lvl 10); 2.) u kojoj igraci igraju sa svojim "nabildanim" likovima iz singleplayera.

Change class - whenever (ingame) [Igor V.] [Edi B.] [Dragan M.]
Maknuti ogranicenja vrste tako da bilo tko moze postati warrior, wizard, thief, itd. (s manje ili vise uspjeha ovisno o rasi) i da se moze mijenjati npr. odlucim da vise ne zelim bit wizard, bacim/spalim knjige, kupim veliku sjekiru i odem u teretanu vjezbat.

Skill: Magical Clone [Igor V.]
Lik se "udupla" i mozes istovremeno biti na 2 mjesta odjednom, upotreba moci trosi tjelesnu Auru i ako se koristi precesto moze doci do poremecaja tako da "drugi ja" pocne samostalno raditi sto hoce.
Mozda da bude suprotnost lika koji koristi moc i taj "drugi" se okrene protiv tebe, ali ga nesmijes ubiti jer ces u protivnom sam poginuti (zbog paradoksa).
Skill bi se mogao koristiti samo kad je slobodan bar 1 slot za lika, odnosno izgledalo bi kao da se pridruzio novi clan...
Skill se moze koristiti za brze istrazivanje svijeta ili u borbi za dupli napad. Drugom se licnoscu mogu istrazivati rizicne situacije jer kada pogine vrati se u tebe (ovo vrijedi osim ako se ne odvoji). Kopija ima iste atribute ali nema iste vjestine (znaci kopija ne moze koristiti ovu moc).
Dati izbor igracu da moze promijeniti da li je kopija Human controlled ili Computer controlled, tako da ako zeli samo pojacanje u borbi pusti da igra AI, a ako zeli razdvojiti 2 lika stavi Human i to je to.

Skill: Metamorphose (get like Hulk) [Igor V.]
Lik se transformira u neko opako cudoviste 3-4 puta vece od samog sebe (kao Hulk ) i naraste snaga i health, jako korisno kada napadne horda neprijatelja, ali zato guta Auru kao ludo i ako ne sredis sve neprijatelje dok zavrsi ucinak, gotov si jer aura ispari pa se onesvjestis i/ili postanes ranjiv.
Re: Game: [RPG Ideas] · Mar 21, 2004, 9:47 PM
edifreak wrote:
When you die: [Edi B.]
Kad umres odes u cistiliste i ako zelis opet ozivjeti moras ici prema source-u svijetla i proci kroz njega.

Prvo odredim koliko prostorija i koje velicine pa koliko sljepih prolaza i hodnika koji spajaju prostorije.
-RND baci prostorije
-RND ih spoji
Realno gledajuci takvo sto ne postoji u stvarnosti...pun kofer prostorija koje ne sluze nicemu!

Ne znam bas... pretpostavljam da ce vecina jednostavno stisnuti "Load Game", ali cistiliste s ljudima/creature-ima koji ti pomazu/odmazu bi bilo izvrsno kao nekakav level, recimo pri kraju igre...

komentar na 'Random Map generator for caves' - Nisam siguran koliko je zabavno lutati po masu prostorija koje ne sluze nicemu.

Good and bad ideas by me:

Nekakva strelica na mapi/minimapi koja bi pokazivala smjer do iduceg cilja za izvrsiti glavni quest. Ako ne strelica onda bar mjesto na mapi treba biti oznaceno... tako neces ograniciti slobodu u igri, a ljudi se nece gubiti bezveze.

Hmmm ideja za mplayer:
Borbe u Areni - svaki player prije pocetka odabire 3 itema koja nosi u Arenu (od npr. 10 ponudjenih medju kojima su macevi, stitovi, armori, kacige, spellbook, stapovi za magove koji mozda povecavaju jacinu magije, health potioni, mana potioni itd.).
Igraci mogu biti svako za sebe (recimo cetri igraca svak protiv svakog) ili mogu biti saveznici (npr. 2 vs 2). Mozda bi se mogao organizirati neki sistem online turnira gdje bi igraci isli iz borbe u borbu, dok ne bi ostao na kraju samo 1. Neka budu 2 vrste: 1.) u kojoj igrac bira lika na pocetku (npr. svi su lvl 10); 2.) u kojoj igraci igraju sa svojim "nabildanim" likovima iz singleplayera.

Borba? turn based (FF) ili realtime
Grafika? isometric ili zeldalike
Setting? futuristic (neki sf, mozda cak raklem?) ili fantasy

Mozda napraviti neki "time portal" koji bi omogucio koristenje modernih oruzja (pistolj?) s ogranicenom municijom u svijetu gdje je npr. koplje najmodernije oruzje - to "moderno" oruzje bi recimo bilo pametno sacuvati za nekog bossa i sl. Koristenjem tog portala gube se neki statsi (npr, ode strenth i dio healtha), tako da ga se nece puno koristiti.

Igrac moze prelaziti strane dobra i zla tj. moze se iskupiti za svoja zla djela.

Ne znam koliko je pametno, ali mogli bi maknuti ogranicenja vrste tako da bilo tko moze postati warrior, wizard, thief, itd. (s manje ili vise uspjeha ovisno o rasi) i da se moze mijenjati npr. odlucim da vise ne zelim bit wizard, bacim/spalim knjige, kupim veliku sjekiru i odem u teretanu vjezbat.
Re: Game: [RPG Ideas] · Mar 21, 2004, 10:44 PM
Igor {J.B.} wrote:
[quote="edifreak"]When you die: [Edi B.]

