Pocetnik..

Replies: 9 Views: 4,357 Started: Jan 8, 2006, 3:29 PM
Pocetnik.. · Jan 8, 2006, 3:29 PM
Ovako prije svega zelim vam cestitati , sajt i igre su vam super!!
Ja sam krenuo raditi igre u Visual Basic-u , citao sam upustva i mislim da sam spreman.
Krenuo sam raditi RPG igru , "skontao" sam kako da se krecem(da se LIK krece lijevo , desno , gore , dole) , e sada u igri , kada LIK hoda po mapi , kako da nastimam da nemoze proci kroz ogradu ili drvo , zid?
Hvala
Post #2 · Jan 8, 2006, 3:48 PM

Hvala u ime tima :clap: :thumbsup:

Ja sam krenuo raditi igre u Visual Basic-u , citao sam upustva i mislim da sam spreman.
Krenuo sam raditi RPG igru , "skontao" sam kako da se krecem(da se LIK krece lijevo , desno , gore , dole) , e sada u igri , kada LIK hoda po mapi , kako da nastimam da nemoze proci kroz ogradu ili drvo , zid?
Hvala

Jako malo programiram al poku?at ću pomoći.
To mo?e? sredit s collision detectionom, odredi? na kojim koordinatama su granice prostora po kojem se LIK kreće i onda ako je X ili Y koordinata veća od ove postavljene za granicu onda Pokret = False

Ne znam koliko si uspio shvatit.. pogledaj malo ovu temu Početnik ispod... :thumbsup:
Post #3 · Jan 8, 2006, 3:55 PM
Hvala m4t3 probacu sada , pa cu javit , evo da kazem , radim jos jednu igru ( vec 2 dana) to je Motor Racing , bice gotova za koji sat....
Thanks
Post #4 · Jan 8, 2006, 5:07 PM
Inas wrote:
Hvala m4t3 probacu sada , pa cu javit , evo da kazem , radim jos jednu igru ( vec 2 dana) to je Motor Racing , bice gotova za koji sat....
Thanks

Super.. jedva cekamda vidim - uploadaj da je vidimo!

Inas wrote:
e sada u igri , kada LIK hoda po mapi , kako da nastimam da nemoze proci kroz ogradu ili drvo , zid?

ja sam imao slican problem - naime trebas odredit koliziju objekta itd.- da ne duljim evo rjesenja od m4t3 (cini mi se da ovo vrijedi ako koristis irenu2d)
m4t3 wrote:

Prvo deklarira? Rectove
Npr ako imas dva objekta A i B i da su njihove dimenzije 32 x 32

Deklarira? rectove
VB:
Public R1 As RECT, R2 As RECT

onda odredi? koliziju u jednom sub-u:

VB:

Public Sub Kolizija()

R1.Left = ObjektA.X
R1.Top = ObjektA.Y
R1.Right = ObjektA.X + 32
R1.bottom = ObjektA.Y + 32
R2.Left = ObjektB.X
R2.Top = ObjektB.Y
R2.Right = ObjektB.X + 32
R2.bottom = ObjektB.Y + 32
If I2DEx.IsRectInRect(R1, R2) Then
Kolizija = True
End If
End Sub

Nadam se da sam pomoga Very Happy

nadam se da je ovo tocno sta sam postao - ako nije ispravite me :thumbsup:
Re: Pocetnik.. · Jan 9, 2006, 3:15 AM
Inas wrote:
Hvala

sad neznam dali ce ti to pomoci i ja sam radio na rpg igrici u VB pa sam prestao , cak imam i dva projecta jer sam krenu na razlicite nacine postizat isti cilj , uglavnom to ti je sve u ranom stadiju razvitka i dosta neuredjeno ali bih ti moglo sluziti , pa ako hoces daj mail pa ti posaljem ta dva projecta jer ionako vise ne radim na njima a tebi bih mogli pomoci .
Post #6 · Jan 9, 2006, 3:28 PM
samo da rijesim problem sa collision detect , veceras u 19-00 cu je staviti :thumbsup:
hvala vam
Re: Pocetnik.. · Jan 9, 2006, 3:33 PM
oipoistar wrote:

sad neznam dali ce ti to pomoci i ja sam radio na rpg igrici u VB pa sam prestao , cak imam i dva projecta ?jer sam krenu na razlicite nacine postizat isti cilj , uglavnom to ti je sve u ranom stadiju razvitka i dosta neuredjeno ali bih ti moglo sluziti , pa ako hoces daj mail pa ti posaljem ta dva projecta jer ionako vise ne radim na njima a tebi bih mogli pomoci .

Bio bih ti puno zahvalan :) , moj mail je inas_suljic@hotmail.com
Post #9 · Jan 9, 2006, 7:12 PM
poslao sam ti mail :cool:
Post #10 · Jan 9, 2006, 7:45 PM
oipoistar wrote:
poslao sam ti mail ? :cool:

hvala :thumbsup:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in