-RND baci prostorije
-RND ih spoji

Ne znam bas... pretpostavljam da ce vecina jednostavno stisnuti "Load Game", ali cistiliste s ljudima/creature-ima koji ti pomazu/odmazu bi bilo izvrsno kao nekakav level, recimo pri kraju igre...[/quote] Zaboravio sam napomenuti da ovo vazi iskljucivo kod igre sa Save&Exit opcijom, ili pak, sve sto ucinis automatski se sejva i nema povratka losim odlukama...barem ce se vlastiti character-i vise cjeniti.

Igor {J.B.} wrote:
komentar na 'Random Map generator for caves' - Nisam siguran koliko je zabavno lutati po masu prostorija koje ne sluze nicemu.
A mnogi developeri RPG igara rade upravo to, pun kukac random prostorija da bi se moglo duze igrati i u njima rasporedjeni monsteri po LVL... nista to nema smisla niti ikakve veze sa stvarnoscu ali je opcija neophodna za prosjecnu RPG igricu. Bilo bi dobro i fora da ak bude u ovoj igri takvih spilja da onda budu super male, kao u stvarnosti sto je priroda stvorila a ne kao sklonista od drugog svijetskog rata... :)

Igor {J.B.} wrote:
Nekakva strelica na mapi/minimapi koja bi pokazivala smjer do iduceg cilja za izvrsiti glavni quest. Ako ne strelica onda bar mjesto na mapi treba biti oznaceno... tako neces ograniciti slobodu u igri, a ljudi se nece gubiti bezveze.
Potpuno se slazem sa idejom, stvarno bi pomoglo igrici, odrzava igrivost. A kad gledas realno, tvoj karakter se kao fol btw ispitivao po gradu di je to sto trazi i izbjegnemo dosadne (tekstualne) dijaloge gdje moras svaku budalu na selu pitat gdje sto...

Igor {J.B.} wrote:
Hmmm ideja za mplayer:
Takodjer super ideja jer kad bolje razmislim neznam niti jedan RPG gdje se playeri mogu posteno suociti medjusobno.

Igor {J.B.} wrote:
Borba? turn based (FF) ili realtime
Grafika? isometric ili zeldalike
Setting? futuristic (neki sf, mozda cak Raklem?) ili fantasy
Nisam razumio, pitas kakva je ova igra ili? u svakom slucaju evo odgovora:
Ja i Dragan smo jako dugo planirali napravit jedan RPG potpuno drukciji od drugih, imamo jos puno ideja po biljeznicama koje treba prepisat i precrtat a i prica nije losa(makar je se vise ne sjecam) ali ime igre je super!: True Spirits, ime je full povezano sa radnjom u igri.
Borba = RealTime (za onu drugu igru "Cursed Island" smo mislili napraviti nesto tipa FF)
Grafika = Dvoumili smo se i jos uvjek..izmedju isometric i zelda..ali mi se Zelda nekak cini ljepsom igrom jer nije sve u grafici pa da mora liciti na 3D, kod RPG-ova je po meni najvaznija atmosfericnost i zaokupljenost sto stvara perfect match tj. igrivost!

Igor {J.B.} wrote:
Mozda napraviti neki "time portal" koji bi omogucio koristenje modernih oruzja (pistolj?) s ogranicenom municijom u svijetu gdje je npr. koplje najmodernije oruzje - to "moderno" oruzje bi recimo bilo pametno sacuvati za nekog bossa i sl. Koristenjem tog portala gube se neki statsi (npr, ode strenth i dio healtha), tako da ga se nece puno koristiti.
Evo kako bi ja ovo rijesio, prolazenjem kroz (time)portal nastaje kolebanje izmedju ove i one strane, sto cesce ili sto se vise zadrzavas na drugoj strani pocinje se mjenjati okolina i povjest (npr. odes 1000god. u buducnost i uzmes prvi pistolj koji postoji, vratis se nazat.....odes opet u buducnost 100god. kad ono sad laseri tamo...i izgines....ili pak ubacimo Time Keeper-e koji cuvaju vrijeme i prostor od zlouporabe kao sto je u novom StarTrek:Enterprise-u).
Vec imamo neke ideje sa portalima, planirali smo ih izbacit iz igre jer unistavaju igrivost (napunis inv. i odmah bacis portal do grada pa prodajes...i tako stalno...dok se ne obogatis pa gold totalno izgubi vrijednost u igri i postaje totalno besmislen), po meni portale bi mogli samo otvoriti veliki carobnjaci, kao sto vec ima u rijetko kojoj igrici, kameni portal odavno sagradjen i nema veze sa karakterom u igri i rijetko kad je takav blizu grada jer carobnjaci obicno ne vole imati puno veze sa industrijom...obicno zive u sumi..itd.
E da, ideja koju smo Dragan i ja imali za portal je ta da kad bacis portal (ako ga bude u igri) da se na ekranu nacrta poluprozirno sta je sa druge strane...pod kutem igraca, kao da gledas kroz prozor...kuzis? zakon sta ne...

Igor {J.B.} wrote:
Igrac moze prelaziti strane dobra i zla tj. moze se iskupiti za svoja zla djela.
Ovog ima vec u dosta igrica i ispalo je kao nepotrebni status koji ne mjenja igrivost. Ali orginalno djeluje ovo sto si napisao "moze se iskupiti za svoja zla djela". Mozda bi se dalo nesto izvesti sa ovim ali treba dobro razmislit prije impletacije jer sta ako sam zao ili dobricina, to nista ne mjenja (mozda magije jedino).

igor {J.B.} wrote:
Ne znam koliko je pametno, ali mogli bi maknuti ogranicenja vrste tako da bilo tko moze postati warrior, wizard, thief, itd. (s manje ili vise uspjeha ovisno o rasi) i da se moze mijenjati npr. odlucim da vise ne zelim bit wizard, bacim/spalim knjige, kupim veliku sjekiru i odem u teretanu vjezbat.
Ovog smo se i mi sjetili, ovo mi je jedna od najboljih ideja jer mi je glupo u drugim igrama kad me nesto limitira da postanem sto zelim. Pa samo pogledas stvarnost: ja sam programer, sutra me nesto pukne u glavi i odlucim odustati od programiranja i pocet se bavit ekstremnim sportovima ili postanem astronaut(da bar, hehe) i tko moze takvo sto sprijeciti (osim onih koji me zele mrtvog)! To sto si rekao potvrdjuje moj primjer..wizard spali knjige, sword pod ruke i postane warrior.. pa zasto ne!

Uf.. :wink:
Post #4 · Mar 21, 2004, 11:28 PM
edifreak wrote:

[quote="Igor {J.B.}"]komentar na 'Random Map generator for caves' - Nisam siguran koliko je zabavno lutati po masu prostorija koje ne sluze nicemu.
A mnogi developeri RPG igara rade upravo to, pun kukac random prostorija da bi se moglo duze igrati i u njima rasporedjeni monsteri po LVL... nista to nema smisla niti ikakve veze sa stvarnoscu ali je opcija neophodna za prosjecnu RPG igricu. Bilo bi dobro i fora da ak bude u ovoj igri takvih spilja da onda budu super male, kao u stvarnosti sto je priroda stvorila a ne kao sklonista od drugog svijetskog rata... :)[/quote]
Nisam ljubitelj RPG-ova iz nekoliko razloga... ili su preglomazni, ili zalutam negdje i neznam ni di ni sta, ili moram vrsit gomilu glupih razgovora samo da otkrijem kako imam 500 dosadnih questova za ispuniti, ili setnja izmedju 2 lokacije traje 5 dana (u pravom zivotu, that is). Evo SW:KoTOR mi je ok, ali nesto mi steka pa ne mogu igrat :(

Nekako bi trebalo rijesit, da mozes 'letit' do onih mjesta koja si vec posjetio. Bez magija i icega, samo kliknes mjesto na mapi i ne moras gledat/prozivljavat cijelo setkanje. (kao u pokemonima za GameBoy)

edifreak wrote:

Ovog ima vec u dosta igrica i ispalo je kao nepotrebni status koji ne mjenja igrivost. Ali orginalno djeluje ovo sto si napisao "moze se iskupiti za svoja zla djela". Mozda bi se dalo nesto izvesti sa ovim ali treba dobro razmislit prije impletacije jer sta ako sam zao ili dobricina, to nista ne mjenja (mozda magije jedino).

Moze promjeniti mnogo toga.
Ako si dobar i pomazes ljudima onda ce ti se pridruziti neki 'light' likovi i pomoci ti u ostvarenju glavnog zadatka (npr. da oslobodis princezu i zivis s njom happly ever after).

Ako si zao, onda se prikljucis nekoj bandi, polako napredujes i kasnije pokoris cijeli svijet koji sada trpi tvoju tiraniju (a princeza je prisilno ucinjena tvojom zenom ili je cak zacarana nekim mind spellom or whatever)

Hmmm sad mi je palo na pamet da bi bila baza kad bi mogao postati vampir/vukodlak... zamisli dobrog vampira koji pomaze covjecanstvu, a okolo njega svi trce s krizevima i cesnjakom :)
Post #5 · Mar 24, 2004, 9:55 AM
Igor {J.B.} wrote:
Nekako bi trebalo rijesit, da mozes 'letit' do onih mjesta koja si vec posjetio. Bez magija i icega, samo kliknes mjesto na mapi i ne moras gledat/prozivljavat cijelo setkanje. (kao u pokemonima za GameBoy)
Tu se slazem, instantno se stvori gdje mu zadas da krene i dodje ti poruka da je putovanje trajalo cca 34 sata. Jos cemo razmilit oko ove opcije jer se jos nezna dali ce biti neke mape svijeta gdje ces moci kliktati po njoj itd... mislio sam ono kao LOTR prica, ides dalje i dalje, bez vracanja nazat. Ako si igrao NATUK(old game) znas na sta mislim.

Igor {J.B.} wrote:
Hmmm sad mi je palo na pamet da bi bila baza kad bi mogao postati vampir/vukodlak... zamisli dobrog vampira koji pomaze covjecanstvu, a okolo njega svi trce s krizevima i cesnjakom :)
Hehe, Buffy: The Vampire Slayer :), u svakom slucaju strava ideja!!
Post #6 · Mar 24, 2004, 8:02 PM
Nije lose ni to da se netrebas vracati. Nisam igrao NATUK, ali sam igrao Diablo i mislim da nema smisla nekoga na pola igre vracati u prvo selo/grad samo zato da bi dovrsio neki quest za dodatnih 500 EXP... samo se gubi na dinamici price i igrivosti opcenito.

Evo jedna komplicirana (?) i nadasve upitna ideja (I like to keep things simple), ali cini mi se da je originalna tj. nigdje je nisam susreo:

Skill bilokacije tj. nesto slicno - lik se "udupla" i mozes istovremeno biti na 2 mjesta odjednom, (o ovome sto je dalje napisano dalo bi se puno raspravljati) upotreba moci trosi energiju (ili nekakav sanity) i ako se koristi precesto moze doci do poremecaja tako da "drugi ja" pocme samostalno raditi sto hoce, mozda da bude suprotnost lika koji koristi moc i taj "drugi" se okrene protiv tebe, ali ga nesmijes ubiti jer ces u protivnom sam poginuti (zbog paradoksa).

Sve ovo biva objasnjeno igracu od neke osobe X prije nego igrac nauci taj skill.

Skill bi se mogao koristiti samo kad je slobodan bar 1 slot za lika, odnosno izgledalo bi kao da se pridruzio novi clan...

Skill se moze koristiti za brze istrazivanje svijeta ili u borbi za dupli napad. Drugom se licnoscu mogu istrazivati rizicne situacije jer kada pogine vrati se u tebe (ovo vrijedi osim ako se ne odvoji). Kopija ima iste atribute ali nema iste vjestine (znaci kopija ne moze koristiti ovu moc).

Eto, nesto bi se tu dalo promijenit/dodat/izbacit, pa kako vam pase...

Sta se tice vampira i toga... spomenuo sam ih zato jer imaju zanimljive sposobnosti (nevidljivost, mind control, bijesnoca, telekineza...) i naravno zato jer se moraju hraniti hehehehe :twisted:
Post #7 · Mar 24, 2004, 10:51 PM
Igor {J.B.} wrote:
Skill bilokacije tj. nesto slicno - lik se "udupla" i mozes istovremeno biti na 2 mjesta odjednom, (o ovome sto je dalje napisano dalo bi se puno raspravljati) upotreba moci trosi energiju (ili nekakav sanity) i ako se koristi precesto moze doci do poremecaja tako da "drugi ja" pocme samostalno raditi sto hoce, mozda da bude suprotnost lika koji koristi moc i taj "drugi" se okrene protiv tebe, ali ga nesmijes ubiti jer ces u protivnom sam poginuti (zbog paradoksa).
Genijalna ideja, ovo sa paradoksom nikad nisam cuo, i bas zato mi se ideja full svidja!
Ja i Dragan smo planirali moagije rjesavati ne sa nekim plavim bocama mane ili neke energije (koje?) nego ono sto svaki covjek vec ima, to ja Aura!
Kako bacas magije trosis tj. slabi ti aura i tjelo slabi jer gubi duh tako da se nemozes previse razbacivati magijama jer se mozes ubiti ili padnes u nesvijest (i onda te netko ili pokrade ili zakolje..ili izj*** hehe)...malo sam odlutao od glavne misli.
Samo sam to htio dodati u tvoju ideju, kako izgubis ili ti oslabi aura veca sansa postoji da ce manifest tvog duha u tvojoj drugoj kopiji izgubiti kontrolu..ono sto si ti rekao.......
Al si me zapalio sa tim paradoksom da se gubim sa idejama :) vidis da samo trabunjam neznajuci kako sav ovaj tekst ispada, nadam se da kuzis sto pisem.

Igor {J.B.} wrote:
Moze tako a moze i da je on kao sto je Summon Creature (AI koji pamti kako ti reagiras na neke stvari pa se tako i sam ponasa, zvuci odlicno, nema puno muke oko izrade AI-a jer sve uci od igraca)
I slazem se sa onim da kopija ne moze bacati mogije koje ti znas i koristiti sve vjestine jer ipak on nije fizicka kopija koja planira ostati zastalno u igri. Ni klonovi nisu identicni!

Ja cu ovu ideju stavit na prvi post samo neznam koji naslov da stavim na sve to..? (po mogucnosti da je na ENG i da prije svega zavrsimo tj. da se slozimo sa zavrsnom idejom)
Vampire cemo kasnije prodiskutirat, fora ideja za neki manji, zabavan, igriv i orginalan RPG.
Post #8 · Mar 24, 2004, 11:33 PM
Nisam za to da AI kontrolira kopiju jer se time gubi pravi smisao. Ja sam zamislio da igrac ima kontrolu nad oba lika (oba su ista osoba na kraju krajeva) dok god ovaj ne posasavi. Kad bi AI kontrolirao lika on bi, pretpostavljam, uvijek slijedio original i ja ga ne bi mogao poslati da istrazi neko rizicno podrucje. Moguce bi bilo dati izbor igracu da moze promijeniti da li je kopija Human controlled ili Computer controlled, tako da ako zeli samo pojacanje u borbi pusti da igra AI, a ako zeli razdvojiti 2 lika stavi Human i to je to. Inace bi, kao sto si i sam spomenuo, stvar bila ista kao i sa summon magijom osim sto ovdje kopija moze podivljati.
Post #9 · Mar 24, 2004, 11:38 PM
OK, to je jos bolje (opcija u igri da mu mjenjas state: AI / HUMAN)!

Daj mi naslov za ideju(English) da ju ubacim na listu ideja.
Post #10 · Mar 25, 2004, 4:02 PM
stavi Skill: Duplicate (ili Clone ili Split ili Double...) izaberi neko ime.

Imam jos jednu ideju za skill - Metamorfoza: lik se transformira u neko opako cudoviste 3-4 puta vece od samog lika (kao Hulk ;)) i naraste snaga i health, jako korisno kada napadne horda neprijatelja, ali zato guta Auru kao ludo i ako ne sredis sve neprijatelje dok traje ucinak gotov si jer aura ispari pa se onesvjestis ili postanes ranjiv.

Jos jedna radikalna ideja - da postoji jedan alternativni level u kojem je sve obrnuto. Gubis health svake sekunde, ali kad te neprijatelji napadnu oni ti daju health umjesto da ga oduzimaju, i neprijatelji ozlje?uju sami sebe napadajuci tebe. Ovo nebi trebalo biti tesko realizirati, recimo da imas stavku damage za monstera u tom levelu je damage negativan tako da se dodaje na health umjesto da se oduzima. Bit ce pravi izazov prezivjeti taj level, a aura bi skocila na maximum (ako se ne bi odmarao) itd. Mozda da health potioni skidaju health i sl.
Post #11 · Mar 27, 2004, 1:01 AM
Ubacio sam jos dvije tvoje ideje!

Igor {J.B.} wrote:
Imam jos jednu ideju za skill - Metamorfoza: lik se transformira u neko opako cudoviste 3-4 puta vece od samog lika (kao Hulk ) i naraste snaga i health, jako korisno kada napadne horda neprijatelja, ali zato guta Auru kao ludo i ako ne sredis sve neprijatelje dok traje ucinak gotov si jer aura ispari pa se onesvjestis ili postanes ranjiv.
Ideja je OK, ubacio sam je na listu ideja. Vec sam vidio nesto slicno i drugim igrama gdje se npr. player pretvori u medvjeda ali ovako nesto je bolje jer ipak, kao hulk je puno puno jaci a i dere auru za razliku od drugih igrica gdje kad postanes medvjed nista ne gubis.

Igor {J.B.} wrote:
Jos jedna radikalna ideja - da postoji jedan alternativni level u kojem je sve obrnuto. Gubis health svake sekunde, ali kad te neprijatelji napadnu oni ti daju health umjesto da ga oduzimaju, i neprijatelji ozlje?uju sami sebe napadajuci tebe. Ovo nebi trebalo biti tesko realizirati, recimo da imas stavku damage za monstera u tom levelu je damage negativan tako da se dodaje na health umjesto da se oduzima. Bit ce pravi izazov prezivjeti taj level, a aura bi skocila na maximum (ako se ne bi odmarao) itd. Mozda da health potioni skidaju health i sl.
Ideja je super ako si vampir tj. ako je igrica napravljena tako da igras samo kao (opcija:dobri ili losi)vampir i cilj ti je npr. klat ljude ali ne previse da se ne rasiri vampirstvo gradom jer nece puno hrane ostati za tebe ili npr. ako radis velika sranja kao vampir, jedne noci se mozda i Buffy pojavi ili pak vise ubojica vampira dodje pa se ti igraj s njima, mozes stvarati bande vampira koje ce u hordama pokusati ubiti Buffy i ak to npr. uspijes onda dodje The Day Walker zvan Blade :)
Hmm.. prvo sam htio reci kako ideja nije bas nesto i kako sam se raspisao i kad sam vidio kako i kakve mi samo ideje padaju na pamet shvatio sam da je ideja super! Ovo treba negdje drugde zapisat (ovu ideju) jer ne spada bas pod RPG!
Post #12 · Mar 27, 2004, 9:06 AM
Ideja za AI saw player:
If distance > 16 then EquipRangedWeapon
If distance <= 16 then EquipMeleeWeapon

Za ovakav rpg bi morali koristiti A*, ne zelimo da AI ili player zapinju za prepreke. I mislim da bi isometric stil ipak bio puno ljepsi, ali treba vidit koliko je teze to napravit (zbog tileova i svega).
Ako se klasa moze mijenjati usred igre, da li uopce pisati koja je klasa player? Ako bude napisano, kako ce to moci promijeniti, u gradu ili u shopu nekom???
Post #13 · Mar 27, 2004, 7:24 PM
Ideja za AI je ubacena, potpuno ok ideja.

Da, to zapinjanje za obstacles u igricama mrzim. Pathfinding-e sam puno istrazivao i poslje puno crtanja po biljeznici na kockice sam odlucio da A* bude za exterier-e a Ex za interier-e.
A* = Trazi na sve strane
Ex = Trazi u kriz, puno brze
I imam jedan Engine koji sam smislio da ne mora uzivo stalno provjeravati najbolji put do cilja nego tek onda kada se nesto na mapi promjeni...

Ma netreba pisati klasa playera jer nema bas nekog smisla, ako bude pisalo onda ce to biti ono okvirno gledajuci, ako se vise tuces sa macem nego sa luk i stijelom onda ce pisati warrior(mozda warrior beginner/newbie)
Post #14 · Apr 6, 2004, 9:55 PM
Igor {J.B.} wrote:

Vec sam prije to sa Edijem to razmotrio da ako igracu damo neki indikator gdje je mjesto do kojeg mora igrac doci, dogoditi se se da igrac ce se direktno zaletiti do mjesta ne hajuci za ostalo zbivanje oko njega. Vec sam prije vidio kod svojih frendova dok su igrali druge igre (Morrowind). Znaci ljudima das indikator oni ga slijede, das im drugi oni ga slijede.. i gubis na ostalom podrucju koje je manje vise nevazno za igraca (znam, najbolje da im damo straight level map i morat ce otici tamo, ali ne radi se o tome ovdje.)
Ako zelis da oni idu posvuda, sto ukljucuje vracanje na neka prijasnja mjesta, morat ces tako. Znam isto da nitko ne voli vracanje u natrag, ali nekad je nuzno. Ako si otisao iz nekog mjesta morat ce se vratiti, ako zelis otkriti sto vise mape, onda oni koji rade mape morat ce postaviti zanimljivije i nerjesivije questove koje mogu biti rijeseni samo na jedan nacin - istrazivanjem po svuda. Zato ne bi trebala biti strijelica to samog questa, vec ih mora igrac postaviti (map notes).Sto znaci da igrac mora sam skuziti po nekim oznakama (vise o tome s Edijem, ali volio bi i s tobom (u Voyageru :) ) ili kako god moguce drugacije.
Edi wrote:
Potpuno se slazem sa idejom, stvarno bi pomoglo igrici, odrzava igrivost. A kad gledas realno, tvoj karakter se kao fol btw ispitivao po gradu di je to sto trazi i izbjegnemo dosadne (tekstualne) dijaloge gdje moras svaku budalu na selu pitat gdje sto...
I sam si rekao da nece biti nikakvih stanovnika na otoku osim monstera i kojeg wizarda (koji su protiv tebe tako da nece ti pomoci)
A i tebi (karakteru) je ionako otok stran, tako da neznas gdje je sta.
-ali ovo bi se moglo strediti tako da si ti vec bio prije na ovom otoku (pobjegao si kao zadnji prezivjeli(ili ako je multiplayer, medju onima koji su prezivjeli), te da se sjecas nekih stvari ali ne svih jer su se promjenile
-onda bi mogao poznavati neke od crittera koje si prije vidio i spilje u kojima si nekad vidio (neki critteri su evolvirali ili mutirali, a spilje zatrpane ordonom kamenja)
-imam jos nekoliko ideja ali njih bi razmotrijo prije sa Edijem jer ne bi htio pisati nepotrebne gluposti

Ne znam sta ste trbunjali o time portalima :) bolje da ni ne gledam :)

Ovog smo se i mi sjetili, ovo mi je jedna od najboljih ideja jer mi je glupo u drugim igrama kad me nesto limitira da postanem sto zelim. Pa samo pogledas stvarnost: ja sam programer, sutra me nesto pukne u glavi i odlucim odustati od programiranja i pocet se bavit ekstremnim sportovima ili postanem astronaut(da bar, hehe) i tko moze takvo sto sprijeciti (osim onih koji me zele mrtvog)! To sto si rekao potvrdjuje moj primjer..wizard spali knjige, sword pod ruke i postane warrior.. pa zasto ne!

Edi vec smo zestoko prije bili raspravljali o klasama karakatera: pa da napisem i ovdje
-Klase, kao prvo nisu za bacanje jer one ozancavaju profesiju, uzucavanje, treniranje osobe.
-ja se slazem da vas dvojca zelite unikatnog karaktera, koji sve moze. E, ja vam tvrdi da li ta osoba moze znati jedan posao jednako kao i drugi? Da li ti Edi znas C++ ili Php jednako kao sto si dosad masterirao VB, mislim da ne za to postoje klase da bi odredili pojedinca u kojim vrstama posla, okupacije ili drugih mogucnosti je supirioran! Sto se tice Multi klase to je ono sto vam treba...
Istina u covjekovu zivotu, on sakupi podosta klasa/skillova tako da na kraju XP loss* je zagarantiran...
Ali je moguce zato da karakter kad odluci da vise nece koristit neki skill (npr. magije da onda zauvjek to ne moze trenirati, tj. da ne dobija XP u tom skillu/klasi ali da moze koristiti do levela naucenog (Core rules AD&D he he...)Ako zeliti vise da napisem o ovome recite.

*znaci da nema vremena usavrsavati sve ostale klase/skillove jer umire na kraju (jedino besmrtni ili dugo zivuci karakteri mogu doziviti da nauce sve u zivotu(ali bas ne sve jer je to gotovo nemoguce).

Komentar na Random Map Generator i ostale replyeve:

Kao sto sam vidio oba dvojca (Edi, Igor) niste bas obozavatelji klasicnog RPGa i da vam se ne svida glomazne prostorije ili prostranstva ili da vam smeto ovo i ono (razgovor, dialog medju NPCa itd , mozete li mi reci gdje u svjetu RPG (u onima kojima ste dosad igrali) vidjeli da bez 'velikog i nepotrebnog' prostora Rpg nemoze prezivjeti jer staviti sve monstere pred jedan gradic ili na jedno mjesto bilo bi smjesno ili mi monsteri morali ici jedni preko drugih "monster piramid?". Pa RPG znaci Role Playing Game sto znaci da igra mora imati pricu, sto znaci da mora imati karaktere koji su likovi u prici, isto da oni moraju znati govoriti jer onda nema price, sto je karakter? pa on je lik u prici, kako karakter moze doci do kraja igre (sigurno ne mora pobiti cijeli svjet, jer je onda zavrsio pricu na tragican nacin, vec mora se snaci, uciti, otkriti, prezivjeti do kraja price), jednostavno mora sudjelovati u njoj...

Normalno ako radimo ili igramo neki hack'n'slash tu vam prica nije od koristi vec koliko ce biti neprijatelja, jacih, novih i novih izazova te onda mozete napraviti neki spawn area u koji ce upadati svi monsteri ili abominacije sa 666 levela pakla itd.

Stoga ako ce karakter letit do nekog mjesta na kojem je bio, to razumijem i meni se koji put ne vraca, ali kako to izvesti, u MP je neizvedivo, znaci samo SP...

Jos bi napsao ono sa Vampirima ali mi se zuri na nas chat jer smo prvi put 4 iz tima....
Post #15 · Apr 8, 2004, 2:09 AM
Nod wrote:
...Zato ne bi trebala biti strijelica do samog questa...
Pa normalno, ali bi trebala za neke jednostavnije stvari (npr. samo treba doci do negdje), ili pak ako si negdje vec bio i jednom dobijes quest da treba doci tamo onda da se stvori strelica gdje je to tocno jer se Character sjeca tog mjesta (nije vazno ako se ti ne sjecas). Ali ako dobijes quest da odes negdje di nisi bio, proseces gradom(kao fol se tvoj character raspitao gdje je to i to) i odjednom ti se stvori strelica ali samo do grada gdje trebas doci (ne tocno do pozicije)...

Nod wrote:
[quote="edifreak"]Potpuno se slazem sa idejom, stvarno bi pomoglo igrici, odrzava igrivost. A kad gledas realno, tvoj karakter se kao fol btw ispitivao po gradu di je to sto trazi i izbjegnemo dosadne (tekstualne) dijaloge gdje moras svaku budalu na selu pitat gdje sto...

I sam si rekao da nece biti nikakvih stanovnika na otoku osim monstera i kojeg wizarda (koji su protiv tebe tako da nece ti pomoci)
A i tebi (karakteru) je ionako otok stran, tako da neznas gdje je sta. [/quote]Ovdje se ne prica samo o staroj ideji za Cursed Island, ovdje pisemo ideje za bilokakve RPG-ove!

Nod wrote:
Edi vec smo zestoko prije bili raspravljali o klasama karakatera: pa da napisem i ovdje
-Klase, kao prvo nisu za bacanje jer one ozancavaju profesiju, uzucavanje, treniranje osobe.
Nisi nas dobro razumio, klasa nista ne oznacava, ona samo govori otprilike cime se bavis kad te drot zaustavi i pita te to! Ja znam VisualBasic 90%, PHP 40%, C++ 5%, HTML 95%.... to su varijable koje govore sta znam i koliko, a klasa je obicna diploma, kao papir za nesto sto znas i to ne znaci da druge stvari nemozes znati, ja nisam diplomirani programer ali zato znam programirati i po zakonima svih drzava ja nisam programer ali nama netrebaju za RPG statusi koji nis ne znace osim obicne informacije (sto je npr. klasa), nama trebaju varijable naseg znanja u igrici, kad ja ocu zapaliti vatru magijom da je zapalim ako znam (Dim Magic.MakeFire = 5%) a ne ako imam klasu Magija, pa u tome nista nije definirano....bla

Nod wrote:
karakter kad odluci da vise nece koristit neki skill (npr. magije da onda zauvjek to ne moze trenirati, tj. da ne dobija XP u tom skillu/klasi ali da moze koristiti do levela naucenog
Totalna glupost, ja ako odustanem od programiranja to ne znaci da se vise nemogu vratiti ka programiranju, istina je da mogu jedino malo zaboraviti programiranje ali se uvjek moze nastaviti ili poceti ispocetka!

Nod wrote:
Kao sto sam vidio oba dvojca (Edi, Igor) niste bas obozavatelji klasicnog RPGa i da vam se ne svida glomazne prostorije
Potpuno suprotno, meni se ne svidjaju male i besmislene prostorije, i kuce ko labirinti, pa tko to radi.

Nod wrote:
Pa RPG znaci Role Playing Game sto znaci da igra mora imati pricu, sto znaci da mora imati karaktere koji su likovi u prici, isto da oni moraju znati govoriti jer onda nema price, sto je karakter? pa on je lik u prici, kako karakter moze doci do kraja igre (sigurno ne mora pobiti cijeli svjet, jer je onda zavrsio pricu na tragican nacin, vec mora se snaci, uciti, otkriti, prezivjeti do kraja price), jednostavno mora sudjelovati u njoj...
Ljepe rijeci moram priznati ali nitko nije rekao na takakv nacin kako si ti to shvatio da nebi trebalo biti dijaloga (koji su uistinu kadkad dosadni).. ako igra ima neku pricu onda necu ja slusati neku babu kako prica o svojoj djeci pa na kraju kaze nesto vazno nego cu zamisljati kako mi je ljepo jucer bilo sa curom i tek kad spomene nesto vazno cu pocet slusati..kuzis... dijalog bi trebao biti takav da pise samo ono sto charactera zanima, kao sto se i u casopisima pise "bla bla lba<STRIP> bla bla bla" maknu ono sto nije vazno..kao i kad Quotamo tu po forumu, pa necu kvotati cjeli tvoj post pa odgovoriti nego samo ono vazno!

Nod wrote:
Stoga ako ce karakter letit do nekog mjesta na kojem je bio, to razumijem i meni se koji put ne vraca, ali kako to izvesti, u MP je neizvedivo, znaci samo SP...
Da, to je stvarno problem u Multiplayer-u, mozda da kliknes na mapi na drugi kraj svjeta gdje trebas doci i PathFinding Engine proradi i on njepo najkracim putem ide do cilja izbjegavajuci mjesta na kojima zna da ima nevolje..ti ljepo odes zapalit cigaru ili nesto pojest...kad se vratis on je tamo di zelis da bude.
Ili napravimo neke mini igrice da mozes igrati dok ovaj pjesaci do nekog mjesta...a te mini igrice da odmah online (ako igras MP online) imaju World Scores :), treba znati zabavit igraca u svim dosadnim trenucima kad se nesto ceka!
Post #16 · Apr 16, 2004, 3:19 AM
Genijalna ideja, nasao na nekom forumu:
History is littered with stories that place great importance on dreams and dreaming (even in the Bible). Why not make a game where the sleeping is just as exciting and important as the rest of the game?

What if game "secrets" were revealed to the player while they sleep? These secrets aren't necessary to completing the game, but they can unlock very cool areas, equipment, or features. The "dream" world could contain hundreds of "mini" games that potentially have little or nothing to do with the main game (afterall, it is a dream world, so anything's possible). Upon completion of one of these games you would receive a hint or secret that you can only get in the dream world.

Of course, the player would have the option of "traditional" sleep, or an interactive dream world.
Post #17 · Apr 16, 2004, 10:57 AM
Bas odlicna ideja!
Mozda bi se moglo napraviti da sami snovi ovise o mjestu ili dogadajima.
Npr. ako si na nekom 'Prokletom Terenu'(tm) da onda imas ruzne snove ili cak nocne more.
Takodjer, u nekim trenutcima tijekom spavanja (bez obzira je li tradicional ili interactive) bi mogli prikazati nekakvu animaciju koja pomaze u questu ili pojasnjava pricu.
(Nesto kao u KoTOR-u samo sto je tamo izmedju planeta taj filmic.)
Post #18 · Apr 16, 2004, 10:33 PM
Konacno neka tema u kojoj se svi razumijemo, u tom 'dream world' cak bi se mogli susretati neki buddies od karactera skojim je ovaj se druzio online, i cak da mu dolaze u san i cak off-line, da ga muce,zafrkavaju, igraju se i cak spavaju zajedno (normano ako su M - F frendovi) :wink:

ok probajte ovo shvatiti najbolje sto mozete i molim probajte zamisliti da je barem malo moguce...
igrac na temelju radnji ili texta kojeg je napisao odredjenoj osobi da se to pojavljuje u snu njemu ( sve bi se baziralo na temelju nekog log filea)
Primjer:
M je neki male igrac, M2 drugi male, F je neka female igracica
Igrac M je igrao oko 4 sata danas. igrac M2 je igrao isto toliko. Medjutim tokom 4 satne igre sa dvojcom frendova M i M2, pojavila se neka F i druzila se sa M i M2.
Razvoj dogadjaja koji je uslijedio: Slucajem nesretnih okolnosti M je slucajno poginuo braneci F od neprijatelja, dok je M2 pobjegao..
F je prvi put igrala igru i samo je bespomocno stajala u sredini. M2 je na kraju ubio tesko ranjenog neprijatelja koji je ubio M.
M je morao restartati u grad ili vec neki slicni nacin ressurectanja koji ga je odveo od njih dvoje (M2 i F). M je ogorcen njegovom nepotrebnom smrcu i neprikladnim ponasanjem svog frenda te je nastavio sam negdje drugdje.. M2 i F su nastavili dalje zajedno, sad je ocito M2 ispao kavalir prema F jer ju je spasio, a M? koga briga za njega glavno je da je on (M2) sad sa F i ima se skime druziti..a i flertati :lol: pa ga briga za frenda...
M je odlucio restati/spavati jer mu je za sad dosta igre i hoce napuniti HP koji je izgubio... Tokom sna on ugleda dvije prilike koje izgledaju kao M2 i F (i ako je server zabiljezio da su komentirali o M, onda da izbaci kao da je M2 i F su gledali kako se M bori sa nekim monsterom, onaj koji ga je prije ubio ili jos drugih skime se on borio, ili su mu se desile najgore neke stvari a on ih je molio da mu pomognu, a oni su (M2 i F) samo gledali i smijali se i slicno...) Nadam se da shvacate sto zelim reci. ako ne nemojte onda komentirati, prvo pitajte, molim..
Dodao bi jos par primjera, ali cu ih dodati kasnije ako se uspostavi da niste mogli skuziti. toliko o tome.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in